Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • روزنامه نگار بوشهری پیگیر قتل های زنجیره ای در پی فشار به آمریکا پناهنده شد
    روزنامه نگاری که بدلیل افشاگری در هفته نامه سیاسی نسیم جنوب و فشار مقامهای جمهوری اسلامی به ترکیه گریخته بود با کمک یک گروه مخالف حکومت ایران توانست با ویزای پناهندگی وارد خاک آمریکا شود. محسن برغنداری روزنامه نگار 27 ساله اهل بوشهر در نتیجه پی گیری قتل های زنجیره ای و پس از گفتگو با بازماندگان پروانه و داریوش فروهر از سوی مقامها تحت فشار و تعقیب قرار گرفت. وی در مصاحبه با رادیو فردا می گوید: از من تعهد گرفته بودند که حق ندارم به هیچ عنوان مطالبی در هیچ کجا چاپ کنم. به من پیشنهاد همکاری داده بودند. وی می گوید بیشتر خبرهایی که منعکس می شود در ارتباط با بازداشت ها و سرکوب ها در تهران است در حالیکه در شهرستانها هم مشکلات بسیاری وجود دارد

    Comment


    • آلمان قهرمان اخراج پناهجویان
      14.06.06 - منبع: سايت انتگراسيون - حنیف حیدر نژاد
      سازمان حقوق بشری پرو آزول( طرفدار پناهندگی) در آلمان به عنوان قوی ترین سازمان فعال در امور پناهجویان و پناهندگان و خارجیان دو ویژه گی برجسته دارد، اول کار تخصصی و کارشناسانه در امور پناهندگی و تسلط به قوانین و امور حقوقی در سطح داخلی، اروپائی وبین المللی و دوم کار علنی افشاگرانه وانتقادی تند وتیزبر علیه قوانین وسیاستهای تبعیض آمیز دولت و نهادهای مختلف دولتی و اداری در آلمان.
      همزمان با برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در آلمان، این سازمان به یک ابتکار با ارزش دست زده است تا هرچه بیشتر توجه افکار عمومی را به مسئله شرایط غیر انسانی زندگی پناهجویان در این کشور جلب نماید.

      200.000 von Abschiebung bedroht ! Jede Unterschrift hilft !
      در چند ماه اخیر شعار اصلی دولت و رسانه های تبلیغی در ارتباط با جام جهانی فوتبال در آلمان این جمله می باشد: " جهان، میهمان نزد دوستان خود" این جمله و تبلیغات حول و حوش آن تلاش دارد تا چهره ای باز از آلمان در برابر خارجیان نشان دهد.سازمان پرو آزول با اشاره به این جمله، بر این واقعیت تأکید دارد که درست در زمانی که تلاش می شود تا این چهره در بیرون تبلیغ و برجسته شود، خارجیان بسیاری در آلمان در بدترین شرایط زندگی کرده ودر ترس دائم از خطر اخراج بسر می برند. در اطلاعیه این سازمان به 200 هزار نفر پنا هجویانی اشاره می شود که در لیست اخراج قرار دارند. از این تعداد بیش از 120 هزار نفر بیش از 10 سال است که در آلمان زندگی می کنند ونتیجه گیری می کند که در واقع آلمان قهرمان جهان در اخراج پناهجویان می باشد. در اطلاعیه دیگری این سازمان ای پرسش را مطرح می کند که راستی آلمان دوست کدام خارجیان است؟ خارجیان فوق متخصص یا ورزشکاران برجسته ای که می توانند برای مسابقات جام جهانی به آلمان بیایند؟ یا انسانهای گریخته از چنگ و دیکتاتوری وبی عدالتی وسرکوب وستم؟ در اطلاعیه دیگری این سازمان به برخی از کشورها اشاره می کنند که تیم فوتبال آنها به آلمان می آیند اما درست و همزمان با آن، آلمان یسیاری از پناهجویان همان کشورها را در لیست اخراج قرا داه است. در بین این کشورها به ایران وبه بیلان نقض حقوق بشر در آن اشاره می شود و اینکه ایرانیان بسیاری بدلیل مخالفت با این شرایط در کشورشان ناگزیربه آلمان پناهنده می شوند ولی اکثر آنها جواب منفی می گیرند.
      همزمان با بیانیه مطبوعاتی، سازمان پرو آزول در ابتکار دیگری اقدام به انتشار یک کارت پستال کرده است. این کارت پستال یا برچسب، لوگوی فدراسیون فوتبال را به گونه ای دیگر نشان میدهد. در حالی که در لوگوی اصلی چهره های نشان داده شده شاد و خندانند، در لوگوی سازمان پرو آزول این چهرها گریان و افسرده هستند که اشاره ای است به واقعیت حاکم بر زندگی بسیاری از پناهجویان و خارجیان در آلمان. این لوگو کارت قرمزی را به نشانه اعتراض به سیاست پناهندگی دولت آلمان نشان داده که با این تیتر همرا است: " کارت قرمز بخاطر تاکیتک اخراج پناهجویان آلمان".



