Announcement

Collapse
No announcement yet.

Economy of Iran

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #91

    يك فوريت طرح صيانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادي به تصويب رسيد


    نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به يك فوريت طرح صيانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادي راي مثبت دادند.




    اين طرح پيش از اين در مجلس با اختلاف چند رأي رد شده بود و امروز با امضا 140 نفر از نمايندگان اصل طرح به راي گذاشته شده با تصويب اصل طرح اين طرح اعلام وصول شد و سپس نمايندگان براي يك فوريت طرح راي*گيري كردند و با 130 راي موافق از مجموع 230 نماينده حاضر فوريت آن به تصويب رسيد.
    محمدرضا باهنر كه رياست جلسه علني را برعهده داشت و در توضيح طرح مجدد اين طرح اظهار داشت: طرح صيانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادي مدتي قبل در مجلس مطرح و با اختلاف چند راي رد شده بود.
    وي افزود: طبق آئين*نامه داخلي مجلس چنانچه قبل از 6 ماه طرحي در مجلس رد شود، اگر بخواهد مجدداً مطرح شود، اعلام وصول آن طرح نياز به امضا حداقل 50 نفر از نمايندگان و وزراي اكثريت مجلس را دارد.
    باهنر تصريح كرد: 140 نفر از نمايندگان با امضا اصل اين طرح خواستار طرح مجدد آن شدند كه تقديم مجلس شده است و ما براي اينكه اين طرح را اعلام وصول كنيم، نيازمند راي در مورد اصل طرح را داريم و تا چنانچه اصل آن راي آورد، در مورد فوريت آن راي*گيري كنيم.
    وي افزود: اگر طرح راي آورد در واقع اين طرح اعلام وصول مي*شود و بايد مجدداً به كميسيون ارجاع شود تا همان مراحل قبلي را طي كند.
    به اين ترتيب در مجلس ابتدا درخصوص اصل طرح راي*گيري شد كه با 136 راي موافق از مجموع 231 نماينده حاضر اصل آن به تصويب رسيد. سپس يك فوريت آن به راي گذاشته شد و نمايندگان با 130 راي موافق از مجموع 230 نماينده حاضر فوريت آن را به تصويب رساندند.

    نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


    صادق هدايت؛ بوف کور

    Comment


    • #92
      درآمد نفتى ايران در نيمه اول سال جارى به 28 ميليارد و 804 ميليون دلار رسيد.

      به گزارش سرويس اقتصادى خبرگزارى "انتخاب" وصولى خزانه دارى كل كشور بابت هم ارز و ريالى صادرات نفت خام درشش ماهه اول سال جارى با احتساب مبلغ 22375 ميليارد ريال صادرات نفت خام (2500 ميليون دلار) در پنج ماهه اول سالجارى براى معاوضه با واردات بنزين مورد نياز كشور موضوع بند (د) تبصره (11 ) قانون بودجه سال 1385 كل كشور مبلغى در حدود 101 هزار و 781 ميليارد ريال است .

      رقم مذكور در مقايسه با 6 12 مبلغ پيش بينى شده در قانون بودجه سال 1385 كل كشور در حدود 134 درصد تحقق يافته است . مبلغ ياد شده در مقايسه با مبلغ ريالى وصولى در سال 1384 در حدود 20 9 درصد كاهش دارد.

      همچنين طى شش ماهه اول سال 1385 مبلغى در حدود 24 هزار و 790 ميليون دلار بابت صادرات نفت خام حاصل شده است . مبلغ مذكور در مقايسه با 6 12 رقم مصوب در قانون بودجه سالجارى در حدود 247 8 درصد تحقق يافته است رقم ياد شده در مقايسه با صادرات نفت خام در شش ماهه اول سال 1384 (مبلغ 9 20671 ميليون دلار) در حدود 20 درصد افزايش دارد.

      طبق اعلام بانك مركزى جمهورى اسلامى ايران در شش ماهه اول سالجارى معادل ريالى مبلغ 11435 ميليون دلار از درآمدهاى حاصل از صادرات نفت خام با نرخ تسعير بازا هر دلار بطور متوسط در حدود مبلغ 9085 ريال (نرخ خريد ارز) توسط بانك مركزى جمهورى اسلامى ايران محاسبه و به حساب خزانه دارى كل كشور واريز شده است .

      با توجه به مفاد تصويبنامه شماره 15140 ت 34976 ه مورخ 1385 2 18 و به استناد بند(2 ) تبصره (2 ) قانون بودجه سال 1385 كل كشور بانك مركزى جمهورى اسلامى ايران تا پايان دى ماه سالجارى ماهانه معادل مبلغ 1446 1 ميليون دلار (جمعا مبلغ 14461 ميليون دلار) از ارز حاصل از صادرات نفت خام را به ريال تبديل و وجوه حاصل را به منظور تحقق منبع عمومى ريالى پيش بينى شده در بند (2 ) تبصره (2 ) قانون بودجه سال 1385 كل كشور موضوع رديف 210101 منظور در قسمت سوم قانون ياد شده به حساب تمركز عمومى مربوط به نام خزانه واريز مى نمايد.

      طى شش ماهه اول سال جارى طبق اطلاعات واصله از بانك مركزى جمهورى اسلامى ايران مبلغى در حدود 4014 ميليون دلاراز صادرات فرآورده هاى نفتى و ميعانات گازى حاصل شده است .

      نسبت وجوه ريالى حاصل از صادرات نفت خام بشرح ياد شده در شش ماهه اول سال جارى به كل دريافت ها در حدود 33 5 درصد مى باشد نسبت مذكور در سال قبل نيز در حدود 54 8 درصد بوده است . اين نسبت با توجه به ارقام منظور شده در جداول قانون بودجه سال 1385 كل كشور و اصلاحى آن در حدود 23 4 درصد مى باشد .

      Comment


      • #93

        Comment


        • #94
          شرکت دولتی نفت نروژ (استات اويل) پذيرفت 21 ميليون دلار جريمه به وزارت دادگستری آمريکا بپردازد تا پرونده اش در دادگاه فدرال نيويورک به اتهام پرداخت رشوه به يکی از مقامات ايرانی بسته شود.
          از آنجا که سهام شرکت استات اويل در بازار سهام آمريکا مورد معامله قرار می گيرد، بنابر قوانين ايالات متحده، دادگاههای آمريکايی صلاحيت رسيدگی به تخلفات آن را دارند.

          شرکت استات اويل چهار سال پيش قراردادی برای توسعه ميدان گاز پارس جنوبی که از بزرگ ترين مخازن گاز جهان محسوب می شود با وزارت نفت ايران بست اما در سپتامبر 2003مطبوعات نروژ گزارشهايی منتشر کردند حاکی از اينکه استات اويل با رشوه دادن به يکی از مقامات ايرانی توانسته است به چنين قرارداد بزرگی دست پيدا کند.

          در زمانی که قرارداد بسته شد، مهدی هاشمی رفسنجانی، فرزند رئيس مجمع تشخيص مصلحت ايران مديرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسيسات دريايی در وزارت نفت ايران بود که مستقيماً با قرارداد استات اويل ارتباط پيدا می کرد و نام وی در جريان اتهاماتی که عليه استات اويل مطرح می شد به ميان آمد.

          دادگاه فدرال ايالت نيويورک آمريکا موضوع را پيگيری کرد و سرانجام حکم داد که شرکت استات اويل در سالهای 2001 و 2002 ظاهراً برای دريافت خدمات مشاوره پانزده ميليون دلار به شرکتی به نام هورتن پرداخت کرده اما اين پول در واقع رشوه ای بوده که به يکی از مقامات ايرانی داد شده است.

          به دنبال صدور اين حکم، دو تن از مديران ارشد استات اويل ناگزير به استعفا شدند و شرکت استات اويل هم با صدور اطلاعيه به پرداخت رشوه اذعان کرد.

