Announcement

Collapse
No announcement yet.

chaharshanbe soori - aya miarze?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • chaharshanbe soori - aya miarze?

    زمستان روزهاي واپسين حيات خود را مي‌گذراند و زمين براي رستاخيز بهار و نوروز آماده مي‌شود، اما صداي آشناي حاجي فيروز چندسالي است كه در لابلاي انفجار ترقه‌ها، محو شده‌است.

    انگار حاجي فيروز از صداي دلخراش ترقه‌ها خوشش نمي‌ايد، شايد هم از بي مهري زمانه رخ پنهان كرده‌است.

    به هر تقدير حاجي فيروز مقصر است ،چراكه عرصه را كاملا خالي كرده‌است و در اين روزها كه مردم بوپژه جوانان به شدت در جستجوي شادي‌هاي دسته جمعي هستند از اين سنت شادي بخش خبري نيست .

    سالهاست كه آيين‌هاي سنتي ايراني با موج مدرنيته مواجه و با عناصر جديد وارد ميدان شده‌است ، استفاده از ابزارهايي مانند فشفشه‌هاي رنگارنگ و ترقه جورواجو از نمودهاي اين تقابل فرهنگي‌است كه باآيين‌هاي نوروز تركيب شده كه گاهي در اين تقابل، اصل سنتها فراموش مي‌شود.

    سالهاست كه استفاده از مواد محترقه و منفجره جايگزين مراسم آرامش بخش و روح نواز نوروز شده و قشر جوان با كمترين اطلاع از پيشينه فرهنگي و اهداف اخلاقي اين آيين‌ها از اوايل اسفندماه با زدن ترقه واستفاده از مواد منفجره در معابر عمومي به استقبال نوروز مي‌روند.

    امسال نيز مانند سالهاي قبل آيين‌هاي كهن ايراني در آستانه نوروز برگزار مي شود، اما تجربه اندك جوانان جامعه در برگزاري مراسم شاد، با مشكلات و حوادثي نيز همراه مي‌شود.

    مراسم ويژه آخرين چهارشنبه سال يا "چهارشنبه سوري" از سنت‌هاي ديرينه‌اي است كه سابقه طولاني در فرهنگ اقوام ايراني دارد.

    ايرانيان باستان معتقد بودند: روحي خبيث در زمستان برزمين حاكم مي‌شود و باروشن كردن آتش مي‌توان اين روح را ازجان زمين به‌در كرد وزنگار تاريكي را از وجود زمين زدود، اما اكنون مراسم چهارشنبه‌سوري در تقابل با مدرنيته به يك معضل اجتماعي تبديل شده‌است.

    يك كارشناس ارشد مردم‌شناسي معتقداست: عناصر فرهنگي ريشه در تاريخ ملتها دارند و تغيير آن با روش‌هاي فرهنگي صورت مي‌گيرد.

    "كاظم شاملو" افزود: سنتها وفرهنگ‌ها در گذر زمان دستخوش تحول و دگرگوني مي‌شود كه رسم چهارشنبه‌سوري نيز از اين قاعده مستثني نبوده و در گذر زمان در تركيب با عناصر فرهنگي مدرن، دچار تغييراتي شده‌است.

    وي ادامه داد: در تمامي فرهنگها، جشن‌ها آيين‌هاي شادي بخش ازعواملي است كه باعث طراوت و نشاط جامعه مي‌شود اما درجامعه ما ازمناسبت‌ها مختلف براي نشاط جمعي به خوبي استفاده نشده و همين مسئله بامشكلاتي نيز همراه مي‌شود.

    يك جامعه شناس نيزگفت: خانواده‌ها بايد با آموزش مداوم و كنترل فرزندان، آنان را با اين خرده نظام فرهنگي آشنا كنند.

    دكتر "محمد حسيني" افزود: خانواده به عنوان كوچكترين نظام‌اجتماعي در كنترل ناهنجاري‌ها نقش به سزايي دارد كه به همين اندازه مي‌تواند در حفظ بقاي نظام اجتماعي موثر باشد.

    وي اضافه كرد: اگر خانواده‌ها به وظايف خود در قبال تربيت اجتماعي به درستي عمل كنند و در كنار آن اولياي تربيتي در مدرسه با انتقال الگوهاي پرورشي مناسب جوانان و نوجوانان را آگاه‌سازند، به مراسم چهارشنبه سوري به عنوان يك چالش اجتماعي نگاه نمي‌شود.

    وي معتقد است: سيستم آموزشي در تغيير رفتار اجتماعي فرزندان موفق عمل نكرده‌است چراكه اين سيستم تنها به‌انتقال اصول‌آموزشي درسي اكتفا كرده است.

    حسيني اضافه كرد: نظام آموزش و پرورش كشور بايد با تعريف مسايل اجتماعي كه بيشتر نسل جوان باآن دست به‌گريبان هستند، دركنترل ناهنجاري‌هاي اجتماعي پيشقدم باشد.

    يك روانپزشك نيز گفت: دليل شدت سوانح و مرگ ومير ناشي ازحوادث چهارشنبه سوري، هيجان بيش از حد و كنترل نشده جوانان است كه بايد كنترل شود.

    دكتر"جمال اعتمادي" افزود: هيجان در نوجوانان و جوانان قابل سركوب نسيت بلكه بايد با يك برنامه جامع و مدون به آن جهت داد.

    وي معتقد است: خانواده‌ها بايد با درك شرايط خاص فرزندان در اين سنين با ايجاد يك تعامل عاطفي بدون استفاده ازرفتار خشونت آميز هيجان فرزندان خود را كنترل و در مسيري سالم هدايت كنند.

    جانشين فرمانده انتظامي استان مركزي نيز گفت: نيروي انتظامي با شادي نهادينه مخالف نيست بلكه با بي‌نظمي و قانون شكني برخود مي‌كند.

    سرهنگ "حسين رحيمي" در گفت و گو با ايرناافزود: روحيه با نشاط به ويژه در ميان نسل جوان از عوامل پيشرفت جامعه است در صورتي كه باعث سلب آسايش عموم نشود.

    رييس سازمان آتش نشاني استان مركزي گفت: در سالهاي اخير بيش از ‪ ۷۰‬مورد كوري و ناشنوايي و نيز نقص عضو ناشي از حوادث چهارشنبه آخر سال به اين سازمان گزارش شده است.

    "عبدالله اسماعيلي" افزود: از مردم فهيم استان مركزي مي‌خواهيم تا ضمن رعايت موازين ايمني ديگران را نيز نسبت به عواقب خطرناك اين گونه حوادث آشنا كنند.

    فرمانده‌انتظامي استان مركزي درگفت و گو با ايرنا در خصوص آيين‌هاي ويژه چهارشنبه سوري و نوروز گفت: برگزاري اين جشنها تا زماني كه با قانون شكني و تجاوز به حقوق ديگران همراه نباشد، اشكالي ندارد.

    سردار "حسين بيژني" افزود: نيروهاي پليس آمادگي كامل براي تعامل بامردم در تامين امنيت برپايي آيين‌هاي شب چهارشنبه را دارند و تنها با رفتارهاي هنجارشكنانه كه با تعدي به‌حقوق ديگران همراه باشد برخورد قانوني مي‌كنند.

    وي اضافه كرد: دراين راستا براي جلوگيري از بروز حوادث احتمالي، بيش از ‪ ۳۲۳‬هزار ترقه و نارنجك دست ساز كه توسط برخي دستفروشان و فروشندگان عرضه مي‌شد، جمع‌آوري شده‌است.

    به گزارش مديريت مركز درماني آموزشي ولي عصر اراك در حوادث شب چهارشنبه آخر سال ‪ ۱۰ ، ۸۳‬مورد سوختگي شد در اين مركز مورد مداوا قرار گرفته است.
    نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


    صادق هدايت؛ بوف کور

  • #2
    همه ساله در روزهاي پاياني سال تعداد زيادي از جوانان و نوجوانان به بهانه برگزاري مراسم سنتي "چهارشنبه‌سوري" در معابر عمومي و گذرگاههاي شهر اقدام به انفجار انواع ترقه و مواد محترقه مي‌كنند.

    طي چند دهه گذشته اين سنت ديرينه بيش از آن كه موجب شادي و نشاط مردم شود، نگراني و وحشت خانواده‌ها و در بسياري موارد نيز تاثر و تاسف آنان را درپي داشته است.

