PDA

View Full Version : All Info Regarding Great Iran & Zorastrians

veesta
03-05-2006, 12:51 AM
i am trying to provide information regarding our great country and great ashu zorashtra for those who are interested.:)

خدایا, راه یکی است و آن راه راستی است و تنها این راه است که به آستان خدایی میرسد

veesta
03-05-2006, 12:52 AM
شناسه ایران زرتشتی

نوشتار زير بنام « شناسه ايران زرتشتی » از سوی مرکز زرتشتی کاليفرنيا و شورای فرهنگ ايران بيرون داده شده . ما اين نوشتار مهم را برای رسائی بيشر با تغيرات کوچکی در ايجا مياوريم.

هویت ملی ریشه در فرهنگ و فرهنگ ریشه در تاریخ دارد. فرهنگ هر ملتی مجموعه ایست از اندیشه, گفتار و کردار آن ملت که از دیرگاه و در درازای هزاره*های تاریخ به گونه نوشتاری یا گفتاری به ما رسیده است. فرهنگ ایران از دو بخش بنیادین ساخته شده است:
1- فرهنگ ایران زرتشتی با پیشینه*ای (تاریخی) نزدیک به(4000)سال در بر دارنده شش سلسله ایرانی پیشدادیان, کیانیان,مادها، هخامنشیان, اشکانیان و ساسانیان.
2- فرهنگ ایران اسلامی با پیشینه*ای نزدیک به(1400 ) سال در بردارنده*ی 89 سلسله که بیشتر آنها ایرانی نیستند

.
فرهنگ ایران زرتشتی
فرهنگ ایران زرتشتی از دو بخش بنیادین و متفاوت دینی و فرهنگ تاریخی
ساخته شده است:
1 - آیین زرتشت که بخش دینی و فلسفی فرهنگ ایران زرتشتی را ساخته مجموعه*ای از سرود ه های انديشه برانگيز اَشو زرتشت است که بر پایه خرد و جهان بينی اشو زرتشت و تنها در کتابی به نام گات*ها به یادگار مانده, راه و روش به زیستی انسان و به سازی جهان را بر پایه سه بنیاد خلل ناپذیر و جاودانه*ی اندیشه نیک, گفتار نیک و کردار نیک پیشنهاد می*کند.
2 – آداب و رسوم زرتشتیان که بخش تاریخی فرهنگ ایرانی زرتشتی را تشکیل می*دهد, مجموعه*ای است که بیشتر بیرون از چارچوب آیین اشو زرتشت و متاثر از شرایط سیاسی, اجتماعی و اقتصادی دوره*های گوناگون تاریخ چهار هزار ساله پس از اشو زرتشت, توسط افراد متفاوت نوشته شده و در کتاب*های گوناگون همچون ارداویراف نامه, دینکرد و وندیداد حفظ شده است. بعضی از نوشته*های این کتاب*ها در راستا و چندی از آنها بر خلاف آموزش*های اشوزرتشت در گات*ها است.
بنابراین باید به آنها از دیدگاه تاریخی نگریست نه از دیدگاه د ینی.
بر پایه این آگاهي ها، این نوشتار در دو بخش بنیادین دینی (آیین اشو زرتشت) و تاریخی (آداب و رسوم زرتشتیان) تهیه شده, در دسترس دوستداران فرهیخته و ارجمند فرهنگ ایران قرار داده می*شود تا از آموزش*های راستین اشو زرتشت آنگونه که هست, آگاه گردند.

ایران و آیین زرتشت
آیین زرتشتی برخاسته از ایران است, بنابراین فرهنگ نیاکان ایرانیان برخاسته از فرهنگ و آیین زرتشتی می*باشد. از آنجا که این فرهنگ خردگرا و با پیشرفت دانش در جهان امروزی هماهنگی دارد از سده*های پیشین همواره مورد توجه بوده است و چون با آزاد اندیشی, آزادگی و دموکراسی سازگار است, به ویژه از دهه گذشته بیشتر مورد توجه بسیاری از دانشمندان روشن بین, دولت سالاران و سازمان*های پیشرفته*ی جهان قرار گرفته است. امید می*رود چنین فرهنگی پاسخگوی نیازمندی*های روز افزون مردمان خردمند و دل آگاه در جهان امروزی باشد.

بنیادهای آیین زرتشت
آیین زرتشتی پیش از آنکه فلسفه*ی دینی به معنی امروزین آن باشد, نمایانگر راه و روش*های به زیستی است که بر پایه*های خرد و معنویت بنیاد گذاشته شده, بازتابنده جهان بینی فرزانه ا*ی فرهیخته* از سرزمین ایران به نام اَشو زرتشت از دودمان اِسپنتمان و از نژاد آریایی است. آموزش*های این پیام*آور مهر و راستی برای خوشبختی و پیشرفت و شکوفائی همه*ی مردم جهان بوده و از آنِ گروه و ملیت ویژه*ای نیست.