          اين شرکت علاوه بر جريمه ای که قرار است به دولت آمريکا بپردازد، سه ميليون دلار جريمه نيز به دولت نروژ پرداخت.

          در ايران نيز مجلس شورای اسلامی طرحی برای تحقيق و تفحص در اين زمينه تصويب کرد و معاون وزير نفت و رئيس کميسيون انرژی مجلس همراه با هيئتی برای بررسی قضيه به نروژ سفر کردند اما سرانجام در گزارش کميسيون تحقيق و تفحص مجلس مهدی هاشمی رفسنجانی از کليه اتهامات وارده مبرا شناخته شد.

          در پی آن، آقای هاشمی اعلام کرد که با طرح شکايت در داخل و خارج از ايران، کسانی که وی را به دريافت رشوه از استات اويل متهم کردند، به دادگاه خواهد کشاند و خواستار دريافت غرامت و اعاده حيثيت خواهد شد.

          قرارداد استات اويل با شرکت ملی نفت ايران نيز همچنان به قوت خود باقی است و استات اويل هم اکنون توسعه فازهای هفت و هشت ميدان پارس جنوبی را در دست اجرا دارد.

          با اين حال، سال گذشته در جريان مبارزات تبليغاتی انتخابات رياست جمهوری شبنامه هايی منتشر شد که پسر يکی از دو نامزد اصلی انتخابات را به فساد مالی متهم می کرد.

          Comment


          • #95
            با افزایش تولید پسته در ایران سال گذشته 140 هزار تن آن به ارزش 823 میلیون دلار صادر شده و پیش بینی می شود امسال صادرات پسته به 150 هزار تن برسد.
            این میزان صادرات پسته در مقایسه با سال 1383 از نظر وزن و قیمت افزایش نشان می دهد. در این سال 129 هزار تن پسته به ارزش 523 میلیون دلار به خارج صادر شده بود.

            تولید پسته نیز در سه سال گذشته افزایش یافته و از 180 هزار تن در سال 1383 به 220 هزار تن در سال گذشته رسیده و پیش بینی می شود امسال این رقم به حدود 250 هزار تن افزایش یابد.

            نیمی از پسته صادراتی ایران در سال گذشته به کشورهای هنگ کنگ و امارات متحده عربی صادر شده که تا کنون بازار قابل توجهی به حساب نمی آمدند و دو کشور آلمان و ایتالیا که پیش از این درصدر فهرست خریداران پسته ایران قرار داشتند میزان کمی از پسته از ایران خریده اند.

            ده سال پیش یعنی در سال 1374 از مجموع 124 هزار تن پسته ای که ایران صادر کرده بود اروپا با خریداری بیش از 100 هزار تن مهمترین مشتری پسته ایران بود.

            محدودیت های اروپا

            تغییر بازارهای صادراتی در پی محدویت هایی صورت گرفته است که اتحادیه اروپایی هشت سال پیش بر واردات پسته ایران اعمال کرده و هنوز کما بیش ادامه دارد.

            به علت محدویت ها و سختگیری هایی كه اتحاديه اروپا برای اطمينان از سلامت و بهداشتی بودن، سر راه پسته ايران قرار داده صادرات به اين اتحاديه به شدت افت کرده است.

            اتحاديه اروپا شهريور ماه سال 1376(سپتامبر 1997) واردات پسته ايران را به دليل آلودگی به "افلاتوكسين" كه گفته می شود سرطان زاست، ممنوع كرد.

            اين ممنوعيت چهار ماه بعد در حالي برداشته شد كه هياتی اروپايی با سفر به ايران گزارشی از وضعيت بهداشتی پسته ارائه كرد.

            گزارش اين هيات با توصيه هايی برای افزايش كيفيت بهداشتی پسته در مراحل كاشت، داشت و برداشت همراه بود و سبب شد اتحاديه اروپا با تعيين مبادی ورودی معينی، مجوز واردات پسته ايران به اروپا را صادر كند.

            اتحاديه اروپا صادركنندگان پسته را ملزم كرد برای محموله های پسته گواهينامه رسمی دولت ايران را ارائه كنند و در صورتی كه ثابت شود گواهينامه های صادر شده قابل اعتماد است آن گاه از حجم بازرسی ها كاسته خواهد شد.

            همزمان ايران نیز برنامه گسترده ای را برای اطمينان از رعايت استانداردهای مورد نظر اتحاديه اروپا به اجرا گذاشت و تلاش کرد جلوی صادرات پسته آلوده را به هر شكل ممكن بگيرد.
            صادرات پسته نقش مهمی در صادرات ایران دارد

            اما گزارش هایی که هر ساله در باره پس فرستادن محموله های صادراتی پسته از اتحاديه اروپا منتشر می شود نشان می دهد که مشکل آلودگی برطرف نشده و به همین علت پسته صادراتی ایران همچنان با محدویت هایی برای ورود به اتحادیه اروپا مواجه است.

            کنترل و نظارت بر صادرات

            دکتر نادر دُرکی رئیس اداره کنترل و نظارت بر مواد غذایی رفسنجان می گوید: "برنامه دقیقی برای صادرات پسته تهیه شده است و اجازه صادرات پسته زمانی صادر می شود که نمونه های آزمایشگاهی آن مورد تائید باشد."

            به گفته آقای دُرکی از تمام پسته هایی که برای صادرات کاندید می شوند نمونه برداری می شود و این نمونه در آزمایشگاهی مجهزی که نه سال پیش برای همین منظور در رفسنجان ایجاد شده مورد بررسی قرار می گیرد.

            از هر 25 تن پسته که به طور میانگین 25 میلیون عدد پسته است 30 کیلو یعنی 30 هزار دانه پسته انتخاب می شود و بعد از گذراندن مراحل آزمایشگاهی و تائید آن، اجازه صادرات داده می شود.

            تاکنون بیشتر از 50 هزار نمونه آزمایش شده است و به گفته دکتر درکی هر ساله هفت تا هشت هزار نمونه آزمایشگاهی مورد بررسی قرار می گیرد.

            با وجود تلاش هایی که برای کاهش آلودگی پسته انجام شده مشکل هنوز به طور کامل حل نشده است و هر ساله مقادیری از محموله های پسته صادراتی ایران به خصوص از اروپا برگشت داده می شود.

            آقای دُرکی می گوید: "باید یک کار همگانی صورت بگیرد. مشکل آلودگی فقط با این کار حل شدنی نیست چون ما فقط جلوی پسته های آلوده را می گیریم در حالی که باید جلوی آلوده شدن را گرفت. این کار لازم است اما کافی نیست و ما باید حلقه های طولانی این زنجیر را اصلاح کنیم چون هر کدام از حلقه های اشکال داشته باشد این زنجیر پاره است."

            نگهداری درختان، روش کود دهی، سم پاشی، هرس، چیدن، پوست کنی و انبار داری از و مخصوصا حمل از بنادر از جمله مراحلی است به گفته کارشناسان نقش انکار ناپذیری در تولید محصول مرغوب دارند بنابر این باید روش های صحیح تولید محصول به باغداران و صادر کنندگان آموزش داده شود و گر نه پسته همیشه در معرض ابتلا به افلاتوکسین قرار خواهد داشت.

            مغز پسته در حالت طبيعي 5 تا 7 درصد آب دارد و اگر به دلايلی ميزان رطوبت آن از 13 درصد بيشتر شود قارچی به نام "اسپرژيلوس" در آن فعال می شود كه ضمن فاسد كردن مغز پسته، سمی به نام افلاتوكسين از خود به جای می گذارد كه برای انسان خطرناك است.