    بروز سكته قلبي در افراد مسن، سقط جنين در زنان باردار و شوك‌هاي رواني خطرناك در كودكان كه بناگاه در معرض انفجار مواد محترقه و صداي مهيب آن قرار مي‌گيرند، از عوارض غيرقابل جبران حوادث مربوط به چهارشنبه‌سوري است.

    حوادثي مانند آتش سوزي، قطع عضو و ويراني اماكن كه هر ساله در آستانه سال نو و چهارشنبه سوري رقم مي‌خورد، در واقع به سبب غفلت و عدم آگاهي نوجوانان و كودكاني است كه براي لحظه‌اي شادي كاذب بدون درنظر گرفتن عواقب آن جان خود و سلامت ديگران را در بازار خطر به حراج مي‌گذارند.

    آمارهاي دلخراشي كه هر سال از سوي نهادهاي مسوول منتشر مي‌شود، خبر از ناآگاهي و بي‌توجهي نوجواناني مي‌دهد كه اقدام به برافروختن آتش و يا ترقه بازي مي‌كنند.

    روابط عمومي سازمان آتش نشاني تهران، آمار آتش‌سوزي‌ها و حوادث ناشي از مواد محترقه و منفجره سالهاي ‪ ۸۰‬تا ‪ ۸۳‬را اعلام كرد.

    براساس اين گزارش، در اسفند ماه سال ‪ ۵۸ ،۸۰‬فقره آتش سوزي و حادثه بر اثر استفاده از مواد محترقه بوقوع پيوست كه دراثر استفاده و كاربرد مواد محترقه، جمعا ‪ ۱۵‬نفر مصدوم شدند كه ‪ ۲۶‬نفر كمتر از سال ‪ ۷۹‬بود.

    در اسفند ماه سال ‪ ۴۹ ،۸۱‬فقره آتش‌سوزي و حادثه براثر استفاده از مواد محترقه و منفجره بوقوع پيوست كه براثر استفاده و كاربرد مواد محترقه جمعا ‪ ۲۸‬نفر مصدوم شدند كه ‪ ۱۳‬نفر بيشتر از سال ‪ ۸۰‬بود.

    در اسفند ماه سال ‪ ۲۴ ،۸۲‬فقره آتش‌سوزي و حادثه براثر استفاده از مواد محترقه و منفجره رخ داد كه براثر استفاده و كاربرد مواد محترقه جمعا ‪۱۶‬ نفر مصدوم شدند كه ‪ ۱۲‬نفر كمتر از سال ‪ ۸۱‬بود.

    در اسفند ماه سال ‪ ۴۲ ،۸۳‬فقره آتش سوزي و حادثه براثر استفاده از مواد محترقه و منفجره به سازمان آتش‌نشاني اطلاع داده شد كه براثر استفاده و كاربرد مواد محترقه جمعا ‪ ۱۱‬نفر مصدوم شدند كه ‪ ۵‬نفر كمتر از سال ‪ ۸۲‬بوده است.

    جزييات اين حوادث طي سالهاي ‪ ۸۰‬تا ‪ ۸۳‬اعم از تعداد مجروحين و حريق در شهر تهران به شرح زير اعلام شد.

    ----------------------------------------------------------------- سال نوع حريق تعدادحريق مجروح خسارات وارده ريال ----------------------------------------------------------------- ‪ ۱۳۸۰‬ترقه‌وانفجار ‪۱۳۴/۸۶۵/۰۰۰ ۱۵ ۵۸‬ .................................................. ................

    ‪ ۱۳۸۱‬ترقه // ‪۱۵۹/۰۰۰/۰۰۰ ۲۸ ۴۹‬ .................................................. ................

    ‪ ۱۳۸۲‬ترقه // ‪۱۱۴/۹۰۰/۰۰۰ ۱۶ ۲۴‬ .................................................. ................

    ‪ ۱۳۸۳‬ترقه // ‪۹۰۰/۱۷۲ ۱۱ ۴۲‬ .................................................. ................

    شناخت و كسب آگاهي‌هاي لازم براي نوجوانان و جوانان از سنتها و آداب و رسوم پيشينيان، يكي از مهمترين گامهاي لازم در اين زمينه است كه در اين خصوص بويژه نقش والدين و مراكز تعليم و تربيت بسيار مهم است.

    آنها بايد با كنترل، نظارت و آگاهي دادن به فرزندان، وظيفه خود را در افزايش آگاهي‌هاي نسل جوان از سنت و رسوم گذشتگان انجام دهند و احتمال وقوع هر گونه حادثه را از بين برده و يا به حداقل ممكن كاهش دهند.

    "چهارشنبه‌سوري" يا "جشن سوري" آيين سنتي ايران است كه از گذشته‌هاي دور در آخرين شب چهارشنبه سال در هرشهر برگزار مي‌شود كه آتش‌بازي و نورافشاني، قاشق زني و آجيل خوري از جمله آداب اين مراسم است.

    قديمي‌ترين سند برگزاري "جشن سوري" مطالب مندرج در كتاب تاريخ بخارا است كه در سده چهارم هجري قمري نوشته شده است.

    اين جشن براي از بين بردن بدشگوني آخرين چهارشنبه سال در سراسر ايران زمين در آخرين سه‌شنبه شب اسفند ماه به نام چهارشنبه سوري برگزار مي‌شود.

    يك جامعه شناس گفت: چهارشنبه سوري مي‌تواند به معناي چهارشنبه سوزي يا چهارشنبه سوزان، يعني "برافروختن آتش" و يا به معناي جشن و سرور باشد كه در اين دو معنا نيز بين صاحب نظران اختلاف است.

    محمدرضا ربيعي استاد دانشگاه و جامعه‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار ايرنا مركز استان تهران افزود: برخي از آئين‌هاي چهارشنبه سوري همچون آتش‌افروزي در سراسر ايران زمين، يكسان اجرا مي‌شود و در اين مراسم مردم از روي آتش مي‌پرند و جمله "سرخي تو از من، زردي من از تو" را به هم مي‌گويند.

    وي اظهارداشت: پريدن از روي آتش، به‌عنوان آئين جادوئي مطرح بود كه در جامعه شناسي به "فرافكني" معروف است و به اين وسيله فرد مي‌خواهد بيماري خود را به جسم خارجي (آتش) انتقال دهد و در مقابل گرمي و حرارت آتش را به خود منتقل كند.

    وي تصريح كرد: چهارشنبه سوري از جمله نمادهاي مقدس شمردن طبيعت است كه در آن از عناصر تقدس طبيعي همچون آب و آتش بيشتر استفاده شده است.

    يك پزشك معتقداست: در چندسال اخير حضور بزرگترها در آيين چهارشنبه‌سوري كم رنگ شده و تجربه ثابت كرده است زماني كه جوانان به تنهايي دست به كاري بزنند، احتمال آسيب‌پذيري بالا مي‌رود.

    دكتر خديجه ربيعي افزود: تحقيقات نشان داده كه ديگر والدين نسبت به اين جشن علاقه چنداني نشان نمي‌دهند و تنها حضورشان اعتراض به سروصداي اين جشن است.

    اين پزشك گفت: فرزندان در غياب والدين از آزادي بيشتري برخوردارند و به خود اجازه مي‌دهند هر كاري را انجام دهند.

    روانشناسان معتقدند: نوجوانان اهميت زيادي براي تاثيرپذيري از همسالان خود قائل هستند و رفتار خود را با آنها همسو مي‌كنند و حتي آرايش مو، پوشش و تكيه كلام‌هاي خود را بگونه‌اي انتخاب مي‌كنند كه مورد تاييد همسالان قرار گيرند.

    به گفته آنان، اين تاثيرپذيري به همراه افراط در احساسات و ماجراجويي از خصوصيات نوجوانان اين دوره است و بسياري از آنان در چنين آيين‌هايي با هم مسابقه مي‌گذارند.

