PDA

View Full Version : O-HUM

RedWine
08-08-2005, 11:28 AM
O-HUM means 'Illusions' in Farsi. The band formed in 1998 in Tehran, by Shahram Sharbaf [Vocal and guitars] with Shahrokh Izadkhah [guitars\Seh-tar]] and Babak Riahipour [Bass].

O-HUM plays a mixture of rock, and traditional Iranian music along with the great Hafez Lyrics. By playing rock instruments such as guitars and drums along with Iranian traditional instruments like sehtar,Tar,Kamanche,Daf and mixing them with digital technology, O-Hum created a new sound in Persian music. O-HUM recorded Its first

album in summer of 1999 In Tehran\Iran, called 'Nahal-eHeyrat' ('The Sapling of Wonder'). though the album got a huge appreciation and feedback from Fans and listeners around the world, The Ministry of Guidance [ERSHAD] in Tehran\Iran never allowed them to release their first Album or Perform any official concert. in January 2001 O-HUM opened its official website www.o-hum.com and put all album tracks on line for public download for free. Site design and graphic were done by Zartosht Soltani, an old friend of O-HUM and a well known Iranian graphic artist. his brilliant work helped O-Hum.com to attract many fans and friends. People started to hear O-HUM over internet from all around the world, most of them Iranians, and many Non-Iranians.

In March 2001 O-HUM played its private concert in Russian Orthodox Church in Tehran to 300 people and performed complete 'Nahal-e Heyrat' . Most of this year was spend trying to Resolve problems with Ershad to let O-HUM release 'Nahal-e heyrat' and perform if officially. In winter of 2002 O-HUM entered studio to record two singles called 'Hafez in Love...' with guest Musicians such as Eynee Kayvanshokooh [Drums] , Pedaram Derakhshanni [Baghlama] and Ali Rahimi [DAF]. New songs went Online at O-Hum.com in March 2002 and ''Hafez in Love...' Singles got a very huge appreciating and feedback from Fans worldwide [As documented by Site reports more than 15,000 people downloaded singles in first week of its launch].

In July 2002, After 3 years of try and fail things came to a point where O-HUM felt it's not really possible to continue their career in Iran anymore. Shahram and Shahrokh decided to move out to Vancouver\Canada and Babak announced that he's going to stay in Iran and keep his personal solo projects. in June 2002 Shahram joined Shahrokh in Vancouver to start working on 'Nahal-e Heyrat' which was scheduled to be released in North America and worldwide via Amazon.com. A concert had also been booked at UBC [University of British Colombia] for end of September. while things were in progress Zartosht Soltani, an old friend and the man behind O-HUM Graphic and Multimedia designs joined the band to prepare CD artworks and Multimedia content.

After 3 months of hard work, CD package got ready to be sent to duplication company but Shahrokh suddenly announced that he's going to leave O-HUM due to his personal reasons, therefore he couldn't Invest or be available for anything further. a month later Shahram returned to Tehran. In December 2002 O-Hum.com went out of service due to economical and personal reasons. it was in June 2003 that Shahram gathered the team again and kicked off the O-HUM Official site, which had been Off for more than six months.

And today...

Shahram Sharbaf [O-HUM's Singer\Songwriter] continues O-HUM. Since ERSHAD is still not happy with his Music, O-HUM will keep going as an Internet project until the day fans and people could buy albums and CDs officially. a new O-HUM album which has been written in past two years is finally in recording process and will be probably finished before the winter. New album will be released on O-HUM official site as MP3 downloads.

Babak Riahipour is involved in different Music projects with various artists. His solo album 'Trial and Error' [Produced and Engineered by Shahram Sharbaf] was released in January 2004.

Shahrokh Izadkhah is living in Vancouver, studying Music Production course. No information is available if he's also going to release any solo project.

O-HUM and it's music have been featured and played in many major Internet Websites, Magazines and Radios such as BBC Classical (Channel 3), Persian BBC , CNN ,Iranian.com ,Hayate No , Interconnect-Iranian , Virtual Iran , TehranAvenue , Tamashagaran , ChelCheragh , Peyke Rooz , Danestaniha [Canada] and...

