Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Israel Lobby & U.S. Foreign Policy

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • The Israel Lobby & U.S. Foreign Policy

    در جنگ اخیر بین حزب الله لبنان و اسرائیل، دولت آمریکا با تقاضای آتش بس فوری که از سوی سازمان ملل طرح شد مخالفت کرد. دولت آمریکا استدلال می کرد که آتش بس فوری اگر به قطع حملات حزب الله منجر نشود بی فایده است.
    شماری از صاحب نظران عقیده دارند که این سیاست آمریکا در واقع ناشی از قدرت لابی یا مجموعه سازمان های فعال مدافع اسرائیل است که در آمریکا بسیار فعال هستند.

    آمریکا سالیانه سه میلیارد دلار کمک بلاعوض به اسرائیل می دهد. اگر این مبلغ را بین مردم اسرائیل تقسیم می کردند هر سال به هر اسرائیلی پانصد دلار می رسید. به علاوه، آمریکا متحد اصلی اسرائیل در عرصه بین المللی است.



    چندین قطعنامه سازمان ملل در انتقاد یا محکومیت اسرائیل توسط آمریکا وتو شده و در جنگ اخیر هم آمریکا حاضر نشد تقاضا برای فشار بر اسرائیل در جهت آتش بس سریع در لبنان را بپذیرد.


    توجه اصلی سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه این بوده که در جریان صدور نفت از منطقه وقفه ایی ایجاد نشود. جالب توجه است که آمریکا که هیچگاه برای دفاع از اسرائیل وارد جنگی نشده است در سال 1991 میلادی برای دفاع از کویت و عربستان سعودی وارد جنگ با عراق شد.


    جف وینتروب استاد دانشگاه پنسیلوانیا

    دولت های دو کشور می گویند این نزدیکی نتیجه همخوانی منافع آمریکا و اسرائیل است چرا که هر دو کشور سخت درگیر "مبارزه با تروریسم بین المللی" هستند. خواه این تروریسم لباس القاعده به تن داشته باشد خواه به شکل موشک های حزب الله لبنان زندگی شهروندان اسرائیل را مختل کند.

    اما بعضی از تحلیلگران در عین اینکه اشتراک منافع دو کشور و همخوانی دیدگاه های دو دولت را رد نمی کنند، می گویند علت نزدیکی اسرائیل و آمریکا را باید در قدرتمندی لابی یا مجموعه محافل طرفدار اسرائیل در آمریکا جستجو کرد. آیا واقعاً چنین است؟

    یکی از این تحلیلگران، جان مرشایمر استاد دانشگاه شیکاگو است. او در مورد "کمیته روابط آمریکا و اسرائیل" موسوم به ایپک، که اصلی ترین سازمان درمجموعه لابی اسرائیل در آمریکاست، می گوید: "در واقع ایپک بین 250 تا 300 رای در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا را در اختیار دارد. یعنی ایپک می تواند روی حمایت بیش از نیمی از کرسی های مجلس نمایندگان حساب کند. در مجلس دوم آمریکا، یعنی سنا هم وضع چندان متفاوت نیست. در اینجا شما با لابی قدرتمندی طرف هستی که می تواند سیاست خارجی آمریکا را به نفع اسرائیل تحت نفوذ قرار دهد.این وضعیت به سود منافع استراتژیک آمریکا نیست.من به آنهایی که می پرسند چرا این همه آمریکا در خاورمیانه با مشکل روبروست می گویم که یکی از دلایل اصلی آن همین نفوذ لابی اسرائیل در آمریکاست."

    جان مرشایمر و یکی از همفکرانش به نام استیون والت که استاد دانشگاه هاروارد است چند ماه پیش این نظر را به تفصیل انتشار دادند. بعد از انتشار آن مقاله، انتقادات زیادی بر نظرات آن ها وارد شد و موضوع لابی اسرائیل به یکی از جنجالی ترین بحث ها در دانشگاه ها و رسانه های آمریکا تبدیل شد.


