Announcement
Collapse
No announcement yet.
Drug Situation In Iran 2007
Collapse
X
-
مصرف مواد به بهانه سرخوشي كاهش يافته است
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رفيعي همچنين با تاكيد بر اين كه روايي، پايايي و يا به عبارتي اعتبار پرسشنامه*هاي مورد استفاده در اين تحقيق نسبت به RSAهاي گذشته به ميزان قابل توجهي افزايش يافته و نحوه پرسشگري از معتادان بهبود يافته است، اعلام كرد: در سال 83، 39 درصد معتادان اعلام كردند كه تنها به دليل سرخوشي به مصرف مواد مخدر روي آورده*اند كه اين آمار به شدت غيرمترقبه و قابل توجه بود. اما در RSA امسال به پرسشگران تاكيد شد كه آغاز مصرف به دليل سرخوشي را با دقت هرچه بيشتر از مصاحبه شوندگان مورد پرسش قرار دهند كه خوشبختانه با افزايش دقت در پرسش، آغاز مصرف مواد مخدر تنها به دليل سرخوشي از 39 به 22 درصد در جمعيت معتادان كشور كاهش يافته است كه اين آمار به نسبت سال 83 قابل اعتمادتر است.
7 درصد معتادان كل كشور تزريق مشترك دارند
تزريق مواد بيش از يك سوم جمعيت معتادان كشور را درگير كرده است
رييس سابق موسسه داريوش در ادامه با اشاره به اين كه روش غالب مصرف مواد مخدر در 18 درصد معتادان كشور تزريق است، به طوري كه 26 درصد معتادان در سال گذشته تنها از طريق تزريق مواد مخدر مصرف كرده*اند، بيان كرد: هفت درصد معتادان كشور تزريق مشترك دارند كه اين آمار در سال گذشته 25 درصد بوده و بدين ترتيب مجموع تزريق مشترك و تزريق در جمعيت معتادان كشور نشان مي*دهد كه تزريق مواد مخدر بيش از يك سوم جمعيت معتادان كشور را درگير كرده است.
13 درصد معتادان زير 20 سال و 32 درصد آن*ها بين 20 تا 24 سال اولين بار تزريق مي*كنند
رفيعي همچنين با اشاره به علت اولين تزريق گفت: لذت بيشتر و دستيابي به اثر سريع*تر مواد مخدر بالاترين درصد اولين علت تزريق را به خود اختصاص داده است.
وي به سن اولين تزريق مواد مخدر در كشور اشاره و اعلام كرد: تعداد افرادي كه اولين بار در سنين زير 20 سال و بين 20 تا 24 سال تزريق مواد مخدر را آغاز كرده اند از 16 به 13 و از 35 به 32 درصد كاهش يافته است.
اين كارشناس با اشاره به موقعيت اولين تزريق نيز گفت: همچنان جمع دوستان، اولين رتبه آغاز تزريق مواد مخدر را به خود اختصاص مي*دهد.
16 درصد معتادان سرنگ غيراستريل مصرف مي*كنند
رييس سابق موسسه داريوش با اشاره به اين كه 84 درصد معتادان سرنگ استريل مصرف مي*كنند، اعلام كرد: اغلب معتادان تزريق مواد مخدر را به صورت تنها انجام مي*دهند، اما متاسفانه تزريق مواد همراه با دوستان نيز رقم قابل توجهي را به خود اختصاص مي*دهد.
وي همچنين افزود: خوشبختانه شمار معتاداني كه سرنگ خود را نه قرض مي*دهند و نه قرض مي*گيرند، از 57 به 60 درصد افزايش يافته است.
رفيعي ادامه داد: دسترسي نداشتن به سرنگ نيز اولين علت تزريق مشترك مواد مخدر محسوب مي*شود.
اوردوز مواد مخدر 5 درصد افزايش يافته است
عضو هيات علمي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با اشاره به اين كه تزريق در دست، همچنان اولين محل تزريق در معتادان كشور محسوب مي*شود، اضافه كرد: متاسفانه سابقه اوردز يا مسموميت ناشي از مواد مخدر از 36 به 41 درصد افزايش يافته است.
