Announcement

Collapse
No announcement yet.

Diego Armando Maradona

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Diego Maradona was stopped by airport police Sunday after arriving on a flight from Italy, taken before a judge and told he faced a civil case involving injuries in a transit accident, local reports said.

Airport police said they stopped Maradona and that he was taken by police car to a court and advised of a pending civil case involving a Feb. 10, 2006, accident, according to the official government news agency Telam.

The report said Maradona was sought after failing to heed earlier court summons to testify about events involving a four-wheel drive vehicle that reportedly struck a telephone booth, leaving a married couple with minor injuries.

Reports at the time said it was unclear whether Maradona was driving the vehicle.

The report said Maradona was allowed to go immediately to his home after he was formally advised of the civil case Sunday. Details of the case were not made public.

Maradona captained Argentina to victory at the 1986 World Cup and is considered one of soccer's greatest players, along with Pele of Brazil.

Maradona has had severe health problems in recent years requiring a series of hospitalizations.

Comment

Former Argentine soccer great Diego Maradona says he wants to meet Iranian President Mahmoud Ahmadinejad, a leading U.S. foe, local media reported on Monday.

Maradona, an outspoken critic of the administration of U.S. President George W. Bush, gave a signed soccer shirt to an Iranian diplomat on Saturday after a game in the televised Showbol tournament of mini-matches.

Maradona, 47, is an admirer of Cuban leader Fidel Castro and he said this month he wanted a tattoo of Hugo Chavez, the fiery left-wing president of Venezuela and an ally of Iran.

"I've already met Fidel and Chavez ... now I need to meet your president. I'd like to meet Ahmadinejad," he told Iran's top diplomat in Argentina Mohsen Baharvand in a video broadcast by local media on Monday.

"I'm there with the people of Iran, really with all my heart," he added after the game in Buenos Aires.

In his heyday, Maradona led Argentina to its 1986 World Cup victory and he is revered in his own country and around the world. But he has struggled with drug abuse and obesity since he retired from the game.

Comment

"ديه*گو آرماندو مارادونا"، ستاره آرژانتيني سابق فوتبال جهان با هدف ديدار با مردم و رييس جمهوري اسلامي ايران به تهران سفر مي*كند.

به گزارش رسانه*هاي آرژانتيني، مارادونا درخواست خود را براي سفر به ايران، شب گذشته در جريان ديدار با "محسن بهاروند" كاردار سفارت جمهوري اسلامي ايران در بوئنوس*آيرس مطرح كرد.

مارادونا در جريان اين ديدار، پيراهنش را كه با دست خود روي آن نوشته بود "براي ملت ايران" به بهاروند اهدا كرد.

ستاره سابق فوتبال جهان در اين ديدار گفت:"من با همه وجودم باايرانيها هستم.اين را واقعا مي*گويم. من اين را مي*گويم چون چنين احساسي دارم. من با ملت ايران هستم."
        وي افزود:" من تا حالا چاوز و فيدل را شناخته*ام و حالا فقط مانده است كه رييس جمهوري شما را بشناسم. من مي*خواهم احمدي*نژاد را بشناسم."
        "هوگو چاوز" رييس جمهوري ونزوئلا و "فيدل كاسترو" رهبر كوبا ، دو چهره برجسته ضد آمريكايي و چپگراي آمريكاي لاتين هستند و از محبوبيت بسياري در ميان مردم آن منطقه برخوردارند.

مارادونا پيش از اين با چاوز و كاسترو ديدن كرده و در سال ‪ ۲۰۰۵‬ميلادي در كنار آنان، نقشي كليدي در نشست ملتهاي آمريكاي لاتين در "مار دل پلاتا" آرژانتين ايفا كرد. در اين نشست، رهبران و شخصيتهاي برجسته منطقه با طرحهاي آمريكاازجمله پيمان تجارت آزاد اقتصادي به شدت به*مخالفت برخاستند.

در همين حال، برخي كارشناسان آرژانتيني سفر مارادونا را اينگونه تحليل كرده*اند كه او ممكن است سرمربي تيم ملي فوتبال ايران شود.

مارادونا، ‪ ۴۷‬ساله، متولد "لانوس" در استان بوئنوس*آيرس پايتخت آرژانتين است و يكي از بهترين فوتباليستهاي تاريخ جهان به شمار مي*رود.

او دريك نظرسنجي صورت گرفته از سوي فدراسيون بين*المللي فوتبال (فيفا)، با كسب ‪ ۵۳/۶‬درصد آرا، بهترين فوتباليست قرن بيستم شناخته شده است.

مارادونا با تيم ملي فوتبال كشورش، آرژانتين، در سال ‪ ۱۹۸۶‬جام جهاني را كسب كرد و در سال ‪ ۱۹۹۰‬به مقام نايب قهرماني جهان رسيد.

او پس از كناره*گيري از ورزش فوتبال، به هدايت تيمهاي مختلف روي آورد و سال گذشته نايب رييس شوراي فوتبال باشگاه "بوكا جونيورز" آرژانتين شد. او درسال جاري، به شكل جديدي از فوتبال سالني به نام "شوبال" روي آورده است.

Comment

هدیه مارادونا به مردم ایران

مارادونا روی این پیراهن نوشته: "با مهر تقدیم به مردم ایران" - عکس از پرس تی وی
          دیه گو مارادونا، بازیکن افسانه ای فوتبال آرژانتین، روز شنبه در دیدار با کاردار ایران در بوینوس آیرس پیراهن ورزشی امضا شده خود را به مردم ایران اهدا کرد.
          مارادونا روی این پیراهن ورزشی با خط خود نوشته است: "با مهر تقدیم به مردم ایران".

