Announcement
Collapse
No announcement yet.
Irans Caviar King
Collapse
X
-
پاريس، چهارشنبه 30 آذرماه 1345 HOTEL POWERS
جناب آقاي هويدا نخست وزير معظم و محترم؛
اين سومين گزارش مختصري است كه به عرض جناب عالي مي رسانم . دومين جلسه مقدماتي با حضور خريداران فرانسوي خاويار ايران امروز از ساعت 9 الي 5/12 به پايان رسيد كه شرح موضوع آن بعداً بـــــه عرض خواهد رسيد. كليه خريداران در اين جلسه كه 5/3 ساعت به طول انجاميد بدون احتياطـــي كه در طول برخورد رعايت مي كردند و بنده آنها را مؤكداً اميدوار كردم كه ترسي نداشته باشند. اسناد و مدارك خريداران دسته دوم را به بنده نشان دادند كه همه از پرداختهايي كه واسطه درجه اول آقاي دولو و واسطه درجه دوم آقاي رياحي به عناوين زننده مشعر بر اينكه بايد در ايران خرج بكنند دريافت نمود. شكايت داشتند كه به طور دقيق وقتي حساب شد تفاوت قيمت براي هر كيلو خاويار كه به نفع اين دو واسطه پرداخت كرده اند متوسط آن بالغ بر 10 دلار در هر كيلو مي شد و براي حداقل پنجاه تن 500000 دلار بالغ مي گردد. علاوه بر مبالغ مزبور بدون آنكه اين خريداران حقيقت را بدانند اظهار داشتند كه بعضي انواع خاويار درجه 2 كه ارزش آن از درجه 2 زيادتر و نزديك به درجه اول مي باشد حداقل تفاوت قيمت خريد از دولت و فروش به ما در حدود 20 دلار در هر كيلو است كه در سال در حدود 15 تا 20 تن از اين نوع خاويار از طرف دولو ارائه مي شود با آن كه رسيد او درجه 2 است ولي در اين جا با يك عمل جزئي كه بعداً شرح آن را جداگانه خواهم نوشت آن را تبديل به درجه 1 مي نمايند و واسطه هاي ايراني از اين رهگذر حداقل 300000 دلار و حداكثر 400000 دلار مازاد دريافت مي دارند. به نظر بنده اين نوع خاويار درجه 2 كه با افتي در حدود 5% تبديل به درجه يك مي شود خاوياري درجه 1 است كه در اثر ماندن در انبار تغيير رقم مي دهد و بعداً اينجا با يك عمل جزئي به رقم 1 تبديل مي شود. در اين عمل من خاويارسازان شركت سهامي شيلات را مقصر نمي دانم زيرا آنها در اين فعل و انفعال شريك نيستند. شايد مقامات بالاتر شيلات هم به علت آن عملاً تخصصي در كار ندارند رو دست مي خورند. اين است كه پيشنهاد مي كنم فوراً موكداً دستور بدهيد كه از صدور خاويار رقم 1 كه در اثر ماندن به رقم 2 تبديل شده است همه رقم مخالفت به عمل بياورند مگر آنكه خريدار ايراني براي اين نوع رقم 2 يا حداكثر 5% كمتر از رقم يك يا 95% بيشتر از رقم را پرداخت بكند. اگر خريدار ايراني دولو - رياحي از اضافه پرداخت خودداري نمود اين خاويارها را به عنوان خاويار درجه 1 در داخل فروخت. اهميت مسئله از لحاظ جلوگيري قاچاق رقم 2 به جاي رقم 1 در درجة اول حائز اهميت است. براي به دست آوردن اطلاع و نحوه كار اين قسمت بنده به خانم خاويار و دو كارگر متخصص تماس گرفتم و تا به حال در حدود 250 دلار هديه كريسمس دادم. اين را نوشتم نظر من اين است بنده نمي دانم اين پولها كه به من مي دهيد خودتان مي دانيد امروزه كسي براي يك اطلاع كوچك اتلاف وقت آن هم در شب كريسمس مجاني عمل نمي كند. تمام بعداز ظهر امروز صرف اين شد كه با خريداران خاويار روسها در پاريس تماس بگيرم و موفق شدم. قرار است فردا پنجشنبه اول دي ساعت 9 با حضور دو خريدار عمده خاويار روس در فرانسه جلسه داشتم باشم. كه گزارش آن بعداً تقديم مي شود. خيال مي كنم بتوانم روز يكشنبه يا دوشنبه به لندن بروم و بعد از لندن به هامبورگ رفته و با اطلاعات مقدماتي كه از اروپا دارم در امريكا با دست پر حرف بزنم.
جناب آقاي نخست وزير، واقعاً بدبخت مامور دولت كه هم بايد حفظ حيثيت كند و هم با فوق العاده ناچيز دست به گريبان باشد.
قربانت، محمدعلي نعيمينه غزه نه لبنان جانم فدای ایران

صادق هدايت؛ بوف کور

Comment