If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
chera nabayad dar in mored goftego nasheh? mage ma hame cheze donya ra bayad tajrobeh konim ta ghabol dashteh bashim.
vaghti ma ba marg va mir robero mishim bayad be on feker kinim? vaghti kasi marizi sakhti migireh be fekre mordam miofteh? chera hamish in ra ghabool nimikonim ke har lahzeh ma mitonim bemirim va bayad az har lazeh zendegimon lezat bebarim
vaghti ke ghabol konid ke marg ghesmati az zendegist, zendegi kardan ziyad sakht nist.
ایرنا:هرچند مرگ پدر يا مادر بر اثر بيماري براي هر كودكي تجربه تلخ و تكاندهندهاي است، اما خانوادهها ميتوانند آنها را در رويارويي با اين اتفاق ناگوار ياري كنند.
به گزارش رويترز هلث از نيويورك، محققان ميگويند سن كودك در درك او از بيماري والدين و نحوه واكنش به آن اهميت زيادي دارد. كودكان ۴يا ۷ يا ۹ساله به حمايتهاي كاملا متفاوتي نياز دارند.
دكتر ''گريس اچ. كريست'' و دكتر ''آدولف ايي كريست'' در يك تحقيق اقدام به گفت و گو با ۸۷خانواده كردند كه كودكان يكي از والدين خود را در اثر سرطان از دست داده دادند.
اين محققان از دانشگاه ''كلمبيا'' و مركز علوم بهداشتي ساني SUNYدر نيويورك ميگويند مهمترين اقدام در مورد كودكان ۳تا ۵ساله اين است كه در دوران بيماري پدر يا مادر مرتب به آنها اطمينان داده شود كه از آنها مراقبت خواهد شد.
محققان ميگويند كودكان در اين سن بايد ديدارهاي كوتاه اما مرتب از پدر يا مادر خود كه در بيمارستان بستري شدهاند داشته باشند و بايد اسباببازيهايي براي بازي كردن در اختيارشان گذاشته شود و كارهايي كه ميتوانند براي پدر يا مادر بيمار خود انجام دهند، به آنها محول شود.
همچنين محققان به بستگان توصيه كردند احساسات خود را در حضور كودكان كم سن و سال كنترل كنند چرا كه گريه آنها را ميترساند.
براي كودكان پيش دبستاني درك معناي بيماري و اينكه مرگ هميشگي است دشوار است.
خانوادهها بايد انتظار داشته باشند اين كودكان طي هفتههاي پس از مرگ پدر يا مادر بطور مرتب از آنها در مورد اينكه پدر يا مادرشان كجا است سوال كنند.
به گفته محققان، اما كودكان شش تا هشت ساله مرگ را درك ميكنند. با اين حال در اين سن آنها بسيار عاطفي هستند و حتي خود را در بيمار شدن پدر يا مادر مقصر قلمداد ميكنند.
محققان در مورد كودكاني كه در اين رده سني قرار دارند به خانوادهها توصيه ميكنند بطور مكرر ماهيت اصلي بيماري پدر يا مادر را براي آنها توضيح دهند و به آنها اطمينان دهند دوري آنها از فرزندان به خاطر بيماري است و نه به خاطر اينكه آنها را دوست ندارند.
محققان در مورد كودكان ۹تا ۱۱ساله به خانوادهها توصيه ميكنند اطلاعات دقيقي در مورد بيماري و درمان پدر يا مادر در اختيار آنها قرار دهند تا بدانند كه منتظر چه بايد باشند.
محققان متذكر شدند كودكاني كه در اين گروه سني قرار دارند مراقبت از والدين براي آنها مفيد است، اما نبايد هيچ مسئوليت بزرگي به آنها واگذار شود.
پس از مرگ پدر يا مادر بهترين كار براي اين گروه سني اين است كه براي حقفظ ثبات در زندگي، چه زودتر به مدرسه بازگردند و فعاليتهاي عادي خود را از سرگيرند.
به گفته محققان تمام اين كودكان بايد در بيان افكار و احساساتشان در مورد پدر يا مادر خود آزاد باشند.
مشروح اين مطالعه را ميتوانيد در شماره ژوئيه/ اوت ،۲۰۰۶مجله CA: A Cancer Journal for Cliniciansبخوانيد.
Comment