Their best ahangs are :

Goftam Gham-e To Daaram
* Afsoon
* The Way of Love
* Hafez in Love

Previously featured tracks

* Pir-e Mey Foroosh
* Ala Yaa Ayohal Saghi
* Darvish

RedWine
12-12-2005, 07:11 AM
Bamahang Productions proudly presents the 2nd Album from O-Hum entitled "Aloodeh".

Rock music, Persian classical music instruments and modes, studio sound wizardry, with lyrics by two of the most prominent figures of Persian classical literature, Hafez and Rumi, are the essence of "Aloodeh". This is the 2nd album by O-Hum, but the first to be released as an official CD worldwide.

Since their debut album "Nahale Heyrat" which was offered as a free download from their official website [www.o-hum.com] five years ago, O-Hum have been the pioneers and forerunners of the thriving Persian Underground Rock Music scene.

With "Aloodeh", Shahram Sharbaf, the creative brain behind O-Hum, has once again written, produced , performed, sang, recorded, and engineered an exceptional Persian Rock Music album that will raise the technical and musical standards set by "Nahaleh Heyrat" even higher.

Album Notes:
All songs Written, Produced and Engineered by Shahram Sharbaf.

Lyrics from The Great Hafez except 'Atashe To', 'Mast' and 'Koja Boode Yee?' from the Great Rumi [Molana]

Recorded at BAM Studios.
Additional recordings by Kasra Ebrahimi assisted by Kaivan Faraz

Sleeve design by Zartosht Soltani [www.zmandesign.com]

Musicians:
Shahram Sharbaf: Vocals,Acoustic & Electric Guitars, Synthesizer,Percussion
Shahrokh Izadkhah: Electric Guitar
Kasra Saboktakin: Bass
Kasra Ebrahimi: Drums
Ali Rahimi: Daf on 'Aloodeh','Tehran' and 'Hame Tazvir Mikonand'
Pasha Hanjani: Nay on 'Saghi' and 'Hame Tazvir Mikonand'
Reza Abaee: Gheychak on 'Darde Eshgh'
Moni Safikhani: Backing Vocals on 'Talate To'

1. Darde Eshgh
2. Manbar
3. Saghi
4. Aloodeh
5. Atashe To
6. Beshno Az Nay
7. Ghame Del
8. Koje Boode Yee?
9. Mast
10. Tehran
11. Hame Tazvir Mikonand
12. Talate To

http://cdbaby.com/covers/o/h/ohum.jpg

Michellica
12-12-2005, 10:50 AM
Honarmandaye khoobian be nazaram....original hastan...kheili az musiceshoon khosham miad..mordeshoore in ershad o bebaram ke fagadr baladan gir bedan! heyfe ina vagean!

RedWine
12-12-2005, 11:01 AM
Ina kareshoon khoobeh chon khoob harmony dadan asha'are Molavi va Hafez ro ba rock music !

Ershad beheshoon ejazeh CD nadadeh vali kareshoon ro 'underground' anjam midan ,in ham fela'an kafi hast chon az dooradoor beh vasileh Zartosht shenidam keh ehtiaji beh pool nadaran ya'ani vase pool music ro entekhab nakardan !

Michellica
12-12-2005, 11:07 AM
na midunam..ye chanta refighi daram too tehran ke mishnasaneshoon...adamaye dorostian..va honarmandaye vageyee(vase man honarmande vageyee oone ke vase passion music mizane na vase pool o business!)..hamin ke toonestan shehraye hafez o molavi ba music e rock mix konan khelie be nazaram!

RedWine
12-17-2005, 04:05 AM
ظاهرا تصمیم دارین که با آلبوم آلوده همه را حسابی آلوده کنین؟

سه سالی هست که داریم روی این آلبوم کار می کنیم . سعی کردیم که نقاط ضعفی که در آلبومهای قبلی وجود داشت را از بین ببریم.