گات*ها و اوستا
گات*ها نام سرودهای خردگرا و اندیشه برانگیز اَشو زرتشت و بنیاد دین بهی (زرتشتی) است. نوشتار های دیگر دینی زرتشتیان رویهمرفته فرهنگستانی از دانش و باورهای دینی ایرانیان باستان می*سازند که اوستا نامیده می*شود.
بهدین
واژه*ی بهدین به معنی کسی که بینش درونی (وجدان) نیک دارد. نامی است که در اوستا پیرو اشو زرتشت را با آن خوانده*اند. از این رو شایسته است که پیروان این آیین (بهدینان) در به سازی جهان و به زیستی مردمان بکوشند. دین بهی, آئين اختیار است نه دین جبر و زور. در این آیین هرکس با خرد و آزاد اندیشی, می*تواند راه زندگی و یا دین خود را برگزیند. « خرد راهنمای آدمی در انتخاب راه نیک و بد است. » (گات*ها – هات 31 بند 12)

آموزش*هاي اشوزرتشت
آموزش*هاي اشوزرتشت بر پايه*هاي خرد و انسانيت و بر سه اصل
انديشه نيك، گفتار نيك و كردار نيك بنياد نهاده شده است.
در گات*ها آمده است:
« راه در جهان يكيست و آن راستي است. پيروي از راستي و درستي بهترين راه زندگاني و خوشبختی است.» (گات*ها- هات 43 بند 9)

دو نيروي هميستار (متضاد)
در گات*ها، نيكي و بدي زاييده انديشه* آدمي دانسته شده، منش پيش*برنده و نيك (سپنتا مينو) در برابر منش كاهنده و بد (انگرهه مينو، اهريمن) است. بنابراين نه دو خدايي در آيين زرتشتي جايي دارد و نه اهريمن در برابر اهورامزدا، آفريدگار يگانه* بي*همتا گذاشته شده است. (گات*ها – هات 30 بندهاي 3، 4 و 5)

اشا يا هنجار هستي
اَشا در بينش اشو زرتشت هنجار (نظم) هستي است. قانوني كه در سراسر آفرينش بر همه هستي*ها فرمان مي*راند. بايد دانست كه برهم زدن نظم جهاني، زيان*هايي به بار خواهد آورد كه نمونه*اي از آن آلوده ساختن محيط زيست است. خوشبختانه امروزه دانشمندان افزون بر اينكه به وجود قانون اشا پي برده*اند، راه جلوگيري و چاره بسياري از رويدادهاي ناگوار را كه زيان**هاي جاني و مالي در پي دارند، به مردم نشان داده*اند. : بايد دانست كه دانشمندان هركدام در زمينه*ي كاري خود مي*كوشند تا بخشي از اين هنجار را بشناسند. بنابراين مي*توان گفت كه اشا دانش كاملي است كه بر جهان فرمانروايي مي*كند. اگر مردم اين دانش را بيابند و با منش نيك زندگيشان را با آن هماهنگ كنند، به بهترين زندگي دست مي*يابند: (سرود اشم وهو و گات*ها هات 28 بند 1)

رسايي وتکامل
برای پرورش و پالايش، روان آدمي بايد گامه*هايي را بپيمايد تا به پايگاه خرداد(رسايي وكمال معنوي) برسد. اين فرايند پويا بر پايه اصل تكامل ادامه دارد. «پاداش نيكان رسيدن به كمال راستين (خرداد) و نيروي درونی و مينوي (شهريور)است.» (گات*ها – هات 31 بند 21) ـ « تنها با نيك انديشي (بهمن) ودلي پاك (اسفند) مي*توان به رسايي و كمال مينوي (خرداد) رسيد.» (گات*ها – هات 33 بند 5)

آزادي انديشه، اراده وگزينش
آزادي ارزشمند*ترين داده*هاي اهورايي به شمار مي*آيد و هيچكس حق ندارد آنرا از ديگري بگيرد. در گات*ها، هات 30 بند 2، اشوزرتشت مردم را در گزينش راه آزاد مي*خواند و آرزو مي*كند كه مردم به ياري اهورامزدا و با خرد خود در گزينش راه نيك كامياب گردند.

