گرایش سلیمان واثقی (سلی) به موسیقی قوالی و تولید قطعاتی کم سابقه که از مضامین عرفانی و اشعار شعرای برجسته مانند مولوی و حافظ بهره می گیرد، هنوز برای کسب مجوز انتشار در ایران بلا تکلیف است. این در حالی است که در پنج سال گذشته، اداره کل موسیقی وزارت ارشاد به آلبوم های پاپ عامه پسند و نسخه برداری شده از موسیقی لس آنجلسی در مقیاسی بی سابقه مجوز انتشار داده است.

گروه لیان که سلی خواننده این گروه است، در سال 1997 توسط پیرایه پورآفر، مهشید میرزاده و هومان پور مهدی در شهر لس آنجلس شکل گرفته، می کوشد با آزمودن شیوه های جدید و به وسیله نواها و آلات موسیقی سنتی و محلی، تلفیقی از موسیقی عرفانی ایران و جاز پسا مدرن ایجاد کند.
این گروه تاکنون اجراهای متعددی در شهرهای ایالات متحده امریکا، کانادا، مصر، تایوان و شهر بیت المقدس و چند شهر دیگر داشته و با تعداد زیادی از هنرمندان مطرح در سطح بین المللی مانند دیوید جانسون، جان برگامو و ژیوان گاسپاریان همکاری و تاکنون ده سی دی به بازار عرضه کرده است.
آقای سلی چگونه وارد موسیقی و کار هنر شدید؟
بچه بودم و صدایم خوب بود از آن مهمتر علاقه زیاد به موسیقی داشتم و دنبالش رفتم.
چند آهنگ تا الان اجرا کردی و کدام آهنگ رو بیشتر دوست داری؟
یادم نیست چند آهنگ خوندم. همه کارهام رو هم دوست دارم ولی این آلبمی رو که در سال 1366 به نام آب منتشر کردم رو خیلی دوست دارم.

موسیقی امروز در کشور رو دنبال می کنین؟ و نظرتون در موردش چیه؟
موسیقی امروز رو دنبال می کنم یه مقدارش خوبه و مقدارش هم تقلید هست.
به نظر شما چه خواننده هایی تو ایران موفق هستن و صداشون خوبه؟
از آقای سالار عقیلی خوشم آمده است و همایون شجریان.
چطور از موسیقی پاپ به موسیقی عرفانی کشیده شدین؟
حتما تو ذاتم بوده و علاقه مند به این موسیقی بودم و هنگامی که با این موسیقی آشنا شدم دیدم که این موسیقی الان من را بیشتر تعریف می کند.
از خواننده های زمان خودتون (قبل از انقلاب) به چه کسی علاقه داشتین؟
همشون خوب بودن. اون موقع موسیقی در ایران یه جریان دیگه داشت و هر کسی و حتی خودم که پاپ می خوندیم دارای یک سبک و عقیقده خودمون بودیم و به هر حال هر کسی جای خودش رو داره.
شما خودتون موسیقی پاپ رو بیشتر دوست دارین یا سنتی؟
من، موسیقی را دوست دارم. اعم از پاپ، سنتی، کلاسیک، هندی، ترکی، عربی، آفریقایی و مکزیکی.
کدام موسیقی بیشتر در شما تاثیر می ذاره؟
والا بستکی به اجرا و نوع ملودی دارد. اگر موسیقی با کلام باشد، باید دید که کلام به چه صورت به کار رفته و چه کلامی استفاده شده باشد.
آقای سلی تو این فکر هستین که به ایران برگردین؟
من به ایران رفت و آمد می کنم و این اواخر 2 ماه در ایران بودم، برای گرفتن مجوز از من دعوت شد که این کار را بکنم، به وزارت ارشاد رفتم ولی چون باید به کانادا بر می گشتم دیگه دنبال نکردم.
قبل از انقلاب با چه هنرمندانی کار کردین؟
با خیلی از اساتید کار کردم. مثلا آقا پرویز اتابکی، واروژان و . . . که خدا را شکر همه کارهای من موفق بوده است.
آیا به شما پیشنهاد شد که وارد سینما بشین؟
به من پیشنهاد شد که در سینما بخونم.
برای چه فیلمی؟
کندو.
آلبوم جدیدی در دست تهییه دارید؟
بله. یکی دو کار در دست تهییه دارم و هنوز اسمی براشون تعین نکردم.
این دو کار شما به صورت عرفانی هست؟
نه، اتفاقا این دو کار، مدرن جاز هست.
به عنوان سوال آخر برای خوانندگان قدیمی ها یک خاطره بگید؟
بهترین خاطره من تجربه موسیقی است، که من در عرصه موسیقی خیلی چیزها یاد گرفتم و ادامه دادم.

