Announcement
Collapse
No announcement yet.
Mojahedin -e Khalgh
Collapse
X
-
- فلانی چی می گی؟
و معنا روشن بود: صدور فرمان فحّاشی صريح به من، توسط آن فرد؛ و بعد يکی يکی سران قوم ايشان؛ و بعد هم کسانی که کار هميشگيشان همين بود. با يک تکيه کلام:
ـ اين حرف يعنی توهين به مجاهدين، و يعنی نزديکی به مواضع خاتمی!
و بقيه ی ماجرا را خواننده می تواند حدس بزند. شايد به جزنقش بازجوی مهربان بازی کردن آقای رجوی را...
نکته ی جالب در تمام دشنامنامه هايی که يکباره از همه سو نثار من کرده اند مشترک بودن همه ی آن ها در يک چيز است. همان چيزی که دليل اين هجوم يکپارچه و ناگهانی را نيز توضيح می دهد:
- فلانی با ترجمه ها و نوشته هايش می خواهد اين را بگويد که حمله ی آمريکا به ايران خطرناک است؛ و نبايد با دميدن بر تنور بحران اتمی و اينجور چيزها، عالماً و عامداً و به صورت برنامه ريزی شده، زمينه ی حمله به ايران را (که «راه حل سوّم خانم رجوی» هم می تواند در صورتی که همه چيز بر وفق مراد به پيش برود، جزيی از آن باشد) فراهم آورد. می خواهد اين را بگويد که نبايد کاری کرد که جنبش های اجتماعی، که واقعی ترين اميد سرنگونی هستند، اينچنين به حاشيه رانده شوند.
مگر جز اين است؟
نگاهی به دشنامنامه هايشان به من بياندازيد؛ و خود، قضاوت کنيد.
و سه کلام ديگر:
٭ بله راست می گوييد. در مدّتی همه جور امکان رفاهی و مالی برايم فراهم آورده بوديد. می شد که من در اين آخر عمری، و در اين کنج غربت، با انتقاد مستمر به شما، و بعد هم با تحريم کاملتان، خودم را از يک زندگی راحت محروم نکنم. امّا چه می شود کرد؟ کسی در من هست که نمی گذارد لقمه ی خون از گلويم پايين برود. حتّی اگر در حال حاضر پول غذای دو شبانه روز من، هنوز معادل پول سيگار يک روز همان هايی که مرا دشنامباران می کنند نشود.
٭ بله راست می گوييد. من باقی مانده ی هر آنچه را به من می داديد، به ايران به نزد برادر ازدست رفته ام رضا (همان رضا اصفهانی اصلاحات ارضی و بند «ج»می فرستادم تا در ميان مستمندانی که می شناخت تقسيم کند. اين، شايد از نظر شما نشانه ی خل بودن يک آدم باشد؛ امّا از نظر من چنين نيست. همانطور که مثلاً به هنگام راه رفتن، ملاحظه ی مورچه های سر راه را کردن که شما آن را نشانی از جنون می دانيد و با افتخار می نويسيد که بر اين کار من می خنديديد، به نظر من چيز بدی نبود و نيست.
٭ بله راست می گوييد. من در سال های دور، به شما باور داشتم و يا فکر می کردم که باور دارم.
امّا اين، فقط در ذهن ايستای شما و امثال شماست که آدم بايد هميشه يک جور فکر کند؛ و بنابراين، اين موضوع که او وقت ديگری، جور ديگری فکر می کرد، افشاگری عليه اوست و پدرش را در می آورد.
٭ و بالاخره:
من، خصم شما نيستم؛ امّا از آنچه می کنيد نفرت دارم. و برنامه ی نوشتن يا سرودن يا ترجمه ام را هم با شما تنظيم نمی کنم.
Comment
-
ائتلاف نظامی تحت فرماندهی آمریکا در عراق تأیید کرد که شماری از اعضای سازمان مجاهدین خلق از این سازمان جداشده و قرارگاهشان را در عراق ترک گفته اند.
تأیید این خبر در پی انتشار گزارشهائی صورت می گیرد حاکی از اینکه طی هفته های اخیر دهها تن از جداشدگان سازمان مجاهدین خلق در تلاش برای خروج از عراق و پناه جستن در دیگر کشورها ناکام مانده و بسیاری از آنان در عراق سرگردان شده و در شرایط سختی به سر می برند.
از چهار سال پیش که عراق به اشغال ارتش آمریکا و متحدانش درآمد، شماری از اعضای سازمان مجاهدین خلق بتدریج از این سازمان جداشده و قرارگاه اشرف را که مقر آنان در عراق بود ترک گفتند.
ارتش آمریکا که طی این مدت قرارگاه اشرف را تحت محافظت داشته، جداشدگان از مجاهدین را در اردوگاهی در کنار این قرارگاه اسکان داده و تحت حمایت خود قرار داده است.