    رهبران آمريکا و اسرائيل می گویند نزدیکی دو کشور نتیجه همخوانی منافع آنهاست، چرا که هر دو کشور سخت درگیر "مبارزه با تروریسم بین المللی" هستند

    یکی از این منتقدان جف وینتروب استاد دانشگاه پنسیلوانیا است. او می گوید: "توجه اصلی سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه این بوده که در جریان صدور نفت از منطقه وقفه ای ایجاد نشود. جالب توجه است که آمریکا که هیچگاه برای دفاع از اسرائیل وارد جنگی نشده است در سال 1991 میلادی برای دفاع از کویت و عربستان سعودی وارد جنگ با عراق شد.همچنین باید در نظر داشته باشید که آمریکا سالیانه دو میلیارد دلار به مصر کمک می کند و اگر شما بقیه کمک های آمریکا به کشور های عرب منطقه را در نظر بگیرید در می یابید که مجموع آن ها از کمک به اسرائیل بیشتر می شود."

    اما جان مرشایمر می گوید پولی که به مصر و بعضی دولت های دیگر منطقه داده می شود در واقع برای تشویق آنان به ادامه تفاهم با اسرائیل است. آیا واقعاً چنین است و لابی اسرائیل باعث می شود حتی کمک آمریکا به بعضی از کشورهای عرب منطقه ناشی از سیاست حمایت از اسرائیل باشد؟

    جف وینتروب می گوید که چنین نیست و نباید نفوذ لابی های دیگر بر سیاست خارجی آمریکا را فراموش کرد.


    پولی که به مصر و بعضی دولت های دیگر منطقه داده می شود در واقع برای تشویق آنان به ادامه تفاهم با اسرائیل است. آیا واقعاً چنین است و لابی اسرائیل باعث می شود حتی کمک آمریکا به بعضی از کشورهای عرب منطقه ناشی از سیاست حمایت از اسرائیل باشد؟


    جان مرشایمر استاد دانشگاه شیکاگو

    به عقيده وی "نفوذ لابی عربستان سعودی بر دستگاه مجریه آمریکا بسیار بیشتر ازنفوذ لابی اسرائیل است. فراموش نکنید که حاکمان عربستان سعودی از دوستان خانواده جورج بوش هستند. بنابراین نباید نفوذ بر قوه مقننه یعنی کنگره آمریکا را بر تمامی دستگاه سیاسی آمریکا تعمیم داد. من می توانم ده لابی دیگر را در آمریکا نام ببرم که از لابی اسرائیل قویترند که یکی از آن ها لابی نفت است. مثلاً دفتر ریچارد چنی، معاون رئیس جمهور، از منافع شرکت های بزرگ نفتی حمایت می کند حال آنکه آقای چنی هیچ مناسباتی با لابی اسرائیل ندارد."

    اما گری سیک از اعضای پیشین شورای امنیت ملی آمریکا می گوید که نمی توان در عرصه سیاست خارجی، لابی نفت را با لابی اسرائیل قابل مقایسه دانست.

    او می گويد: "لابی نفت در آمریکا در زمینه مسائل بین الملل و بخصوص در زمینه مسائل خاورمیانه بسیار ساکت بوده چرا که در سا ل های اخیر متهم شده که از محل جنگ سود اندوزی می کند و منافع استراتژیک ملی را مد نظر ندارد. در ضمن لابی نفت به اندازه لابی اسرائیل متشکل نیست. البته صدای شرکت های بزرگ نفتی مثل اگزان موبیل این سو و آن سو شنیده می شود اما آن ها از نظر فعالیت مستمر و متمرکز روی موضوعات خاص سیاسی، قابل مقایسه با لابی طرفدار اسرائیل نیستند."