حقوق بشر
آيين زرتشتي مردم را از هر رنگ، نژاد، مليت و ديني كه باشند برابر دانسته و برتري هر كسي را در نيك *تر بودن انديشه، گفتار و كردار مي*داند. در نوشتار*هاي ديني بارها خرسندي، شادماني و رستگاري مردم در سراسر جهان آرزو شده است. كورش بزرگ با پيروي از آموزش*هاي اخلاقي و انساني اشو زرتشت نخستین منشور آزادی حقوق بشر را در 2500 سال پيش صادر کرد. «خداوند آزادی را برای مردم آفرید.» (گات*ها – هات 31 بند 11)

پاسداری از زندگی و جهان
در آیین زرتشتی ارجمندی جایگاه انسان تا جاییست که زنان و مردان نیک در پیشبرد نیکی و پاکی همکار و همیار اهورامزدا دانسته شده*اند. در دین بهی جهان جایی مقدس و زندگانی ارمغانی اهورایی است. بنابراین شایسته است از جهان و زندگانی به خوبی نگهداری و پاسداری کرده, جهان را آبادتر و چراغ زندگانی را فروزانتر از پیش به آیندگان سپرد. آرمان انسان آبادگردانیدن جهان و خرسند کردن جهانیان (هات 28 بند 1) و در اوج آن رسیدن به خدا و پیوستن به اوست (گات*ها – هات 45 بند 11) «اهورا مزدا دوست مهربان و یاور همه است.» (گات*ها – هات 43 بند 14)

برابری زن و مرد
در آیین زرتشتی, زن و مرد برابر و دارای حقوق یکسانند. هرجا که اشوزرتشت با مردم سخن می*گوید زن و مرد را هر دو با هم یاد می*کند. در نامه*های دینی نیز از زنان و مردان نیک و نيک منش هر دو نام برده شده است. (گات*ها – هات 30 بند2)

شادی و شادکامی
در آیین زرتشتی خداوند جهانِ شادی بخش را آفرید و در پرتو منش پاک و مهرِ (عشق) جهان آفرینِ خود در آن آسایش و آرامش پدید آورد وشادی را برای مردم آفرید. (گات*ها – هات 44 بند 6)

داریوش بزرگ با آموختن چنین آموزش*هایی در کتیبه خود می*نویسد که خدای بزرگ است اهورامزدا که این جهان را آفرید که شادی را برای مردم آفرید. با چنین دانشی, او از اهورامزدا می*خواهد که کشور را از دروغ و خشکسالی نجات دهد.

ایستادگی در برابر دروغکاران (بدکاران)
در آیین زرتشتی هنگام برخورد با دروغکاران (بدکاران), سفارش شده که نخست با مهر و دوستی آنها را راهنمایی کرد. چنانچه ایشان از رفتار بد خود دست نکشیدند, بایستی به سختی در برابر آنها ایستادگی و مبارزه کرد تا نتوانند آسیب برسانند.« برای پیشبرد راستی باید در برابر دروغکاران ایستادگی کرد.» (گات*ها – هات 43 بند 13)

تازه کردن, پویایی و نوگرایی
یکی از آموزه*های دین بهی (زرتشتی) تازه کردن, پویایی و نوگرایی بوده, به نوسازی و تازه گردانیدن جهان سفارش شده است. در این آیین واپس گرایی و ایستایی زشت بوده, نکوهیده می*شود. در گات*ها, هات 30 بند 9 آمده است: « باشد تا از از کسانی شویم که این زندگانی را نو و تازه می*کنند. ای اندیشمندان, ای خردمندان و ای آورندگان خرسندی از راه راستی و درستی بیایید همگی هم رای و همراه با دانش درونی دارای یک آرمان شویم و. آن نوسازی جهان است.»

تقدیر و سرنوشت
در بینش اشوزرتشت هر کسی سرنوشت خود را با اندیشه, گفتار و کردار خویش می*سازد. اگر چه رفتار آدمی اختیاری است, اما بازتاب آن جبری است که برابر با هنجار آفرینش (اشا) و قانون کنش و واکنش انجام می*شود.«بهترین زندگی (خوشبختی) و زندگی بد (بدبختی) را هرکسی با دست خویش برای خودش فراهم می*آورد.» (گات*ها – هات 31 بند 20)

نگهد اری و نگهبانی از محیط زیست
در هات 32 بند 10 از گات*ها برای نگهداشت (حفاظت) محیط زیست به عنوان یکی از بایسته*های دینی بسیار سفارش شده است. در همه نامه*های دینی زرتشتیان نیز پدیده*های سودمند و زندگی بخش گرامی داشته شده, پاک نگهداشتن آنها را یکی از بایسته*های دینی به شمار آورده*اند. در پایان به این نکته اشاره می*شود که: پیام اشوزرتشت سرشار ازمهر و امید و شادمانی و خوشبینی است.