            راهی برای مبارزه با قارچ اسپرژيلوس كه وارد مغز پسته مي شود وجود ندارد و تنها راه مبارزه با آن، جلوگيری از ورود اين قارچ به مغز پسته است. به گفته كارشناسان، باغداران بايد در هنگام جمع آوری پسته از تماس آن با خاك جلوگيری كنند و محصول برداشت شده را از رطوبت ديدگی و محيط مرطوب دور نگهدارند.

            بازارهای تازه

            بازارهای تازه باعث شده تا پسته ايران بازارهای تازه ای در حاشیه خلیج فارس و آسیا برای خود دست و پا کند و كشورهای حاشيه خليج فارس و شرق آسيا برای پسته بيابد.

            در چند سال گذشته ایران تلاش زیادی انجام داده تا خود را با استانداردهای اروپا هماهنگ کند و در عین حال بازارهای تازه ای نیز برای پسته های صادراتی خود بیابد.

            شواهد حکایت از آن دارد که ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده پسته جهان که زمانی بیشتر از 90 درصد بازار پسته اروپا را در دست داشته، این بازار را به رقیب خود امریکا واگذار کرده و برای خود بازارهای جديدی در كشورهای حاشيه خليج فارس و شرق آسيا دست و پا کرده است.

            به نظر می رسد سختگیری های اتحادیه اروپا و موانع موجود بر سر واردات پسته به کشورهای عضو این اتحادیه، ایران را واداشته بازارهای هدف خود را تغییر دهد و مشتریان تازه ای برای این محصول صادراتی بیابد.

            البته مقررات آسانتر ورود پسته به کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوبی شرقی در موفقیت ایران برای بازاریابی این محصول نقش اساسی ایفا کرده است.

            ايران بزرگترين توليد كننده و صادر كننده پسته در جهان است و بيش از 40 درصد توليد جهاني را در اختيار دارد و امریکا بعد از این کشور دومین تولید کننده پسته است.

            فصل برداشت پسته در باغ های رفسنجان



            آمریکا رقیب ایران

            تا پیش از انقلاب 1979 صادرات پسته ایران بسیار محدود بود و از 5 هزار تن در سال تجاوز نمی کرد که بخش عمده آن به امریکا صادر می شد.

            با وقوع انقلاب و تحریم اقتصادی ایران از سوی امریکا صادرات پسته به آن کشور متوقف شد.

            همزمان پسته کاری در امریکا رواج یافت و اکنون این کشور به عنوان دومین تولید کننده پسته جهان بزرگترین رقیب پسته ایران به شمار می رود. ترکیه نیز در دریف سوم تولید پسته بعد از آمریکا قرار دارد.

            پسته بعد از فرش مهمترين كالای صادراتی غير نفتی است كه درآمد ارزی قابل توجهی را نصيب ايران می كند و سهم آن در صادرات كالاهای غير نفتی به حدود 14 درصد می رسد.

            حدود 400 هزار هكتار از مناطق مركزی و شرقی ايران به توليد پسته اختصاص دارد كه 295 هزار هكتار آن بارور و 105 هكتار آن غير بارور(نهال) است.

            نزدیک به 90 درصد پسته ایران دراستان کرمان تولید می شود اما در سال های گذشته سطح زیر کشت پسته در استان های یزد، سمنان، قم، قزوین، خراسان و سیستان و بلوچستان توسعه یافته است.

            با وجود افزایش سطح زیر کشت پسته، خشکسالی های چند سال گذشته منجر به خشک شدن چاه های آب و شور شدن آبهای زیر زمینی شده و نگرانی هایی را در بین کشاورزان به وجود آورده است.

            کشاوزران پسته کار می گویند کم آبی می تواند بحران تازه ای برای پسته ایران باشد که اکنون در سطح وسیعی کشت شده و به تنهایی نیمی از ارزش صادرات محصولات کشاورزی ایران را تشکیل می دهد.

            Comment


            • #96

              Comment


              • #97
                معاون امور اقتصادى و زيربنايى سازمان بازرسى كل كشور در گفت*وگويى تفصيلى با خبرنگار ايسنا با بيان اين كه اشكالات و ايرادات پرداخت*هاى وام*هاى بالاى 10 ميليارد شناسايى و به وزارت دارايى منعكس شد به تشريح روند تهيه*ى گزارش*هاى سازمان بازرسى از دستگاه*هاى مختلف پرداخت و خبر داد كه معاون وزير كار سابق وامى حدود 800 ميليون تومان دريافت كرده كه بازپرداخت نداشته است و سند ارايه شده از باب تضمين نيز بدهى وى را كفاف نمي*دهد.

                اسلامى همچنين با اشاره به ايرادات موجود در قرارداد كرسنت گفت كه قرارداد كرسنت از جميع جهات داراى اشكال بود و گزارش سازمان درباره*ى كرسنت با قيد محرمانه به دستگاه مربوطه ارسال شد.

                وى در عين حال كه اعتقادى به وجود مافياى نفتى در وزارت نفت ندارد، گفت كه گروهى در تشكيلات نفت هستند كه با زد و بند اقدامات نادرستى را انجام داده*اند كه با اين افراد برخورد قاطع شده و مي*شود.

                معاون امور اقتصادى و زيربنايى سازمان بازرسى كل كشور در اين گفت*وگو به قرارداد بيلينگ با ارزش 160 ميليارد تومان اشاره كرد و گفت كه بررسى فنى و بازرگانى در اين قرارداد انجام نشده بود كه با هماهنگى وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات همان كار به حجم ثابت به ميزان 110 ميليارد تومان به پيمانكار واگذار شد.

                وى همچنين خبر داد كه گزارش بازرسى از نيروگاه اتمى بوشهر تهيه شد اما به لحاظ مسايل امنيتى جزيياتش قابل ذكر نيست.

                علي*اكبر اسلامي، معاون امور اقتصادى و زيربنايى سازمان بازرسى كل كشور در گفت*وگوى تفصيلى با خبرنگار حقوقى خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: معاونت اقتصادى و زيربنايى شامل 5 اداره كل است كه بر اساس عملكرد وزارتخانه*هاى ذي*ربط به اقتصادى معروف شده است. وزارت نفت، وزارت ارتباطات و فن*آورى اطلاعات، وزارت نيرو و انرژى اتمي، وزارت راه و ترابري، وزارت اقتصاد و دارايى با زيرمجموعه*هاى سازمان مديريت، بانك*ها و بيمه*ها.

                وي، نحوه*ى نظارت در معاونت اقتصادى و زيربنايى را چنين تشريح كرد: اين معاونت با دو شكل پيشين و پسين بر عملكرد وزارتخانه*ها و سازمان*هاى زيرمجموعه خود نظارت دارد؛ نظارت پيشين به منظور پيشگيرى وقوع انحرافات و نظارت پسين براى بررسى عملكرد صورت گرفته است.

                معاونت اقتصادى و زيربنايى خاطرنشان كرد: نظارت پيشين، نظارت بر شروع بعضى معاملات، قراردادها و تصميمات كلان و مهم است و در نظارت پسين، موضوع*يابى شده و عملكرد سازمان و دستگاه ذي*ربط مورد بررسى قرار مى گيرد.

                وى بيان كرد: در سال گذشته اين معاونت جمعا 393 فقره گزارش تهيه و به مراجع ذيصلاح ارسال كرده است كه 69 فقره مربوط به راه و ترابري، 181 فقره مربوط به وزارت امور اقتصادى و دارايي، 36 فقره مربوط به وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات، 63 فقره مربوط به وزارت نيرو و 44 فقره مربوط به نفت بوده است.

