چی فکر می کردیم؟ چی شد؟ چی می شه؟
ابراهیم نبوی
با توجه به اتفاقاتی که در یک سال گذشته در کشور عزیز ما ایران افتاده است، موارد زیر به عنوان برخی نمونه های ادبیات نسبتا پست مدرن به اطلاع می رسد.
مردم کوچه و خیابان
قبل از انتخابات: ایشاء الله یکی از خودشون می آد، رابطه با آمریکا برقرار می کنه راحت می شیم.
امسال: فقط دلم می خواد آمریکایی ها حمله کنند، می زنیم پدر شون رو در می آریم.
سال بعد: پدرمون در اومد، پس این آمریکایی ها کی می رن؟
پابرهنه ها در شهر
پارسال: خوب شد احمدی نژاد اومد، فقط اینه که می تونه پدر رفسنجانی رو دربیاره.
امسال: اگر هاشمی در انتخابات خبرگان انتخاب بشه فقط اونه که می تونه پدر احمدی نژاد رو در بیاره.
سال بعد: یادتونه قبلا انتخابات برگزار می شد؟
می جنگیم، می می ریم، سازش هم می پذیریم
دو سال قبل: دیگه خسته شدیم، هر روز یکی رو می گیرن، یک روزنامه رو می بندن، هر روز یک جا تحصن می شه.
یک سال قبل: دیگه خسته شدیم، هر روز ده تا رو می گیرن، روزنامه هم که نداریم، اجازه تحصن هم که نمی دن.
یک سال بعد: دیگه خسته شدیم، چرا آزادمون نمی کنن، چرا کیهان رو تعطیل کردن، چرا نمی گذارند بریم مهمونی.
مرگ بر بی حجاب، درود بر بدحجاب
یک سال قبل: انشاء الله احمدی نژاد می آد جلوی فساد رو می گیره، دیگه زن بدحجاب توی خیابون نمی بینیم.
امسال: انشاء الله فساد زیاد می شه، یک گروه آدم های فاسد می آن جلوی احمدی نژاد رو می گیرن، دیگه آدم توی خیابون این همه زن چادری نمی بینه.
سال بعد: خانم برو کنار، من مشتری نیستم.
امت شهید پرور نماز بخوانند
پارسال: بریم خونه یک نماز درست و حسابی بخونیم.
امسال: بریم خیابون یک نماز درست و حسابی بخونیم.
سال بعد: بریم عربستان یک هفته مثل آدم نماز بخونیم.
مبارزه انتخاباتی
کروبی( قبل از انتخابات): من تا آخرین لحظه مقاومت می کنم، به من رای بدید.
کروبی( امسال): درسته که ایشون زیاد مقاومت نمی کنه، ولی به ایشون رای بدید.
کروبی( سال بعد): انتخابات باید برگزار شود و نمایندگان مجلس را نباید وزارت آموزش و پرورش استخدام کند.
اگه گفتی فرق زن و مرد چیه؟
شیرین عبادی( یک سال قبل): اکبر گنجی باید آزاد شود.
شیرین عبادی( امسال ): زندانیان گوانتانامو باید آزاد شوند.
شیرین عبادی( یک سال بعد) : همه باید آزاد شوند.
برادران اهل عمل، واحد خارج از کشور
پارسال: گنجی قهرمان مقاومت ملی باید آزاد شود.
امسال: گنجی به عنوان دشمن مقاومت ملی باید محاکمه شود.
سال بعد: گنجی باید هر چه زودتر پیدا شود.
می رویم گل نسرین بچینیم
پارسال: می خوام مبارزه رو ول کنم، از روزنامه می رم بیرون و می رم راننده اتوبوس می شم و مثل بقیه مردم زندگی می کنم.
امسال: دیگه خسته شدم، تا کی باید زیر فشار باشیم، دیگه حاضر نیستم راننده اتوبوس باشم و برم زندان، می رم روزنامه نگار می شم و مثل بقیه مردم زندگی می کنم.
سال آینده: دیگه از مبارزه خسته شدم، می خوام برم زندان، یک زندگی مثل همه مردم داشته باشم.
صبحانه در تیفانی
چهار سال قبل: رئیس جمهور آمریکا برای اینکه با رئیس جمهور ایران دست بدهد، یک ساعت پشت در توالت منتظر ماند.
امسال: رئیس جمهور ایران برای اینکه با پادشاه عربستان عکس بگیرد، دو ساعت توالت نرفت و منتظر ماند.
چهار سال بعد: رئیس جمهور ایران در یک توالت عمومی در لندن با رئیس جمهور آمریکا ملاقات کرد.