    --------------------------------------------------------------------------------


    توضیح: گفته های جان مرشایمر و استیون والت از مصاحبه آنان با شبکه خبری سی اسپن وابسته به کنگره آمریکا برداشته شده است. آدرس این شبکه:


    مقاله مرشایمر و والت در نشریه "بررسی کتاب لندن" در انتقاد از لابی اسرائیل


    مقاله آلن درشویتز از منتقدان اصلی مرشایر و والت. او معتقد است لابی اسرائیل از ابزارهای دمکراسی خوب استفاده می کند و می پرسد آیا این یک گناه است؟


    مقاله مایکل مسینگ از نویسندگان نیویورک تایمزکه به بحث لابی اسرائیل در آمریکا دامن زد.
    1. Not since Foreign Affairs magazine published Samuel Huntington's "The Clash of Civilizations?" in 1993 has an academic essay detonated with such force


    آدرس اینترنتی "کمیته روابط آمریکا واسرائیل" موسوم به ایپک
    AIPAC works with Democrats and Republicans to strengthen America's relationship with Israel through lobbying, political support, and grassroots advocacy.




  • #2
    آمریکا سالیانه سه میلیارد دلار کمک بلاعوض به اسرئیل می دهد. اگر این مبلغ را بین مردم اسرائیل تقسیم می کردند هر سال به هر اسرائیلی پانصد دلار می رسید.
    به علاوه، آمریکا متحد اصلی اسرائیل در عرصه بین المللی است و در جنگ اخیر هم حاضر نشد تقاضا برای فشار بر اسرائیل در جهت آتش بس سریع در لبنان را بپذیرد.

    بعضی تحلیل گران می گویند علت نزدیکی اسرائیل و آمریکا را باید در قدرتمندی لابی یا مجموعه محافل طرفدار اسرائیل در آمریکا جستجو کرد. نظری که توسط دولت های اسرائیل و آمریکا رد می شود.

    اما لابی اسرائیل چگونه عمل می کند و متشکل از چه نهادهایی ست؟ در مطالبی که در باره لابی طرفدار اسرائیل در آمریکا نوشته شده نام بعضی نهادها مرتب تکرار می شود.

    بعضی از آن ها به نحو آشکار سیاسی هستند، مثل "سازمان صهیونیست های آمریکا".
    بعضی دانشگاهی و تحقیقاتی هستند، مثل "انستیتوی سیاست خاور نزدیک در واشنگتن" که شماری از تحلیلگران می گویند در لابی اسرائیل نقش نظری ایفا می کند.

    در مقالات مختلف از جمله نوشته مایکل مسینگ از نویسندگان نیویورک تایمز از نام شماری از اعضای متنفذ کنگره هم به عنوان بخشی از لابی اسرائیل نام برده می شود.

    اما گفته می شود سازمانی که نقش هماهنگی این نهادها و افراد مختلف را بازی می کند و نامش با لابی اسرائیل همخوان شده است ایپک یا "کمیته آمریکایی روابط عمومی اسرائیل" است.

    ایپک روی سایت اینترنتی خود می گوید هدفش استحکام بخشیدن هر چه بیشتر به روابط آمریکا و اسرائیل است و صدهزار نفر از اعضایش را آمریکایی هایی تشکیل می دهند که به حساسیت خطراتی که متوجه اسرائیل است آگاهند.


    اگر شما یک نماینده در کنگره آمریکا هستید و در زمینه مسائل مربوط به اسرائیل نظر خاصی ندارید، ترجیح می دهید زرنگی کنید و از اسرائیل حمایت کنید و وقتی کسی می آید از شما می خواهد به این یا آن مصوبه یا قطعنامه رای بدهید، این کار را بکنید. بخصوص که اگر این کار را نکنید ممکن است عواقب خطرناکی برایتان داشته باشد.