    كارشناسان سازمان آتش نشاني به شهروندان توصيه مي‌كنند در صورت وقوع حادثه و حريق، بسرعت افراد مسن، كودكان و ديگر افراد را به جاي امن انتقال داده و مراتب را با تلفن ‪ ۱۲۵‬به ماموران امداد اين سازمان اطلاع دهند.
    نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


    صادق هدايت؛ بوف کور

    Comment


    • #3
      براساس آمارهاي موجود در واحد اطلاعات و آمار اورژانس كشور، يك هزار و ‪ ۶۶۲‬نفر در چهارشنبه سوري سال گذشته دچار آسيب ديدگي شديد جسمي شدند كه بيشترين حوادث در استانهاي قم، آذربايجان غربي و كردستان و كمترين آن دراستانهاي مازندران، خوزستان و سيستان و بلوچستان بوقوع پيوسته است.

      بيش از ‪ ۶۰‬درصد از آسيب ديدگان حوادث چهارشنبه سوري پارسال، دانش‌آموز گزارش شده كه ‪ ۷۳‬درصد از آنان در حال بازي، ‪ ۱۵‬درصد عابر و حدود هشت درصد در حال تماشاي مراسم چهارشنبه سوري بودند.

      درسال ‪ ،۸۲‬اين آمار ‪ ۹‬هزار و ‪ ۶۲۰‬مورد و تعداد فوت‌شدگان ‪ ۱۹‬تن گزارش شده است.

      پارگي قرنيه چشم، سوختگي سر و صورت ،قطع انگشت، آسيب ديدگي پرده‌گوش و سوختگي درجه ‪ ۲ ، ۳‬و ‪ ۱‬از جمله آسيب‌ديدگي افراد با ميانگين سني ‪ ۱۰‬تا ‪ ۱۹‬سال در چهارشنبه سوري سال گذشته است.

      آمار حوادث سال گذشته درمقايسه با سال ‪ ۸۲‬كه ‪ ۹‬هزار و ‪ ۶۲۰‬مورد حادثه گزارش شده، بطور قابل توجهي كاهش يافته است.

      كارشناسان، كاهش قابل توجه حوادث چهارشنبه سوري سال ‪ ۸۳‬را آگاهي و هشياري مردم و همچنين همكاري شهرداري، نيروي انتظامي و ساير دستگاههاي مسوول و دست‌اندركار، عنوان كرده‌اند.

      نقش والدين درآگاه‌سازي كودكان و نوجوانان درباره خطرات احتمالي استفاده از وسايل محترقه و آتش زا، يكي از مولفه‌هاي كاهش آمار حوادث ذكر شده كه رييس اورژانس كشور به آن اشاره دارد.

      دكتر " فرزاد پناهي" تصريح كرد: حوادث بوجود آمده هريك به نوعي مويد اين است كه والدين نقش خود را در زمينه‌ي آموزش فرزندان خود به خوبي ايفا نكرده‌اند.

      وي با بيان اينكه محور اصلي فعاليتها برمبناي آگاه‌سازي جامعه است ، افزود: براي افزايش سطح آگاهي خانواده‌ها و اطلاع رساني درمورد خطرات مواد محترقه و آتش زا، واحد آموزش اورژانس بروشورهايي را تهيه و در هفته‌ي پاياني سال و قبل از چهارشنبه سوري توزيع خواهد كرد.

      پناهي عنوان كرد كه با توجه به حوادثي كه در چهارشنبه سوري در سطح كشور پيش بيني مي‌شود،تمام واحدهاي اورژانس و مراكز امدادي ، درماني در كشور آماده‌باش خواهند بود.

      وي، افزود: براي پيشگيري از وقوع هرگونه حادثه و همچنين امداد رساني به حادثه ديدگان احتمالي همكاري باماموران نيروي انتظامي و ارگانهاي مرتبط در اين زمينه را در دستور كار اورژانس كشور قرار داده‌ايم.

      رييس پليس ‪ ۱۱۰‬كشور نيز گفت: براساس تصميمات اتخاذ شده مبناي كار ماموران نيروي انتظامي آگاه‌سازي جوانان و نوجوانان است و با اين شيوه تلاش داريم از حوادث احتمالي پيشگيري كنيم .

      " اسكندر مومني" تاكيد كرد: تلاش پليس پيشگيري ازاختلال در نظم عمومي، بي‌نظمي، مشكلات ترافيكي و همچنين پيشگيري از مزاحمتهاي مردمي است.

      وي، از كشف ‪ ۲۰‬ميليون ترقه غير مجاز و پر خطر در مرزهاي كشور خبر داد و گفت: طرحهاي پليس براي كنترل اوضاع در چهارشنبه سوري اعمال خواهد شد.

      به گفته وي از روزهاي نخستين اسفندماه تاكنون پنج تن از شهروندان به علت انفجار مواد محترقه جان خود را از دست داده‌اند.

      سردار" سيد علي محتشميان" يك مقام مسوول درامور ناريه صنايع دفاع وزارت دفاع، از توانايي توليد مواد بي‌خطر نورافشاني و آتش بازي از سوي گروه متخصصان امور ناريه صنايع دفاع سخن گفت.

      به‌گفته محتشميان،اداره "ناريه" تاكنون با سفارش ارگانهاي رسمي، نسبت به تهيه مواد بي‌خطر نورافشاني اقدام كرده است.

      وي،بااشاره به شوق كودكان و نوجوانان براي رسيدن به شادي چهارشنبه‌سوري و استفاده از هر وسيله شادي‌آور، گفت : اين مواد اگر به‌شكل بي‌خطر تهيه شود، مي‌تواند جايگزين خوبي براي مواد منفجره و محترقه تهديدكننده جان كودكان و نوجوانان باشد.

      محتشميان عنوان كرد كه وزارت دفاع هم اكنون نقش كارشناسي فني براي توليد و ورود هر نوع از مواد آتش زا و نورافشاني را دارد و مي‌تواند در همكاري با نيروي انتظامي و نهادهاي ديگر كه به نوعي مسووليت‌هاي اجتماعي را به‌عهده دارند، نسبت به توليد مواد بي‌خطر محترقه اقدام كند.

      به گفته وي واردات اين نوع از مواد به كشور نيز بايستي با مجوز وزارت دفاع صورت گيرد، در غيراين صورت هر نوع وارداتي به منزله "قاچاق" اين كالاها به داخل كشور تلقي شده و پيگرد قانوني دارد و نداشتن مجوز و مهر تاييد وزارت دفاع از طرفي مي‌تواند اين هشدار را به مصرف‌كننده بدهد كه اين مواد خطرناك هستند.

      وي افزود: مي‌توان با تهيه و توزيع مواد بي‌خطر نورافشاني در سطح گسترده ، كودكان و نوجوانان را درشاديها ياري داد و دركنار آن سلامتي آنان را تضمين كرد.

      محتشميان، گفت :درصورتي كه مواد محترقه درداخل كشور و زيرنظر كارشناسان وزارت دفاع توليد شود، ايمني آنها تضمين است اما در خصوص مواد خارجي قاچاق به كشور، هيچ شناختي وجود ندارد، كما اينكه با ورود غيرقانوني اين مواد محترقه خسارات مالي و جاني فراواني تاكنون متوجه هموطنان بوده است.

      وي يادآور شد " كميسيون مركزي ناريه " مي‌تواند هر نوع توليد، حمل ونقل، خريد وفروش و نگهداري و توزيع اين مواد را كنترل و با ابتكارات لازم و مجوز رسمي آن را در فروشگاههاي معتبر در معرض فروش بگذارد.

      مدير روابط عمومي سازمان آتش نشاني نيز با بيان اينكه آتش نشانان هميشه براي امداد رساني آماده باش هستند ابراز اميدواري كرد با هوشياري و دقت نظر خانواده ها، شاهد هيچ حادثه‌اي در چهارشنبه سوري امسال نباشيم.

      "حسين زارع كهني" گفت: در چهارشنبه سوري در اكثر ميادين اصلي شهر نيروهاي آتش نشاني به همراه خودروهاي آتش نشاني مستقر خواهند شد تا به محض اطلاع از هر حادثه‌ايي به حادثه ديدگان احتمالي امداد رساني كنند.

      مدير روابط عمومي سازمان آتش نشاني از خانواده‌ها خواست تا توصيه‌هاي سازمان آتش نشاني را رعايت كنند.

      وي گفت: اين سازمان تصميم دارد با اطلاع رساني در رسانه‌هاي عمومي و توليد برنامه‌هاي فرهنگي و آموزشي خانواده‌ها را متوجه خطرات جبران ناپذير بازي كودكان و نوجوانان بامواد محترقه و آتش زا سازد.