      Rote Karte für Deutschlands Abschiebetaktik!
      „Die Welt zu Gast bei Freunden“ – mit diesem Motto wirbt Deutschland zur WM. Weltoffenheit, Gastfreundschaft und Integration – für viele Flüchtlinge in Deutschland sieht die Realität ganz anders aus. 200.000 geflohene Menschen, darunter viele Kinder, sind von Abschiebung bedroht. Familien werden auseinander gerissen, Kinder von ihren Eltern getrennt – manchmal mitten in der Nacht, ohne jede Ankündigung....mehr
      این سازمان خواهان توقف اخراج پناهجویان ودادن اجازه اقامت به دارندکان دولدونگ شده و از مردم درخواست کرده در اعتراض به سیاست پناهندگی دولت آلمان این کارتپستال را امضاء وبه آدرسهای داده شده بفرستند.
      لينک اصل مطلب به آلماني
      منبع:

      Comment


      • در حالی که آمريکا، اسرائيل و برخی ديگر از دولتهای غربی ايران را متهم می کنند که با حمايت از حزب الله لبنان در افروختن آتش جنگ در لبنان نقش دارد، دبير شورای نگهبان ايران، حمايت از حزب الله لبنان را وظيفه شرعی اعلام کرده و از کشورهای مسلمان خواستار کمک تسليحاتی به اين گروه شيعی شده است.
        ايران حمله اسرائيل به جنوب لبنان را محکوم کرده اما در عين حال تأکيد ورزيده که حمايتش از حزب الله لبنان، تنها در حد حمايت معنوی است و هيچ نوع کمک تسليحاتی و نظامی در اختيار حزب الله نمی گذارد.

        احمد جنتی، دبير شورای نگهبان ايران نخستين مقام رسمی ايرانی است که طی روزهای اخير رسماً از لزوم کمک تسليحاتی به حزب الله سخن گفته است.

        وی به خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا گفت: "انتظار می ‌رود كشور‌های مسلمان از هر نوع كمكی به ويژه كمك تسليحاتی و دارويی و غذايی در حق حزب‌ الله و مردم لبنان دريغ نكنند و حتی مجروحانشان را برای درمان به كشورهای همسايه منتقل كنند."

        آقای جنتی، حمله اسرائيل به لبنان را همانند قضيه عاشورا دانسته که طی آن امام سوم شيعيان در جنگ با سپاه يزيد بن معاويه، خليفه اموی کشته شد.

        وی سيد حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان را "مرد قرن" خوانده و گفته است: "حزب‌ الله واقعاً انصارخدا، علی و آل علی اند و همه مردم دنيا وظيفه دارند در اين باره انفاق کنند و بهترين انفاق در راه خدا انفاق در راه جنگ اسلام با کفر است که اميدوارم زنده و جشن پيروزی اسلام بر کفر را شاهد باشيم."

        دبير شورای نگهبان ايران کمک سياسی، تبليغاتی، دارويی و غذايی در حق حزب‌ الله و مردم لبنان را وظيفه شرعی دانسته و همچنين از مجامع بين ‌المللی، بويژه کشور‌های اسلامی به دليل آنچه "سکوت در برابر جنايت رژيم صهيونيستی" دانسته انتقاد کرده است.

        نامه شاهرودی به کوفی عنان

        همزمان با انتشار اظهارات آقای جنتی، نامه سرگشاده ای از رئيس قوه‌ قضائيه ايران به دبيرکل سازمان ملل متحد منتشر شده که وی در آن از نحوه برخورد اين سازمان با مسئله حمله اسرائيل به لبنان انتقاد کرده است.

        محمود هاشمی شاهرودی، رئيس قوه قضائيه ايران در نامه ای که خطاب به کوفی عنان دبيرکل سازمان ملل نوشته، اين سازمان را متهم کرده است که "براحتی برای هرگونه لشگرکشی و اقدامات و نقشه‌ های شومی که آمريکا، انگليس و رژيم صهيونيستی در منطقه و جهان داشته باشند و اراده کنند"، به آنان مجوز می دهد.

        وی به کوفی عنان نوشته: "اين نقطه سياهی است بر جبين اين سازمان که در دوران رياست جنابعالی در تاريخ و برای هميشه ثبت خواهد شد".

