**Kakhe Golestan**

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Parinaz_M
    Senior Member
    • Mar 2003
    • 19964

    #16
    عكس‌خانه



    در طبقه زيرين عمارت بادگير‚ مکانی كه در آن اطاق تابستانی قرار داشت و بادگيرها و حوض میانی آن خنك می‌شد‚ اكنون عكس‌خانه قرار دارد‚ عكس‌خانه مجموعه ای از عکس های دوره قاجار را همراه با وسايل عکاسی آن زمان به نمايش می‌گذارد. محل عكس‌خانه بعد از مرمت های فراوان به صورت فعلی در آمده است.

    مجموعه عکس های كاخ گلستان دومين مجموعه بعد از مجموعه سلتنطی انگلستان است. ناصر الدين شاه خود به اين فن علاقه فراوان داشته و عکسهایی كه خود او برداشته به همراه عکس هایی كه دست خط او روی آن وجود دارد در عكس‌خانه به نمايش گذاشته شده است







    God made Coke,
    God made Pepsi,
    God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

    ~Zende Bad Iran Va Irani~

    Comment

    • Parinaz_M
      Senior Member
      • Mar 2003
      • 19964

      #17
      عمارت بادگیر

      عمارت بادگیر در زمان فتحعلی شاه( 1212-1250 هجری قمری، دومین پادشاه قاجار ) و به سال 1228 هجری قمری ساخته شده است.

      این عمارت از دو گوشواره، دو بالا خانه، یک تالار و یک حوضخانه تشکیل شده است. عمارت بادگیر بطور کامل توسط ناصرالدین شاه (1264-1313 هجری قمری- چهارمین پادشاه قاجار) و به دست حاج علی خان حاجب الدوله و حتی پس از آن مورد بازسازی قرار گرفته و به شکل امروزی تغییر یا فته است. شاهد این تغییرات دو تابلو آبرنگ، اثر محمود خان صبا( ملک الشعرای دربار ناصرالدین شاه) در سالهای 1278 و 1281 هجری قمری است که تفاوتهای عمارت رادر این فاصله زمانی نشان می دهد.

      در زیر تالار و عمارت مزبور حوضخانه وسیعی وجود دارد که در چهار گوشه آن چهار بادگیر بلند از کاشی معرق آبی و زرد و سیاه با قبه های زرین قرار گرفته و هوای حوضخانه ، تالار و اتاق ها به واسطه آنها کاملا خنک می شود.

      شاهان قاجار معمولا اگر تابستان را در تهران بسر می بردند و به ییلاق نمی رفتند ، از این حوضخانه استفاده می کردند. تاجگذاری مظفرالدین شاه (پنجمین شاه قاجار) که مصادف با تابستان و گرمای شدید در تهران بود در تالار اصلی عمارت بادگیر به روی تخت طاووس برگزار گردید.

      بنا به نوشته معیرالممالک در زمان ناصرالدین شاه در حوضخانه این عمارت:" انواع طیور زیبا رها کرده بودند ،در یک طرف عمارت مزبور نیز لانه و قفسهایی ساخته و پرندگان از هر قبیل در آن گرد آورده بودند و گاه هنگام دانه دادن به پرندگان شاه آمده به تماشا می ایستاد و با همراهان سخن از صید طیور و طرز به دام آوردن آنها می راند."

      عمارت بادگیر گذشته از گوشواره های زیبا و بالا خانه ها و دهلیزهای متعدد ، دارای تالار بزرگی است که ارسی ها ، ستون ها ، دیوارها و سقف آن تماما از نقاشی ، گچبری، زرنگاری ، آینه کاری و منبت کاری و سنگ مرمر پوشیده شده و از این حیث یکی از تالارهای پر کار ، زیبا و جالب قدیم بشمار می رود.







      God made Coke,
      God made Pepsi,
      God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

      ~Zende Bad Iran Va Irani~

      Comment

      • Parinaz_M
        Senior Member
        • Mar 2003
        • 19964

        #18
        چادرخانه



        چادرخانه كه دارای سردر و فضایی سرپوشيده است مابين عمارت بادگير وتالار الماس قراردارد و محل نگهداری چادرهای سلطنتی مورد استفاده در سفرهای پادشاهان قاجار بوده است

        چادرخانه انبار چادرهای سلطنتی در زمان قاجار بوده است‚ اكنون بين عمارت بادگير و تالار الماس قرار دارد.چادرهای سلطنتی در اين اطاق نگاهداری می ‌شوند. ايل قاجار به زندگی در خارج از ساختمان و در زير چادر علاقه فراوان داشتند. در دوره سلطنت قاجار نيز مرتبآ سفرهای خارج از كاخ ساطنتی همراه با عده زیادی از خدمه صورت می‌گرفته است و به اين دليل چادرهای زیادی مورد لزوم بوده است

        از چادرخانه بعد از مرمت های فراوان برای برگزاری نمایشگاه ها وسخنرانی های کوچک استفاده می شود







        God made Coke,
        God made Pepsi,
        God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

        ~Zende Bad Iran Va Irani~

        Comment

        • Parinaz_M
          Senior Member
          • Mar 2003
          • 19964

          #19
          عمارت الماس


          تالار الماس از جمله بناهای قدیمی کاخ گلستان است که بنیاد و اساس آن را به فتحعلیشاه قاجار نسبت میدهند.