"Zoroastrian Identity "
Issued by
California Zoroastrian Center

veesta
03-05-2006, 01:12 AM
كارشناس مركز مطالعات استراتژيك تاجيكستان در گفتگو با ميراث خبر درباره پيشينه نوروز در اين کشور گفت: پيش از فروپاشي شوروي در خانه ها جشن مي گرفتيم زيرا اين تصور القا مي شد که نوروز جشن اسلامي است.

«تاجيکستان از جگرگوشه هاي ايران است بنابراين عشق و عاشقي ما با ايران زياد است.»
اين سخنان مردي از تبار کهن ماست. مردي که از فراسوي تاريخ با زبان شيريني با ما سخن مي گويد که شايد در دربار سامانيان به آن تکلم مي شده است. صفر سليماني فوق دکتراي فرهنگ ايران از آکادمي سن پترزبورگ که در مرکز مطالعات استراتژيك وابسته به رياست جمهوري تاجيکستان و در حوزه هاي فرهنگ، تمدن، گفت و گوي تمدن ها و برنامه ريزي هاي فرهنگي فعاليت مي کند، اين روزها در ميهمان سراي بنياد ايران شناسي مهمان ايران است.
سليماني که براي تحقيقات مقدماتي جشن «بزرگداشت تمدن آريايي» که سپتامبر آينده در تاجيکستان جشن گرفته مي شود به ايران آمده و همچنين قصد دارد درباره روحانيت و نقش آنها در نشر فرهنگ تحقيق کند، در اتاق خود در مهمانسراي بنياد ايران شناسي با چاي از ما پذيرايي مي کند.
او درباره پيشينه برگزاري نوروز در تاجيکستان مي گويد:« پيش از فروپاشي شوروي نوروز در خانه ها جشن گرفته مي شد. به خاطر اينکه اين تصور وجود داشت که نوروز يک جشن اسلامي است، از سوي حکومت غدغن شده بود و به جاي آن جشن هاي نو بلشويکي و کمونيستي مطرح مي شد.»
او ادامه مي دهد: «در زمان شوروي نوروز را از متون آموزشي، پرورشي و پژوهشي بيرون کرده بودند و مراسم تازه اي پديد آورده بودند که با بهار، کشت و کار و حفظ و گرامي داشت آب و گياهان مرتبط بود. اما بعداز فروپاشي جامعه دگر شد، دولت و تمام محيط فرهنگي دگر شد و کشور ما استقلال فرهنگي گرفت.»
سليماني درباره نوروز امروز تاجيکستان مي گويد:« نوروز و ديگر جشن ها مانند مهرگان، عيد قربان و عيد فطر به صورت رسمي و دولتي برگزار مي شود و کوشش رييس جمهور ما اين است که هويت ملي تاجيکستان را بشناساند. ما روابط خود را با افغانستان و ايران قوي کرده ايم و بزرگداشت نوروز، مهرگان، عيد قربان و عيد فطر را رسما برگزار مي کنيم.»
وي درباره ديگر تلاش هاي تاجيکان براي برگزاري نوروز مي گويد: «اهميت نوروز به حدي است که از 5 سال قبل در کشور نوروزگاههايي درست کرده اند که مردم براي برگزاري نوروز درآنها جمع مي شوند و غذاهاي سنتي مثل آش و پلو مي پزند، در مسابقات ورزشي مثل کشتي و اسب سواري و بزکشي شرکت مي کنند. البته بزکشي يک رسم نوروزي نيست و ما هم به آن انتقادهايي کرده ايم که نبايد حيوان را در اين روز عذاب داد ولي سنت شده است.»
او مي گويد: «مردم در برخي مناطق تاجيکستان در نوروز به روي هم آب مي پاشند و در همه مناطق هفت سين چيده مي شود و خانه تکاني مي شود. شايد مردم متوجه سنت ها و ارزش هاي معنوي اين آيين ها نباشند اما در نوروز خانه تکاني مي کنند. شيريني تحفه کردن هم در دهات تاجيکستان رسم است و معني اين را دارد که زندگي شيرين داشته باشند. ابوريحان بيروني هم در کتابي آورده است که شاهان قديم شَکر مي دادند به همديگر که رمز شيريني و فراواني است.»