        آقای شاهرودی در اين نامه خواهان معرفی دولت اسرائيل و حاميانش، بويژه آمريکا و بريتانيا به عنوان جنايتکار جنگی به دادگاههای ديوان کيفری بين ‌المللی شده است.

        ديدار متکی و دوست بلازی

        منوچهر متکی، وزير امورخارجه ايران نيز که در بيروت پايتخت لبنان به سر می برد طی گفتگويی با خبرنگاران بشدت از شورای امنيت سازمان ملل متحد به دليل آنچه ناتوانی از اقدامی مناسب برای دفاع از مردم لبنان خوانده انتقاد کرده است.

        آقای متکی دوشنبه شب (31 ژوئيه) از سوريه و از طريق زمينی به لبنان سفر کرده و با رئيس جمهور، نخست وزير، رئيس مجلس، وزيرخارجه و شمار ديگری از مقامات اين کشور ديدار و گفتگو کرده است.

        وی اعلام کرده که قرار است در محل سفارت ايران در بيروت با فيليپ دوست بلازی وزيرخارجه فرانسه که او نيز در لبنان به سر می برد ديدار کند.

        همايش اصلاح طلبان در حمايت از حزب الله

        در اين ميان، شماری از چهره های اصلاح طلب ايران نيز همايشی تحت عنوان "حمايت از مقاومت حزب‌ الله و مردم بی ‌پناه فلسطين در برابر جنايات رژيم صهيونيستی" در حسينيه ارشاد تهران برگزار کرده اند.

        در اين همايش که عصر دوشنبه نهم مرداد (31 ژوئيه) برگزار شد، صلاح زواوی سفير فلسطين، الهه کولايی نماينده پيشين مجلس، محمدعلی ابطحی از معاونان رئيس جمهور پيشين، علی حکمت و عمادالدين باقی روزنامه نگار، عبدالله صفی‌ الدين نماينده حزب الله در تهران، فريده فرحی استاد دانشگاه، ابراهيم يزدی دبيرکل نهضت آزادی ايران، عزت الله سحابی، از فعالان ملی مذهبی و حسن فحص روزنامه نگار لبنانی در تهران به سخنرانی پرداختند.

        از جمله اظهاراتی که در اين سخنرانيها ايراد شد، سخنان علی حکمت، سردبير روزنامه های توقيف شده خرداد و فتح بود که گفت: "به روايات قرآن و با توجه به محتويات تورات، قوم اسرائيل اعتقاد به نوعی توفق و برتری داشته و در طول تاريخ اين خود بزرگ‌ بينی را به نمايش گذاشته است".

        عزت الله سحابی که از چهره های بارز جريان سياسی موسوم به ملی مذهبی در ايران به شمار می رود با اشاره به اينکه "مسيحيون آمريکا کاسه داغتر از آش شده اند" از جريانی با عنوان صهيونيستهای غيريهودی در آمريکا سخن راند که به گفته وی، با اتکا به مکاشفات يوحنا در کتاب مقدس، کشتن کسانی که ضد دين يهود باشند را درست می‌ دانند و مسلمانان را در اين ميان، اولين گروه در برابر خود می‌ بينند.

        Comment


        • در حالی که حمله تهاجمی اسرائيل به لبنان ادامه دارد، ارتش اسرائيل همچنين به حملات هوايی تازه به نوار غزه و نيز هدف قرار دادن غزه با آتش توپخانه دست زده است.
          مسئولين پزشکی در نوار غزه می گويد يک پسر ۱۴ ساله و يک زن ۲۴ ساله در شمال غزه کشته و شماری مجروح شده اند.

          هنوز ارتش اسرائيل اظهار نظری در اين باره نکرده است ولی پيشتر گفته بود که
          مناطقی را که پيکارجويان از آنجا برای پرتاب موشک به جنوب اسرائيل استفاده می کنند هدف قرار داده است.

          اسرائيل همچنين در عملياتی که می گويد هدف از آن از بين بردن تونل هايی است که پيکارجويان فلسطينی از آن استفاده می کنند، نيروهايی به شمال غزه فرستاده است.

          از حدود ۵ هفته قبل که پيکارجويان فلسطينی يک سرباز اسرائيلی را دستگير کردند تاکنون بيش از ۱۵۰ فلسطينی کشته شده اند.

          پیکارجویان فلسطینی پیشتر یک موشک به داخل شهر سدروت، در جنوب اسرائیل پرتاب کرده بودند که موجب مجروح شدن دست کم یک نفر شده بود.