          این بنا که ویژگیهای معماری و تزئیناتش متعلق به دوره فتحعلیشاه میباشد، به دلیل آئینه کاریهای داخلش الماس نام گرفته است و شامل یک تالار بزرگ و اطاقهای گوشواره و راهرو و بالاخانه میباشد.درقسمت زیرین این تالار نیز حوض خانه و زیرزمینی وجود دارد که در حال حاضر به محل چای خانه سنتی مجموعه اختصاص یافته است.

          در سه طرف تالار، بالاتر از رفها به سبک بناهای آن دوره، سه ایوانچه با مقرنس های آیینه کاری شده زیبا و طاقنماهای باریک و کشیده ساخته شده و سمت شمالی تالار با ارسی های بزرگ پوشیده شده است.

          در دوره ناصری تغییراتی در نما و تزئینات بنا بوجود آمد و دیوارهای تالار را با انواع کاغذهای دیواری پوشانیدند که قسمتی از آنها هنوز باقی مانده است.

          این عمارت مانند بسیاری از بناهای مجموعه کاخ گلستان دچار آسیبهای فراوان شده که تعمیرات اساسی آن از سال 1373 شروع و در سال 1375 پایان یافت.

          کف تالار بوسیله کاشیهای پراکنده موجود در مجموعه مفروش گردید و ارسی ها کاملا تعمیر و بازسازی و راهرو و گوشواره های موجود در پشت تالار اصلی مرمت گردیدند. بدنه تالار با کاغذ دیواری های باقی مانده از دوره قاجار تزیین شد و کاغذ دیواری های قدیمی موجود نیز به عنوان نمونه حفظ گردیدند.

          به مناسبت آنکه این بنا بوسیله فتحعلیشاه احداث گردیده است، بخشی ازآثار و اشیای مربوط به وی که عموما ظروف اهدایی میباشند، در آن به نمایش گذاشته شده است.







          God made Coke,
          God made Pepsi,
          God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

          ~Zende Bad Iran Va Irani~

          Comment

          • Parinaz_M
            Senior Member
            • Mar 2003
            • 19964

            #20
            كاخ ابيض



            در اواخر سلطنت ناصرالدين شاه، شاه سلطان عبدالحميد پادشاه عثمانی، مقداری اثاثيه ارزشمند وگرانبها برای شاه ايران فرستاد.

            چون در آن هنگام تقريبا" همه کاخ ها وتالارهای سلطنتی با تابلوها واثاثیه متعدد آراسته شده بود از اين رو ناصرالدين شاه تصميم گرفت در گوشه جنوب غربی محوطه گلستان، كه سابقا" محل كلاه فرنگی يا برج آغامحمدخانی بود، كاخ جديدی بنا نمايد وهدايای سلطان را درآن جای دهد.

            اين بنا به علت سفيدی رنگ نمای ساختمان - كه به شيوه بناهای قرن 18 اروپا گچ بری ونماسازی شده بود – و نيز به سبب آنكه پله ها وازاره های سرسرای كاخ مرمر سفيد رگه دار بود كاخ ابيض ناميده شد.

            كاخ ابيض از همان ساخت خود به محل كار صدراعظم ها اختصاص يافت وجلسات هيئت دولت تا سال 1333 شمسی در اين كاخ ودر تالار سلطان عبدالحميد تشكيل می شد.

            در سال 1344 به سبب تاجگذاری محمدرضا پهلوی در ضلع غربی و طبقه پايين ساختمان تغييراتی به وجود آمد و از سال 1347 به موزه مردم شناسی تبديل گرديد







            God made Coke,
            God made Pepsi,
            God made Persian girls so DAMN SEXY!!!

            ~Zende Bad Iran Va Irani~

            Comment

            • golgol85
              Senior Member
              • Jan 2006
              • 4957

              #21
              kakh golestan kheili ghashange, tosiye mikonam berin bebinid. mosaferate ghabli ke iran rafte boodam ba chandta az doostaye khandevadegi raftim, kheili khosh gozasht. vaghean banahaye tarikhiye iran kheili ba azemat hastan, bayad az vojoodeshoon estefade kard.

              Comment

              Working...