دستگيري معتادان 5 درصد كاهش داشته است
اقدام به درمان در جمعيت معتادان به 75 درصد رسيده است
وي در ادامه با اعلام اين كه دستگيري معتادان خوشبختانه از 43 به 38 درصد كاهش يافته است، تاكيد كرد: اقدام به درمان از 60 به 75 درصد افزايش يافته است.
رييس سابق موسسه داريوش با اشاره به اين كه 50 درصد معتادان اقدام به درمان را از خانه آغاز مي*كنند، به ارزيابي روش*هاي درمان اعتياد نيز در RSA86* اشاره و اظهار كرد: بيش از نيمي از معتادان بدون مراجعه به مراكز درماني، از طريق سقوط آزاد اعتياد خود را ترك مي*كنند.
وي افزود: 45 درصد از سهم درماني را مراكز خصوصي درمان به خود اختصاص مي*دهند.
5 درصد از گردش مالي كشور صرف اعتياد مي*شود
علي رغم كاهش شيوع، شدت اعتياد افزايش يافته است
رفيعي در ادامه به هزينه*اي كه صرف مواد مخدر در كشور مي*شود، نيز اشاره و بيان كرد: 15 درصد از درآمد نفتي كشور در شرايط عادي و پنج درصد از اين درآمد در شرايط استثنايي، يعني حدود پنج درصد از گردش مالي كشور صرف خريد، فروش و مصرف مواد مخدر مي*شود.
وي با تاكيد بر اين كه عليرغم كاهش شيوع مواد مخدر، شدت اعتياد نيز افزايش يافته است، خاطر نشان كرد: متاسفانه بودجه اعتياد در كشور در مقايسه با هزينه*اي كه سالانه صرف اعتياد مي*شود، قابل توجه نيست.
معتادان كراكي ماهانه براي مصرف 31 گرم كراك، 237 هزار تومان مي*پردازند
ماهانه 214 هزار تومان صرف خريد شيشه از سوي معتادان مي*شود
5 درصد معتادان مبتلا به مصرف شيره ترياك و شيره سوخته هستند
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران در ادامه اين مراسم، دكتر هومان نارنجي*ها ـ كارشناس موسسه داريوش ـ نيز با اشاره به اين كه در حال حاضر ماده غالب مصرفي در كشور هنوز ترياك است در ادامه به انجام RSA86 به استفاده از نشان*دار كردن معتادان و دستيابي به جمعيت نمونه از طريق معتادان خياباني اشاره و بيان كرد: با توجه به اين كه طبق نتايج RSA86 كنجكاوي و سرخوشي، عمده علت آغاز مصرف مواد مخدر محسوب مي*شود، بايد به گسترش پيشگيري در اين زمينه بيش از پيش توجه كرد.
وي با اعلام اين كه در حال حاضر ميانگين ميزان مصرف ماهانه كراك در كشور 31 گرم در ماه يا روزانه يك گرم است، اعلام كرد: ماهانه به طور متوسط 237 هزار تومان صرف خريد كراك در كشور مي*شود.
نارنجي*ها هزينه پرداختي از سوي معتادان براي خريد ماهانه 81 گرم سوخته را به طور متوسط 170 هزار تومان برشمرد و با بيان اين كه 5/4 درصد معتادان در مجموع شيره ترياك و شيره سوخته مصرف مي*كنند، تاكيد كرد: متاسفانه همان طور كه مواد اعتياد آور و مخدر پرخطرتر مي*شوند، هزينه مصرفي براي آن*ها نيز افزايش مي*يابد، به طوري كه براي مثال معتادان مبتلا به مصرف شيشه ماهانه 214 هزار تومان براي خريد متوسط 9 گرم مواد مي*پردازند.
