Announcement
Collapse
No announcement yet.
About An Iranian Violonist
Collapse
X
-
دردههء ۱۹۸۰ زمانی که ایرانیان به*تازگی به آمریکا مهاجرت کرده بودند، به*ویژه ایرانیایی که در زمینهء موسیقی فعال بودند، به نظر می*آمد در زمینهء پاپ کارها خیلی جدی*تر دنبال می*شود. تازه به آمریکا آمده بودند، امکانات بسیار محدود بود و مشکل بود در کشوری که بدون مقدمه وارد شده*اند این کارها را انجام بدهند. ولی اکنون تقریباً سه*دهه از آن زمان گذشته است. ایرانیان در آمریکا ریشه گرفته*اند. به*ویژه در جنوب کالیفرنیا انجمن*ها و تشکل*های زیادی دارند ولی کیفیت کارها سیر نزولی داشته است. فکر می*کنید دلیل چیست که آن زمان که امکانات محدودتر بود کارها بهتر پیش می*رفت؟
خب ببینید، وقتی به*صورت مصرفی باشد، یعنی به کار هنری بعنوان یک کالای مصرفی نگاه بشود، مثل غذاهای سلف سرویس می*شود. تندی یک چیزی درست می*کنند، می*دهند دست مشتری بخورد و برود، بعد نفر بعدی بیاید. این حدیث اکثر کسانی*ست که امروزه کارهای آهنگسازی می*کنند. بیشتر هم به*علت آمدن تکنولوژی و دست پیداکردن همه به سازهای الکترونیکی و این مسایلی که کار را برای تولید موسیقی آسان کرده است.
هر کسی حالا با خرده* ذوقی دست به این کارها می*زند. حتا بعضی از خوانندگان خودشان شروع کرده*اند به آهنگسازی. خیلی از آهنگسازانی که از آهنگسازان برجستهء ما بودند،* خیلی*هایشان که می*خواهند از لحاظ مادی زندگی*شان را تامین کنند مشغول کارهای دیگر شده*اند. یا دنبال کارهایی غیر از موسیقی می*روند و یا اینکه نهایتاً اگر در موسیقی هم ایستاده*اند، مثلا می*روند در یک رستوران برنامه اجرا می*کنند. این آهنگساز طبیعتاً دیگر نمی*تواند تمام توجه*اش را بدهد به سازندگی.
دقیقاًً درست می*گویید، در سال*های گذشته کیفیت* موسیقی بسیار بالا بود و حتا زمانی که پیش از انقلاب ما در ایران بودیم،* به نظر من کیفیت موسیقی بالاتر بود.
خب فکر می*کنید باید چه کرد؟ اکنون اگر خود اهالی موسیقی بخواهند موسیقی پاپ ایرانی در لس*آنجلس را از این فضای فعلی*اش بالا بکشند نخستین گامی که می*توانند بردارند چیست؟
به نظر من فقط سازندگان موسیقی نیستند، مردم هم نقش بسیار بسیار موثری دارند که ما باید این را در نظر بگیریم. وقتی تقاضا هست، عرضه می*شود. مردم ما بیشتر توجه*شان به موسیقی مصرفی*ست و همانهایی را اکثراً مصرف می*کنند که در محافل و مجالس میهمانی*هایشان استفاده می*کنند برای رقصیدن. من دیده*ام که همان موسیقی را در موقع آرامش*شان استفاده می*کنند، در صورتی که خب باید سطح توقع مردم برود بالاتر.
ولی مردم به*هرحال بطور مستقیم نقشی در تولید این آثار ندارند
نه، ندارند. درست است نقشی در تولید ندارند. ولی مردم اگر استقبال نکنند، خب طبیعتا دیگر یک موسیقی*دان هم نمی*رود دنبالش و بسازد.

Comment