    استیون والت استاد دانشگاه هاروارد

    گری سیک، عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا، در مورد ایپک می گوید: "ایپک یک سازمان بسیار بزرگ، متشکل، و موثری است که اغلب نظرات اسرائیلی ها را منعکس می کند اما در بعضی موارد حتی از سیاستی که خود اسرائیل در پیش گرفته افراطی تر بوده است. ایپک به طور اخص روی کنگره و دولت آمریکا متمرکز است. این سازمان ترتیب سفر نمایندگان کنگره آمریکا به اسرائیل و تورهای آن ها در اسرائیل را می دهد، در تماس مستمر با دفاتر اعضای کنگره است و برای افراد خاصی که نامزد نمایندگی در کنگره شده اند فعالیت انتخاباتی می کند، یا علیه نامزد های خاصی فعالیت می کند. نتیجه این شده که بسیاری از نمایندگان در مجالس آمریکا فهمیده اند که مخالفت با ایپک ممکن است در دور بعدی انتخابات برایشان گران تمام شود. به این ترتیب شیوه های ایپک در حمایت از اسرائیل بسیار موفق بوده است."

    استیون والت استاد دانشگاه هاروارد هم که مقاله اش در این باره بحث برانگیز شده می گوید تمهیدات ایپک بخصوص در ارتباط با نمایندگان مجالس آمریکا تاکنون بسیار موفق بوده است:

    "اگر شما یک نماینده در کنگره آمریکا هستید و در زمینه مسائل مربوط به اسرائیل نظر خاصی ندارید، ترجیح می دهید زرنگی کنید و از اسرائیل حمایت کنید و وقتی کسی می آید از شما می خواهد به این یا آن مصوبه یا قطعنامه رای بدهید، این کار را بکنید. بخصوص که اگر این کار را نکنید ممکن است عواقب خطرناکی برایتان داشته باشد. اگر شما به عنوان کسی که از اسرائیل حمایت نمی کند مشهور شوید، ممکن است در انتخابات بعدی با دردسر مواجه شوید، مثلا ممکن است پول بیشتری به حساب رقیب انتخاباتی شما سرازیر شود. برای همین بود که ارنست هالینگز، سناتور پیشین، گفت که در مجالس آمریکا شما نمی توانید در قبال اسرائیل سیاستی متفاوت با سیاستی که ایپک به شما می دهد اتخاذ کنید."

    اما آلن درشویتز از حقوقدانان مشهور آمریکا و استاد دانشگاه هاروارد با این نظر مخالف است. او می گوید مخالفان لابی اسرائیل در آمریکا سعی می کنند شیوه های این لابی را غیرقانونی جلوه دهند.

    "این اظهارات بی پایه است. ایپک قانون را رعایت می کند و از همان شیوه هایی استفاده می کند که هر لابی دیگری استفاده می کند. سازمانی که برای بازنشسته ها در آمریکا فعالیت می کند یا انجمن معلمان آمریکا همین تمهیدات را به کار می گیرند، آن ها منافع اعضا و طرفداران خود را به طرق مختلف ارتقاء می دهند و با مخالفان خود مخالفت می کنند. این همان چیزی ست که باید در یک دمکراسی انجام بگیرد."

    این اعضا و طرفداران ایپک که مورد اشاره آلن درشویتز هستند، چه کسانی اند؟ سازمان هایی که از سیاست های اسرائیل در آمریکا حمایت می کنند اغلب خود را یهودی یا متشکل از یهودیان معرفی می کنند.


    ایپک قانون را رعایت می کند و از همان شیوه هایی استفاده می کند که هر لابی دیگری استفاده می کند. سازمانی که برای بازنشسته ها در آمریکا فعالیت می کند یا انجمن معلمان آمریکا همین تمهیدات را به کار می گیرند، آن ها منافع اعضا و طرفداران خود را به طرق مختلف ارتقاء می دهند و با مخالفان خود مخالفت می کنند. این همان چیزی ست که باید در یک دمکراسی انجام بگیرد


    آلن درشویتز از حقوقدانان مشهور آمریکا

    اما جان مرشایمر استاد دانشگاه در شیکاگو معتقد است که بیشتر این چهره ها یا سازمان ها، غیرمذهبی هستند و حمایتشان از اسرائیل به دلایل غیرمذهبی است.