آن گونه که دفتر مطبوعاتی ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا در عراق به بی بی سی اطلاع داده، طی چهار سال گذشته 380 تن از جداشدگان از مجاهدین به خواست خود به ایران بازگشته اند.
اما جداشدگانی که حاضر به بازگشت به ایران نبودند با وجود تلاش آمریکا هنوز نتوانسته اند موافقت هیچ کشور دیگری را برای پناهندگی و اقامت در آن کسب کنند.
در این میان، گزارشها حاکی از این است که طی چند هفته گذشته دهها تن از آنان تصمیم گرفته اند اردوگاهی را که تحت حمایت ارتش آمریکا در آن زندگی می کردند ترک کنند و از راههای مختلف از عراق خارج شوند اما این تلاش برای اکثر آنان موفقیت آمیز بوده، بسیاری از آنان دوباره به اردوگاه تحت حمایت ارتش آمریکا بازگشته اند، تعدادی پس از عبور از مرز ترکیه بازداشت و به عراق بازگردانده شده اند، عده کمی هم موفق شده اند مخفیانه در ترکیه و یونان اقامت بگزینند.
انجمن حمايت از مهاجرين و ايرانيان مقيم فرانسه (آريا) در تلاشی برای کمک به جداشدگان سازمان مجاهدین جهت خروج از عراق و اسکان در دیگر کشورهاست.
جداشدگان مجاهدین که در ترکیه به سر می برند نمی توانند خود را به نهادهای مدافع حقوق بشر یا مراجع ترکیه معرفی کنند چون در صورت شناسایی، بازداشت و به عراق بازگردانده می شوند
سخنگوی انجمن آریا
بنا بر آمار این انجمن تا یک ماه پیش ۲۰۸ نفر از جداشدگان مجاهدین در اردوگاه آمریکاییها به سر می بردند که دفتر مطبوعاتی نیروهای آمریکایی آمار فعلی این اردوگاه را حدود 110 نفر اعلام کرده است.
جواد فیروزمند، سخنگوی انجمن آریا که خود از جداشدگان مجاهدین خلق است می گوید این تعداد در هفته های اخیر به پنجاه نفر کاهش یافته بود و آمار 110 نفر حاکی از این است که تعدادی از جداشدگان که اردوگاه را ترک گفته بودند دوباره به اردوگاه بازگشته اند.
آقای فیروزمند به بی بی سی گفت که هفتاد تن از جداشدگان پس از آنکه اردوگاه تحت حمایت ارتش آمریکا را ترک گفتند با کمک قاچاقچیان تلاش کردند به ترکیه بروند اما پلیس مرزی ترکیه آنها را بازداشت کرد و پس از یک ماه زندان و نگهداری در اردوگاه اجباری به پلیس عراق تحویل داد، یک نفر از آنها هم هنگام عبور از مرز بر اثر تیراندازی پلیس مرزی ترکیه زخمی شد و اکنون در بیمارستان شهر اربیل، مرکز کردستان عراق بستری است.
سخنگوی انجمن آریا می گوید دولت خودگردان کردستان عراق افرادی را که پلیس ترکیه به آنها تحویل داده بود در اردوگاهی موقت در اربیل اسکان داد اما عده ای از آنان بار دیگر کوشیدند از مرز ترکیه عبور کنند که ده تن از آنان به دست پلیس ترکیه بازداشت و مجدداً به عراق تحویل داده شدند که اکنون در زندانی در اربیل در بازداشت به سر می برند، بقیه نیز که موفق به عبور از مرز شدند، ده نفرشان به کمک قاچاقچیان توانستند خود را به یونان برسانند و پانزده نفر دیگر مخفیانه در شهرهای استانبول، آنکارا و وان در ترکیه به سر می برند.
به گفته جواد فیروزمند، این دسته از جداشدگان مجاهدین که در ترکیه به سر می برند نمی توانند خود را به نهادهای مدافع حقوق بشر یا مراجع ترکیه معرفی کنند چون در صورت شناسایی، بازداشت و به عراق بازگردانده می شوند، ده نفری که به یونان رسیده اند نیز در شرایطی غیرقانونی و مخفی در آن کشور به سر می برند.
سخنگوی انجمن آریا می افزاید که حدود پانزده تن از جداشدگان نیز راه مرز اردن را در پیش گرفته اند و در این میان از سرنوشت هشت نفر دیگر هم هنوز هیچ اطلاعی در دست نیست
سخنگوی انجمن آریا می گوید جداشدگان مجاهدین که به ایران بازگشته اند در شهرهای مختلف به کار و زندگی آزاد اجتماعی مشغولند و خود او با تعدادی از آنان در تماس است
تلاش بی بی سی در تماس با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد برای اطلاع یافتن از سرنوشت جداشدگان از مجاهدین هنوز به نتیجه ای نرسیده است و همچنان ادامه دارد.