در مورد اینکه صدای آهنگ از اینجا، لندن توی رادیو پخش می شه و خودت در ایرانی ولی آلبوم جدید در آمریکا و کانادا عرضه میشه چه احساسی داری؟

همیشه این تناقض به گونه های مختلف با گروه اوهام بوده، اونور کنسرت اجرا می کردیم داخل پخش می شد یا داخل ایران کار درست می کردیم اونور پخش می شده، همیشه یک قاره بین کارهامون و پخشش اختلاف بوده!

در مورد این آلبوم احساس خوبی دارم، بالاخر ه بعد از مشکلات این چند سال یک آلبومی از کارهامون بصورت درست و حسابی به بازار می آید ولی متاسفامه این امکان وجود نداره که آلبوم به همون صورت در داخل ایران عرضه بشه، ولی حتما کپی میشه و به دست طرفدارها میرسه
یکی از جنبه های جالب کارهای گروه اوهام استفاده از سازهای سنتی ایرانی همراه با موسیقی به سبک راک است، ولی در این زمینه این آلبوم یکجورایی با آلبوم قبلی فرق داره؟

در آلبوم قبلی تاکید زیادی در استفاده از سازهای سنتی ایرانی وجود داشت، ولی تجربه بعدی نشون داد که آهنگها شلوغ شده بودن و در اجرای زنده اون آهنگها هم بعدا به مشکل برخورد کردیم و برای حل مشکلاتی از این قبیل در آلبوم جدید سعی کردیم که ریتمهای ایرانی را در سبک راک اجرا کنیم، یعنی صدای ساز ایرانی را با گیتار در بیاریم.

ساز محبوب خودت غژک (قيچک) که خیلی با گیتار راک هم جور در می آید و در کنسرتی که در آلمان داشتید هم قطعه ای که نوازنده غژک با گروه زد کلی کشته مرده پیدا کرد. آهنگ "درد عشق" در آلبوم جدیدتون هم با این ساز اجرا شده، جریانش چیه؟

زمان ساخت این آهنگ برابر شده بود با شروع مشکلات ما با وزارت ارشاد و یک شرکت پخش که قرار بود کارهای ما را پخش کنه ولی بعدا منتفی شد. من در یک حالت روحی خاصی بودم و از نظر شخصی خودم با این آهنگ خیلی ارتباط برقرار کردم و خودم هم خیلی بهش علاقه دارم.

راستی، گروه اوهام چه زمانی تشکیل شد؟

شش سال پیش تشکیل شد، که در ابتدا سه نفر بودیم: من، شاهرخ ایزد خواه و بابک ریاحی پور. اولین آلبومی که درست کردیم "نهال حیرت" بود و سعی کردیم که برای اون آلبوم از وزارت ارشاد مجوز بگیریم که نشد. تصمیم گرفتیم که کارهامون را روی اینترنت قرار بدیم که تابه حال خیلی ازوب سایت ما استقبال شده و حسابی موقعیت گروه را عوض کرد.

تا به حال چند کنسرت مخفی هم در ایران داشتید؟

مخفی که نه، یک کنسرت خصوصی در یک کلیسای روسی داشتیم که در واقع قرار بود به صورت یک مهمانی خصوصی برای سفرای کشورهای دیگه برگزار بشه که در آخر خیلی بیشتر از اون شد و خیلی سر و صدا کرد. کنسرت بعدی هم برای روز جهانی ایدز در مرکز قلب تهران بود. ولی همیشه به یک مناسبت خاصی برنامه اجرا کردیم . همینجوری اجازه کنسرت به ما داده نمیشه

انتخاب شعرها همه اش از اشعار حافظ هست و فکر می کنم پاسخی بود به شرایط فعلی ایران که فکر کردید با حافظ خوانی به شما مجوز داده میشه ولی اینجوری نشد. از نظر انتخاب شعری، اوهام به کجا میره؟

در آلبوم جدید از شعرهای مولوی هم استفاده کردیم که قدمی به جلو هست، ولی انتخاب شعرهای حافظ فقط برای گرفتن مجوز نبوده. برای ما روشن بود که به این سبک کار مجوز داده نمیشه. زیبایی اشعار حافظ، تضادی که بین این سبک موسیقی و خود شعر داره یکی از معیارهای اصلی بود. جالب هست که از شعری متعلق به چندین قرن پیش را با آهنگی امروزی استفاده کرد

تصمیم دارم که سه تا آلبوم اوهام را با این ترکیب درست کنم و بعد از اون با یک سبک دیگر و احتمالا با شعرهای خودم درست کنم

RedWine
09-04-2006, 10:33 AM
خوبی آقا؟

قربانت.