    او به عنوان مثال از نومحافظه کاران در دستگاه دولتی آمریکا نام می برد: "در مجموع نو محافظه کاران افرادی غیرمذهبی هستند. تلاش های آن ها در حمایت از اسرائیل و هر چه بیشتر نزدیک کردن آمریکا و اسرائیل ربطی به دیدگاه های مذهبی ندارد."

    استیون والت هم با این نظر موافق است. او می گوید در مقاله خود در این باره هیچگاه از عنوان لابی یهودی استفاده نکرده است چرا که در اغلب موارد آرا اکثریت یهودیان آمریکا با آرا لابی اسرائیل متفاوت است.

    به عنوان مثال او می گوید: "یک نظرسنجی عمومی پیش از جنگ عراق مشخص کرد که به نسبت جمعیت عمومی آمریکا، در واقع حمایت از جنگ در میان یهودی های آمریکا کمتر است. حال آنکه لابی اسرائیل حامی جنگ عراق بود. به این ترتیب لابی اسرائیل نوعی ائتلاف است از مجموعه سازمان هایی که مواضعی اتخاذ می کنند که ممکن است از نظر اکثریت یهودی ها افراطی به نظر برسد."

    در گزارش آینده که آخرین بخش از این سلسله است به نقش سازمان های مسیحی و کلیساهای آمریکا در لابی طرفدار اسرائیل خواهیم پرداخت.



    --------------------------------------------------------------------------------


    توضیح: گفته های جان مرشایمر و استیون والت از مصاحبه آنان با شبکه خبری سی اسپن وابسته به کنگره آمریکا برداشته شده است. آدرس این شبکه:


    مقاله مرشایمر و والت در نشریه "بررسی کتاب لندن" در انتقاد از لابی اسرائیل


    مقاله آلن درشویتز از منتقدان اصلی مرشایر و والت. او معتقد است لابی اسرائیل از ابزارهای دمکراسی خوب استفاده می کند و می پرسد آیا این یک گناه است؟


    مقاله مایکل مسینگ از نویسندگان نیویورک تایمزکه به بحث مربوط به لابی اسرائیل در آمریکا دامن زد.
    1. Not since Foreign Affairs magazine published Samuel Huntington's "The Clash of Civilizations?" in 1993 has an academic essay detonated with such force


    آدرس اینتر نتی "کمیته آمریکایی روابط عمومی اسرائیل" موسوم به ایپک
    AIPAC works with Democrats and Republicans to strengthen America's relationship with Israel through lobbying, political support, and grassroots advocacy.



    Comment


    • #3
      ماه گذشته یکی از مشهورترین رهبران "مسیحی انجیلی"، نامی که بر مسیحیان تندرو نهاده شده، در واشنگتن یک سازمان بنیاد نهاد که هدف آن حمایت گسترده از اسرائیل و تقویت لابی آن کشور در آمریکا اعلام شد.
      کشیش جان هگی بنیانگذار سازمان "مسیحیان متحد در دفاع از اسرائیل" گفت سازمان او بزودی از ایپک، نهاد اصلی در لابی طرفدار اسرائیل، قویتر خواهد شد.

      بر خلاف ایپک و نهاد های مشابه، مسیحیان انجیلی برای حمایت از اسرائیل دلایل مذهبی دارند.

      جف وینتروب از دانشگاه پنسیلوانیا می گويد: "آنها فکر می کنند که خلق دوباره اسرائیل متحقق شدن آن چیزی است که انجیل بشارتش را داده است. بنابراین از نظر آن ها خداوند در آن چیزی که قصد طرح ریزی آن را دارد موجودیت اسرائیل را هم گنجانده و به همین دلیل اسرائیل باید از جانب مسیحیان حمایت شود."

      مسحیان انجیلی در سالهای اخیر در آمریکا صاحب نفوذ زیادی شده اند و هنوز هم روز به روز بر قدرت آنها افزوده می شود.

      گری سیک عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا می گوید که زمانی مسیحیان جای چندانی در لابی اسرائیل نداشتند. اما اکنون وضع متفاوت است.