دارم می رم کوه، شکار آهو
دو سال قبل: دارم می رم دانشکده حقوق، می خوام سخنرانی رئیس جمهور رو گوش کنم.
امسال: دارم می رم شهرستان، می خوام سخنرانی رئیس جمهور رو گوش کنم.
سال آینده: دارم می رم زنگبار، می خوام سخنرانی رئیس جمهور رو گوش کنم.
تحول موسیقی در عصر اصقلاب!
چهار سال قبل( در اوج اصلاحات): یار دبستانی من، با من و همراه منی...
سه سال قبل( زمان اصلاحات): دیوونه دیوونه، دیوونه شو دیوونه... هو هو هو هو هاهاهاها
دو سال قبل( زمان انتخابات): دلم کسی رو نمی خواد، فقط بخاطر تو، زندگی ام رفته به باد، فقط بخاطر تو.
یک سال قبل( اول احمدی نژاد): آخ من قربون اون صورت خوشگلت برم، تو دلت غم نشینه قربون اون دلت برم، پاشو باز با من برقص تا گل بریزم زیر پات، تا به آتیش بکشی صحنه رو با دلبری هات، خوشگلا باید برقصن، خوشگلا باید برقصن
امسال( یک سال بعد از احمدی نژاد): چشمامو رو هم میذارم و تورو بیادم میارم، دوباره دست تکون میدن اونا، تورو به هم نشون میدن اونا، کم میارم آخه تورو، تورو بیادم میارمو... دنیا دیگه مث تو نداره، نداره نه می تونه بیاره....
برم یا که نرم؟
پارسال: برگردیم ایران حسابی حال بکنیم.
امسال: بریم خارج یک نفسی بکشیم.
سال بعد: منو ببرین هواخوری یک نفسی بکشم.
انرژی هسته ای دویست تومن بسته ای
یک سال قبل: این آمریکایی ها چی می گن، اصلا کی می خواد انرژی هسته ای تولید کنه؟
امسال: انرژی هسته ای حق مسلم ماست.
سال بعد: اونی که پارسال می گفتن حق مسلم ماست چی بود؟
چه جوری و به چی می خندیم؟
دو سال قبل: جوک اون رشتی یه رو شنیدی؟
یک سال قبل: شنیدی احمدی نژاد چی گفته؟
یک سال بعد: اخبار رو شنیدی؟
ابراهیم نبوی
با توجه به اتفاقاتی که در یک سال گذشته در کشور عزیز ما ایران افتاده است، موارد زیر به عنوان برخی نمونه های ادبیات نسبتا پست مدرن به اطلاع می رسد.
مردم کوچه و خیابان
قبل از انتخابات: ایشاء الله یکی از خودشون می آد، رابطه با آمریکا برقرار می کنه راحت می شیم.
امسال: فقط دلم می خواد آمریکایی ها حمله کنند، می زنیم پدر شون رو در می آریم.
سال بعد: پدرمون در اومد، پس این آمریکایی ها کی می رن؟
پابرهنه ها در شهر
پارسال: خوب شد احمدی نژاد اومد، فقط اینه که می تونه پدر رفسنجانی رو دربیاره.
امسال: اگر هاشمی در انتخابات خبرگان انتخاب بشه فقط اونه که می تونه پدر احمدی نژاد رو در بیاره.
سال بعد: یادتونه قبلا انتخابات برگزار می شد؟
می جنگیم، می می ریم، سازش هم می پذیریم
دو سال قبل: دیگه خسته شدیم، هر روز یکی رو می گیرن، یک روزنامه رو می بندن، هر روز یک جا تحصن می شه.
یک سال قبل: دیگه خسته شدیم، هر روز ده تا رو می گیرن، روزنامه هم که نداریم، اجازه تحصن هم که نمی دن.
یک سال بعد: دیگه خسته شدیم، چرا آزادمون نمی کنن، چرا کیهان رو تعطیل کردن، چرا نمی گذارند بریم مهمونی.
مرگ بر بی حجاب، درود بر بدحجاب
یک سال قبل: انشاء الله احمدی نژاد می آد جلوی فساد رو می گیره، دیگه زن بدحجاب توی خیابون نمی بینیم.
امسال: انشاء الله فساد زیاد می شه، یک گروه آدم های فاسد می آن جلوی احمدی نژاد رو می گیرن، دیگه آدم توی خیابون این همه زن چادری نمی بینه.
سال بعد: خانم برو کنار، من مشتری نیستم.
امت شهید پرور نماز بخوانند
پارسال: بریم خونه یک نماز درست و حسابی بخونیم.