      زارع، گروه سني درگير درچهارشنبه سوري را افراد ‪ ۶‬تا ‪ ۲۰‬سال ذكر كرد و گفت : به كمك خانواده‌ها مي‌توان بدون هيچ گونه حادثه‌اي به تخليه انرژي اين گروه سني اقدام و دركنار آن مراسم چهارشنبه سوري را نيز با آنها برپا كرد.

      مدير روابط عمومي سازمان آتش نشاني گفت: سال گذشته بدليل اينكه مكانهايي براي انجام مراسم چهارشنبه سوري پيش بيني شده بود، امنيت بيشتري برقرار شد و جوانان و نوجوانان كمتر درمعرض آسيب قرار گرفتند.

      وي از والدين ومسوولين واحدهاي آموزشي در خواست كرد دراين چند روز باقيمانده از سال، نوجوانان و جوانان را از خطرات جبران ناپذير بازي با آتش و ترقه و مواد محترقه‌و منفجره آگاه و مطلع سازند.

      زارع يكي از دليل اصلي پيدايش حوادث در اين روزها را مخفي كردن اين مواد توسط افراد ذكر كرد و گفت: معمولا فرزندان ما خود زشتي آتش بازي را به دليل خطرات آن درك كرده و به همين دليل اكثرا مواد آتش زا را پس از تهيه در نقاط غير قابل ديد مثل انباري ها، زير زمين، بالكن، پشت بام و يا در داخل كمد يا كيف و وسايل شخصي خود مخفي مي‌كنند.

      "همين امر از عوامل بروز حريق و حادثه است و توصيه ما به والدين اين است كه مراقب كودكان و نوجوانان خود باشند و وسايل شخصي فرزندان خود را مورد توجه قرار دهند."
      مدير روابط عمومي آتش نشاني از تمام هموطنان خواست در صورت بروز حادثه‌اي ، با حفظ خونسردي با تلفن ‪ ۱۲۵‬آتش نشاني تماس گرفته و مراتب را با ذكر نشاني دقيق و نوع حادثه به ستاد فرماندهي آتش نشاني اطلاع دهند.

      وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز با صدوراطلاعيه‌اي نسبت به حوادث و آسيب‌هاي ناشي از مراسم چهارشنبه سوري هشدار داد.

      در اين اطلاعيه با تاكيد بر اينكه افراد هرگز مواد سوختي و ترقه را در مقادير كم ياانبوه در منزل نگهداري نكنند، عنوان كرده است از آتش زدن لاستيك، هيزم و كارتن خالي در واحدهاي مسكوني و يا در معابر، كوچه و خيابان خودداري شود.

      دراين اطلاعيه با تاكيد بر لزوم دان آگاهي لازم به فرزندان در مورد خطرات بازي با آتش و مواد منفجره، به خطر پارك اتومبيل در كوچه‌ها و معابر تنگ اشاره شده است.

      در اين اطلاعيه به صاحب فروشگاههاي مواد شيميايي و رنگ فروشي‌ها نيز توصيه شده كه از فروش هر گونه مواد شيميايي به كودكان و نوجوانان خودداري كنند.
      نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


      صادق هدايت؛ بوف کور

      Comment


      • #4
        جشن ملي چهارشنبه سوري بنابه اعتقاد ما ايرانيان مظهر پاكيزگي، زندگي، سلامت و نشاط است اما همين جشن با آتش افروزي‌هاي مخرب و انفجار ترقه‌هاي خطرناك به يك رويداد پر مخاطره و دلهره آور تبديل شده است.

        در گذشته‌اي نه چندان دور كه ميانسالان ما به ياد دارند، مراسم چهارشنبه سوري با افروختن چند بوته خار و يا چوب در هنگام عروب آفتاب آغاز مي‌شد و مردم پس از پريدن از روي آتش به خانه‌هاي خود مي‌رفتند و در محيطي آرام آيين اين شب را برگزار مي‌كردند.

        در آن روزها از شيطنت بيش از حد وماجراجويي خبر نبود ولي اكنون استفاده از مواد منفجره و خطرناك محله‌اي را به لرزه در مي‌آورد و جان بسياري از افراد جامعه را به خطر مي‌اندازد.

        بنابراعلام مركزاطلاع رساني ناجا بيشترين قربانيان چهارشنبه سوري، پسرهاي جوان و كودكان مي‌باشند كه سوختگي صورت، نابينايي، سوختگي دست و پا به ترتيب بيشترين آسيب‌هايي است كه در اين مراسم بر افراد وارد مي‌شود.

        مركز اورژانس كشوراعلام كرد: در آيين چهارشنبه سوري پارسال يك هزار و ‪ ۶۶۲‬نفر دچار حادثه و مصدوم شدند كه بيشترين عامل حادثه ترقه با ‪ ۵۵‬درصد، و پس از آن تركيب بنزين و چوب و بمب بود كه بيش از ‪ ۶۰‬درصد از دانش آموزان آسيب ديدند.

        براساس اعلام اين مركز ‪ ۷۳‬درصد آسيب ديدگان در حال بازي با ترقه، ‪۱۵‬ درصد عابر و ‪ ۸‬درصد تماشاگربودند و بنابر آمارها ‪ ۱۰‬نفر در اين حوادث جان خود را بر اثر شدت سوختگي از دست دادند.

        "شهاب رضايي" كارشناس فني سازمان آتش نشاني استان اصفهان در اين‌باره گفت: در سال ‪ ،۸۳‬هيچ گونه مورد سوختگي در زمينه خسارت جاني و مالي به سازمان آتش نشاني گزارش نشد در حالي كه در سال ‪ ۱۳ ،۸۲‬مورد سوختگي به سازمان اعلام شد.

        وي دليل اين امر را آموزش، تبليغات هشداري گسترده رسانه‌ها، آتش نشاني و نيروي انتظامي به شكل فيلم‌هاي انيميشني، مستند و زيرنويس عنوان كرد.

        وي اضافه كرد: مشخص كردن مناطق مخصوص برگزاري مراسم "چهارشنبه سوري" بدور از مناطق مسكوني، گذر، خيابانهاي اصلي و مكانهاي اشتعال زا با حضور ماموران، در آرامش برگزاري اين مراسم تاثير گذار است.

        رضايي اضافه كرد: كودكان و جوانان نصيحت و هشدار پذيرند اما آنچه كه باعث تحريك آنها درانجام اين اقدامات خطرناك مي‌شود وجود فروشنده‌هايي است كه با قيمت‌هاي ارزان مواد محترقه را با شكلهاي مختلف به آنان مي‌فروشند.

        وي گفت: مواد محترقه به هر شكلي آسيب رسان است كه كم‌ترين خسارت آن سوختگي صورت و بدترين آن به‌دليل اصابت خرده سنگ به بدن سبب نابينايي و ناشنوايي مي‌شود.

        وي با مثبت ارزيابي كردن آموزش و هشدار در كاهش حوادث ناشي از سوختگي افزود: در بحث آموزش نبايد تنها به روزها ومناسبتهاي خاص اكتفا كرد بلكه بايد اين هشدارها و آموزشها مستمر و جزو برنامه آموزشي مدارس، اداره ها، مجتمع‌هاي مسكوني و اداري باشد.

        كارشناس فني سازمان آتش نشاني استان اصفهان، گفت: اين سازمان حاضر به ارائه خدمات آموزشي رايگان به مجتمع‌هاي مسكوني و اداري است.

        دكتر"رضا اطميناني" رييس اورژانس استان اصفهان وضعيت شب چهارشنبه سوري سال گذشته را نسبتا خوب عنوان كرد.

        وي گفت: حضور ماموران انتظامي در سطح خيابانها و آگاه شدن خانواده ها به عواقب خطرناك و جبران ناپذير آتش بازي‌هاي چهارشنبه سوري در اين زمينه نقش به سزايي داشت.

        وي بااشاره به اينكه تمام نيروهاي آتش نشاني، اورژانس و نيروي انتظامي در اين ايام اقدامات امنيتي و امدادي را انجام مي‌دهند، تصريح كرد: حوادث چهارشنبه‌سوري هيچ گاه‌قابل پيش بيني نيست بنابراين خانواده‌ها نبايد به خيال اين كه تدابير امنيتي و درماني وجود دارد نسبت به فرزندان خود در اين شبها غافل باشند.