          حماس گفته بود که حملات لبنان به دهکده قانا در لبنان به این معنی است که اکنون راه تمام اقدامات تلافی جویانه علیه خشونت اسرائیل باز شده است.

          يک سخنگوی ارتش اسرائيل نیز اعلام کرده بود که در نابلس درگيری مسلحانه پيش آمده است.

          ارتش اسرائيل انجام عمليات ديگری را نيز در نوار غزه اعلام کرده بود از جمله بمباران يک کارگاه اسلحه سازی و تونلی که توسط افراد مسلح مورد استفاده بوده است..

          نيروی زمينی اسرائيل روز جمعه گذشته به عمليات دو روزه خود در نوار غزه پايان داده و عقب نشينی کرده بود.

          طی این عمليات بيش از ۳۰ فلسطينی جان خود را از دست دادند که بيشتر آنها افراد غيرمسلح بودند.

          Comment


          • به قرار گزارشات نيروهای اسرائيلی در جريان نبرد شديد با پيکارجويان حزب الله، در حال پيشروی در داخل جنوب لبنان هستند.
            گزارش های تاييد نشده راديو اسرائيل حاکی از آن است که نيروهای اسرائيلی در حال پيشروی به سمت رودخانه ليتانی هستند که چند کيلومتر با مرز لبنان فاصله دارد.

            رخنه جديد نيروهای اسرائيلی پس از آن است که کابينه اسرائيل با گسترش تهاجم زمينی اسرائيل موافقت کرد.

            ارتش اسرائيل می گويد در زد و خورد اخير ۲۰ پيکارجوی حزب الله کشته شده اند.

            حزب الله از زد و خورد های سنگين در اطراف کفر کيله و نيز منطقه الشعب خبر داده و می گويد در اين عمليات ۳ سرباز اسرائيلی کشته شده اند.

            مقامات اسرائيلی می گويند حملات هوايی اسرائيل همچنان ادامه داشته و به مواضع حزب الله و نيز جاده ای در دره بقاع حمله کرده اند.

            امير پرتز، وزير دفاع اسرائيل گفت اسرائيل هر خودرويی را که تصور کند قصد حمل اسلحه به داخل خاک لبنان را دارد هدف حمله قرار خواهد داد ولی طرحی برای شروع جنگ با سوريه وجود ندارد.

            يک وزير کابينه اسرائيل گفته است ۱۰ تا ۱۴ روز طول خواهد کشيد تا منطقه ای که اسرائيل می خواهد نيروهای بين المللی تثبيت صلح در آنجا استقرار يابند از نفرات حزب الله پاکسازی شود.

            در همین حال در حاليکه از بامداد روز سه شنبه، 1 اوت، هواپيماهای نظامی اسرائيل به هدف هايی در خاک لبنان حمله کرده اند، گزارش شده است که گروهی از ساکنان روستاها و شهرک های جنوب اين کشور که گاه چندين روز را زير بمباران در پناهگاه ها سپری کرده اند می کوشند به نقاط امن تر بگريزند.

            در عين حال، منابع سازمان ملل متحد اعلام داشته اند که اعلام توقف چهل و هشت ساعته حملات هوايی باعث بهبود دسترسی سازمان های بين المللی امدادرسانی به جنگ زدگان مناطق جنوبی لبنان نشده است.

            به گفته اين منابع، کاروانی های حامل کمک های بشردوستانه برای دريافت اجازه عبور امن از مناطق جنگی بايد از سه روز قبل مسير حرکت خود را به اطلاع فرماندهی ارتش اسرائيل برسانند و فرصت دو روزه اعلام شده برای اين منظور کافی نبوده است و در حال حاضر، سه کاروان حامل مواد غذايی و ساير مايحتاج جنگ زدگان که در صدد عزيمت از بيروت به سوی مناطق جنوب لبنان بوده اند مجوز عبور امن دريافت نکرده اند.

            روز دوشنبه، 31 ژوئيه، سرانجام دو کاروان حامل اقلام امدادی توانست پس از چندين روز به سوی بندر جنگ زده صور حرکت کند اما به دليل آسيب شديدی که بمباران اسرائيل به جاده های اصلی وارد کرده، اين کاروان ناگزير شد با عبور از راه های فرعی و طی مسيری طولانی به مقصد برسد.