وي در ادامه با اشاره به اين كه معتادان ماهانه 223 هزار تومان براي خريد 148 آمپول دو هزار توماني نورجيزك مي*پردازند، ميزان هزينه ماهانه مصرفي براي الكل را به طور متوسط 60 هزار تومان خواند و بيان كرد: طبق آخرين نتايج به دست آمده از تحقيق RSA دامنه اعتياد كشور همچنان 800 هزار تا يك ميليون و 700 هزار نفر است كه از اين تعداد 190 هزار معتاد تزريقي هستند.
5 درصد معتادان كشور كارتن خواب و بي خانمان هستند
تامين سرنگ بر اساس برنامه*هاي جاري ستاد از 80 درصد باقي*مانده تزريق مشترك پيشگيري مي*كند
وي با بيان اين كه پنج درصد معتادان كشور كارتن خواب و بي خانمان هستند، بر افزايش شدت اعتياد به دليل تغيير الگوي مصرف مواد مخدر از دخاني به تزريق تاكيد و تصريح كرد: تامين سرنگ بر اساس برنامه*هاي جاري ستاد از 80 درصد باقي*مانده تزريق مشترك پيشگيري مي*كند.
نارنجي*ها در ادامه با بيان اين كه حدود 15 هزار معتاد يا 75 درصد معتادان در حال حاضر تحت درمان قرار دارند، افزود: خوشبختانه به دليل شرايط فرهنگي سقف اعتياد در كشور افزايش نمي*يابد و نبايد در اين مورد سياه*نمايي شود.
كارشناس موسسه داريوش همچنين با اعلام اين كه در حال جمع*آوري معتادان تفنني از طريق نتايج تحقيق RSA هستيم، اعلام كرد: معتقد نيستيم كه آمار افراد آمار تفنني بيش از افراد معتاد است اما در هر صورت بايد بررسي شود.
70 بيش از درصد معتادان زير ديپلم و سيكل هستند
درمان از طريق عطاري*ها و كپسول*هاي دست ساز افزايش يافته است
تشكل*هاي مردمي 20 درصد از سهم درمان را به خود اختصاص داده*اند
كارشناس موسسه داريوش در ادامه با تاكيد بر اين كه وظيفه آموزش و پرورش در مورد ارتقاي وضعيت تحصيلي كشور نيز يكي از موثرترين الگوهاي پيشگيرانه در كاهش جمعيت معتادان محسوب مي*شود، اعلام كرد: بيش از 70 درصد معتادان زيرديپلم و سيكل هستند كه اين امر نشان مي*دهد، هرچه افراد از تحصيلات دور مي*شوند، گرايش به اعتياد آن*ها نيز افزايش مي*يابد.
وي همچنين به افزايش برخي روش*هاي غيرمجاز درماني از طريق عطاري*ها يا كپسول*هاي دست ساز نيز اشاره كرد و با بيان اين كه درمان از طريق داروهاي گياهي و كپسول*هاي دست ساز به ترتيب به 23 و 18 درصد رسيده است، افزود: از روش*هاي درمان غيرعلمي اعتياد بايد فرصت زدايي و روش*هاي درمان غيرنسخه*اي مانند خانواده* درماني و گروه درماني افزايش يابد.
نارنجي*ها درصد معتادان تحت پوشش درمان نگهدارنده با متادون را نيز 2/12 درصد و سم زدايي با متادون را 7/33 درصد خواند و اعلام كرد: بيش از 20 درصد از سهم درمان به تشكل*هاي مردمي مربوط مي*شود.
متراژ خانه معتادان 125 متر به طور متوسط
به گزارش ايسنا، كارشناس موسسه داريوش به آمار قابل توجه متراژ متوسط خانه معتادان يعني 125 متر اشاره كرد و در ادامه سن آغاز مصرف معتادان را نيز بيان كرد و گفت: طبق نتايج RSA83* ميانگين سن آغاز مصرف معتادان 22 تا 24 سال بوده است كه البته اين ميانگين سن در RSA86 مشخص نشده است.
وي با بيان اين كه حدود 70 درصد معتادان مصرف سيگار و الكل را زير 19 سال آغاز كرده*اند، طبق نتايج RSA86 سيگار و الكل را دروازه ورود اعتياد كشور برشمرد.

Comment