او درباره هفت سين تاجيکان مي گويد: «بيشتر کساني که به فرهنگ ايراني اعتقاد دارند در خانه هاي خود هفت سين مي چينند. هفت سين ما شبيه هفت سين ايراني هاست اما ماهي در آن وجود ندارد و در عوض گل، آب، آينه و قرآن روي سفره مي گذارند. سُمَنَک (سمنو) پختن هم رسم است و حتي در ادارات، دانشگاهها و موسسات هم مردم شب را مي مانند و آتش درست مي کنند، سمنک مي پزند، شعر مي خواننند و پايکوبي مي کنند واين آيين براي آنها جدي است.»
وقتي از او درباره «تخمه مرغ بازي» که از رسوم روز اول نوروز است مي پرسم، مي گويد: «بازي هاي کودکان در روستاهاي تاجيکستان خيلي حفظ شده و الان هم هست. تخم مرغ ها را رنگ مي کنند و بعد با آنها بازي مي کنند و هر کس که برنده شد تخم مرغ ديگران را ازآن خود مي کند. کلان سال ها هم به اين سنت توجه مي کنند و تحفه کردن تخم مرغ را رسم مي دانند.»
سليماني در پاسخ به اين سوال که آيا آيين هاي ديگر مرتبط با نوروز در تاجيکستان برگزار مي شود، مي گويد: «ما سيزده بدر و چهارشنبه سوري نداريم اما در طرف هاي بدخشان سنت هاي زرتشتي مثل آب پاشي برگزار مي شود.»
از او درباره چگونگي شناختن روز اول فروردين و تقويم تاجيکان مي پرسم، پاسخ مي دهد: « روز بيست و يکم مارس را برابر نوروز مي دانيم. تقويم و روزهاي هفته ما ميلادي است اما مردم ماههاي ايراني و تاريخ جشن ها را از حفظ مي دانند.»
سليماني درباره نوروز آينده مي گويد: «امسال به افتخار اينکه برداران ايراني ما در شرکت صابر تونل انزاب را درست مي کنند، جشن نوروز را از آنجا آغاز مي کنيم. رييس جمهوري ما از اين تونل عبور مي کند و به ناحيه «عَيني» مي رود که نوروزگاه در آن برپا مي شود. در نوروزگاهها موسسه هاي فرهنگي خيلي فعال مي شوند و کنسرت و اپرا و بالت هم فعال مي شود.»
او مي گويد: آيين هاي نوروزي از نظر دولتي در تاجيکستان مقام بالايي دارد. احياي سنت هاي نوروزي و ايراني افتخار همه ماست؛همان طور که در ارمنستان، آذربايجان، لبنان و هند هم نوروز را جشن مي گيرند و سنت ها را حفظ کرده اند.
امروز ما يک ميليون تاجيک در روسيه داريم که رفته اند دنبال تحصيل و کار. آنها دارند سنت هاي نوروزي را تبليغ مي کنند. روس ها هم در تحقيق و پژوهش نوروز کارهاي زيادي کرده اند و نوروز در کشورهاي منطقه شناخته مي شود و تاجيک ها هم سنت هاي خود را احيا مي کنند. ما 15 سال است که شروع کرده ايم اما بايد خيلي کار کرد تا مردم متوجه شوند چرا اين کارها مي شود.»
از او مي پرسم: برخورد جوانان تاجيک با نوروز چگونه است؟ پاسخ مي دهد:«جوانان امروز بنيادکاران و سازندگان زندگي نو تاجيکستان هستند و نوروز براي آنها از جشن هاي سنتي و بابايي است که از نياکان مانده. به خاطر همين جوانان براي برگزار کردن اين جشن با سنت هاي نيکو خيلي تلاش مي کنند و کميته جوانان در بخش فرهنگ بسيار موفق عمل مي کند.»