            تلفات جنگ
            به گفته مقامات لبنانی تا کنون حدود 750 نفر، که اکثرا غيرنظامی بوده اند، در اثر حملات هوايی و توپخانه اسرائيل کشته شده اند و اين آمار شامل ناپديد شدگانی هم می شود که احتمالا در زير آوار مدفون هستند و اسرائيل نيز گفته است که 51 شهروند اين کشور کشته شده اند که شامل 18 غيرنظامی است که در اثر موشک باری حزب الله جان خود را از دست داده اند

            سرپرست عمليات امدادرسانی سازمان ملل در لبنان نيز در مصاحبه با بی بی سی گفته است که در شرايط فعلی، انتظار می رود بخش اعظم برنامه های کمک به جنگ زدگان به دليل اتمام سوخت مورد نياز کاميون ها کاملا متوقف شود.

            همچنين، هواپيماهای حامل کالاهای مورد نياز جنگ زدگان نيز در ورود به لبنان با دشواری هايی مواجه بوده اند.

            بلژيک گفته است که ارتش اسرائيل از تضمين امنيت پرواز دو فروند هواپيمای کمک رسانی که در صدد عزيمت به لبنان بودند خودداری ورزيده است.

            تلفات جنگ و تلاش های ديپلماتيک

            در مورد تلفات جنگ لبنان که از روز 12 ژوئيه و در پی به گروگان گرفتن دو نظامی اسرائيلی توسط حزب الل آغاز شد، به گفته مقامات لبنانی تا کنون حدود 750 نفر، که اکثرا غيرنظامی بوده اند، در اثر حملات هوايی و توپخانه اسرائيل کشته شده اند و اين آمار شامل ناپديد شدگانی هم می شود که احتمالا در زير آوار مدفون هستند.

            متکی و دوست-بلازی: فرانسه از مشارکت ايران در حل بحران لبنان حمايت کرده است

            تلفات اسرائيل 51 نفر از جمله 18 غيرنظامی است که در اثر موشک باران حزب الله جان خود را از دست داده اند.

            همزمان، اعلام شده است که وزيران خارجه کشورهای عضو اتحاديه اروپا به منظور بررسی وضعيت لبنان روز سه شنبه، 1 اوت، در يک جلسه اضطراری در بروکسل شرکت می کنند.

            روز دوشنبه وزيران خارجه ايران و فرانسه در بيروت با يکديگر ملاقات کردند در حاليکه وزير خارجه فرانسه قبلا گفته بود که ايران، که از حاميان حزب الله محسوب می شود، بايد در تلاش برای توقف جنگ لبنان شرکت داشته باشد..

            راديو اسرائيل گزارش کرده است که دولت در نظر دارد هزاران تن از افراد ذخيره ارتش را به خدمت احضار کند.

            به گفته برخی ناظران، از نظر اسرائيل، پذيرش آتش بس در شرايط کنونی به منزله به رسميت شناختن حزب الله لبنان ولو به عنوان يک نيروی متخاصم است در حاليکه دولت اسرائيل حزب الله را يک سازمان تروريستی محسوب می کند و تنها دولت مرکزی لبنان را نماينده مردم اين کشور می داند و خواستار استقرار نيروهای ارتش ملی لبنان در مناطق جنوبی اين کشور بوده است.

            همچنين، در حاليکه ارتش اسرائيل به استثنای وارد کردن خسارات مالی و تلفات انسانی سنگين دستاورد ديگری در جنگ لبنان نداشته، قبول آتش بس می تواند از نظر اعراب به منزله ناکامی ارتش اسرائيل در غلبه بر يک گروه چريکی باشد و چنين استنباطی با ادعای اسرائيل در مورد توانايی دفاع از خود در برابر تمامی نيروهای عرب مغايرت دارد.

            Comment


            • پنج روز پس از آنکه برخورد يک دستگاه تريلی با يک دستگاه اتوبوس در استان هرمزگان در جنوب ايران به مرگ 26 تن و زخمی شدن سيزده نفر انجاميد، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ‌ای ايران، پروانه فعاليت شرکت سرمق بار آباده را که برای رانده تريلی بارنامه صادر کرده بود به مدت يک سال و پروانه فعاليت شرکت مسافربری همسفر بندرعباس را که اتوبوس مسافربری به آن تعلق داشته، به مدت دو ماه لغو کرد.
              پس از اينکه اين حادثه در جاده گهکم به شيراز روی داد، پليس راه اعلام کرد که راننده تريلی که باعث حادثه شده، دچار آثار ناشی از مصرف مواد مخدر بوده و آزمايش خون وی حاکی از اعتياد او به مواد مخدر است.

              آن گونه که پليس ايران اعلام کرده، راننده تريلی که از حادثه جان سالم به دربرده به مدت يک سال حق رانندگی وسائل نقليه عمومی را نخواهد داشت و شرکت باربری که با صدور بارنامه، بار برای حمل در اختيار او قرار داده نيز تا يک سال تعطيل می شود.