                اسلامي، ميزان تبعيت وزارتخانه و دستگاه*هاى زير نظر اين معاونت را از گزارشات تنظيم و ارايه شده سازمان بازرسى متفاوت بيان كرد و افزود: بعضى از پيشنهادات سازمان توصيه*اى است كه به منظور حسن جريان و بهبود وضع موجود به وزير مربوطه ارايه مي*شود و سازمان چندان تاكيدى براى عمل به آن ندارد. بعضى نيز پيشنهادات تكليفى به شمار مي*رود كه با توجه به امكانات و توانايي*هايى كه دولت در اختيار سازمان مورد نظر قرار داده قابل اجرا و غير قابل اجرا بودن آن اهميت مي*يابد.

                وى خاطرنشان كرد: وزارت نفت به لحاظ دارا بودن امكانات، بهترين و بيشترين هماهنگى را در رابطه با اجراى پيشنهادات و گزارش*هاى معاونت امور اقتصادى و زيربنايى سازمان بازرسى كل كشور دارد و بالعكس در وزارتخانه*هايى كه داراى كمترين امكانات هستند هماهنگى با تاخير انجام مي*شود.

                اسلامي، ماده 10 قانون تشكيل سازمان بازرسى كل كشور را يكى از ضمانت اجراى گزارش*هاى تنظيم و ارايه شده از سوى سازمان عنوان كرد و گفت: مهم*ترين ضمانت اجرا، ذات گزارش تهيه شده از سوى هريك از معاونت*هاى سازمان است. بدين منظور كه اگر گزارش تنظيم شده عملكرد يك مدير را زير سوال ببرد يا مورد تشويق قرار دهد، قابل استفاده براى تمام مطبوعات و رسانه*هاست و اين ضمانت اجرايى قوى به شمار مي*رود.

                معاونت اقتصادى و زير بنايى سازمان بازرسى كل كشور با بيان اينكه در شش ماه اول سال جارى جمعا 180 فقره گزارش توسط معاونت متبوعش تهيه و منعكس شده است، عنوان كرد: 35 فقره مربوط به وزارت نيرو، 24 فقره مربوط به وزارت راه و ترابري، 34 فقره مربوط به وزارت نفت، 13 فقره مربوط به وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات و 74 فقره مربوط به وزارت اقتصادى است.

                اسلامى خاطر نشان كرد: در گزارش*هاى سال 1384 جمعا تعداد 1181 پيشنهاد ارائه شده كه از مجموع آن 1053 مورد پيشنهاد اصلاح ساختار و اصلاح روند اجرايى و 16 مورد پيشنهاد كيفرى و 112 مورد تخلفات ادارى و انتظامى بوده است.

                وى افزود: با توصيف فوق مشخص مي*شود كه تقريبا 89 درصد پيشنهادهاى سازمان اصلاحى و به طور تقريب 9 درصد پيشنهاد تعقيب ادارى و حدودا 5/1 درصد پيشنهاد تعقيب كيفرى است.

                اسلامى گفت: به همين نحو در شش ماهه اول سال جارى جمعا 545 پيشنهاد به دستگاه*ها ارائه شده كه از مجموع آن 462 پيشنهاد اصلاح ساختار و 12 پيشنهاد تعقيب كيفرى و 71 مورد تعقيب ادارى و انتظامى داده شد كه از تحليل نتيجه حاكى است كه 84 درصد پيشنهاد مربوط به اصلاح امور و 13 درصد پيشنهاد تعقيب ادارى و انتظامى و 2 درصد پيشنهاد كيفرى ارائه شده است.

                وى ادامه داد: تجزيه و تحليل آمار مذكور نشان مي*دهد كه سازمان بازرسى كل كشور بيشتر به اصلاح بنيادى و ساختار توجه دارد و براى مسائل جزيى مديران و مسوولان كشور را تخريب نخواهد كرد. سياست كلى اين سازمان رعايت حداقل حقوق مديران كشور يعنى اصل برائت همانند عموم مردم است. بديهى است همزمان ريشه*هاى فاسد و مفسد نيز بايد شناسايى و از جامعه سالم مديران و كاركنان دستگاه ادارى كشور طرد گردند. تجربه چندين ساله اينجانب در دستگاه نظارتى حاكى است مديران كم تجربه يا بي*تجربه بيشترين تخريب را در دستگاه ادارى كشور مرتكب مي*شوند و اثر كار آنها به مراتب بدتر از مديران باتجربه ولى كم*توجه به مقررات كشور خواهد بود.


                جمعا 171 پرونده در حال بازرسى و بررسى داريم

                اسلامى افزود: ضمنا با عنايت به محدوديت*هاى سازمان از جهت بودجه و امكانات و نيروى انسانى متناسب در حال حاضر ادارات كل زير مجموعه اين معاونت جمعا 171 پرونده را در حال بازرسى و بررسى دارند.


                متخلفان حادثه*ى قطار نيشابور از مقامات وزارت راه در رده*هاى مختلف بودند كه به محاكم معرفى شدند


                اگر كندى در اين پرونده وجود دارد، مرجع قضايى بايد تحرك بيشترى از خود نشان دهد

                وى درباره*ى ورود معاونت اقتصادى و زيربنايى سازمان در حادثه*ى قطار نيشابور اظهار داشت: پس از وقوع حادثه*ى قطار نيشابور سازمان بازرسى كل كشور ورود و به ارايه*ى گزارش و پيشنهاد پرداخت. هم*چنين برخى به دادگاه معرفى شده*اند كه اين امر در مراجع قضايى در حال پي*گيرى است و اگر كندى و كاستى وجود دارد، مرجع قضايى بايد تحرك بيشترى از خود نشان دهد.

                وى خاطرنشان كرد: متخلفان در حادثه*ى آتش*سوزى قطار نيشابور از مقامات وزارت راه در رده*هاى مختلف بوده كه به محاكم معرفى شدند.


                گزارش سانحه هواپيما در مشهد تا هفته*ى آينده تكميل و ارايه مي*شود


                احتمال مقصر بودن خلبان و كمك خلبان هواپيماى توپولوف وجود دارد

                اسلامى درباره*ى عملكرد معاونت متبوعش درباره*ى سانحه*ى هواپيماى توپولوف در مشهد گفت: موظف نيستيم تا زمانى كه گزارش رسمى نشده، آن را اعلام كنيم؛ در نتيجه از اعلام نتايج معذوريم ولى تهيه و تنظيم گزارش به خوبى پيش رفته و اقدامات كارشناسى از بخش خلبانى تا مسايل فنى آن انجام شده و تا هفته*ى آينده گزارش تكميل و ارايه خواهد شد.

                وى با بيان اين*كه در گزارش سازمان، متخلفان شناسايى شده*اند، ادامه داد: خلبان و كمك خلبان هواپيماى توپولوف هر دو ايرانى بودند و تحقيقات مفصلى از آنان به عمل آمده و احتمال مقصر بودن آن دو نيز وجود دارد.


                اشكالات و ايرادات پرداخت*هاى وام*هاى بالاى 10 ميليارد شناسايى و به وزارت دارايى منعكس شد

                اسلامى در ادامه با بيان اين*كه بانك*ها و سازمان*هاى بيمه به طور مرتب بازرسى و نظارت مي*شوند، اظهار داشت: عملكرد تشكيلات بانك*ها و شركت*هاى بيمه به طور مستمر در حال بررسى است. برنامه*ى ما در سال گذشته، بررسى پرداخت*هاى وام بالاى 10 ميليارد بود كه اشكالات و ايرادات شناسايى شده توسط سازمان به وزارت دارايى منعكس شد. در شركت*هاى بيمه نيز بر اساس موضوع*يابى وارد شده و بخشنامه*هاى خلاف مقررات با پيشنهاد سازمان و اجراى آن توسط دستگاه يا بر اساس گزارش به ديوان عدالت ادارى باطل شده است.