veesta
03-05-2006, 01:14 AM
چرا من زرتشتی شدم

گفتگو ی دکتر خسرو خزاعی ( پرديس) با نویسنده و مورخ فرانسوی مونیک زتلاوی که به آئین زرتشت گرویده و امروز یکی از هواداران سر سخت این آئین در فرانسه می باشد

من مونيک زتلاوی را در زمستان 2003 شناختم. او از پاريس به بروکسل و به ، « کانون اروپائی برای آموزش جهان بینی زرتشت » آمده بود تا کتاب جدید خود را به نام « فرزندان زرتشت در هند و در ایران »* در بلژیک معرفی کند و در یک برنامه تلویزیونی شرکت نماید .

در آن روز و در روزهای پس از آن ما بسیار درباره زرتشت و آئین او گفتگو کردیم، از گزشته های دور و نزديک و آينده اين آئين مقدس سخن رانديم. و اين گفتگو هیچ گاه قطع نشد و تا امروز ادامه پیدا کرده.

مونیک زتلاوی که در اصل یهودی می باشد در 30 اکتبر 2004 در« کانون اروپائی برای آموزش جهان بینی زرتشت» در بروکسل رسماً به آئین زرتشت وارد شد.
و در همان زمان 17 نفر از ایرانیان مقيم در بلژيک و در هلند هم در برابر انبوهی از جمعیت به اين آئین مقدس گرويدند. موبدانی که سدره پوشی ایشان را انجام دادند دکتر علی اکبر جعفری از آمریکا ، بانو فتانه فرید از آمریکا و موبد کامران جمشیدی از سوئد بودند .

گفتگو ی زير برای « نامه ماه » در 25 ژانویه 2006 انجام گرفته است:

پردیس : میدانم که شما نه تنها در اصل یهودی هستید بلکه سالها بود که در جامعه و کانون یهودیان لیبرال در پاریس فعالیت میکردید ، و در این زمینه نوشته های زیادی از جمله کتاب » « Shalom India را درباره یهودیان هند نوشته اید ، چگونه شد که ناگهان از هواداران سفت و سخت آئین زرتشت شدید؟

زتلاوی : این دگرگونی در من ناگهانی نبود . زمانی که من به هند برای پژوهش درباره یهودیان هند رفته بودم ، با جامعه پارسی در آن کشور آشنا گردیدم و کم کم به آئین زرتشت آشنا شدم ، گاتها را خواندم ، و به تاریخ درخشان ايران و زرتشتیان و خدمتی که زرتشت به فرهنگ جهان کرده بود پی بردم و کنجکاوی در من نسبت به آئین پدیدار شد .

در سفرهای بعدی به هند ، کم کم من خود را یک زرتشتی یافتم و همانطور که شما در مقاله تان که به فرانسه ترجمه شده « میلیونها زرتشتی در جهان که نمیدانند زرتشتی هستند » نوشته اید ، من هم به این نتیجه رسیدم که من همیشه زرتشتی بو ده ام بدون اینکه خودم بدانم. بنا بر اين تصميم گرفتم که در اين باره بيشتر پژوهش کنم. يکسال بعد ( سال 2001) نتيجه پژوهشهای خود را در کتابی به زبان فرانسه بنام « اينگونه فرزندان زرتشت بسر ميدهند : زرتشتيان در هند و در ايران» در پاريس به چاپ رساندم.

پرديس: پژوهش در آئين زرتشت و علاقه به آن يک چيز ولی ورود رسمی به اين آئين چيز ديگری است. کی و چرا تصميم به اين گزينش بزرگ گرفتيد؟
زتلاوی : آشنائی با شما و گفتگو هائی که در اين زمينه با هم داشتيم و همچنين مو قعيت منا سبی که در زمان کنگره جهانی در باره فرهنگ زرتشت در بروکسل در اکتبر 2004 که بوسيله کانون برگزار شده بود پيدا شد برای من تعين کننده بود.

پردیس : واکنش جامعه یهودی در فرانسه در این باره چگونه بود؟
زتلاوی: این واکنش نا برابر بود، بسیاری آنرا پزیرفتند و بسیاری هم از کار من خشمگین شدند. ولی رویهم رفته چون من با یهودیان لیبرال کار میکردم ، آن واکنشها غیر قابل تحمل نبود .

پردیس : من یادم است زمانی که کانون یهودیان لیبرال فرانسه در پاریس برای یک نشست میان دینی از من فراخوانی کرده بود که به پاریس رفته و درباره زرتشت سخنرانی کنم، شما هم با احساس در این زمینه گفتگو کردید، آیا یهودیان حاضر در آن نشست از گفته های شما درباره آئین زرتشت که بخواهی نخواهی بسیاری از آداب و رسوم یهودیان را زیر پرسش میبرد ، جا نخوردند ؟
زتلاوی : چرا! جا خوردند ولی تمام چیزهائی که من گفتم حقیقت بود و حتی خاخام برگزار کننده هم که آنجا بود بطور خصوصی پزیرفت . ولی ياد آوری کرد که کار من «يهوديت را ميکشد».

پردیس : چه چیزی در آئین زرتشت بیش از همه توجه شما را جلب کرده، که نمیتوانید در دین یهودی پیدا کنید؟

زتلاوی: بزرگترین چیزی که مرا به آئین زرتشت کشیده چیزی است که در هیچ کدام از آئین های سامی مانند یهودی ، مسیحی و اسلام نیست ، و آن احترام زیاد به زندگی است . نه تنها زندگی انسانها ، بلکه به زندگی جانوران و گیاهان و بطور کلی طبیعت است که ارج و ارزش داده شده . برعکس، ادیان سامی همگی بوی مرگ می دهند ، بوی گناه میدهند ، بوی دروغ میدهند . زرتشت تنها آئین و فلسفه ای است که دروغ را بالاترین لغزش در آئین خود به حساب آورده در صورتیکه در آئین های سامی دروغ گفتن و مردم را فریب دادن چیزیست عادی و در بسياری از موارد پزيرفته شده .

