Announcement

Collapse
No announcement yet.

Char Changooli

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Char Changooli

    کارگردان: سعید سهیلی

    بازيگران: جواد رضويان، رضا شفيعي جم، فتحعلي اويسي، بهاره رهنما، رضا فيض نوروزي، مهران رجبي،* شهرام قائدي، حسن چودن، مينا جعفرزاده، ساعد سهيلي و مژگان بيات



  • #2
    زرتشتیان ایران به "کاربرد نامناسب" نشان فروهر که نماد دین زرتشت و یکی از نشانه های میهنی دانسته می شود در فیلم "چارچنگولی" ساخته سعید سهیلی اعتراض کرده اند.

    رییس انجمن زرتشتیان تهران، رستم خسرویانی، در نامه ای به محمد حسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از او خواسته است تا "نسبت به ساخت این گونه فیلم ها که باعث تخریب فرهنگ غنی ایرانی می شود نظارت دقیق تر و کافی به عمل آید."

    بنا بر گزارش پایگاه خبری زرتشتیان اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی، نیز اعتراض خود را به وزارت ارشاد نسبت به آنچه "کم ارزش جلوه دادن انگاره فروهر" خوانده اعلام کرده است.

    اختیاری گفته است افزون بر ارزش های دین زرتشتی مساله تلاش برای حذف بخشی از تاریخ ایران در میان است.

    فیلم چهارچنگولی پنجمین ساخته سینمایی سعید سهیلی است که کار خود را از همکاری با حوزه هنری استان خراسان آغاز کرده است. چهارچنگولی از آبان ماه سال جاری در سینما های ایران به نمایش در آمده و با فروش نزدیک به ششصد میلیون تومان پرفروش ترین فیلم به نمایش در آمده در ماه های اخیر است.

    یک کارگردان سینما به بخش فارسی بی بی سی گفته است که علت اعتراض زرتشتیان استفاده یکی از دو شخصیت اصلی فیلم به نام شهرام با بازی رضا شفیعی جم از نگاره فروهر بر روی لباس و گردن بند است که شخصیتی سطحی و مبتذل را به نمایش می گذارد.

    چنان که همین کارگردان به بخش فارسی بی بی سی گفت فیلم چارچنگولی پیش از این نیز به دلیل مواردی نظیر گفتگو ها و شوخی های جنسی از سوی برخی منتقدان "مبتذل" خوانده شده است.

    کارگردان فیلم گفته است که اثر او روایت طنزی است از ماجرای دوقلو های به هم چسبیده به نام لاله و لادن که در ایران بسیار شناخته شده هستند. او می گوید دو شخصیت اصلی فیلم که دوقلو های به هم چسبیده هستند و جوادرضویان و رضا شفیعی جم نقش آن دو را بازی می کنند دارای دو شخصیت متفاوت هستند و این دوگانگی باعث خلق شرایط طنز آمیز می شود.

    نمایش فیلم چارچنگولی از روز چهار شنبه یازدهم دی ماه تا 21 دی ماه به دلیل آنچه همزمانی با ایام سوگواری خوانده شده متوقف شده است.

    پیش از این نیز کاربرد منفی نشان فروهر در فیلم اسکندر ساخته سال 2004 اولیور استون با بازی آنجلینا جولی و کولین فارل مورد اعتراض گروهی از روشنفکران زرتشتی از جمله آهنگساز پارسی هند، زوبین مهتا، قرار گرفته بود.

    در آن ماجرا "فیروزه پونتکی میستری" از سردبیران دانشنامه زرتشتی نشانه فروهر را جزء بنیادین دین زرتشت خواند. اولیور استون در پاسخ به این اعتراض ها تصویر نشانه فروهر را از پس زمینه نام فیلم در تیتراژ و آگهی های فیلم حذف کرد.


    Comment


    • #3
      انجمن زرتشتيان تهران در نامه اي كه به تاريخ 15 دي ماه نگاشته شده است، اعتراض رسمي خود را به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي جهت ساخت و پخش فيلم چارچنگولي اعلام نموده است.

      در اين نامه اينگونه مي خوانيم:

      گرامي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي
      جناب آقاي دكتر صفار هرندي
      با درود

      انجمن زرتشتيان تهران به عنوان يك ارگان فرهنگي هازمان( جامعه ) زرتشتي اعتراض خود را نسبت به پخش فيلم ( چارچنگولي ) با بازي رضا شفيعي جم و جواد رضويان و به كارگرداني سعيد سهيلي را به آن مقام عالي اعلام مي كند.

      در اين فيلم سينمايي كه در حال حاضر نيز در سينماهاي ايران بر روي پرده است شوربختانه نماد سپندينه ي فروهر ( اين نماد به طور كامل در دفتر پيوست 7و8و9 شرح داده شده است ) بر تي شرت يك پسر خيابان گرد كه مزاحم نواميس مردم مي شود، نقش بسته است .

      حال كه اين گونه فرهنگ پربار خود ر ا به سخره مي گيريم و بسيار راحت آن را زير پا مي گذاريم ، نبايد انتظاري از سينماي غرب داشته باشيم كه فيلم 300 را نسازد .

      همچنين اشعار كهن پارسي توسط شخصيت " بهرام " كه نقش او را جواد رضويان بازي مي كند به مضحكه گرفته شده است، شايسته است توسط جنابعالي و ديگر همكارانتان نسبت به ساخت اينگونه فيلم ها كه باعث تخريب فرهنگ غني ايراني مي شود، نظارت دقيق تر و كافي به عمل آيد.

      با سپاس
      ريئس انجمن زرتشتيان تهران
      سرهنگ دكتر رستم خسروياني

      Comment


      • #4
        looooooooking forward to see this movie wooohooo im sure its funny as well

        Comment


        • #5
          Originally posted by Dokhtare_Malous View Post
          looooooooking forward to see this movie wooohooo im sure its funny as well
          is not a good movie dokhtar jan .

          Comment


          • #6
            kheily filmesh bahal boooooooooooood, haal kardam didamesh. Another good movie ke too cinemahaye irane hanooz is Deldade featuring Javad Razavian and Majid salehi

            Comment


            • #7
              Koja mitoonam in filmo bebinam?

              Comment


              • #8
                hanooz too cinemahaye irane, i watched to cinema too iran

                Comment

                Working...
                X