آلبوم جديدت، "آلوده" چند ماهه بيرون اومده؟

فکر کنم شش هفت ماهی شده.

پس فرصت خوبی بوده که ببينی چقدر ازش استقبال شده. البته توی اين بازار محدود شده موسيقی راک ايرانی!

درسته. اين آلبوم رو توی آمريکا و کانادا و محدود توی اروپا منتشر کرديم. بد نبوده اما طبق معمول توی ايران چون نميشه پخش کرد بازار اصلی رو از دست داديم. البته مشکلات اين کار زياد بوده چون وقتی کار خارج از ايران منتشر ميشه، من خودم هيچ کنترلی بر روی اون ندارم. خيلی دوست داشتم آلبومم توی ايران منتشر می شد.

آيا اين آلبوم تاثيری روی کار خودت گذاشته؟

خيلی زياد. استقبال مردم خيلی خوب بوده. البته يک سری از اوهامی های قديمی احساس می کردن اين آلبوم نسبت به کارهای قبل خيلی تغيير کرده.

اين آلبوم سودی هم برات داشت؟

زياد نه. اما خوشبختانه ضرری هم نداد!

اون رو کجا ضبط کردی؟

همه کار داخل ايران ضبط شده.

يک عده ميگن که راک با موسيقی ايرانی جور در نمياد. اما تو تونستی شعرهای حافظ رو با سبک راک بزنی! جريان چيه؟

نظر هر کسی برای خودش محترمه. بعضی ها يک مقدار قديمی فکر می کنن، يعنی ميگن هر چيزی يه کادری داره و در بيرون از اون کادر معنی نميده. اما من فکر می کنم تمام چيزهايی که توی اين دنيا هست رو ميتونی از يک زاويه ديگه بهش نگاه کنی و بعد همه چيز دوباره جديد ميشه. نميخوام چون خودم اين کار رو کردم از خودم تعريفی بکنم، اما به نظرم سخت ترين کار، همين به کار بردن شعرهای پيچيده و کلاسيک بر روی سبک راک بوده! پس خيلی کارهای ديگه هم ميشه کرد.

يادت مياد هفت هشت سال پيش با بابک آخوندی که توی گروه اوهام گيتار ميزد، نشستيم و گپ زديم؟ اون موقع چند سالت بود؟

آره. اون موقع ۲۴ سالم بود.

اما بعدش ديديم که بچه های گروه از هم جدا شدن؟ چرا؟

نشد ديگه. اونطور که ميخواستيم پيش نرفت. بابک که از گروه خارج شد، شاهرخ هم از ايران رفت. اصلی ترين علت اين بود که نمی تونستيم کار بکنيم. وقتی يک گروه موسيقی نتونه کار بکنه دلسرد ميشه و اختلافات هم به دنبالش مياد.

من شنيدم تو خيلی شاخ و شونه کشی! شايعه هست که به خاطر استفاده از شعرهای حافظ تو حتی ميتونستی از وزارت ارشاد جواز پخش آلبومت رو بگيری! اما مثل اينکه برای خودت دشمن ساختی، درسته؟

نمی دونم. شايد نقطه ضعف باشه يا قوت. ولی من نمی تونم زير بار حرف های غير منطقی برم! هر کسی برای خودش يک سری خط و خطوط داره که بايد بر روی اونها حرکت بکنه. آره، شايد ميشد مجوز بگيرم، اما ترجيح دادم راهی رو برم که فکر می کردم درسته!

يعنی برای دنبال کردن اين کار به وزارت ارشاد هم رفتی؟

آره. بارها برای اين کار رفتيم و بهمون مجوز ندادن! اين چند سال آخر بود که ديگه بی خيال شدم.

ظاهراً اين آلبوم رو ميشه از توی ايران هم تهيه کرد، درسته؟

آره. خيلی محدود وارد ايران شده و جاهايی که سی دی های موسيقی ميفروشن دارن!

