Announcement

Collapse
No announcement yet.

**Honar Va Adabiyat Az Didgahe Rahbar**

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • **Honar Va Adabiyat Az Didgahe Rahbar**

    هنر و ادبیات داستانی انقلاب،از نگاه رهبر




    صراط مستقيم انقلاب


    (بيانات در ديدار مدير و برنامه*سازان گروه تلويزيوني شاهد؛ 7/2/71)

    رابطه هنر و ادبيات ما با انقلاب اسلامي


    هر چه امثال من درباره انقلاب بگوييم، نخواهيم توانست آن حقيقت عظيم را تشريح كنيم؛ مگر اينكه زبان هنر وارد ميدان شود. زبانِ هنر است كه مي*تواند حوادث عظيم را تبيين و تشريح، و ذهنها را روشن كند.

    متأسفانه در رژيم گذشته ـ كه آن پانزده سال دوران مبارزات هم در همان سالهاست ـ هنر در قبضه صاحبان قدرت بود و حقيقتاً به انحطاط دچار شده بود و در ميدان نبود. ليكن از لحظه پيروزي انقلاب، هنر به ميدان آمد. از دو جا هم آمد. عمدتاً هم از طريق استعدادهاي هنري نوظهور ـ يعني جوانان ـ بود.
    شما الان ببينيد در ميان اين هنرمندان معروفي كه ما داريم، خيلي*شان جوانان بعد از انقلاب*اند. اينها كساني هستند كه يا در جبهه*هاي جنگ، يا در صحنه*هاي انقلاب، با يك ايماني، يك خودباوري پيدا كردند و به سمتي كشيده شدند. مثلاً دوربيني دستشان گرفتند و براي عكسبرداري به جبهه*ها رفتند. اين كارها اينها را به سمت هنر كشاند. و همين *طور، بقيه هنرها.
    غالباً جوانان بودند كه از اول انقلاب شروع كردند. بعضي از هنرمندان دوره قبل از انقلاب هم بودند كه به انقلاب پاسخ دادند. خيلي هم، متأسفانه پاسخي ندادند.
    رفتند كناري نشستند و هنرشان را در خدمت انقلاب قرار ندادند. در مجموع از اول انقلاب تا امروز كه بيست سال مي*گذرد، هنر، نقش زيادي داشته و در عرصه*هاي مختلف، انواع هنرها ـ نه فقط هنرهاي نمايشي، يا هنر شعر، بلكه انواع هنرهاـوارد ميدان شدند و كارهاي برجسته و بزرگي انجام دادند، و هنرمندان جوان پرورش پيدا كردند.
    بايد بگويم كه اگر امروز را با قبل از انقلاب مقايسه كنيد، ما خيلي وضعمان خوب است؛ برجستگي هم داريم. اما اگر با آنچه كه بايد باشيم، مقايسه كنيم، نه! عقبيم. من صريحاً اعتقاد دارم كه عقبيم. ما هنوز در زمينه داستان*نويسي، در زمينه شعر، در زمينه هنرهاي نمايشي (يعني سينما و تئاتر) كاستيهاي زيادي داريم، كارهاي نشده فراواني داريم و انسان ناشيگريهاي متعددي را مشاهده مي*كند.

    (بيانات در ديدار جمعي از جوانان؛ 13/11/77)

    بروز استعدادهاي هنري


    استعدادهاي هنري،* چقدر بروز پيدا كردند! جنگ در اين زمينه، يقيناً يك نقش اساسي دارد: يك زمينه عظيم مردمي پيدا شد كه در هر بخشي از بخشهايي كه هنر بشري در آن تجلي مي*كند، هر كس بتواند در هر بخشي كه استعداد هنري*اي دارد، آن را بروز و نشان بدهد. چقدر هنرمندهاي خودرو در دوره جنگ شناخته و ديده شدند و هنر آنها مورد استفاده قرار گرفت! چقدر عكاس، چقدر فيلمبردار، چقدر قصه*نويس، چقدر شاعرو چقدر هنرمندان هنرهاي نمايشي!

    (بيانات در ديدار جمعي از نيروهاي فرهنگي و هنرمندان دفاع مقدس؛ (20/1/1379)

    نيروهاي هنري و ادبي*اي كه انقلاب آزاد كرد


    انقلاب است كه اين نيروها را آزاد كرد.
    (بيانات در ديدار جمعي از صاحبنظران، مسئولان، نويسندگان)

    لزوم اهتمام در ارائه مباني فكري انقلاب


    وقتي انقلاب اكتبر تحقق پيدا مي*كند، در طول ده ـ پانزده سال، آن قدر كتاب و فيلم و قصه و جزوه در سطوح مختلف، راجع به مباني فكري اين انقلاب نوشته مي*شود كه در كشورهايي كه باد آن انقلاب به آنها رسيده، ديگر مردم احتياجي ندارند كه از كتابهاي آنها استفاده كنند! آنقدر فضاي ذهني پر شده است كه روشنفكرهاي خود كشورها مي*نشينند راجع به مباني ارزشي و فكري آنها كتاب مي*نويسند! در سه ـ چهار دهه گذشته، چه*قدر ايرانيها درباره مباني فكري انقلاب شوروي، به زبان فارسي كتاب نوشتند! چون ديگر اشباع شده بودند. يعني آنها آنقدر نوشتند كه همه روشنفكرهايي كه به نحوي از لحاظ فكري با آنها ارتباط پيدا مي*كردند، ازلحاظ فكري اشباع مي*شدند؛ و بعد يك آدم ـ مثلاًـ دست به قلم و با فكر و روشنفكري، خودش مي*جوشيد و مطالبي ـ غير از ترجمه*هاي فراواني كه از آثار آنها مي*شد ـ مي*نوشت.


    ضرورت نوشتن داستان انقلاب


    (بيانات در ديدار نويسندگان حوزه هنري؛ 2/3/77)

    داستان خودتان را، خودتان بنويسيد








    God made Coke,
    God made Pepsi,
    God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

    ~Zende Bad Iran Va Irani~
Working...
X