امسال: بریم خیابون یک نماز درست و حسابی بخونیم.
سال بعد: بریم عربستان یک هفته مثل آدم نماز بخونیم.
مبارزه انتخاباتی
کروبی( قبل از انتخابات): من تا آخرین لحظه مقاومت می کنم، به من رای بدید.
کروبی( امسال): درسته که ایشون زیاد مقاومت نمی کنه، ولی به ایشون رای بدید.
کروبی( سال بعد): انتخابات باید برگزار شود و نمایندگان مجلس را نباید وزارت آموزش و پرورش استخدام کند.
اگه گفتی فرق زن و مرد چیه؟
شیرین عبادی( یک سال قبل): اکبر گنجی باید آزاد شود.
شیرین عبادی( امسال ): زندانیان گوانتانامو باید آزاد شوند.
شیرین عبادی( یک سال بعد) : همه باید آزاد شوند.
برادران اهل عمل، واحد خارج از کشور
پارسال: گنجی قهرمان مقاومت ملی باید آزاد شود.
امسال: گنجی به عنوان دشمن مقاومت ملی باید محاکمه شود.
سال بعد: گنجی باید هر چه زودتر پیدا شود.
می رویم گل نسرین بچینیم
پارسال: می خوام مبارزه رو ول کنم، از روزنامه می رم بیرون و می رم راننده اتوبوس می شم و مثل بقیه مردم زندگی می کنم.
امسال: دیگه خسته شدم، تا کی باید زیر فشار باشیم، دیگه حاضر نیستم راننده اتوبوس باشم و برم زندان، می رم روزنامه نگار می شم و مثل بقیه مردم زندگی می کنم.
سال آینده: دیگه از مبارزه خسته شدم، می خوام برم زندان، یک زندگی مثل همه مردم داشته باشم.
صبحانه در تیفانی
چهار سال قبل: رئیس جمهور آمریکا برای اینکه با رئیس جمهور ایران دست بدهد، یک ساعت پشت در توالت منتظر ماند.
امسال: رئیس جمهور ایران برای اینکه با پادشاه عربستان عکس بگیرد، دو ساعت توالت نرفت و منتظر ماند.
چهار سال بعد: رئیس جمهور ایران در یک توالت عمومی در لندن با رئیس جمهور آمریکا ملاقات کرد.
دارم می رم کوه، شکار آهو
دو سال قبل: دارم می رم دانشکده حقوق، می خوام سخنرانی رئیس جمهور رو گوش کنم.
امسال: دارم می رم شهرستان، می خوام سخنرانی رئیس جمهور رو گوش کنم.
سال آینده: دارم می رم زنگبار، می خوام سخنرانی رئیس جمهور رو گوش کنم.
تحول موسیقی در عصر اصقلاب!
چهار سال قبل( در اوج اصلاحات): یار دبستانی من، با من و همراه منی...
سه سال قبل( زمان اصلاحات): دیوونه دیوونه، دیوونه شو دیوونه... هو هو هو هو هاهاهاها
دو سال قبل( زمان انتخابات): دلم کسی رو نمی خواد، فقط بخاطر تو، زندگی ام رفته به باد، فقط بخاطر تو.
یک سال قبل( اول احمدی نژاد): آخ من قربون اون صورت خوشگلت برم، تو دلت غم نشینه قربون اون دلت برم، پاشو باز با من برقص تا گل بریزم زیر پات، تا به آتیش بکشی صحنه رو با دلبری هات، خوشگلا باید برقصن، خوشگلا باید برقصن
امسال( یک سال بعد از احمدی نژاد): چشمامو رو هم میذارم و تورو بیادم میارم، دوباره دست تکون میدن اونا، تورو به هم نشون میدن اونا، کم میارم آخه تورو، تورو بیادم میارمو... دنیا دیگه مث تو نداره، نداره نه می تونه بیاره....
برم یا که نرم؟
پارسال: برگردیم ایران حسابی حال بکنیم.
امسال: بریم خارج یک نفسی بکشیم.
سال بعد: منو ببرین هواخوری یک نفسی بکشم.
انرژی هسته ای دویست تومن بسته ای
یک سال قبل: این آمریکایی ها چی می گن، اصلا کی می خواد انرژی هسته ای تولید کنه؟
امسال: انرژی هسته ای حق مسلم ماست.
سال بعد: اونی که پارسال می گفتن حق مسلم ماست چی بود؟
چه جوری و به چی می خندیم؟
دو سال قبل: جوک اون رشتی یه رو شنیدی؟
یک سال قبل: شنیدی احمدی نژاد چی گفته؟
یک سال بعد: اخبار رو شنیدی؟