انجمن آریا از نهادهای مدافع حقوق بشر و ایرانیان خواسته است تا برای فراهم آوردن امکان زندگی قانونی این افراد را در کشورهای اروپایی یا دیگر کشورهای آزاد تلاش کنند.
طی چهار سال گذشته شماری از جداشدگان از مجاهدین خلق به ایران بازگشته اند که دفتر مطبوعاتی نیروهای تحت فرماندهی آمریکا در عراق، تعداد آنان را 380 نفر اعلام کرده است.
جواد فیروزمند، سخنگوی انجمن آریا می گوید که این افراد در شهرهای مختلف ایران به کار و زندگی آزاد اجتماعی مشغولند و خود او با تعدادی از آنان در تماس است.
به گفته وی، در داخل قرارگاه اشرف نیز که سازمان مجاهدین خلق اداره آن را همچنان در دست دارد، عده ای حدود دویست نفر از جداشدگان از مجاهدین هستند که حاضر نشده اند به اردوگاهی که نیروهای آمریکایی برای جداشدگان احداث کرده اند منتقل شوند و در مکانی جداگانه در داخل قرارگاه از آنها نگهداری می شود.
آقای فیروزمند می گوید این افراد نیز خواهان پناهندگی به کشورهای غربی هستند.
قرارگاه اشرف در سال 1986 و با انتقال رهبری مجاهدین خلق از فرانسه به عراق تأسیس شد و اعضای این سازمان با امکانات نظامی که حکومت صدام حسین در اختیار آنها قرار داد به مبارزه مسلحانه با ایران می پرداختند و در عملیات نظامی علیه ایران که در آن زمان با عراق در حال جنگ بود شرکت می جستند.
این قرارگاه در شهرستان خالص واقع در استان دیاله در شرق عراق قرار دارد و ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا، تازه ترین آمار افرادی را که همچنان در آن به سر می برند حدود 3360 نفر اعلام کرده است.
آمریکا سازمان مجاهدین خلق را گروهی تروریستی می داند اما با استناد به موازین بین المللی و کنوانسیون ژنو، آنان را به عنوان "افراد تحت الحمایه" تحت مراقبت قرار داده است.
دولت ایران خواهان برچیدن قرارگاه اشرف و اخراج اعضای مجاهدین از عراق است و آمریکا را متهم می کند که هدفش از مراقبت از آنان، استفاده از آنان علیه ایران در آینده است.
Comment
-
با موافقت سرکوزی
انتقال رجوی و رهبران
مجاهدين خلق به فرانسه
سايت "جهان" که وابسته به محافل اطلاعاتی جمهوری اسلامی است، به نقل از منابعی که خود در عراق دارد نوشت:
مسعود رجوی رهبر سازمان مجاهدين خلق به همراه 20 تن از اعضای رهبری اين سازمان با يک هواپيمای نظامی از اردن به يک پايگاه نظامی در فرانسه منتقل شده و در اين کشور مستقر شد.
اين انتقال دو هفته پيش و همزمان با حضور و ديدارهای اعلام نشده پرويز مشرف رئيس جمهور نظامی پاکستان در فرانسه انجام شده است.
سايت جهان بی آنکه نام ببرد رجوی در چه کشورهای متوقف شده و با چه کسانی مذاکره کرده است اضافه کرد:
"منابع اطلاعاتی گفته اند رجوی و همراهان در فاصله اردن به فرانسه ديدار و نشست هايی نيز با مقام های غربی و اسرائيلی انجام داده اند. رجوی پس از آنکه نيکلا سارکوزی رئيس جمهور فرانسه موافقت خود را برای استقرار وی در فرانسه اعلام داشت، به فرانسه انتقال يافت و وساطت اين پيام و موافقت نيز ملک عبدالله دوم پادشاه اردن بوده است.
همسر فرانسوا ميتران رئيس جمهوری پيشين فرانسه و تعدادی از اعضای پارلمان اين کشور نيز واسطه اين توافق و انتقال بوده اند و سفارت آمريکا و اردن در بغداد نيز در جريان آن بوده اند."
Comment
-
افزايش بي*سابقه فرار منافقين از اشرف
روزنامه كريستين ساينس مانيتور در مطلبي به قلم اسكات پيترسون نوشت: حدود صد تن از اعضاي گروه ايراني منافقين در هفته*هاي اخير اردوگاه اشرف در عراق را ترك كرده*اند. يكي از اعضاي اين گروه كه اخيرا به ايران بازگشته است، اظهار داشت كه در اردوگاه به هيچ وجه چيزي در خصوص عفو اعضاي بريده سازمان به ما نگفته بودند لذا ما پس از ورود به ايران از اين موضوع مطلع شديم لذا برخي از افراد گروه صد نفري به علت ترس از بازگشت به ايران با مشكلاتي در منطقه كردنشين شمال عراق و يا ورود به تركيه مواجه شده*اند.