پردیس : امروز بسیاری از مردمان بویژه ایرانیان بگونه بی سابقه ای به آئین زرتشت روی می آورند و این آئین قطب نیرومندی شده که اگر شرایط سیاسی یا اجتماعی اجازه دهد جامعه ایران را از بیماری « اسلامزدگی » برای هميشه نجات خواهد داد . شما این پدیده را چگونه تعبیر میکنید ؟
زتلاوی : البته بیشتر ایرانیانی که به آئین زرتشت روی میآورند ، آنهایی هستند که از اسلام مایوس شده و دیده اندکه در سده 21، این دین چیزی ندارد که به آنها بدهد، بنابراین آنها به آئین خردگرای زرتشت روی میآورند که میتواند يک دیدگاه مثبت و سازنده و پيشرو به زندگی آنها بدهد، ولی از دیدگاه من ، آئین زرتشت تنها به ایرانیان تعلق ندارد بلکه این آئین میراث و گنجينه بشریت است و تمام
انسانها باید از آن بهره بگیرند. آئین زرتشت جهانی است و من اطمینان دارم که با سازمان دهی بهتر، بیش از بیش سایر ملتها هم به این آئین روی خواهند آورد .

پردیس : آیا شما نقطه ضعفی در آئین زرتشت می بینید ؟

زتلاوی: تنها نقطه ای که من میتوانم به آن اشاره کنم اینست که آئین زرتشت تنها کسانی را به خود ميکشد که از یک فرهنگ بالایی برخوردار هستند و درک درست آن برای عامه سخت است.
از دیدگاه من توده مردم عامی که فرهنگی جز فرهنگ خرافات نمی شناسند هنوز آمادگی برای گرویدن پیدا نکرده اند. ولی با ابزار های ارتباطی امروزی و آگاهی و گسترش یک فرهنگ جهانی ، این مسئله هم حل خواهد شد. من با شما موافقم که سده بیست و یک ، سده زرتشت خواهد بود.

Ainsi vont Les enfants de Zarathoustra* Paris . Ed. Imago, 2001

mahsaak
03-05-2006, 01:25 AM
veeta jooon kheili amtalebet jalebe ,a ma to namayande dine zartoshti ke inghade tablighat mikoni????????
albate khali az lotf nist ke tamame iranian dar asl zartoshtian . ama harki dini dare, mohem ine ke khodara ghabool darim hamin base naaaaaaaaaaaaaaa?????? man ashegh zardoshtiam , vaghean adamaye jalebi hastan, ama trif az ye din nafye dine dige nabayad bashe, in bavare adamast ke maghsadeshoono taeen mikone, na din, din faghat ye bahoonast baraye inke bekhar bavareto too ye kalame kholase koni,

veesta
03-06-2006, 03:51 AM
veeta jooon kheili amtalebet jalebe ,a ma to namayande dine zartoshti ke inghade tablighat mikoni????????
albate khali az lotf nist ke tamame iranian dar asl zartoshtian . ama harki dini dare, mohem ine ke khodara ghabool darim hamin base naaaaaaaaaaaaaaa?????? man ashegh zardoshtiam , vaghean adamaye jalebi hastan, ama trif az ye din nafye dine dige nabayad bashe, in bavare adamast ke maghsadeshoono taeen mikone, na din, din faghat ye bahoonast baraye inke bekhar bavareto too ye kalame kholase koni,

بنام اهورای ایران زمین
اینقدر زرتشت و ایران را دوست داشتن برات عجیب هست که می گی من نماینده اونا هستم؟ چرا چون دوستش دارم؟
باعث تاسف هست که فرستادن نبشته هایی که به اصل و نصب خودمون برگرده را تبلیغ برای این کیش و آیین همیشه ماندگار بدونیم. من از ایران میگم از زرتشت می گم از تاریخ می گم از همه چیز که به میهنم ربط داشته باشه(تازی نباشه) اگر شما علاقه دارید از جاهای دیگه ملل دیگه دینهای دیگه بشنوید و بنویسید خوب بنویس من با فرستادن این مطالب تبلیغ برای هیچ کیش و آیینی نمی کنم اگر زرتشتیها همچون ادیان دیگه کار تبلیغات و ... داشتند که کنون وضع فرق داشت. حالا دین را هر گونه می خوای معنی کنی بکن اما ربطی نداره که من از زرتشت ننویسم.آخه من دارم اطلاعات میفرستم دوست نداری این را نخون کسان دیگری هستند که شاید علاقمند باشند من برا اونا می نویسم.