        وي بااعلام اينكه درسال گذشته تنها يك مورد فوتي آن هم به‌دليل منفجر شدن مواد ترقه در جيب گزارش شد افزود: اين در حالي بود كه در سال ‪ ۸۲‬سه مورد فوتي بر اثر منفجر شدن مواد محترقه گزارش شده بود.

        اطميناني گفت: نابينايي و سوختگي صورت بيشترين درصد آسيب ديدگي از شب چهارشنبه سوري است و پارگي مويرگهاي شبكيه، خونريزي داخلي چشم، ورود مواد محترقه به داخل چشم از جمله موارد مراجعه بيماران نوجوان به اورژانس است.

        رييس اورژانش استان اصفهان با اشاره به‌اينكه مصدومان اين ايام نوجوانان زير ‪ ۲۰‬سال هستند، هشدار داد: صحيح نيست براي يك لحظه هيجان و شادي كاذب، يك عمر از نعمت بينايي و زيبايي چهره محروم شوند.

        اطمينان تصريح كرد: براساس شواهد، شماري از مراجعه‌كنندگان مصدوم در شب چهارشنبه سوري افرادي مي‌باشند كه تنها نظاره‌گر اين مراسم هستند.

        وي گفت: در اين شبها حضور و ازدحام جمعيت و ترافيك در خيابانها به‌خصوص خيابانهاي اصلي باعث مي‌شود كه ماموران اورژانس نتوانند در مدت زمان كوتاه به افراد نيازمند و حادثه ديده امداد رساني كنند كه اين خود به شكل ديگر جبران ناپذير است.
        نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


        صادق هدايت؛ بوف کور

        Comment


        • #5
          در باورهاي كهن ايراني چنين گفته شده است كه "زروان" (ايزد زمان) چهارشنبه آخر سال را زمان استقبال از سال جديد قرار داد.

          به دنبال آن، شامگاه سه‌شنبه آخر هر سال، مردم باستان هفت آتشگاه از مازندران تا زابل برپا مي‌كردند و بر اين عقيده بودند كه عدد هفت از تقدس خاص برخوردار است.

          مردم با پريدن از روي آتش در اين شب، خستگي خانه تكاني و كرختي زمستان را از خود مي‌راندند و در حين پرش مي‌خواندند: "زردي من از تو، سرخي تو از من".

          براساس اين باور، چهارشنبه‌سوري در حقيقت پيش قراول و طلايه‌دار آيين‌هاي نوروزي بود كه با برافروختن آتش در اين روز، زردي چهره‌ها جاي خود را به سرخي و زيبايي مي‌داد.

          اين سنت ديرين كه بيش از دو هزار سال قدمت دارد، امروز نيز با برپايي آيين‌هاي سنتي و نورافشاني در جاي جاي ايران زمين تكرار مي‌شود.

          در هر گوشه‌اي از اين سرزمين كهن، مردم آيين‌هاي ويژه فراخور فرهنگ خود در چهارشنبه آخر سال برگزار مي‌كنند.

          مردم بعضي مناطق غربي كشور جاروهايي را كه با آنها خانه‌تكاني كرده‌اند، آتش زده و آنها را از حياط منزل به بام‌ها پرتاب مي‌كنند.

          باور آنان براين است كه اين كار بلا را از خانواده دور خواهد كرد.

          "قاشق زني" از ديگر سنت‌هايي است كه بعضي مناطق كشور در چهارشنبه آخر سال اقدام به آن مي‌كنند.

          معمولا كودكان با در دست داشتن قاشق و ظروف فلزي به منازل همشهريان خود مي‌روند و قاشقها را به ظرفها مي‌كوبند و در مقابل صاحب خانه‌ها آجيل، تنقلات و پول در اين ظروف مي‌ريزند.

          اين خوراكي‌ها و پول‌ها براي خانواده‌ها شگون خاصي دارد و آن را سبب شفاي بيماران مي‌دانند.

          "فالگوش ايستادن" نيز از ديگر آيين‌هاي مرسوم در اين جشن باستاني است.

          كساني كه حاجت دارند نيت كرده و در محل گذر مردم مي‌ايستند و اولين كلامي را كه از زبان رهگذران مي‌شنوند، در حكم جواب حاجت خود تفسير مي‌كنند.

          هر چند چهارشنبه سوري در گذشته با آيين‌هاي فراواني همراه بود، اما امروز بسياري از آنها به فراموشي سپرده شده و بعضا به انحراف كشيده شده است.

          اين مناسبت تاريخي كه زماني زيباترين برنامه پايان سال بود، اكنون براي بسياري از خانواده‌هاي ايراني شبي توام با دلهره، اضطراب و ناراحتي رواني است.

          ترقه، فشفشه، نارنجك‌هاي صوتي و مواد محترقه مي‌رود تا جاي آيين‌هاي سنتي و زيباي ايران باستان را بگيرد و اين وسايل خطرناك، شيريني چهارشنبه‌سوري را به تلخي تبديل كند.

          سودجويان نيز از فرصت استفاده مي‌كنند و با ساخت و عرضه موادآتش زا، جان و مال مردم را به خطر مي‌اندازند.

          آسيب رسيدن به جان و تن انسان‌ها، آلودگي صوتي، خاكسترهاي به جامانده‌از آتش‌بازي‌ها در معابر عمومي و آثار ترقه بر روي ديوارها از مواردي است كه آيين چهارشنبه سوري را از شكل كهن و سنت ديرينه آن دور كرده است.

          اين گونه اقدامات موجب شده علاوه‌بر خسارات زياد، بخش عمده‌اي از امكانات امدادي و انتظامي صرف پيامدهاي رفتارهاي پرخطر و غيراصولي برخي افراد در آيين چهارشنبه‌سوري شود.

          در سال‌هاي اخير در برگزاري آيين چهارشنبه‌سوري، حوادث ناگواري درمناطق مختلف كشور ازجمله كرج بوقوع پيوست كه براثر آنها تعداد زيادي از كودكان، نوجوانان و جوانان جان باختند و يا دچار نقص عضو شدند.

          با اين حال، برخي كارشناسان براين باورند كه براي پيشگيري از رفتارهاي خطرناك در چهارشنبه آخر سال، مسئولان بايد براي اين روز مكان‌هاي ويژه در مناطق شهري و روستايي در نظر بگيرند.

          به گفته آنان، احياي سنت‌هاي موثر چهارشنبه‌سوري و اجراي سرگرمي‌هاي مفيد در حاشيه اين آيين براي نوجوانان و جوانان مي‌تواند در كاهش رفتارهاي خطرناك موثر واقع شود.

          فرمانده نيروي انتظامي استان تهران در اين زمينه گفت: طبق تحقيقات، امسال برخي افراد سودجو اقدام به ساخت و توزيع مواد انفجاري خطرناك كرده و درصدد هستند با توزيع آنها در بين جوانان، مشكلات زيادي را در روزهاي پاياني سال بوجود آورند.

          سردار رضا زارعي افزود: خوشبختانه با هوشياري ماموران نيروي انتظامي، اقدامات گسترده براي شناسايي عوامل ساخت و توزيع اين مواد انجام شده است.

          وي اظهار داشت: به منظور جلوگيري از هرگونه پيامد رفتارهاي خطرناك، براي برگزاري آيين چهارشنبه‌سوري مكان‌هاي ويژه در شهرستانهاي استان تهران پيش بيني شده است
          نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


          صادق هدايت؛ بوف کور

          Comment


          • #6
            زمستان روزهاي واپسين حيات خود را مي‌گذراند و زمين براي رستاخيز بهار و نوروز آماده مي‌شود، اگر اندكي گوش‌ها را تيز كنيم، شايد در لابه‌لاي صداي انفجار ترقه‌ها، بتوانيم آواز حاجي فيروز را كه نويد رسيدن بهار را مي‌دهد، بشنويم.

            سالهاست كه آيين‌هاي سنتي ايراني با موج مدرنيته مواجه و عناصر مدرن خود را با سنت تركيب كرده‌اند، استفاده از ابزارهايي مانند فشفشه‌هاي رنگارنگ و ترقه جورواجوراز نمودهاي اين تقابل فرهنگي‌است كه باآيين‌هاي نوروز تركيب شده كه گاهي در اين تقابل، اصل سنتها فراموش مي‌شود.