به گزارش ايسنا، غلامرضا صادقي از اعضاي منافقين كه اخيرا به ايران رفته است، مي*گويد: سازمان منافقين زندگي*اش را از هم پاشيده و وي را از خانواده و فرزندش جدا كرده بود.
كريستيس ساينس مانيتور مي*افزايد: هيچ كشوري منافقيني را كه اردوگاه اشرف در شمال بغداد را ترك كرده*اند، نپذيرفته است. اسناد كميسارياي عالي آوارگان سازمان ملل نشان مي*دهد كه تقريبا دو هفته قبل 19 تن از آن*ها توسط تركيه به عراق بازگردانده شده و برخي مجبور به بازگشت به مناطق پرخطر مركز عراق شده*اند. دهها تن نيز در منطقه كردنشين شمال عراق مانده و 26 تن همچنان مفقود*الاثر هستند، به گفته حدود 340 نفر از اعضاي سابق منافقين كه از طريق كميته بين*المللي صليب سرخ به ايران رفته*اند اين سازمان همه جنبه*هاي زندگي اعضاء را در آن اردوگاه تحت كنترل داشته است.
آندرياس شوايزر كه تا همين اواخر مامور كميته مذكور بود، گفت: تاكنون هيچ گزارشي كه حاكي از مشكلاتي براي اين عده در ايران باشد، گزارش نشده است.
اين روزنامه آمريكائي سپس از قول اروند ابراهيميان مورخ ايراني دانشگاه نيويورك و نويسنده مطلبي درباره اين سازمان مي*نويسد: منافقين به قدري در ايران بي*اعتبار هستند كه اصولا تصور آن را نمي*توان كرد. اين سازمان فاقد حداقل پايگاه اجتماعي در ايران است.
كريستين ساينس مانيتور در پايان مي*افزايد: تاريخچه پرفراز و نشيب و خشونت*آميز اين سازمان آن را در فهرست گروه*هاي تروريستي آمريكا و اروپا قرار داده است.
Comment
-
اولین گروه جداشدگان از مجاهدین خلق به فرانسه رسیدند
آمریکا سازمان مجاهدین خلق را گروهی تروریستی می داند اما با استناد به موازین بین المللی و کنوانسیون ژنو، آنان را به عنوان "افراد تحت الحمایه" تحت مراقبت قرار داده است
اولین گروه از اعضای سازمان مجاهدین خلق که از این سازمان جدا شده و عراق را ترک کرده بودند، به کشور فرانسه رسیدند.
تعدادی از این افراد در گفتگو با رادیو بی بی سی فارسی خبر رسیدن خود به فرانسه را تایید کرده و درباره شرایط خروج خود از عراق و رسیدن به فرانسه توضیحاتی دادند.
بیش از دو ماه پیش گزارش هایی مبنی بر خروج مخفیانه تعدادی از جدا شدگان از سازمان مجاهدین خلق از عراق و تلاش آنها برای رسیدن به کشورهای اروپای غربی، به ویژه فرانسه، از طریق ترکیه و یونان و ایتالیا منتشر شد.
بنا بر گزارش ها تعدادی از این افراد در کشور ترکیه دستگیر شده و مجددا به عراق بازگردانده شدند، اما به گفته جواد فیروزمند، سخنگوی انجمن حمايت از مهاجرين و ايرانيان مقيم فرانسه (آريا)، این گروه اولین گروهی هستند که موفق شده اند خودشان را به فرانسه برسانند.
همان زمان گزارش شده بود که ده ها تن از جداشدگان سازمان مجاهدین خلق در تلاش برای خروج از عراق و پناه جستن در دیگر کشورها ناکام مانده و بسیاری از آنان در عراق سرگردان شده و در شرایط سختی به سر می برند.
از چهار سال پیش که عراق به اشغال ارتش آمریکا و متحدانش درآمد، شماری از اعضای سازمان مجاهدین خلق بتدریج از این سازمان جداشده و قرارگاه اشرف را که مقر آنان در عراق بود ترک کردند.
ارتش آمریکا که طی این مدت قرارگاه اشرف را تحت محافظت داشته، جداشدگان از مجاهدین را در اردوگاهی در کنار این قرارگاه اسکان داده و تحت حمایت خود قرار داده است.
طی چهار سال گذشته شماری از جداشدگان از مجاهدین خلق به ایران بازگشته اند که دفتر مطبوعاتی نیروهای تحت فرماندهی آمریکا در عراق، تعداد آنان را 380 نفر اعلام کرده است.
جواد فیروزمند، سخنگوی انجمن آریا می گوید که این افراد در شهرهای مختلف ایران به کار و زندگی آزاد اجتماعی مشغولند و خود او با تعدادی از آنان در تماس است.