              علت لغو دوماهه مجوز فعاليت شرکت همسفر که اتوبوس مسافربری به آن تعلق داشته نيز، ناديده گرفتن مقررات اعلام شده است.

              جاده های ايران از لحاظ تعداد کشته ها بر اثر حوادث رانندگی خطرناکترين راههای دنيا به شمار می رود.

              درست يک ماه پيش از وقوع حادثه هرمگزان، برخورد يک دستگاه کاميون با يک دستگاه اتوبوس در استان خراسان جنوبی در شرق ايران، 22 کشته و دست کم بيست زخمی بر جای گذاشته بود.

              ساليانه بيش از چهار هزار مورد تصادف در ايران روی می دهد که اين کشور را در رديف اول حوادث مرگبار جاده ای جهان قرار می دهد.

              آمارها می گويند روزانه بيش از هفتاد نفر در حوادث جاده ای ايران کشته می شوند و تعداد کشته ها هر سال بيش از ۲۶ هزار نفر است.

              بر اساس همين گزارشها خسارات سالانه حوادث جاده ای ايران چهار هزار ميليارد تومان برآورد می شود که حدود چهار درصد توليد ناخالص داخلی اين کشور است.

              تغييرات در صدور گواهينامه رانندگی، تغييرات ساختاری در جاده های کشور و حضور بيشتر و گسترده تر پليس راه از جمله اقداماتی است که به گفته کارشناسان می تواند به کاهش تصادفات در ايران کمک کند.

              Comment


              • رهبر کوبا اعلام داشته که به دليل بيماری به طور موقت زمام اداره اين کشور را به برادر خود سپرده است.
                فيدل کاسترو، رهبر کوبا، در نامه ای که توسط منشی وی از تلويزيون دولتی اين کشور خوانده شد گفته است که تحت عمل جراحی برای توقف خونريزی داخلی قرار گرفته و به همين دليل، هر دو سمت رياست جمهوری و دبير اول حزب حاکم کمونيست را به طور موقت به برادر خود، رائول کاسترو، سپرده است.

                فيدل کاسترو، که 80 سال سن دارد، در اين نامه خطاب به مردم کوبا گفته است که فشار کار در هفته های اخير بر وضع سلامتی وی تاثير گذاشته و سفر اخير به آرژانتين و شرکت در مراسم بزرگداشت سالگرد انقلاب کوبا را به عنوان نمونه ذکر کرده است.

                اين نخستين بار از زمان به دست گرفتن قدرت در سال 1959 است که آقای کاسترو وظايف خود را به شخص ديگری واگذار می کند.

                فيدل کاسترو فرماندهی انقلاب منجر به سرنگونی رژيم باتيستا در کوبا را در سال 1959 برعهده داشت و از همان زمان، سمت رياست هيات وزيران - يا نخست وزيری - را در دست گرفت.

                از سال 1965، کاسترو سمت دبير اول حزب کمونيست کوبا و از سال 1976 مقام رياست شورای دولتی - رييس جمهوری - کشور را نيز به سمت های خويش افزود.

                حدس و گمان در باره انتقال قدرت

                به گفته استفن گيبس، خبرنگار بی بی سی در هاوانا، پايتخت کوبا، اينکه نامه رهبر کوبا توسط منشی دفتر رياست جمهوری خوانده شد و فيدل کاسترو، که به ايراد سخنرانی های طولانی در هر مناسبتی شهرت دارد شخصا آن را قرائت نکرد، به حدس و گمان هايی در باره وضعيت مزاجی وی و احتمال انتقال قدرت منجر شده است.

                در نامه فيدل کاسترو آمده است که دوره نقاهت پس از عمل جراحی چندين هفته به طول خواهد انجاميد.

                همچنين، اعلام شده که مراسم مفصلی که به مناسبت هشتادمين سال تولد وی برای روز 13 اوت برنامه ريزی شده بود تا ماه دسامبر سال جاری به تعويق افتاده است.

                خبرنگار بی بی سی در هاوانا می گويد که اعلام انتقال موقت قدرت به رائول کاسترو برای مردم کوبا خبری غيرعادی است زيرا فيدل کاسترو تنها رهبر کوبا در طول زندگی بسياری از مردم اين کشور بوده است.

                از رائول کاسترو، 75 ساله، به عنوان جانشين فيدل کاسترو نام برده می شود.

                رائول کاسترو علاوه بر سمت وزارت دفاع و ژنرال ارشد نيروهای سه گانه، معاونت اول رييس شورای دولتی، معاونت اول رييس شورای وزيران و معاونت دبير کميته سياسی و کميته مرکزی حزب کمونيست کوبا هم بوده است.