راستی، تيپ تو "راک" نيست! در حالی که خواننده های راک توی خارج رو که می بينی، اکثراً موی بلند دارن و قيافه هاشون همه خشنه!

( با خنده ) موی بلند که دست خودم نيست! اما اصولاً خودم خيلی آروم هستم و اونقدر اهل سر و صدا و شلوغ بازی نيستم. خيلی هم منزوی هستم و زندگی آرومی رو ميگذرونم.

توی اين چند ماهه که آلبوم جديد راک شما بيرون اومده، موسيقی رپ ايرانی خيلی شکل گرفته! فکر می کنی اين سبک موسيقی داره سبک راک ايرانی رو عقب ميزنه؟

من فکر می کنم اين بر ميگرده به سن کسانی که شنونده موسيقی هستن. ايران کشور جوونيه. فکر کنم جماعت زير بيست سال خيلی زياده و طبيعيه که موسيقی رپ رو بيشتر دوست داشته باشن. ولی فکر می کنم راک هنوز جای خودش رو داره. من خودم موسيقی رپ رو خيلی دوست دارم.

پس نظرت درباره جلو زدن موسيقی رپ چيه؟

خوبه. مهم اينه که موسيقی تغيير بکنه، جلو بره و يک جا متوقف نشه. سبکش زياد مهم نيست.

فکر نمی کنی اين کار راک زير زمينی رو به خطر بندازه؟

نه! فکر می کنم بچه هايی که موسيقی راک ميزنن يک مقدار بی حال هستن. چون بازخور زيادی از کارهاشون نگرفتن. اما الان می بينيم که گروه رپی مثل "زد بازی" خيلی خوب پيشرفت کرده، چون فعال هستن و خيلی کار می کنن.

شايدم به خاطر اينه که الان ديگه تکيه بيشتر روی کلام و معنی هست. چون رپ هم بر همين اساسه و موسيقی در درجه دوم قرار داره باعث شده اين موسيقی پيشرفت کنه.

دقيقاً. ديگه اونقدر توی زندگی امروز وقتی برای موسيقی گوش کردن نيست. همه دارن گوش می کنن که طرف چی ميگه. موسيقی رپ هم برای اين کار خيلی خوبه. کوتاه و سريعه و حرف هاش خيلی کوبنده هست.

به من گفتی که بعد از اومدن آلبوم جديد، زندگی منزوی داشتی، درسته؟

آره. راستش توی چند سال گذشته وضعيت زندگی به هم ريخته ای داشتم. به اندازه کافی خود اوهام هم اون سال های اول جنجال به پا کرد. اين بود که احساس کردم موقع اون رسيده که برم يه جای خلوت و يک مقداری فکر کنم. استراحت کنم و باطری هام رو يکجوری شارژ بکنم تا بتونم يک چيز جديدی شروع کنم. چون کارها داشت يک مقداری تکراری ميشد. اوهام داشت تبديل ميشد به يک فرمول. اون فرمول رو ميخوام از بين ببرم که حالت کليشه ای پيدا نکنه.

بنابر اين حرکت بعديت چيه؟

توی اين فکر هستم که تغييراتی زيادی ايجاد بکنم. در ضمن يک خبر بدم که شايد خيلی ها خوشحال بشن يا شايدم ناراحت، ولی فقط يک آلبوم ديگه با اوهام ضبط می کنم و ميخوام اون رو بفرستم توی بايگانی و خرابش نکنم. ميخوام يک کار جديد با شعرهای خودم و موسيقی متفاوتی شروع کنم.

موضوع و سبک موسيقی آينده ات که گفتی چيه؟

من فکر کردم که موسيقی با شعر حافظ خيلی باحاله. اما چيزهايی که توی زندگی روزمره ما اتفاق می افته رو نميشه با اين شعر توصيف کرد. از يک طرف ميخوام با قشر جوون تر ارتباط برقرار بکنم و لحن شعر کلاسيک يک مقدار مانعش هست. بنابراين سبک کاملاً متفاوتی خواهد بود.