به گفته وی، در داخل قرارگاه اشرف نیز که سازمان مجاهدین خلق اداره آن را همچنان در دست دارد، عده ای حدود دویست نفر از جداشدگان از مجاهدین هستند که حاضر نشده اند به اردوگاهی که نیروهای آمریکایی برای جداشدگان احداث کرده اند منتقل شوند و در مکانی جداگانه در داخل قرارگاه از آنها نگهداری می شود.
آقای فیروزمند می گوید این افراد نیز خواهان پناهندگی به کشورهای غربی هستند.
قرارگاه اشرف در سال 1986 و با انتقال رهبری مجاهدین خلق از فرانسه به عراق تأسیس شد و اعضای این سازمان با امکانات نظامی که حکومت صدام حسین در اختیار آنها قرار داد به مبارزه مسلحانه با ایران می پرداختند و در عملیات نظامی علیه ایران که در آن زمان با عراق در حال جنگ بود شرکت می جستند.
این قرارگاه در شهرستان خالص واقع در استان دیاله در شرق عراق قرار دارد و ائتلاف تحت فرماندهی آمریکا، تازه ترین آمار افرادی را که همچنان در آن به سر می برند حدود 3360 نفر اعلام کرده است.
آمریکا سازمان مجاهدین خلق را گروهی تروریستی می داند اما با استناد به موازین بین المللی و کنوانسیون ژنو، آنان را به عنوان "افراد تحت الحمایه" تحت مراقبت قرار داده است.
دولت ایران خواهان برچیدن قرارگاه اشرف و اخراج اعضای مجاهدین از عراق است و آمریکا را متهم می کند که هدفش از مراقبت از آنان، استفاده از آنان علیه ایران در آینده است.
Comment
-
In recent months, there has been significant activity by a terrorist group lobbying Senators and Congressmen on Capitol Hill.
The Mojahedin-e Khalq (MEK), an Islamic socialist organization listed on the State Department list of terrorists, has launched a widespread lobbying campaign to persuade US politicians to unfreeze bank accounts associated with the MEK and to promote war with Iran. In pursuit of these objectives, the MEK and its affiliate, the National Council of Resistance of Iran (NCRI), have created numerous front groups, with the express aim to lobby prominent California members of Congress. Their targets include Senators Dianne Feinstein and Barbara Boxer, and Speaker of the House Nancy Pelosi—all individuals who urge high-level diplomacy with Iran.
The MEK identify themselves as representatives of the Iranian American community in order to persuade Congress that the Iranian Americans support a foreign invasion. As a result, the MEK have falsely represented the perspectives of the Iranian-American community. Iranian Americans have no association with the MEK have largely condemned the group’s activities. The MEK was formed in the 1960s as an opposition group to the Shah and, since then, has been responsible for killing numerous Iranians and Americans throughout the 1970s, 1980s and 1990s.
Following the Islamic Revolution in 1979, members of the MEK assisted Saddam Hussein’s Republican Guards suppress the Kurdish and Shiite uprisings in Iraq, and are responsible for assassinating several political and military figures inside Iran.As a result of these actions, the MEK are widely condemned by all Iranians around the world as an extremist Islamist cult.
To the Iranian community, the MEK represent the same threatening extremism that al-Qaeda poses to the general American public. It is disturbing, to say the least, that such an organization is utilizing the name of Iranian Americans to justify its political ideology.
It is equally disturbing that a terrorist organization is being allowed a foothold in both Congress and the mass media.
In addition to lobbying Congress, the MEK have held themselves out as representatives of Iranian Americans on major news networks. For example, Alireza Jafarzadeh, a former spokesman for the MEK, currently works as a FOX News Channel Foreign Affairs Analyst.
Fox News has also invited MEK Secretary General, Mojgan Parsai, to discuss Iranian affairs as an expert. Nevertheless, Iranian-Americans throughout the United States, including California, do not subscribe to the political beliefs of the MEK.
In fact, according to a recent poll by the University of California at Berkeley on the political attitudes of Iranian Americans, over 66% of California Iranian-Americans believe that the US should establish diplomatic relations with Iran. In fact, only 13% maintain that the US should engage in strategic bombings of Iran’s nuclear targets; and only 8% favor the bombings of Iranian military and oil installations.
This stands in stark contrast with the perspectives of the MEK and its front organization. As part of its propaganda campaign, the MEK publish newspapers and websites like IranTerror.com and IranFocus.com. As an Iranian American, I am outraged that the MEK is attempting to hijack the perspectives of my community. The MEK do not represent Iranian-Americans in California – or anywhere else for that matter.
Our politicians and media officials should be wary that the MEK and its fringe organizations have their own political beliefs, and that these political beliefs do not reflect mainstream attitudes. The Iranian-American community wishes peace between Iran and the United States with an eye toward diplomacy, democracy, and human rights.