کمی بهتر و عمیق تر به مطالب دقت کن اگر دوست داری بخونی البته این مقاله هایی که من می فرستم برای اطلاعات می فرستم چون اخبار و تاریخ .انسانهایی مانند من زیادند و لا اقل یکیشون قدر من را می فهمه و ارزش کارهام راو منم در حدی که متونم آگاهی میدم .
از حقیقت که نمی شه فرار کرد این حقایقی هست که داره اتفاق می افته و پارسی بودن و ایرانی بودن و این گونه مطالب به رگ و ریشه من بر می گرده و بهش افتخار می کنم و هیچ گونه بی حرمتی به کسان دگر نکردم و به همچنین از کسی قبول نمیکنم وخواهشن برای من این نفی کردنی که گفته اید بفرستید چون خیلی علاقه مند شدم بدونم که چگونه نفی کردم من شخصی و
و اما آری من به همه ادیان احترام می گذارم اما فقط زرتشت را قبول دارم و دوست دارم از او بنویسم و بس
یادمون نره چه بخواهیم چه نخواهیم زرتشت به تک تک اجزای این سرزمین گره خورده و من تا زنده هستم خواهم نبشت. برای علاقمندان ایران زمین و زرتشت یا هر چی می خوای بنامش.

در مورد خدا پرستی پیش از هر پیامبری زرتشت فروده اند که یگانه پرست باشیم پس این برا من جا افتاده هست
اینک چند سروده (ازیشت*ها،هرمزد یشت):
پس زرتشت گفت: ای اهورامزدای پاک مرا از نام برترین خودت که بزرگ*ترین، به*ترین،زیباترین ، کارسازترین، پیروزگرترین، درمان بخش ترین و برای راندن مردم بدمنش کاراترین است آگاه ساز تا با یاری آن بر همه مردمان بدمنش و بدکار و بدکردار چیره شوم و از آنان گزندی به*من نرسد.
اهورامزدا فرمود:ای اشو زرشت، نخستین نام من پژوهيدنی است، دومین نام من گردآورنده است،سوم افزاینده، چهارم راستی وپاکی بهترین، پنجم آفریدگار همه پاکی ها و نیکی ها، ششم خرد، هفتم خردمند، هشتم دانش، نهم دانشمند، دهم پاک کننده، یازدهم پاک، دوازدهم هستی بخش، سیزدهم سودمند تر، چهاردهم دشمن بدی*ها، پانزدهم توانا، شانزدهم پاداش دهنده، هفدهم نگهبان، هجدهم درمان بخش، نوزدهم دادار، بیستم مزدا نام من است.
ای زرتشت مرا بستای، به روز و به شب، که من اهورامزدا هستم برای نگهداری و شادمانی تو خواهم آمد.
برای نگهداری و شادمانی تو سروش پاک خواهد آمد.
برای نگهداری و شادی تو خواهد آمد آب*ها و گیاهان و فروهرهای پاک.

ای زرتشت اگر بخواهی بر مردمان بدمنش و ستمگران و کوردلان و کَردلان راهزنان دوپا و فریب*کاران و گرگان چهارپا و دوپا و انبوه دشمنان راستی با انبوهی از درفش*های برافراشته و درفش*های خونین برافراخته پیروز شوی پس این نام*ها را بیاد بسپار و به روز و شب فراخوان.

منم پاسبان، منم دادار و پروردگار، منم دانا و منم مینو و سودرسان، تندرستی بخش ترین نام من است، آتوربان نام است، مه آتوربان نام است، اهورا نام من است، مزدا نام من است، اشو نام من است، اشوترین نام من است، فرهمند نام من است، بینا نام من است، بینا ترین نام من است، درونگر نام من است، درونگرترین نام من است، نگهبان نام من است، یاور نام من است، دادار نام من است، پروردگار نام من است، آگاه نام من است، آگاه ترین نام من است، افزاینده خوشبختی نام من است، مانتره فزاینده خوشبختی نام من است، فرمانروای توانا نام من است، نافریبکار نام من است، نافریب*خور نام من است، دورکننده بد اندیشی نام من است ،پیروز نام من است، سراسر پیروز نام من است، آفریدگار سراسر جهان نام من است، فروغ سراسر جهان نام من است، پر فروغ نام من است، فروغمند به*خود نام من است، سودرسان نام من است، سودرسان ترین نام من است، توانا نام من است،شادی بخش ترین نام من است، راستی نام من است، برفراز نام من است، فرمانروا نام من است، تیزبین نام من است، چنین است نام*های من.

ای سپیتمان زرتشت اگر کسی در این