                معاون وزير كار سابق وامى حدود 800 ميليون تومان دريافت كرده كه بازپرداخت نداشته است

                معاون امور اقتصادى و زيربنايى سازمان بازرسى كل كشور درباره*ى دريافت وام*هاى كلان از سوى مسوولان و مديران خاطر نشان كرد: بر اساس شناسايى سازمان، معاون وزير كار سابق وام كلانى را حدود 800 ميليون تومان دريافت كرده كه بازپرداخت نداشته و سند ارايه شده از باب تضمين نيز بدهى وى را كفاف نمى دهد. از سويى دريافت وام*هاى كلان مستقيما از طرف مدير يا مسوولى صورت نمي*گيرد بلكه مدير مربوطه براى فرد ديگرى به عنوان پشتوانه محسوب مي*شود.


                اكنون كشف فساد دشوار است

                اسلامى با بيان اين*كه اكنون كشف فساد دشوار است، افزود: بعضى از كاركنان بانك*ها و سازمان*هاى بيمه اطلاعات خوبى را به سازمان ارايه مي*كنند كه با ورود سازمان بازرسى نتايج خوبى به دست مي*آيد.


                Comment


                • #98
                  قرارداد كرسنت از جميع جهات داراى اشكال بود


                  گزارش سازمان درباره*ى كرسنت با قيد محرمانه به دستگاه مربوطه ارسال شد

                  معاون اقتصادى و زيربنايى درباره*ى گزارش سازمان در رابطه با قرارداد كرسنت اظهار داشت: قرارداد مذكور از جميع جهات داراى اشكال بود. گزارش سازمان در تيرماه سال جارى با قيد محرمانه بودن به علت وجود يك بحث امنيتى تكميل و به دستگاه مربوطه ارسال شد.


                  اعتقادى به وجود مافياى نفتى در وزارت نفت نداريم


                  گروهى هستند كه در تشكيلات نفت با زد و بند اقدامات نادرستى را انجام داده*اند

                  اسلامى با بيان اين*كه سازمان بازرسى اعتقادى به وجود مافياى نفتى در وزارت نفت ندارد، گفت: اما گروهى هستند كه در تشكيلات نفت با زد و بند اقدامات نادرستى را انجام داده*اند كه با آنان برخورد شده و از اين پس نيز قطعا برخورد مي*شود.


                  معرفى مديروبرخى كاركنان بخش مهندسى شركت ملى گاز به دادگاه با اتهام اخذ رشوه يك ميليادو400 ميليونى

                  وى با اشاره به اين*كه در وزارت نفت مديران بسيار سالمى مشغول به كار هستند، افزود: ناسالمي*ها و تخلفاتى در بخش نفت گزارش شد و حدود 2 ماه گذشته در حوزه*ى شركت ملى گاز ايران، در بخش مهندسى و اجراى طرح هاى شركت مذكور، مدير و برخى از كاركنان با اخذ رشوه به ميزان يك ميلياد و 400 ميليون تومان به دادگاه معرفى شدند. همچنين سازمان، درباره*ى همان مسوول به اتهام اخذ رشوه به ميزان 900 ميليون تومان شناسايى ديگرى انجام داده و در حال تكميل گزارش است.

                  اسلامى گفت: موارد متعددى از تخلفات در سازمان*ها و نهادها وجود دارد كه موارد اثبات شده بايد معرفى شود نه مواردى كه هنوز اثبات نشده است.


                  در جابه*جايى مديران بانك*هاى خصوصى از جمله بانك پارسيان وارد نمي*شويم

                  وى خاطر نشان كرد: سازمان بازرسى كل كشور در جابه*جايى مديران بانك*ها از جمله بانك پارسيان به عنوان بانكى خصوصى وارد نمي*شود اما به بانك مركزى تذكراتى در باب بانك*هاى خصوصى ارايه مي*شود. اگر در بررسي*هاى سازمان به يك مدير ناشايست برخورد كنيم، پيشنهادى به مسوول مربوطه براى تغيير و جابه*جايى ارايه مي*شود كه در اين مدت موارد بسيارى بوده كه به آنان عمل نيز شده است.

                  اسلامي، نظارت سازمان بازرسى بر عملكرد بانك*هاى خارج از كشور را چنين بيان كرد: با توجه به امكانات موجود، سازمان خيلى نمي*تواند در اين رابطه ورود كند و نظارت و بازرسى ما در اين موارد بر اساس اولويت*بندى است. اخيرا نيز يكى از شعبات بانك صادرات در دبى مورد بازرسى معاونت اقتصادى قرار گرفت و تخلفى گزارش نشد.


                  سازمان بازرسى كل كشور نظارت بر حوزه*ى ميدان نفتى آزادگان را در برنامه*هاى آتى مدنظر دارد

                  وى گفت: سازمان بازرسى كل كشور تا كنون در مورد حوزه*ى ميدان نفتى آزادگان وارد نشد اما در برنامه*هاى آتى براى بازرسى و نظارت ورود به آن مدنظر قرار دارد.


                  در پالايشگاه گاز بيدبلند تخلفاتى مشاهده شده است

                  اسلامى با بيان اين*كه رويكرد و توجه سازمان بيشتر به پروژه*هاى ملى كشور است، گفت: اخيرا در بررسى از پالايشگاه گاز بيدبلند تخلفاتى مشاهده شد كه با ارايه*ى طريق و پيشنهاد از سوى سازمان بازرسي، وضعيت به حالت مناسب باز خواهد گشت.

                  وى خاطرنشان كرد: پايان سال 84 گزارشى از بورس تهيه شده كه گزارش به حوزه*ى مربوطه ارسال شده است. هم*چنين ورود و خروج سرمايه از كشور و نقش بورس در آن گزارش توسط معاونت اقتصادى و زيربنايى تهيه شده كه هنوز ارسال نشده است.


                  فروش اطلاعات در بورس از مشكلاتى است كه پيدا كردن رانت در آن بسيار دشوار است

                  اسلامي، بورس را مطمئن*ترين معامله*اى دانست كه دولت در آن شركت مي*كند و ادامه داد: فروش اطلاعات در بورس از مشكلاتى است كه پيدا كردن رانت در آن بسيار دشوار است. پيشنهاد اصلاحى سازمان بازرسى كل كشور شناسايى و بستن منافذ رانت*هاى اطلاعاتى بود.

                  اسلامى بيان كرد: اهميت حوزه*ى كارى و فعاليت وزارتخانه*ها و سازمان*هاى دولتى ارتباط مستقيم با بيشترين و كمترين ميزان تخلفات در مزايده*ها و مناقصه*ها دارد و بر اساس جمع*بندى سازمان بيشترين تخلفات در مزايده و مناقصه*ها مربوط به شركت*هاى وابسته به وزارت نيرو و بعضا در شركت*هاى وابسته به وزارت نفت بوده است.

                  وى با تاكيد بر اين نكته كه تشكيلات*سازى بايد متناسب با نياز باشد، اظهار داشت: فعاليت مجلس براى بررسى صندوق مهر رضا شايد بر اساس نحوه*ى كار و متناسب با نياز مردم باشد و دولت مي*تواند از طريق بانك*ها و صندوق*هاى قرض*الحسنه و ساير امكانات موجود اقدامات اين*چنينى انجام دهد. سازمان بازرسى بعضا در متناسب بودن تشكيلات*سازى ورود مي*كند.

                  اسلامى تصريح كرد: با توجه به ورود فعالانه*ى دستگاه قضايى براى برخورد با شركت*هاى هرمى نيازى به ورود سازمان بازرسى نبود؛ از طرفى دستگاه*هاى دولتى نيز درگير اين قضيه نبوده تا سازمان ورود كند.