            سالهاست كه استفاده از مواد محترقه و منفجره جايگزين مراسم آرامش بخش و روح نواز نوروز شده و قشر جوان با كمترين اطلاع از پيشينه فرهنگي و اهداف اخلاقي اين آيين‌ها از اوايل اسفندماه با زدن ترقه واستفاده از مواد منفجره در معابر عمومي به استقبال نوروز مي‌روند.

            امسال نيز مانند سالهاي قبل آيين‌هاي كهن ايراني در آستانه نوروز برگزار مي شود، اما تجربه اندك جوانان جامعه در برگزاري مراسم شاد، با مشكلات و حوادثي نيز همراه مي‌شود.

            مراسم ويژه آخرين چهارشنبه سال يا "چهارشنبه سوري" از سنت‌هاي ديرينه‌اي است كه سابقه طولاني در فرهنگ اقوام ايراني دارد.

            ايرانيان باستان معتقد بودند: روحي خبيث در زمستان برزمين حاكم مي‌شود و باروشن كردن آتش مي‌توان اين روح را ازجان زمين به‌در كرد وزنگار تاريكي را از وجود زمين زدود، اما اكنون مراسم چهارشنبه‌سوري در تقابل با مدرنيته به يك معضل اجتماعي تبديل شده‌است.

            يك كارشناس ارشد مردم‌شناسي معتقداست: عناصر فرهنگي ريشه در تاريخ ملتها دارند و تغيير آن با روش‌هاي فرهنگي صورت مي‌گيرد.

            "كاظم شاملو" افزود: سنتها وفرهنگ‌ها در گذر زمان دستخوش تحول و دگرگوني مي‌شوند كه رسم چهارشنبه‌سوري نيز از اين قاعده مستثني نبوده و در گذر زمان در تركيب با عناصر فرهنگي مدرن، دچار تغييراتي شده‌است.

            وي ادامه داد: در تمامي فرهنگها جشن‌ها و آيين‌هاي شادي بخش ازعواملي است كه باعث طراوت و نشاط جامعه مي‌شود اما درجامعه ما ازمناسبت‌ها مختلف براي نشاط جمعي به خوبي استفاده نشده و همين مسئله بامشكلاتي نيز همراه مي‌شود.

            يك جامعه شناس نيزگفت: خانواده‌ها بايد با آموزش مداوم و كنترل فرزندان، آنان را با اين خرده نظام فرهنگي آشنا كنند.

            دكتر "محمد حسيني" افزود: خانواده به عنوان كوچكترين نظام‌اجتماعي در كنترل ناهنجاري‌ها نقش به سزايي دارد كه به همين اندازه مي‌تواند در حفظ بقاي نظام اجتماعي موثر باشد.

            وي اضافه كرد: اگر خانواده‌ها به وظايف خود در قبال تربيت اجتماعي به درستي عمل كنند و در كنار آن اولياي تربيتي در مدرسه با انتقال الگوهاي پرورشي مناسب جوانان و نوجوانان را آگاه‌سازند، به مراسم چهارشنبه سوري به عنوان يك چالش اجتماعي نگاه نمي‌شود.

            وي معتقد است: سيستم آموزشي در تغيير رفتار اجتماعي فرزندان موفق عمل نكرده‌است چراكه اين سيستم تنها به‌انتقال اصول‌آموزشي درسي اكتفا كرده است.

            حسيني اضافه كرد: نظام آموزش و پرورش كشور بايد با تعريف مسايل اجتماعي كه بيشتر نسل جوان باآن دست به‌گريبان هستند، دركنترل ناهنجاري‌هاي اجتماعي پيشقدم باشد.

            يك روانپزشك نيز گفت: دليل شدت سوانح و مرگ ومير ناشي ازحوادث چهارشنبه سوري، هيجان بيش از حد و كنترل نشده جوانان است كه بايد كنترل شود.

            دكتر"جمال اعتمادي" افزود: هيجان در نوجوانان و جوانان قابل سركوب نسيت بلكه بايد با يك برنامه جامع و مدون به آن جهت داد.

            وي معتقد است: خانواده‌ها بايد با درك شرايط خاص فرزندان در اين سنين با ايجاد يك تعامل عاطفي بدون استفاده ازرفتار خشونت آميز هيجان فرزندان خود را كنترل و در مسيري سالم هدايت كنند.

            جانشين فرمانده انتظامي استان مركزي نيز گفت: نيروي انتظامي با شادي نهادينه مخالف نيست بلكه با بي‌نظمي و قانون شكني برخود مي‌كند.

            سرهنگ "حسين رحيمي" افزود: روحيه با نشاط به ويژه در ميان نسل جوان از عوامل پيشرفت جامعه است در صورتي كه باعث سلب آسايش عموم نشود.

            رييس سازمان آتش نشاني استان مركزي گفت: در سالهاي اخير بيش از ‪ ۷۰‬مورد كوري و ناشنوايي و نيز نقص عضو ناشي از حوادث چهارشنبه آخر سال به اين سازمان گزارش شده است.

            "عبدالله اسماعيلي" افزود: از مردم فهيم استان مركزي مي‌خواهيم تا ضمن رعايت موازين ايمني ديگران را نيز نسبت به عواقب خطرناك اين گونه حوادث آشنا كنند.

            فرمانده‌انتظامي استان مركزي درگفت و گو با ايرنا در خصوص آيين‌هاي ويژه چهارشنبه سوري و نوروز گفت: برگزاري اين جشنها تا زماني كه با قانون شكني و تجاوز به حقوق ديگران همراه نباشد، اشكالي ندارد.

            سردار "حسين بيژني" افزود: نيروهاي پليس آمادگي كامل براي تعامل بامردم در تامين امنيت برپايي آيين‌هاي شب چهارشنبه را دارند و تنها با رفتارهاي هنجارشكنانه كه با تعدي به‌حقوق ديگران همراه باشد برخورد قانوني مي‌كنند.

            وي اضافه كرد: دراين راستا براي جلوگيري از بروز حوادث احتمالي، بيش از ‪ ۳۲۳‬هزار ترقه و نارنجك دست ساز كه توسط برخي دستفروشان و فروشندگان عرضه مي‌شد، جمع‌آوري شده‌است.

            به گزارش مديريت مركز درماني آموزشي ولي عصر اراك در حوادث شب چهارشنبه آخر سال ‪ ۱۰ ، ۸۳‬مورد سوختگي در اين مركز مداوا شدند.
            نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


            صادق هدايت؛ بوف کور

            Comment


            • #7
              اين روزها تب و تاب برپايي "جشن چهارشنبه‌سوري" شور و هيجان ويژه‌اي به جوانان و نوجوانان داده است.

              در كنار اين شادي و سرور، مسوولان بخشهاي مختلف نيز در هشدارهايي مكرر به بيان آثار روحي و رواني ناشي از انفجارهاي مواد محترقه و آتشزا و شوكهاي عصبي مي‌پردازند.

              نزديك شدن به آخرين چهارشنبه سال امروزه معنايي متفاوت با گذشته پيدا كرده و ديگر زردي و سرخي چهارشنبه‌سوري ربطي به آتش و بته ندارد.

              چهارشنبه است و انفجار كه هر چه مهيب تر، مدرنتر گو اينكه دختران و پسران نسل جديد نمي‌دانند با فرهنگ آبا و اجدادي خود چه مي‌كنند.

              هر ساله در آخرين روزهاي پاياني سال شاهد بروز افزايش حوادث ناشي از بازي با مواد محترقه در سه گروه سني كودكان، نوجوانان و جوانان هستيم.

              فشفشه، ترقه، باروت و مواد مشابه همه از مواد محترقه و آتشزايي به شمار مي‌روند كه اين روزها در دست بيشتر كودكان و نوجوانان ناآگاه ديده مي‌شود.

              اين مواد آنچنان خطري دارند كه در مجاورت لوازم گرمازا، هواي گرم و يا در جيب افراد ايجاد انفجار و اشتعال مي‌كنند.

              كارشناسان نيروي انتظامي عقيده دارند انفجار تنها ‪ ۲۵۰‬گرم مواد محترقه مي‌تواند علاوه بر تخريب شديد يك ساختمان منجر به شكستن شيشه ساختمانهاي مجاور نيز بشود.

              اين مواد حتي بر اثر جابه‌جايي، حمل و نقل، وارد شدن ضربه، رسيدن حرارت اندك و حتي گاهي بر اثر ارتعاشات صوتي، فعل و انفعالات شيميايي و قرار گرفتن در محدوده يك فركانس خاص خودبه‌خود فعال و منفجر مي‌شوند.