Comment
-
Although the Foreign Terrorist Organizations list has a set of criteria for designating groups, there is little clarity in practice about the process for revocation. Even after organizations have renounced terrorism for many years, their designations persist without a clear explanation, and are based on the assumption that historical violence indicates future potential.
A November 2007 court ruling by the UK's Proscribed Organizations Appeals Commission (POAC) ordered the British government to remove the People's Mujahedeen of Iran -- known to the U.S. government as Mujahedeen-e Khalq (MEK) -- from its terrorist organizations list. This decision, along with a similar decision by the European Court of First Instance (a level below the European Court of Justice), and the mandatory review of the group's designation by the U.S. State Department in October 2008, provides an opportunity to evaluate how terrorist designation is assessed. According to the 2004 Intelligence Reform and Terrorism Protection Act, if no designation review is conducted during a five-year period, the U.S. secretary of state must determine whether a revocation is appropriate.
The Role of Non-Terrorist Criteria
Any designation review should be based only on terrorism issues, not on the general U.S. government view of the organization in question. If the decision to designate a group is made on foreign policy considerations rather than evidence, then the list will be branded as a political instrument, thus reducing its utility as a means for encouraging other governments to take action against certain terrorist organizations. This is what happened to the list of terrorism-sponsoring states, which simply looks like a set of countries the U.S. government does not like.
In the MEK's case, its designation should not be based on the group's political stance or worries about U.S.-Iranian relations, nor should it be a reward for its reports on Iran's nuclear activities. Over the past three years, the State Department's Country Reports on Terrorism have cited no alleged MEK terrorist activity since 2001, yet have increased allegations pertaining the group's non-terrorist activities. The 2007 edition of the Reports, due out by the end of April 2008, is bound to continue this trend.
These allegations -- support for the U.S. embassy takeover in Tehran in 1979, allegiance to Islamic Marxism, suppression of Iraqi Kurds and Shiites, participation in the oil for food scandal, and the self-immolation of its supporters during protests -- are not related to the legal criteria for terrorist designation and are probably meant to discredit the MEK. These allegations are irrelevant, and some are also based on contestable evidence. This example of irrelevant information reinforces the need for the State Department to create explicit guidelines by which it moves a group from designation to revocation.
Dealing with History
History plays an important part in terrorist designation, especially when considering groups that no longer participate in violent activity. The Palestine Liberation Organization (PLO) is one such example. The PLO clearly used to be a terrorist group, but now enjoys good relations with the United States. Since the PLO complied with the 1993 Declaration of Principles and renounced terrorism, the organization was not listed on the State Department's first edition of its Foreign Terrorist Organizations list in 1997 or in President Clinton's 1995 Executive Order 12947 on Middle East terrorism. Since the reevaluation of the PLO designation preceded the creation of the State Department list and the subsequent legislation regulating the process of review, the PLO case provides little insight into how revocation would occur under the current system.
In contrast, the November 2007 POAC ruling is a more recent and relevant example of terrorist designation review. In fact, the 144-page POAC ruling addresses the historical actions of the MEK in detail. Regarding the past seven years, the POAC finds,
"Whatever the accurate characterization of the organization's activities between 1980 and 2001, the position in 2006-2007 is radically different, and has been so since 2001…The [MEK] has conducted no military activity of any kind since about August 2001, whether in Iran or elsewhere in the world…This is attributable to a deliberate decision of the [MEK] made at an extraordinary congress held in Iraq in June 2001, namely, to abandon all military action (or activities) in Iran…There is no evidence that the [MEK] has at any time since 2003 sought to re-create any form of structure that was capable of carrying out or supporting terrorist acts. There is no evidence of any attempt to "prepare" for terrorism. There is no evidence of any encouragement to others to commit acts of terrorism…. The above factors, combined with the 5 years that had since passed since the summer of 2001, demanded the conclusion that continued proscription could not be lawfully justified."
Inherent in the POAC order to revoke MEK's designation -- an order the UK government is appealing -- are three principles: the organization's formal decision to renounce violence, the cessation of terrorist activity, and the five year period of peace. Perhaps the Department of State does not want to use these particular principles when re-evaluating a group's terrorist designation, but it should adopt a set of guidelines and explain them to the public. It should also explain how it applies those principles in each case; if the MEK is designated, some specific reasons should be given. Preferably, the State Department should provide a road map for what a designated group must do to be removed from the list. For the MEK, what, if anything, must it do to show it has renounced terrorism in practice as well as in theory.
Conclusion
While the State Department routinely reinstated MEK's designation as a terrorist group on April 8, it must do a more formal and in-depth review by October 2008. That review's decision should be based on two factors. First, the State Department should only decide if the group is or is not a terrorist group, and not bring in irrelevant information. The criteria should be used in an unbiased, professional manner, relying on evidence rather than prejudice or rumor.