پرس تی وی گزارش داد که مارادونا در دیدار با محسن بهاروند، نفر اول سفارت ایران در بوئنوس آیرس، ضمن اهدای این پیراهن ورزشی گفت: "من از ته قلبم با مردم ایران هستم و از آنها حمایت می کنم. این حرف را از ته دل می گویم."

ماردونا همچنین گفت که از دولت ایران حمایت می کند و دوست دارد با محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور این کشور، دیدار کند.

به گزارش پرس تی وی، مارادونا به آقای بهاروند گفت: "من تا به حال با فیدل [کاسترو، رئیس جمهور کوبا] و [هوگو] چاوز [، رئیس جمهور ونزوئلا] دیدار کرده ام، حالا فقط می خواهم با احمدی نژاد، رئیس جمهور شما، دیدار کنم."

محسن بهاروند به پرس تی وی گفته است این تی شرت را به موزه هدایای وزارت خارجه ایران خواهد فرستاد تا در معرض بازدید عموم قرار گیرد.

در پی تنش در روابط ایران و آرژانتین در سال های گذشته ایران سفیری در آرژانتین ندارد و بالاترین مقام سفارت ایران در بوئنوس آیرس، کاردار است.

مارادونا روابط خوبی با رهبران چپ گرای آمریکای لاتین دارد

نابغه جنجالی

دیه گو مارادونا در سال 1986 با تیم ملی آرژانتین قهرمان جام جهانی شد و در سال 1990 نیز با این تیم به دیدار فینال جام جهانی راه پیدا کرد.

مارادونا در بسیاری از نظر سنجی ها بهترین بازیکن تاریخ فوتبال جهان و در تعداد زیادی نظرسنجی دیگر بهترین بازیکن تاریخ جهان بعد از پله انتخاب شده است.

اما شهرت مارادونا تنها به درون زمین فوتبال خلاصه نمی شود. او سابقه زیادی در استفاده از مواد نیروزا، مواد مخدر و حمله به خبرنگاران دارد.

او حتی یک بار به سمت خبرنگاری شلیک کرد و به همین دلیل مدتی را در زندان به سر برد.

مارادونا که یکی از دوستان فیدل کاسترو است، مدتی در یک کلینیک ترک اعتیاد در کوبا نیز بستری بود.

مارادونا در یکی دو سال اخیر به مربیگری فوتبال روی آورده و حدود یک سال پیش که فدراسیون فوتبال آرژانتین در حال انتخاب سرمربی جدید تیم ملی آرژانتین بود نام او نیز به عنوان یکی از گزینه ها مطرح شد.

Comment

مارادونا سرمربي تيم ملي فوتبال اراژانتين شد

ديه گو مارادونا سرمربي تيم ملي فوتبال ارژانتين شد.
            شبكه سي ان ان با اعلام اين خبر به نقل از منابع خبري اسپانيايي زبان افزود در هفته هاي اخير و در پي استعفاي آلفيو باسيله سرمربي تيم ملي فوتبال ارژانتين به علت مسائل شخصي نام ديه گوماردونا ستاره فوتبال ارژانتين بعنوان نامزد مربيگري تيم ملي فوتبال اين كشور بر سر زبانهاست .
            سي ان ان افزود پيش از اين احتمال داده مي شد كه پست مربيگري تيم ملي فوتبال ارژانتين به سرجيو باتيستا واگذار شود اما در نهايت ديه گو
            مارادونا كه در جام جهاني هزار و نهصدو نود وشش و جام جهاني هزار و نهصدو نود تيم فوتبال ارژانتين را به قهرماني رسانده بود به سمت مربيگري تيم ملي فوتبال اين كشور برگزيرده شد.
            ديه گومارادونا بهمراه جورجيا باتيستا و دو مربي ديگر مربيگري تيم ملي فوتبال ارژانتين را بر عهده خواهد گرفت و اين سه مربي زير نظر مارادونا كار خواهند كرد.
            تيم ملي فوتبال ارژانتين به مربيگري مارادونا ماه نوامبر بازي دوستانه اي با اسكاتلند انجام خواهد داد.

Comment

Maradona Promises To Pick From Napoli

The 1986 World Cup winner spent five memorable years in the port city where he is still adored today.

El Pibe d'Or insists he will be visiting the team soon, not just to relive past glories but to think about German Denis and Ezequiel Lavezzi as potential candidates for his squad.

"I know Napoli very well," said Maradona as reported by Calciomercato.com.

"I know they are first in the league and that Denis scored a hat-trick the other night. I'm also aware that Lavezzi is driving the fans crazy.

"From now on I will be following Napoli not just because of my past with them but also because of my interest as the national team coach of Argentina. This is not just a promise, it is my duty."

The former hit-man has also hit out at his critics who don't believe he is the right man for the job.

"What I don't like is all these people saying that I know nothing. They say I don't know football and I don't know about team spirit. I don't like any of this talk at all," concluded the legend.

Comment

Diego Maradona became a grandfather on Thursday amid expectations the new arrival may one day follow in the Argentina great's footsteps.

Maradona's daughter Gianina gave birth in Madrid to son Benjamin, whose father is Argentina striker Sergio Aguero.

The Atletico Madrid player has often been likened to World Cup winner Maradona, who now manages the national team.

Maradona was in the Spanish capital for the birth of his first grandson, while Aguero, 20, missed Atletico's training session earlier in the day.

Atletico offered their congratulations in a statement on their official website (www.clubatleticodemadrid.com).

"During the afternoon of Thursday 19 February Benjamin was born in a Madrid hospital. The delivery went without problems and the mother and baby are in perfect condition," it said.

Comment

Working...
                X