                کوبا دارای يک نظام تک حزبی کمونيستی است و براساس قانون اساسی اين کشور، در صورت بيماری يا فوت رييس جمهوری، معاون اول رييس شورای دولتی زمام امور را در دست می گيرد.

                در آمريکا، هزاران تن از مهاجران کوبايی در ميامی دست به تظاهرات زدند و از دريافت خبر کناره گيری موقت کاسترو ابراز خرسندی کردند.

                Comment


                • همسر احمد باطبی، از فعالان جنبش دانشجويی ايران در گفتگو با بخش فارسیاعمث بی بی سی خبر بازگردانده شدن وی به زندان را تأييد کرد و گفت که وی از هنگام بازداشت در اعتصاب غذا به سر می برد.
                  احمد باطبی در جريان اعتراضهای دانشجويی تابستان 1999، موسوم به هيجدهم تير در تهران بازداشت شد و ابتدا به اعدام محکوم گرديد اما اين حکم در مراحل بعدی دادرسی به پانزده سال زندان تغيير يافت.

                  آقای باطبی از يک سال و نيم پيش در مرخصی نامحدود از زندان به سر می برد و آن گونه که همسرش سميه بينات می گويد، اخيراً فعاليت خاصی انجام نداده بود که به پايان دادن به مرخصی وی و بازگرداندنش به زندان بينجامد.

                  خانم بينات می گويد که ساعت هشت و نيم شامگاه شنبه هفتم خرداد (29 ژوئيه) هنگامی که با همسرش از خانه خارج شده بوده تا به ديدار يکی از دوستانشان بروند، افرادی با لباس شخصی که مسلح بودند به آنها دستور ايست دادند و سپس با نشان دادن حکم قضائی وارد منزل آنها شده، وسائل آنها را تفتيش کردند و چيزهايی نيز با خود بردند.

                  سميه بينات می گويد مقامات قضائی هيچ توضيحی برای بازداشت و بازگرداندن همسرش به زندان نمی دهند و تلاش وی و ديگر اعضای خانواده احمد باطبی برای اطلاع يافتن از وضعيت او و محلی که در آن به سر می برد بی نتيجه مانده است.

                  به گفته خانم بينات، احمد باطبی هنگام بازداشت اعلام کرده که از آن لحظه به بعد در اعتصاب غذا به سر می برد.

                  سميه بينات در مورد وضعيت سلامت همسرش ابراز نگرانی می کند.

                  بازگرداندن احمد باطبی به زندان يک روز پيش از مرگ مشکوک يکی از فعالان دانشجويی در زندان انجام گرفته است.

                  اکبر محمدی که او نيز تقريباً همزمان با احمد باطبی در تابستان 1999 به زندان افتاده و همچون وی در آغاز به اعدام و سپس به پانزده سال حبس محکوم شده بود، آن گونه که مقامات جمهوری اسلامی اعلام کرده اند شامگاه يکشنبه هشتم مرداد (سی ام ژوئيه) در زندان اوين تهران در گذشته است.

                  پيشتر برخی منابع دانشجويی اعلام کرده بودند که او دست به اعتصاب غذا زده است، هرچند مسئولان زندان می گويند وضعيت جسمانی وی خوب بوده و او به درخواست خود و تشخيص پزشک بهداری زندان از بهداری ترخيص و به بند زندان منتقل شده است.

                  اکبر محمدی نيز همچون احمد باطبی اجازه مرخصی بلندمدت از زندان دريافت کرده بود اما پس از مدتی بدون هيچ هشداری مجدداً بازداشت و به زندان بازگردانده شد.

                  Comment


                  • رضا ملک مامور سابق وزارت اطلاعات که به اتهام افشای پشت پرده ی قتلهای زنجیره ای در سال 78 شناسایی و بازداشت شده بود، هم اکنون در سالن 2 بند 209 زندان اوین به سر میبرد.

                    بنا بر اخبار رسیده رضا ملک که به دلیل انتشار جزواتی در مورد قتلهای زنجیره ای بازداشت گشته و تحت شدید ترین شکنجه های جسمی قرار گرفته بود، هم اکنون در حالی که 2 سال از دوران حبسش باقی مانده است همچنان در بند امنیتی زندان اوین نگهداری میشود. وی هم اکنون به صورت مرتب به بند انفرادی منتقل شده و تحت بازجویی قرار میگیرد.

                    رضا ملک پیش از این با انتشار نامه هایی از زندان، به شکنجه های وحشیانه خود در دوران بازجویی اشاره کرده و محافل حقوق بشری را در مورد وضعیتش به استمداد طلبیده بود.