گروه لیان که سلی خواننده این گروه است، در سال 1997 توسط پیرایه پورآفر، مهشید میرزاده و هومان پور مهدی در شهر لس آنجلس شکل گرفته، می کوشد با آزمودن شیوه های جدید و به وسیله نواها و آلات موسیقی سنتی و محلی، تلفیقی از موسیقی عرفانی ایران و جاز پسا مدرن ایجاد کند.
این گروه تاکنون اجراهای متعددی در شهرهای ایالات متحده امریکا، کانادا، مصر، تایوان و شهر بیت المقدس و چند شهر دیگر داشته و با تعداد زیادی از هنرمندان مطرح در سطح بین المللی مانند دیوید جانسون، جان برگامو و ژیوان گاسپاریان همکاری و تاکنون ده سی دی به بازار عرضه کرده است.
آقای سلی چگونه وارد موسیقی و کار هنر شدید؟
بچه بودم و صدایم خوب بود از آن مهمتر علاقه زیاد به موسیقی داشتم و دنبالش رفتم.
چند آهنگ تا الان اجرا کردی و کدام آهنگ رو بیشتر دوست داری؟
یادم نیست چند آهنگ خوندم. همه کارهام رو هم دوست دارم ولی این آلبمی رو که در سال 1366 به نام آب منتشر کردم رو خیلی دوست دارم.

موسیقی امروز در کشور رو دنبال می کنین؟ و نظرتون در موردش چیه؟
موسیقی امروز رو دنبال می کنم یه مقدارش خوبه و مقدارش هم تقلید هست.
به نظر شما چه خواننده هایی تو ایران موفق هستن و صداشون خوبه؟
از آقای سالار عقیلی خوشم آمده است و همایون شجریان.
چطور از موسیقی پاپ به موسیقی عرفانی کشیده شدین؟
حتما تو ذاتم بوده و علاقه مند به این موسیقی بودم و هنگامی که با این موسیقی آشنا شدم دیدم که این موسیقی الان من را بیشتر تعریف می کند.
از خواننده های زمان خودتون (قبل از انقلاب) به چه کسی علاقه داشتین؟
همشون خوب بودن. اون موقع موسیقی در ایران یه جریان دیگه داشت و هر کسی و حتی خودم که پاپ می خوندیم دارای یک سبک و عقیقده خودمون بودیم و به هر حال هر کسی جای خودش رو داره.
شما خودتون موسیقی پاپ رو بیشتر دوست دارین یا سنتی؟
من، موسیقی را دوست دارم. اعم از پاپ، سنتی، کلاسیک، هندی، ترکی، عربی، آفریقایی و مکزیکی.
کدام موسیقی بیشتر در شما تاثیر می ذاره؟
والا بستکی به اجرا و نوع ملودی دارد. اگر موسیقی با کلام باشد، باید دید که کلام به چه صورت به کار رفته و چه کلامی استفاده شده باشد.
آقای سلی تو این فکر هستین که به ایران برگردین؟
من به ایران رفت و آمد می کنم و این اواخر 2 ماه در ایران بودم، برای گرفتن مجوز از من دعوت شد که این کار را بکنم، به وزارت ارشاد رفتم ولی چون باید به کانادا بر می گشتم دیگه دنبال نکردم.
قبل از انقلاب با چه هنرمندانی کار کردین؟
با خیلی از اساتید کار کردم. مثلا آقا پرویز اتابکی، واروژان و . . . که خدا را شکر همه کارهای من موفق بوده است.
آیا به شما پیشنهاد شد که وارد سینما بشین؟
به من پیشنهاد شد که در سینما بخونم.
برای چه فیلمی؟
کندو.
آلبوم جدیدی در دست تهییه دارید؟
بله. یکی دو کار در دست تهییه دارم و هنوز اسمی براشون تعین نکردم.
این دو کار شما به صورت عرفانی هست؟
نه، اتفاقا این دو کار، مدرن جاز هست.
به عنوان سوال آخر برای خوانندگان قدیمی ها یک خاطره بگید؟
بهترین خاطره من تجربه موسیقی است، که من در عرصه موسیقی خیلی چیزها یاد گرفتم و ادامه دادم.