                  اولين بنيان پرونده*ى شهرام جزايرى بر اساس گزارش سازمان بازرسى بود


                  پرداخت وام*هاى بالاى 10 ميليارد در تمام بانك*ها مورد بررسى و گزارش آن به وزير اقتصاد ارايه شد

                  وى گفت: اولين بنيان پرونده*ى شهرام جزايرى به اتهام اخلال در نظام اقتصادى كشور، بر اساس گزارش سازمان بازرسى بود. در گزارش*هاى سازمان در سال 84 تشكيل شركت*هاى اقمارى توسط افراد متعدد و گرفتن وام*هاى كلان و بالاى 10 ميليارد مشاهده شد و پرداخت وام*هاى بالاى 10 ميليارد در تمام بانك*ها مورد بررسى قرار گرفت و گزارش تنظيم و آماده شده امسال به وزير اقتصاد ارايه شد.

                  اسلامي، با بيان اين*كه ارايه*ى وام*هاى كلان به سادگى صورت نمي*گيرد، بيان كرد: پرداخت*هايى انجام شده كه در ديد نخست بر اساس ضابطه صورت گرفته اما اگر به طور دقيق بررسى شود به اين نتيجه مي*رسيم كه وام با شرايط ارايه شده نبايد پرداخت مي*شده يا حتى نبايد به چنين افرادى ارايه مي*شد.

                  معاون اقتصادى و زيربنايى سازمان بازرسى كل كشور درباره*ى پرونده*ى قاچاق فرودگاه پيام گفت: سازمان بازرسى كل كشور به دنبال مسايل جزئى نيست. در گزارش ارايه شده از سوى سازمان فرد اصلى معرفى شد و معرفى افراد جزئى از سوى سازمان نبوده است. از طرفى نيز در تحقيقاتى كه از متهمان در مراجع قضايى صورت مي*گيرد افراد جديدى معرفى مي*شوند و حتى ممكن است اصل قضيه به نوعى گم شود.


                  نوسان قيمت سكه بهار آزادى مي*تواند ناشى از اقتصاد ناسالم و رويكرد سرمايه به بخش غيرتوليدى باشد

                  اسلامى بيان كرد كه تا كنون سازمان در بحث نوسان قيمت سكه بهار آزادى وارد نشده اما آسيب* شناسى دراين زمينه صورت گرفت كه به نظر مي*رسد ناشى از اقتصاد نا سالم، غير شفاف و رويكرد سرمايه به بخش غير توليدى و بيمار كشور باشد.


                  گزارش مفصلى از نارضايتى مردم در استفاده از موبايل و سيم كارت تهيه شد

                  وى خاطرنشان كرد: گزارش مفصلى از نارضايتى مردم در استفاده از موبايل و سيم كارت از سوى معاونت اقتصادى و زيربنايى تهيه شد؛ در اين گزارش چرايى نارضايتى مردم از خدماتى نظير عدم خط *دهى بيان شده است. وزارت ارتباطات و فن*آورى اطلاعات براى رفع اين مشكل قراردادهايى نظير قرارداد زيرساخت ارتباطات سيار حدود 700 ميليارد تومان با نام GC منعقد كرد كه طرف مقابل قرارداد، كار را طبق مقررات و در وقت مقرر انجام نداده است و در نتيجه نتوانسته*اند به مردم سيم كارت ارايه كنند و اگر ارايه كرده*اند بدون پشتوانه*ى زيرساختى بوده است. اين گزارش علاوه بر وزارتخانه*ى مربوطه به رياست جمهورى نيزارسال شد.


                  قرارداد بيلينگ با ارزش 160 ميليارد تومان بررسى فنى و بازرگانى انجام نشده بود

                  وى ادامه داد: يكى از اقدامات ديگر سازمان بازرسى كل كشور در اواخر سال گذشته و ورود به قرارداد بيلينگ با ارزش 160 ميليارد تومان بود. در اين قرارداد كه شركت دولتى طرف قرارداد بوده بررسى فنى و بازرگانى انجام نشده بود و در نتيجه با هماهنگى وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات همان كار به حجم ثابت به ميزان 110 ميليارد تومان به پيمانكار واگذار شده است.


                  گزارش بازرسى از نيروگاه اتمى بوشهر تهيه شد اما به لحاظ مسايل امنيتى جزيياتش قابل ذكر نيست

                  اسلامى گفت: در بازرسى از سازمان انرژى اتمى معاونت اقتصادى و زيربنايى سال گذشته در بخش بازرسى از نيروگاه اتمى بوشهر وارد و گزارش تهيه و تنظيم شد و تخلفى از مديران كشور ما در گزارش مشاهده نشد كه به لحاظ مسايل امنيتى جزييات قابل ذكر نيست.

                  معاون اقتصادى و زيربنايى سازمان بازرسى كل كشور اظهار داشت: بيشترين نظارت سازمان در مناقصه*ها و مزايده*ها بر وزارت نفت، راه و ترابري، نيرو و مخابرات است.

                  وى گفت: معاونت اقتصادى و زيربنايى بودجه*ى سال 84 را مورد تجزيه و تحليل قرارداد ايرادات و اشكلاتى شناسايى شد و چون گزارش قطعى نشده نمي*توان در مورد جزئيات صحبت كرد و هم*چنين هنوز از سازمان بازرسى خارج نشده است.


                  متاسفانه مسايل سياسى بسيار وارد ارزيابى عملكرد مدير شده است

                  اسلامى تاكيد كرد: شخصيت مدير از معيارهاى عملكرد آن نيز محسوب مي*شود. مدير را بايد از لحاظ درستكاري، تجربه و توانمندى ارزيابى كرد. متاسفانه مسايل سياسى بسيار وارد ارزيابى عملكرد مدير شده است.

                  وى با بيان اين كه اداره كل نظارت و بازرسى نيرو و انرژى اتمى 7 مناقصه را ابطال يا درخواست ابطال كرده است، فهرست اين مناقصه*ها را در شش ماهه اول سال 85 به اين شرح اعلام كرد:

                  1-مناقصه تهيه و نصب تجهيزات الكترومكانيكال و ابزار دقيق استريم شرقى نيم مدول اول تصفيه خانه فاضلاب كرج با برآورد شش ميليارد تومان، به لحاظ وجود اشكالات عديده در فرآيند انجام مناقصه و تك پيشنهادى بودن قيمت برنده مناقصه به لحاظ عدم امكان مقايسه ارزيابى و تعيين قيمت عادله در زمينه ارائه پيشنهاد انحصارى به صورت آلترناتيو و همچنين نحوه ارجاع كار و عملكرد مشاور درخواست ابطال شد.

                  2-مناقصه پروژه اجراى شبكه جمع*آورى فاضلاب كرج با استفاده از تسهيلات سرمايه*گذارى داخلى به مبلغ اوليه ده ميليارد تومان به لحاظ عدم تأمين پشتوانه مالى از سوى كارفرما از محل آتى فروش حق انشعاب فاضلاب و عدم مطالعه دقيق و برآورد واقعي، نحوه پرداخت صورت وضعيت*هاى پيمانكار، پيشنهاد ابطال داده شد.

                  3-مناقصه خريد لامپ*هاى كم مصرف به مبلغ 88 ميليارد ريال توسط شركت توانير انجام گرفت به لحاظ اينكه در هنگام بازگشايى پاكت*هاى مالي، پاكت مالى يكى از شركت*كنندگان كه در جلسه اول مناقصه با پاكت*هاى ساير شركت*كنندگان در بسته*اى لاك و مهر گرديده بود و مفقود گرديده بود درخواست ابطال مناقصه داده شد.


                  Comment


                  • #99
                    مناقصه عمليات مربوط به توسعه پست*هاى 20/69 كيلوولت نيروگاه بادى منجيل شركت سانا كه مبلغ برنده مناقصه 3/2 ميليارد تومان بوده و طى جلسات متعدد برگزار شده از سوى هيأت نظارت با مسوولان شركت سانا و مشاور مشخص گرديده كه مبلغ برآورده مشاور حدود 600 ميليون تومان بيش از قيمت روز بوده كه پيشنهاد ابطال مورد پذيرش سانا و مشاور قرار گرفت گزارش مقدماتى تهيه شده و گزارش نهايى به زودى تقديم مي*گردد.