      به گفته وی "در سالهای پیش شرکت مسیحیان بنیادگرا در لابی اسرائیل ناچسب به نظر می آمد ولی امروزه چنین نیست. آمدن هزاران مسیحی زیر نظر آقای هگی به واشنگتن برای حمایت از اسرائیل یک پدیده جدید است. ایپک هزاران عضو و طرفدار دارد اما مسیحیان بنیادگرا در آمریکا را با رقم میلیون ها باید سنجید. به این ترتیب عامل جدید قدرتمندی وارد لابی اسرائیل تبدیل شده است."

      اشاره گری سیک به گردهمایی اعضای اولیه سازمان "مسیحیان متحد در دفاع از اسرائیل" روز نوزده ژوئیه، ماه پیش، است. اعضای این سازمان در آن روزبه محل کنگره آمریکا رفتند و باشماری از اعضای کنگره هم در مجلس نمایندگان و هم در سنا دیدار کردند.

      آیا آنطور که گری سیک می گوید روز به روز بر قدرت لابی اسرائیل در آمریکا افزوده می شود؟

      جواب جف وینتروب به این سوال منفی است. به عقیده او لابی اسرائیل در آمریکا با مخاطرات جدیدی روبروست و همین مخاطرات در حال رقم زدن سرنوشت این لابی است.

      او می گويد: "این لابی در سراشیب افتاده، چرا که در داخل گروه های طرفدار اسرائیل در آمریکا اختلاف آرا ایجاد شده است. آنچه لابی اسرائیل خوانده می شود حال در مورد سیاست های دولت اسرائیل با یک صدای واحد حرف نمی زند. مثلاً خود من متهم هستم که در لابی اسرائیل فعالیت می کنم اما سال هاست که با احداث شهرک های یهودی نشین مخالفت می کنم و طرفدار ایده دولت فلسطینی هستم."

      از نظر آقای وینتروب این صدای متفاوتی که وارد صحنه شده را می توان صدای جامعه لیبرال یهود نامید، که در بسیاری موارد راه خود را از دولت اسرائیل جدا می کند.اما به اعتقاد گری سیک گروه های مختلف داخل لابی اسرائیل، از لیبرال تا افراطی ، آنگاه که حس می کنند خطری خارجی اسرائیل را تهدید می کند، همصدا می شوند.

      او می گوید یکی از کشور هایی که از جانب این گروه های مختلف به مثابه تهدید محسوب می شود و تمایلات مختلف داخل این لابی در مورد آن هم عقیده هستند، ایران است.


      این لابی در سراشیب افتاده، چرا که در داخل گروه های طرفدار اسرائیل در آمریکا اختلاف آرا ایجاد شده است. آنچه لابی اسرائیل خوانده می شود حال در مورد سیاست های دولت اسرائیل با یک صدای واحد حرف نمی زند.


      جف وینتروب از دانشگاه پنسیلوانیا

      به گفته وی "خود ایران این تصور را قوت بخشیده است، از طریق رفتارهایی که عملاً باعث شده تهدید قلمداد کردن ایران برای مجموعه لابی اسرائیل راحت تر باشد. از زمان گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی، ایران در ذهنیت آمریکایی ها یکی تداعی منفی ایجاد کرده اما آنچه کار لابی اسرائیل را اخیراً با موفقیت بیشتر همراه کرده اظهاراتی است مثل اظهارات رئیس جمهور ایران مبنی بر ضرورت انهدام اسرائیل، این ها باعث می شود بتوان ایران را یک خطرعمده قلمداد کرد."

      شاید به همین دلیل است که وقتی به سایت اینترنتی ایپک در آمریکا مراجعه می کنید در یکی از صفحات آن که به مسائل و خطراتی که پیش روی اسرائیل است اختصاص دارد ابتدا نام ایران و برنامه اتمی آن را می بینید و بعد از آن دولت حماس و گروه های فلسطینی را.

      Comment

      Working...
      X