              فرمانده نيروي انتظامي اعلام كرده نيروهاي اين فرماندهي براي كاهش خسارت هاي مالي و جاني در آخرين چهارشنبه سال با فروشندگان مواد محترقه برخورد مي‌كنند.

              در اين واقعيت كه با وجود اقدامات كنترلي سالهاي اخير نيروي انتظامي و همكاري ساير بخشها هنوز معضل خطر مواد محترقه و استفاده از آن در جشن چهارشنبه‌سوري باقي است جاي هيچ شك و ترديدي وجود ندارد.

              رييس اورژانس بيمارستان شهيد باهنر كرمان روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا به والدين هشدار داد براي جلوگيري از آسيب جسمي كودكان و نوجوانان، فرزندان خود را نسبت به خطرات ناشي از بازي با مواد محترقه آگاه كنند.

              دكتر پيمان كريم‌زاده كارنما افزود: والدين و مسوولان بايد از هم‌اكنون آموزشهاي لازم را براي جلوگيري از بازي با مواد محترقه به كودكان و نوجوانان بدهند تا از بروز مشكلات ناشي از ضايعات جسمي پيشگيري شود.

              وي گفت: از روزهاي قبل از چهارشنبه‌سوري هر ساله شاهد افزايش بروز حوادث ناشي از بازي با مواد محترقه كودكان، نوجوانان و حتي جوانان هستيم كه پيشگيري از اين حوادث نياز به ايجاد فرهنگ‌سازي در كشور دارد.

              او افزود: با فرارسيدن چهارشنبه‌سوري بازار عرضه و فروش مواد محترقه گرم مي‌شود و بسياري از اين مواد حتي از حداقل استانداردها برخوردار نيستند.

              وي آتش‌سوزي و انفجار را از اثرات سوء بازي با مواد محترقه ذكر كرد و گفت: سوختگي دست، ساعد، صورت و گردن از عمده سوختگيهاي ناشي از آتش گرفتن مواد محترقه است كه گاهي بصورت آسيب رساندن به چشم، لب و بيني و خورندگي پوست هم ديده مي‌شود.

              او افزود: اين موارد كه بيشتر به بستري شدن فرد مصدوم منجر مي‌شود به عوارض ديگري همچون ضايعات پوستي، خشك شدن پوست و مخاط، كشيدگي پوست، زخم و يا سوراخ شدن قرنيه چشم و در نهايت نابينايي هم مي‌انجامد.

              رييس اورژانس بيمارستان شهيد باهنر كرمان گفت: در بسياري از اين موارد فرد مصدوم دچار تب شديد مي‌شود و زمانبر بودن دوره درمان نيز اثر نامناسبي بر روحيه و روان بيمار خواهد گذاشت.

              وي همچنين انتشار و استنشاق دود حاصل از انفجار مواد آتشزا را عامل ايجاد ناراحتيهاي شديد ريوي ذكر كرد و گفت: بر اثر انفجار اين مواد بارها ديده شده كه عضوي از بدن قطع شده كه پيوند دوباره آن مشكلات بسياري را براي فرد مصدوم ايجاد كرده است.

              او نابينايي، قطع انگشت و بد شكل شدن صورت را از عوارض مهم استفاده از مواد محترقه برشمرد و افزود: به اين ترتيب بهترين و بيشترين نقش در اين زمينه بر عهده پدر و مادرها است تا بازيچه‌هاي مرگ را از دسترس كودكان دور نگاه دارند.

              دكتر كارنما ضمن توصيه به عدم استفاده از مواد محترقه در زمينه امداد رساني به افرادي كه به نحوي دچار آسيب ديدگي مي‌شوند گفت: مردم مي‌توانند با مشاهده هرگونه مصدوميتي، فرد را به نزديكترين مركز درماني انتقال دهند و چون در اين حوادث، پوست از بين مي‌رود و آب بدن كم مي‌شود با وصل كردن سرم و مايع فراوان به بيمار اين خطر را از وي دور كنند.

              رييس اورژانس بيمارستان شهيد باهنر كرمان گفت: اگر شخص آتش گرفت، او را با پتو و ملحفه هر چه زودتر خاموش كنند و اگر احيانا انفجار صورت گرفت و عضوي قطع و يا شكسته شده وي را با بي‌حركتي كامل به مركز درماني منتقل كنند.

              معاون عملياتي سازمان آتش نشاني كرمان نيز گفت: پارسال برافروختن آتش و پرتاب مواد محترقه منجر به آتش گرفتن تعداد بسياري درخت و بته در جنگل قايم كرمان و خيابانها شد.

              رضا ميرزايي با تاكيد بر برپايي سالم جشنها افزود: فعاليت سازمان آتش نشاني كرمان علاوه بر تمام فصول سال در اواخر اسفند و همزمان با فرا رسيدن چهارشنبه‌سوري با همكاري پليس ‪ ۱۱۰‬چندين برابر افزايش مي‌يابد.

              وي گفت: با فعاليت اين سازمان در شب چهارشنبه آخر سال گذشته موارد آتش سوزي خاصي رخ نداده است.

              معاون عملياتي سازمان آتش‌نشاني وخدمات ايمني كرمان افزود: چهارشنبه‌سوري امسال نيز علاوه بر نيروهاي اين سازمان ‪ ۳۰‬تيم گشت با دارا بودن نزديك به ‪ ۲۰‬دستگاه اطفاي حريق در آماده‌باش كامل به سر مي‌برند.
              نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


              صادق هدايت؛ بوف کور

              Comment


              • #8
                چهارشنبه سوري سابقه ديرينه‌اي در ايران دارد، افروختن آتش، پريدن از روي آن و زمزمه "سرخي تو از من زردي من از تو" نويد آغاز سال خوش و شادي به ايرانيان باستان مي‌داد.

                اما اختلاط صنعت و سنت با توليد توپچه‌ها، نارنجك‌ها و ترقه‌هاي ريز و درشت اين شب شاد ساليان دور ايران را امروز به خطرناكترين شب سال تبديل كرده است.

                شبي كه افرادي از يك‌ماه پيش با پرسر و صداترين ابزار ممكن به استقبال آن مي‌روند.

                دبير يكي از مدارس راهنمايي سمنان با ابراز نارضايتي از اين سروصداها گفت: چند روز پيش درحالي كه در كلاس مشغول درس دادن بودم صداي ترقه بچه‌ها چنان مرا ترساند كه فكر كردم بيرون از مدرسه نارنجك منفجر شده است.

                "منصوره حسني" افزود: اين سروصداها كه از يك ماه پيش شروع شده است تا روز سيزده بدر ادامه دارد و تنها كاري كه ما مي‌توانيم انجام دهيم اين است كه خود را هر لحظه براي شنيدن صداي مهيب انفجار آماده نگه داريم.

                عاملان اصلي برنامه‌هاي چهارشنبه‌سوري جوانان و نوجوانان هستند و نمي‌توان به آنها گفت "نكن، نرو، نبين" ولي دليل قانع‌كننده اي براي آنها نداشت، از اين رو آگاه كردن آنها از صدمه‌ها و خطرات برگزاري اين مراسم ضروري است.

                كارشناس آسيب‌هاي اجتماعي سازمان بهزيستي استان سمنان، علت وقوع بيشتر اتفاقات ناگوار در شب چهارشنبه‌سوري را ناآگاهي نوجوانان و جوانان از درد و رنج پس از وقوع اين سوانح عنوان كرد.

                "عليرضا ايزدپور" به خبرنگار ايرنا گفت: نيروي انتظامي، صداوسيما و همه متوليان فرهنگي و انتظامي در جامعه حداكثر تلاش خود را براي كاهش صدمات مراسم اين شب انجام مي‌دهند اما ناآگاهي برخي افراد از شدت و واقعيت درد و رنج حاصل از اين حوادث سبب شده تا جوانان متاسفانه به هشدارها بي‌توجه باشند.

                وي افزود: نبايد برگزاري برخي سنتها را تعطيل كرد و بايد براي اجراي بي‌خطر آنها برنامه‌ريزي كرد.