                    وى همچنين با تاكيد بر اين*كه بايد بر مزايده و مناقصه*ها نظارت كافى شود، درباره*ى اقدامات اداره كل نظارت و بازرسى نفت نيز گفت:

                    1- شركت پتروشيمى فجر كه صد در صد سهام آن متعلق به شركت ملى صنايع پتروشيمى مي*باشد. در نيمه دوم سال 1384 به منظور برگزارى مناقصه آب فجر 2 به ارزش 64 ميليون يورو در منطقه ماهشهر با دعوت از سه شركت داخلى و خارجى اقدام به برگزارى مناقصه مي*نمايد. در اين مناقصه شركتى كه در ارائه اسناد مناقصه و شرايط آن رعايت مفاد آيين*نامه معاملات را نكرده بود و بايد از ليست خارج مي*شد به جهت اينكه نفرات شركت*كننده از حداقل كمتر نباشد مجددا در ليست قرار گرفت و همچنين در مناقصه مذكور شركت زلال كه حدود 5/2 ميليون يورو از رقيب خود بيشتر داده بود، پس از بازگشايى پاكت*ها و تنظيم صورت*جلسه پس از دو ماه با تخليف حدود سه ميليون يورويى شركت آب زلال به عنوان برنده مناقصه اعلام مي*گردد و شركت رقيب را از صحنه خارج مي*نمايند كه با بازرسى نظارتى پيشنهاد تجديد يا اصلاح مناقصه داده شد و نظر سازمان بازرسى به اجرا درآمد. (پرونده كلاسه 85/123)

                    2-پرونده كلاسه 1203 مورخ 12/12/85 مربوط به بازرسى نظارتى از شركت پتروشيمى بندر امام مربوط برگزارى مناقصه حدود 5/2 ميليون دلارى كه شركت مذكور با طراحى و فرمول خاصى شركت*هايى كه قيمت بالا داده بودند با تقسيم امتياز و گرديد آنان به عنوان برنده اعلام مي*شدند كه ضمن اشكال و ايراد به فرمول يادشده موضوع به سازمان مديريت و برنامه*ريزى كشور منتقل كه سازمان مذكور با رد فرمول، شيوه طراحى شده شركت بندر امام را قبول نداشته و اصلاحات لازم در اين خصوص به عمل آمد.

                    اسلامى در ادامه به ابطال و درخواست ابطال مناقصه* از سوى اداره كل نظارت و بازرسى ارتباطات و فناورى اطلاعات اشاره كرد و گفت:

                    از مناقصه*هايى كه در سطح شركت پست و شركت پست*بانك و خدمات هوايى پيام در شش ماهه اول سال 85 برگزار شد، دو مناقصه تجديد گرديده است. در سطح پست بانك:

                    1-مناقصه 2/85 در ارتباط با نگهدارى و پشتيبانى دستگاههاى Atm بود كه پس از انتشار آگهى استقبال زيادى نداشته و در نتيجه در جلسه 27/4/85 به منظور فراهم كردن زمينه مشاركت تعداد بيشترى از شركت*هاى با صلاحيت مقرر گرديد مناقصه تجديد شود كه اين بار مناقصه تجديد گرديد در اين مرحله 5 شركت فراخوان شدند كه دو شركت ايران ارقام و پديسار اسناد مناقصه را خريدار و در مناقصه شركت نمودند كه مراحل بازگشايى پاكت*ها در جلسه 21/6/85 كميسيون مناقصه با حضور مديرعامل شركت پست بانك انجام و شركت پديسار به عنوان برنده اعلام گرديد.

                    2-مناقصه شركت خدمات هوايى پيام در رابطه با اياب و ذهاب كاركنان فرودگاه پيام بوده كه ده شركت اسناد مناقصه را خريدارى مي*نمايند اما در جلسه فقط 2 شركت با قيمت*هاى مبهم مشاركت مي*نمايند لذا در جلسه 21/4/85 مقرر مي*شود كه مناقصه تجديد شود.

                    وى همچنين در پايان به ابطال برخى مزايده*ها و علت ابطال آنها اشاره كرد و فهرست آن را به اين شرح اعلام كرد:

                    تاريخ و شماره مزايده: 24/2/84 و 25/2/85

                    موضوع مزايده: خريد 1700 دستگاه پول شمار توسط بانك ملى ايران

                    تاريخ ابطال: 9/2/85

                    علت ابطال: فاقد كيفيت مطلوب

                    تاريخ و شماره مزايده: 12/2/85 – 85/4

                    موضوع مزايده: خريد 400 دستگاه كامپيوتر توسط بانك سپه

                    تاريخ ابطال: 10/5/85

                    علت ابطال: نوسان قيمت و كاهش قيمت در بازار

                    تاريخ و شماره مزايده: 26/4/85- 1006

                    موضوع مزايده: مزايده اموال غيرمنقول (املاك و مستغلات) رديف 49 كد مال 1544- كرمانشاه (هرسين) سازمان جمع*آورى و فروش اموال تمليكى

                    علت ابطال: با توجه به كارشناسى مجدد ملك (بنا به درخواست هيأت بازرسى پس از بازگشايى پاكت*هاى پيشنهاد) حدودا به مبلغ 131 ميليون ريال كه در كارشناسى اوليه 108 ميليون ريال تعيين گرديده بود شوراى فروش عليرغم دريافت يك فقره پيشنهاد برابر قيمت اوليه اقدام به ابطال مزايده نموده است.

                    تاريخ و شماره مزايده: 28/6/85

                    موضوع مزايده: سازمان جمع*آورى و فروش اموال تمليكى مزايده اموال غيرمنقول (املاك و مستغلات) رديف 18 كد مال 2061، مشهد، ميدان طبرسى

                    علت ابطال: با توجه به كارشناسى مجدد (بنا به درخواست هيأت بازرسى) حدودا به مبلغ 114 ميليون تومان كه در كارشناسى اوليه 106 ميليون تومان تعيين گرديده بود شوراى فروش اقدام به ابطال مزايده نموده است.

                    Comment


                    • نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                      صادق هدايت؛ بوف کور

                      Comment


                      • نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                        صادق هدايت؛ بوف کور

                        Comment


                        • نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                          صادق هدايت؛ بوف کور

                          Comment


                          • نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                            صادق هدايت؛ بوف کور

                            Comment


                            • شركت دايملر كرايسلر پس از كش و قوس فراوان تصميم گرفت سهام خود در شركت مرسدس بنز ايران را كاملا به ايران خودرو منتقل كند.

                              به گزارش خبرنگار صنعت خودرو ايسنا، مرسدس بنز ايران يك شركت مشترك با سهام 50 درصد طرف ايرانى و 50 درصد طرف آلمانى براى ارائه خدمات فروش و پس از فروش تمامى خودروهاى بنز چه وارداتى و چه توليدى است و شركت تاپ خودرو - زيرمجموعه ايران خودرو - نيز وظيفه توليد اين خودروها را برعهده دارد؛ اما حال شركت بنز پس از دو سال تصميم به واگذارى سهامش در ايران گرفته است كه شنيده*ها حاكى از فشار كرايسلر آمريكا - شريك بنز - بر اين شركت است.

                              پيش از اين نيز دايملر كرايسلر اقدام به تعديل 40 درصدى نيرو در ايران كرده بود و حال با تعديل بيش*تر نيروهاى خود و فراخواندن مديران آلمانى مشغول به كار در ايران، فعاليتش را در ايران كاهش داده است.