Second, the decision should be based on clear set of rules regarding how the U.S. government revokes this kind of designation. At present, it seems that past terrorist activities -- no matter how old or far removed -- are susceptible to being interpreted as evidence of future potential, consequently justifying a group's continued designation. In contrast, the POAC has set forward several useful principles for evaluating an organization's violent past and peaceful present; the U.S. government should do the same.
Comment
-
دولت عراق ارتباط با مجاهدین خلق را ممنوع کرد
در دستور دولت عراق آمده که ارتش آمریکا باید حفاظت از قرارگاه اشرف را به ارتش عراق واگذار کند
دولت عراق با صدور دستوری هر گونه ارتباط و دادوستد با سازمان ایرانی مجاهدین خلق را در این کشور ممنوع کرد و از ارتش آمریکا خواست محافظت از اعضای این سازمان را متوقف کند.
تصمیم دولت عراق طی اطلاعیه ای که دفتر نخست وزیر این کشور دیروز (سه شنبه) صادر کرد اعلام شده است، در این اطلاعیه از مجاهدین خلق با عنوان سازمانی یاد شده که در امور داخلی عراق دخالت می کند و به پشتیبانی از فعالیتهای ضد دولتی در این کشور می پردازد.
به دستور دولت عراق، هیچ فرد یا گروه عراقی یا خارجی حق تعامل با سازمان مجاهدین خلق را ندارد و کسانی که از این دستور سرپیچی کنند، به اتهام نقض مقررات ضدتروریستی تحت پیگیرد قانونی قرار می گیرند.
اعضای سازمان مجاهدین خلق در قرارگاه اشرف واقع در شرق عراق تحت حفاظت ارتش آمریکا به سر می برند.
سازمان مجاهدین خلق از سال 1986 با حمایت حکومت صدام حسین، در قرارگاه اشرف در شرق عراق مستقر شد و نفرات مسلح آن در جنگ با ایران به ارتش عراق یاری می رساندند.
مخالفان حکومت صدام حسین و همچنین جداشدگان از سازمان مجاهدین خلق اسناد و مدارکی منتشر کرده اند که به گفته آنها، حاکی از این است که این سازمان در سرکوب مخالفان صدام حسین، بویژه کردها نقش داشته اند.
در پی حمله آمریکا به عراق و سقوط حکومت صدام حسین، با اینکه آمریکا نیز سازمان مجاهدین خلق را سازمانی تروریستی می داند، نفرات این سازمان همچنان در خاک عراق باقی ماندند، هرچند فعالیتهای آنان محدود و قرارگاهشان در حفاظت کامل قرار داده شد.
دولت ایران و همچنین مخالفان مجاهدین خلق در عراق، بارها از دولت این کشور خواسته اند قرارگاه اشرف را برچیند اما دولت عراق نیز اگرچه تصمیمهایی در این زمینه گرفته، اما به علت ممانعت ارتش آمریکا موفق به اجرای این تصمیمها نشده است.
سازمان مجاهدین خلق از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است که دولت عراق را وادار به لغو دستور خود کند
طی سالهای گذشته شماری از اعضای مجاهدین خلق از این سازمان جداشده و قرارگاه اشرف را ترک گفته اند، همچنین برخی از خانواده های کسانی که در قرارگاه اشرف به سر می برند به دادگاههای عراق شکایت کرده و تنی چند از مسئولان مجاهدین خلق را متهم کرده اند که مانع از خروج فرزندانشان از قرارگاه و بازگشت آنان به نزد خانواده هایشان می شوند.
دادگاههای عراق بر اساس این شکایات حکم جلب چند تن از مسئولان قرارگاه اشرف را صادر کرده اند اما مقامات عراقی می گویند که ارتش آمریکا حاضر نشده است این افراد را به مراجع قضائی عراقی تحویل دهند.
در دستور اخیر دولت عراق آمده که ارتش آمریکا باید حفاظت از قرارگاه اشرف را به ارتش عراق واگذار کند.
واکنش مجلس عراق
روز سه شنبه پس از صدور دستور دولت عراق، بحثی بر سر این دستور در مجلس این کشور درگرفت، نمایندگان کرد و شیعه علیه مجاهدین خلق صحبت می کردند و نمایندگان سنی می گفتند که مجاهدین خلق در هیچ اقدام تروریستی دخالتی ندارد.
محمود عثمان، نماینده مستقل کرد در مجلس عراق می گفت که وزیر کشور و مشاور امنیت ملی دولت باید به مجلس فراخوانده شوند و در مورد فعالیتهای مجاهدین خلق از آنها توضیح خواسته شود.
به گفته محمود عثمان، سازمان مجاهدین خلق نفوذ خود را در عراق گسترش داده و آمریکاییها برای تحکیم موقعیت خود در عراق از این سازمان حمایت می کنند.
شماری از نمایندگان شیعه در مجلس عراق نیز می گفتند که مجاهدین خلق عناصر ضددولتی را آموزش می دهند و از شورشیان عراق حمایت می کنند.
