Announcement

Collapse
No announcement yet.

Shire Madar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Shire Madar

    شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزدان توصیه شده است. بسیاری از روایات وارده در دین اسلام و در میان متون فقهی، مدت آن را حدود دو سال مشخص کرده اند. پزشکان نیز می گویند کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می کنند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزدانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می کنند، بر خوردارند. همه ساله اول آگوست که بنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده، در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود. هدف از نامگذاری این روز تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است.


    اهميت تغذيه با شير مادر

    اهميت شير مادر از ديرباز براي آدمي روشن بوده است. در قديم چناچه مادري قادر به تغذيه فرزندش با شير خود نبود از دايه براي تغذيه نوزاد استفاده مي کردند. اين امر بين طبقه ثروتمندان به وفور رايج بوده است. متخصصان بر اين باورند که بعد از تولد، سريع ترين مرحله رشد، دوران شيرخواري است.تركيب شير مادر كاملاً منطبق با نيازهاي شيرخوار است و بدين لحاظ مناسب ترين رشد را در كودك تامين مي كند. ابن سينا در کتاب قانون در طب خود در اهميت تغذيه با شير مادر ميگويد:
    شير مادر براي نوزاد از هر شير ديگري بهتر است، زيرا بيشتر از هر غذاي ديگري، به گوهر غذائي نوزاد كه در زندگي جنيني به او مي رسد شباهت دارد. حتي به تجربه، ثابت شده است كه در دهان گرفتن نوك پستان، در دفع آزار شيرخواران، بسيار سودمند است.
    پس از جنگ جهاني دوم استفاده از شير خشک و غذاهاي کودک بصورت گسترده جايگزين شير مادر گرديد؛ اين امر در کشورهاي توسعه يافته رشد بيشتري داشت که باعث نگراني جوامع جهاني گرديد. ترويج تغذيه با شير مادر و افزايش آگاهي عموم از خواص منحصر بفرد اين شير در سلامتي کودک و حفظ و تداوم شيردهي مادران؛ نيازمند گامي بزرگ و اساسي بود. بر اين اساس در اول اوت 1990 سازمان بهداشت جهاني با همکاري يونيسف طي اجلاسي در شهر فلورانس ايتاليا؛ بيانيه اي را در تداوم، ترويج و حمايت از تغذيه با شير مادر به امضا رساند. در اين بيانيه بر اهميت تغذيه نوزاد با شير مادر در شش ماه اول زندگي و تاثير آن برتندرستي کودک و مادر تاکيد شده است. هفته اول ماه آگوست مصادف با 17-11 مرداد ماه هر سال بعنوان هفته جهاني تغذيه با شير مادر نام گرفته است.

    مزاياي شير مادر


    مزاياي شير مادر را از چند جنبه مي توان مورد بررسي قرار داد:



    - شير مادر حاوي مواد مفيد و ارزنده اي است كه به منزله اولين و مهمترين اقدام ايمن سازي براي حفاظت كودك بر ضد بيماري هاي عفوني است.


    - تغذيه با شير مادر رابطه عاطفي بين مادر و فرزند را افزايش مي دهد و اثر مطلوبي بر رشد رواني و عاطفي شيرخوار دارد تا حدي كه كودكان تغذيه شده با شير مادر از امنيت رواني بيشتري برخوردارند.

    - احتمال ابتلا به سرطان پستان و تخمدان،‌ شكستگي لگن،‌ پوكي استخوان، ديابت در زناني كه خود به فرزندانشان شير مي دهند كمتر است.

    - تغذيه كودك با شير مادر از هر شيوه ديگر تغذيه به مراتب ارزان تر است.

    - به دليل ترشح هورمون مخصوص در مادراني كه خود فرزندانشان را شير مي دهند اينگونه مادران، از امنيت خاطر و شادابي بيشتري برخوردار بوده و كمتر افسرده مي شوند.

    - شيرمادر به حفاظت از محيط زيست كمك مي كند. برخلاف شير مادر كه نه هزينه بر بوده و نه آلودگي زيستي ايجاد مي نمايد، شير خشك نيازمند بسته بندي (قوطي، كاغذ‌، كارتن) ‌و مصرف آن احتياج تهيه آب سالم و مواد شوينده و همچنين بطري و پستانك است كه اين مواد علاوه بر تحميل مالي به خانواده و جامعه، بعنوان مواد غير قابل برگشت به طبيعت هم ايجاد مشكل مي نمايند.







  • #2
    khob aziz inja ba shire madar che mishe kard ashpazi....
    j/k

    Comment


    • #3
      shire madar mesle ghazayeh pokhte hast vase tefleh kochak.
      chizi lazem nist bahash bepazan

      Comment


      • #4
        niloo joon baziha navafahman dige ta hala nakhordan ke bedoonan cheghadr moghavi e

        j/k jjbb, hala mire baz shekayat mikone

        Comment

        Working...
        X