                              خودرو سوارى بنز ابتدا قرار بود به صورت مشترك در ايران توليد شود؛ اما به گفته مديران ايران خودرو ديزل اين كار بنا به فشار كرايسلر آمريكا، به فروش و خدمات پس از فروش و نظارت بر توليد و مطالعه بازار محدود شد؛ حال پس از واگذراى شركت مرسدس بنز ايران به ايران خودرو، دفتر دايملر كرايسلر در تهران تنها بر توليد بنزهاى سوارى نظارت خواهد كرد و اين در حالى است كه آخرين اخبار نشان مي*دهد كه فعاليت*هاى برخى شركت*هاى آلمانى از جمله فولكس واگن نيز كاهش يافته است؛ به*طوري*كه اين شركت كه سال گذشته بيش از 12 هزار خودرو در ايران توليد كرده بود، درنيمه نخست امسال فقط 700 دستگاه توليد كرده است.

                              در شركت بنز نيز بسيارى از مديران ارشد اين شركت در ايران در حال بازگشت به آلمان هستند. البته با اين كه گفته مي*شود فشار كرايسلر آمريكا بر بنز آلمان سبب اين كاهش نيرو شده است، اما اطلاعاتى در دست است كه ركود ناشى از فروش كاميون كه كاهش 100 درصدى نسبت به سال گذشته را نشان مي*دهد و همچنين جايگزين شدن كاميون*هاى چينى هوگو در ايران خودرو ديزل كه تا حدود زياد در كاهش فروش كاميون بنز تاثير داشته، از ديگر عوامل اين تعديل نيرو ذكر مي*شود.

                              به گزارش ايسنا، شركت بنز در سال 83 برنامه بلند پروازانه*اى براى ايران داشت؛ به طورى كه قرار بود تيراژ بنز سوارى در ايران سالانه به 2500 دستگاه برسد. البته پس از تاخير دوساله، توليد اين خودروها در ايران آغاز شده است كه طبق گفته مديرعامل تاپ خودرو، توليد مرسدس بنز تا تيراژ 5 هزار دستگاه نيز صرفه اقتصادى خواهد داشت.

                              گفتنى است، با اين كه شركت بنز قصد واردات و توليد بيش از 1500 دستگاه خودرو در سال جارى را داشته، اما آمار توليد و واردات خودروهاى اين شركت چندان اميدوار كننده نبوده است؛ به طورى كه تاكنون بيش از 60 دستگاه مرسدس بنز E350 در ايران توليد شده است و اين در حاليست كه توليد مرسدس بنز در سال گذشته به صورت SKD و به طور آزمايشى شروع شده بود.

                              توليد اين خودرو به صورت رسمى از 19 ارديبهشت امسال تحت كلاس مرسدس بنز آلمان آغاز شده است. البته با اين حال شركت بنز اعلام كرده كه امسال قصد واردات هزار دستگاه خودرو سوارى به ايران را دارد و به غير از مدل E كلاس كه در ايران توليد مي*شود، مدل*هاى CLS ، B ، S و C نيز وارد ايران خواهد شد.

                              گفتنى است، شركت مرسدس بنز ايران كه تاكنون با وجود گذشت بيش از دو سال ثبت نشده است، تحت پوشش شركت ستاره ايران در كشور فعاليت مي*كرد كه اين سهام نيز واگذار خواهد شد.

                              Comment



                              • احمدي*نژاد در مراسم تقدير از صادركنندگان نمونه كشور:

                                بخش سياسي دولت بايد پشتيبان بخش اقتصادي باشد


                                رئيس جمهور تاكيد كرد: بخش سياسي دولت بايد پشتيبان بخش اقتصادي باشد و از آن حمايت كند.



                                محمود احمدي*نژاد رئيس جمهور ظهر امروز شنبه در مراسم تقدير از صادركنندگان نمونه كشور در سال 85 با اشاره به جهشي كه در سه سال گذشته در صادرات غير نفتي اتفاق افتاده است، اظهار داشت: اين جهش از يك رو حاصل تلاش توليد*كنندگان است اما بخش عمده آن حاصل تلاش شما صادركنندگان است كه خطرپذيري كرديد و در بازار پيچيده و پرآشوب صادرات وارد شديد.
                                احمدي*نژاد با تشكر از كساني كه حتي در دوران غربت صادرات سختي*ها را تحمل كردند افزود: جهشي بلند در صادرات غيرنفتي كشور با همت شما صادركنندگان و ظرفيت*هاي موجود در كشور محقق شدني است اما نبايد تصور كنيم كه پيشرفت يك جاده سرازيري است كه مانع ندارد بلكه براي پيشرفت بايد سختي*ها را تحمل كرد.
                                وي با مخاطب قرار دادن صادركنندگان با بيان اين نكته كه سازمان توسعه صادرات بايد خانه شما باشد، گفت: شما بايد براي حمايت از يكديگر تشكل*هاي صنفي داشته باشيد و قطعاً بايد فضايي فراهم شود كه حتي كوچك*ترين پيشنهادها براي جهش در صادرات از قلم نيفتد.
                                رئيس جمهور فرصت*هايي را كه در اختيار ملت ايران است كم*نظير توصيف كرد و افزود: اگر مقداري سازماندهي كنيم آمريكاي جنوبي بازاري چند ده ميلياردي براي كالاها و توليدات ماست و به عنوان نمونه تراكتور ما در حال بازكردن جاي خود در آمريكاي جنوبي است و براي بخش خدمات فني و مهندسي در ونزوئلا و مشاركت در ساخت مسكن در الجزاير درخواست*هاي فراوان داريم و همچنين روسيه بازار بسيار خوبي براي محصولات كشاورزي و آفريقا بازاري بكر براي توليدات ايران است.
                                رئيس شوراي*عالي توسعه صادرات غيرنفتي اظهار داشت: بخش سياسي دولت بايد پشتيبان بخش اقتصادي باشد و از آن حمايت كند.
                                وي ادامه داد: سازمان توسعه تجارت نيز به دنبال ايجاد نمايشگاه*هاي دائمي در برخي كشورها باشد تا توليدكنندگان ايراني راحت*تر محصولات خود را عرضه كنند.
                                احمدي*نژاد با بيان اينكه تصميماتي راجع به مسائل بانكي گرفته*ايم تصريح كرد: بايد جلساتي با مسئولان بانك*ها تشكيل شود كه خود صادركنندگان نيز در آن حضور داشته باشند.
                                رئيس جمهور گفت: كار صادرات امروز مثل بازي فوتبال است و حتي ثانيه*ها در آن اهميت دارد.
                                وي از توليدكنندگان و صادركنندگان كشورمان خواست تا مسايل را به صورت كلي بيان نكنند بلكه به صورت ريز عنوان كنند تا مسئول براي رفع مشكل به دنبال آن برود.
                                وي با بيان اينكه مطمئن هستم شما براي پيشرفت كشور تلاش مي*كنيد نه دريافت جايزه اظهار داشت: لذت مشاركت در پيشرفت كشور را با هيچ چيز نمي*توان عوض كرد اما ما اهداي جوايز را وظيفه خود مي*دانيم تا شما بدانيد دولت در كنارتان است.
                                احمدي*نژاد با اشاره به لزوم تحول در ساختار اداري كشور از وجود مقاومت*هايي در مقابل انجام اين تحول خبر داد و افزود: كساني كه تا ديروز براي مشكلات اداري فرياد مي*زدند امروز در مقابل تحول در اين ساختار مقاومت مي*كنند اما به هر حال رفع مشكلات نياز به جراحي دارد و درد جراحي نيز با داد و فرياد همراه است.
                                رئيس جمهور پيش از سخنان خود با حضور وزراي صنايع و بازرگاني از صادركنندگان نمونه كشور در سال 85 تقدير كرد.
                                نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران


                                صادق هدايت؛ بوف کور

                                Comment

                                Working...
                                X