در مقابل، صالح مطلق، یکی از نمایندگان برجسته عرب سنی مذهب می گفت که نفوذ ایران در عراق خطرناکتر از فعالیتهای اعضای سازمان مجاهدین خلق است.
طی سالهای اخیر شماری از سیاستمداران عرب سنی مذهب عراقی بارها به ابراز حمایت از مجاهدین خلق پرداخته اند.
واکنش مجاهدین خلق
یک روز پس از صدور دستور دولت عراق درباره سازمان مجاهدین خلق، این سازمان با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد که این دستور تحت فشار ایران صادر شده و ناقض موازین بین المللی است.
سازمان مجاهدین خلق در این اطلاعیه از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است که دولت عراق را وادار به لغو دستور خود کند.
Comment
-
كنترل اردوگاه مجاهدين براي اولين بار در اختيار عراق
مجاهدين كه در دوران حكومت صدام مسلح بودند پس از حمله آمريكا خلع سلاح شدند
براي اولين بار از زمان حمله سال 2003 نيروهاي آمريكايي به عراق، كنترل اردوگاه اشرف كه اعضاي سازمان مجاهدين خلق ايران در آن تحت نظر هستند به نيروهاي عراقي محول شده است.
با اين حال مقام هاي عراقي تاكيد كرده اند كه ماموريت آنها نه تسخير بلكه تنها حفاظت از اردوگاهي است كه ساكنان آن طي پنج سال اخير عملا تحت نوعي حصر خانگي بوده اند.
دلايل جابجايي در كنترل اردوگاه اشرف اعلام نشده است اما تصور مي شود در راستاي كاهش ابعاد ماموريت نيروهاي آمريكايي در عراق باشد.
ژنرال محمد العسكري سخنگوي وزارت دفاع عراق به خبرگزاري فرانسه گفت: "نيروهاي عراقي مسئوليت حفاظت از اردوگاه اشرف را از نيروهاي آمريكايي تحويل گرفته اند. نيروهاي ما براي حفاظت از اين اردوگاه مستقر شده اند و برخلاف شايعات اخير هدف تسخير آن نيست."
اردوگاه اشرف واقع در شرق استان دياله كه هم مرز ايران است در دهه 1980 پس از گريز هزاران عضو سازمان مجاهدين خلق به عراق به پايگاه اصلي اين گروه بدل شد.
دولت نوري مالكي نخست وزير عراق اكنون چندين سال است هدف خود براي يافتن راه هايي براي پايان حضور مجاهدين در عراق را اعلام كرده است اما آينده اعضاي اين گروه در اين كشور همچنان نامعلوم است.
نيروهاي آمريكايي هزاران عضو گروه را پس از حمله 2003 به عراق خلع سلاح كرده و حدود 300 تانك اين گروه را ضبط كردند. بسياري از تانك ها بعدا در اختيار ارتش عراق گذاشته شد.
اعضاي گروه در اردوگاه اشرف كه آمريكا به آنها موقعيت "غيررزمي" اعطا كرده بود تحت نظارت نزديك و در واقع نوعي حصر خانگي بوده اند.
دولت عراق در سال 2004 موقعيت اعضاي اين گروه را از "اسير جنگي" به "پناهنده" تغيير داد كه ظاهرا امكان اخراج آنها به ايران يا ساير كشورها را تسهيل مي كرد.
دولت آقاي مالكي در سال هاي اخير بر فشارها براي اخراج اين گروه افزوده است. بغداد اوايل سال 2007 گفت از اعضاي مجاهدين خلق خواسته است عراق را به مقصد ايران يا هر كشور ديگري كه مي خواهند ترك كنند.
آن زمان كميته اي با حضور نمايندگان آمريكا، عراق و مجاهدين براي ترتيب دادن خروج اعضاي گروه تشكيل شد. در چند سال اخير صدها عضو مجاهدين عراق را ترك كرده اند.
اخراج اين گروه از همان ابتدا پس از سقوط صدام حسين در دستور كار حاكمان عراق بوده است. البته برخي از گروه هاي عراقي كه شديدا به ايران بدبين هستند و آن كشور را به دخالت در عراق متهم مي كنند از مجاهدين حمايت كرده اند. ايران اين اتهام را رد مي كند.
شوراي حكومتي عراق در سال 2003 راي به اخراج اعضاي مجاهدين داده بود اما پل برمر سرپرست آمريكايي تشكيلات اداره امور عراق آن حكم را رد كرد.
آمريكا نيز همچون اتحاديه اروپا اين گروه را تروريستي مي داند.
مجاهدين كه ابتدا در دهه 1960 ميلادي عليه حكومت محمد رضا شاه پهلوي شكل گرفت در انقلاب سال 1357 شركت داشت اما بعد دست به مقابله مسلحانه با جمهوري اسلامي زد.
Comment
Comment