                وي با تاكيد برلزوم حفظ فرهنگ ايراني تصريح كرد: ارزش‌گذاري به سنتها بايد به گونه‌اي باشد كه كمترين آسيب را به افراد رسانده و تهديدي براي سلامت جامعه نشود.

                ايزدپور با اشاره به طرح پيشنهادي مشخص شدن مكانهايي براي برگزاري مراسم چهارشنبه سوري گفت: اين طرح نياز به بررسي كارشناسي بيشتري دارد تا بتواند از آسيبهاي اين مراسم بكاهد.

                چهارشنبه سوري پارسال هفت نفر را در استان سمنان با سوختگي درجه دو و سه راهي بيمارستان كرد.

                هنوز به چهارشنبه آخر امسال نرسيديم اماهر روز خبرهاي كشف مواد محترقه در گوشه و كنار استان به گوش مي‌رسد و حوادث دلخراش منجر به مرگ و آسيب- ديدگي جدي براي هموطنانمان بخاطر استفاده از اين مواد هر روز تيتر روزنامه‌ها مي‌شود.

                اطلاع رساني مناسب رسانه‌هاي گروهي و حساسيت والدين در صورت مشاهده ترقه و مواد محترقه در منزل يا در دسترس فرزندانشان بايد در اين روزها افزايش يابد.

                همه ما مسوول ايجاد فضايي آرام و بدور از تنش در جامعه هستيم وبايد با برگزاري صحيح اين آيين‌هاي سنتي علاوه بر جلوگيري از ايجاد حالت تهاجمي در جوانان و نوجوانان، اوقات فراغت سالمي براي آنها بسازيم.

                به طور قطع هيچ‌كس نمي‌خواهد در لحظه تحويل سال نو در بيمارستان لحظه‌هاي دردناكي را سپري كند.
                نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                صادق هدايت؛ بوف کور

                Comment


                • #9
                  saeed khoda pedareto biamorze....vaghean javoona befekaran va ba hamin taragheha khodeshoono zendegishoono be baad midan...man baradaram chaharshanbe soori biroon bood taraghe andakhte boodan to kolahe capshenesh...in yani khodetam taraghe bazi nakoni baghie ye kari dastet midan..movazebe khodetoon bashin..in taraghehaye lanati ro ham vel konid...
                  Love like you never got hurt
                  work like you don't need the money
                  Dance like no one is watching


                  تا عاقلان راهی برای یکبار خندیدن پیدا کنند دیوانگان هزار بار خندیده اند

                  Comment


                  • #10
                    charshanbe soori kiloo chande

                    Comment


                    • #11
                      aziz inha amle inke baziha jav gir mishan , sharshanbesuri ro vahshi mikonan.
                      dar ahli ek mitunan bedoone hich khatari taraghe bazi konan, majboor nistam aklil soarjo sparay estefade konim,
                      ama man asheghe 4shanbe suriam
                      heyf ke doosram az iran vagarana koli hal mikardam



                      MAHSA














                      [/CENTER]

                      Comment


                      • #12


                        چهارشنبه سوري سابقه ديرينه‌اي در ايران دارد، افروختن آتش، پريدن از روي آن و زمزمه "سرخي تو از من زردي من از تو" نويد آغاز سال خوش و شادي به ايرانيان باستان مي‌داد.

                        اما اختلاط صنعت و سنت با توليد توپچه‌ها، نارنجك‌ها و ترقه‌هاي ريز و درشت اين شب شاد ساليان دور ايران را امروز به خطرناكترين شب سال تبديل كرده است.

                        شبي كه افرادي از يك‌ماه پيش با پرسر و صداترين ابزار ممكن به استقبال آن مي‌روند.

                        دبير يكي از مدارس راهنمايي سمنان با ابراز نارضايتي از اين سروصداها گفت: چند روز پيش درحالي كه در كلاس مشغول درس دادن بودم صداي ترقه بچه‌ها چنان مرا ترساند كه فكر كردم بيرون از مدرسه نارنجك منفجر شده است.

                        "منصوره حسني" افزود: اين سروصداها كه از يك ماه پيش شروع شده است تا روز سيزده بدر ادامه دارد و تنها كاري كه ما مي‌توانيم انجام دهيم اين است كه خود را هر لحظه براي شنيدن صداي مهيب انفجار آماده نگه داريم.

                        عاملان اصلي برنامه‌هاي چهارشنبه‌سوري جوانان و نوجوانان هستند و نمي‌توان به آنها گفت "نكن، نرو، نبين" ولي دليل قانع‌كننده اي براي آنها نداشت، از اين رو آگاه كردن آنها از صدمه‌ها و خطرات برگزاري اين مراسم ضروري است.

                        كارشناس آسيب‌هاي اجتماعي سازمان بهزيستي استان سمنان، علت وقوع بيشتر اتفاقات ناگوار در شب چهارشنبه‌سوري را ناآگاهي نوجوانان و جوانان از درد و رنج پس از وقوع اين سوانح عنوان كرد.

                        "عليرضا ايزدپور" به خبرنگار ايرنا گفت: نيروي انتظامي، صداوسيما و همه متوليان فرهنگي و انتظامي در جامعه حداكثر تلاش خود را براي كاهش صدمات مراسم اين شب انجام مي‌دهند اما ناآگاهي برخي افراد از شدت و واقعيت درد و رنج حاصل از اين حوادث سبب شده تا جوانان متاسفانه به هشدارها بي‌توجه باشند.

                        وي افزود: نبايد برگزاري برخي سنتها را تعطيل كرد و بايد براي اجراي بي‌خطر آنها برنامه‌ريزي كرد.

                        وي با تاكيد برلزوم حفظ فرهنگ ايراني تصريح كرد: ارزش‌گذاري به سنتها بايد به گونه‌اي باشد كه كمترين آسيب را به افراد رسانده و تهديدي براي سلامت جامعه نشود.

                        ايزدپور با اشاره به طرح پيشنهادي مشخص شدن مكانهايي براي برگزاري مراسم چهارشنبه سوري گفت: اين طرح نياز به بررسي كارشناسي بيشتري دارد تا بتواند از آسيبهاي اين مراسم بكاهد.

                        چهارشنبه سوري پارسال هفت نفر را در استان سمنان با سوختگي درجه دو و سه راهي بيمارستان كرد.

                        هنوز به چهارشنبه آخر امسال نرسيديم اماهر روز خبرهاي كشف مواد محترقه در گوشه و كنار استان به گوش مي‌رسد و حوادث دلخراش منجر به مرگ و آسيب- ديدگي جدي براي هموطنانمان بخاطر استفاده از اين مواد هر روز تيتر روزنامه‌ها مي‌شود.

                        اطلاع رساني مناسب رسانه‌هاي گروهي و حساسيت والدين در صورت مشاهده ترقه و مواد محترقه در منزل يا در دسترس فرزندانشان بايد در اين روزها افزايش يابد.

                        همه ما مسوول ايجاد فضايي آرام و بدور از تنش در جامعه هستيم وبايد با برگزاري صحيح اين آيين‌هاي سنتي علاوه بر جلوگيري از ايجاد حالت تهاجمي در جوانان و نوجوانان، اوقات فراغت سالمي براي آنها بسازيم.

                        به طور قطع هيچ‌كس نمي‌خواهد در لحظه تحويل سال نو در بيمارستان لحظه‌هاي دردناكي را سپري كند.
                        نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                        صادق هدايت؛ بوف کور

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by gg666
                          saeed khoda pedareto biamorze....vaghean javoona befekaran va ba hamin taragheha khodeshoono zendegishoono be baad midan...man baradaram chaharshanbe soori biroon bood taraghe andakhte boodan to kolahe capshenesh...in yani khodetam taraghe bazi nakoni baghie ye kari dastet midan..movazebe khodetoon bashin..in taraghehaye lanati ro ham vel konid...

                          are GG jaan... vaghean bayad in narenjak dastia jolosh gerefte beshe chon vaghean khatarnake... vali age hamanande X-mas az taraghe va feshfeshehaye standard estefade beshe in dorosteshe...
                          نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                          صادق هدايت؛ بوف کور

                          Comment


                          • #14
                            che tori to dozdi mikoni?

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by jjbb
                              che tori to dozdi mikoni?
                              looooooooooooooooool kafar hamera be kishe khod pendarad.... dozd khodeti jigaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar
                              نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                              صادق هدايت؛ بوف کور

                              Comment

                              Working...
                              X