                    همچنین احمدرضا رشیدنیا که به اتهام جاسوس هسته ای بازداشت و 3 ماه را در سلول انفرادی بند 209 گذرانده بود، از سوی دادگاه انقلاب تهران بدون وجود مستندات قانونی به اعدام محکوم گردید.

                    احمدرضا رشیدنیا دارای 3 فرزند میباشد که همسر وی نیز از بیماری کلیه رنج میبرد.

                    Comment


                    • امیر ساران دبیر کل جبهه اتحاد ملی که ازسوی دادگاه به 16 سال حبس محکوم شده است هم اکنون در اندرزگاه 2 فرعی 5 زندان رجایی شهر به سر میبرد.

                      امیر ساران فعال سیاسی در سال 83 توسط مامورین اطلاعات در منزلش در شهریار بازداشت و پس از تحمل چند ماه زندان آزاد شد، وی سپس به اتهام تشکیل گروه غیرقانونی از سوی دادگاه انقلاب کرج به 8 سال حبس تعزیری محکوم گشت. این در حالی است که امیر ساران پیش از این ازسوی دادگاههای انقلاب تهران و کرج به 8 سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

                      الهه نازجو همسر امیر ساران که خود نیز به اتهام دفاع ازهمسرش در تحصن خانواده های زندانیان سیاسی در مرداد ماه سال 83 در مقابل دفتر سازمان ملل بازداشت و به مدت 3 هفته دربند 209 زندان اوین به سر برده بود، اعلام کرد که دادگاه ، احکام تعلیقی امیر ساران را نیز به اجرا در آورده و وی با احتساب 8 سال حبس تعلیقی خود میبایست 16 سال زندان را تحمل کند.

                      الهه نازجو خود به اتهام اقدام علیه امنیت از طریق شرکت در تحصن غیرقانونی از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به 8 ماه حبس تعلیقی به مدت 3 سال محکوم شده بود. دادگاه انقلاب با صدورحکم برای خانواده های زندانیان سیاسی و تهدید آنان قصد جلوگیری ازهرگونه اقدام این خانواده ها درجهت بازتاب وضعیت زندانیان سیاسی را داشته است.

                      امیر ساران پیش از این به اتهام عضویت در جبهه دموکراتیک ایران از سوی دادگاه کرج به 5 سال حبس تعلیقی و به اتهام شرکت در تجمع غیر قانونی درمقابل هتل لاله همزمان به حضورهیئتی از سازمان ملل در تهران، به 3 سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

                      وی هم اکنون حدود 2 سال است که بدون داشتن حق مرخصی در زندان رجایی شهر کرج به سر میبرد.

                      گفتنی است علاوه بر امیر ساران تعداد دیگری از زندانیان سیاسی از جمله بهروز جاوید تهرانی، اسد شقاقی، ولی الله فیض مهدوی، افشین بایمانی، جعفر اقدامی ، محمد ابراهیمی و... در روندی خلاف قانون و بر خلاف اصل تفکیک جرایم در زندانها در زندان رجایی شهر که محل نگهداری مجرمین با جرایم خطرناک است نگهداری میشوند.

                      Comment


                      • دکتر علیرضا ساسانی ُ دانشمند و محقق داروشناسی که در تاریخ ۲۵/۲/۸۴ بازداشت شده بود هم اکنون در سالن ۲ بند ۲۰۹ به سر میبرد.

                        به گفته منابع خبری در زندان اوین علی رضا ساسانی دانشمند ایرانی و کاشف نوعی از واکسن اوریون که چندی پیش ُ این کشف را به نام خود در خارج از کشور ثبت نموده ُ بیش از یک سال است که در زندان به سر میبرد و نهادهای امنیتی با تحت فشار گذاردن او سعی دارند وی را وادار کنند که امتیاز کشف و ثبت واکسن را به یکی از دانشگاهای دولتی انتقال دهد.

                        دکترعلی رضا ساسانی پس از بازداشت به مدت ۶ ماه در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازپرسی قرارگرفت . پرونده ی وی سپس از شعبه ۱۴ بازپرسی به شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی منتقل گشت که پس از ۶ ماه هفته ی گذشته دادگاه او را به عنوان محارب محکوم نمود. گفتنی است با توجه به اینکه حکم فرد محارب اعدام میباشد هم اکنون نگرانیهای زیادی در مورد احتمال اجرای این حکم برای این محقق و دانشمند ایرانی وجود دارد.

                        منابع خبری در زندان اوین نیز ضمن ابراز نگرانی نسبت به شرایط علی رضا ساسانی خواهان پیگیری وضعیت وی از سوی محافل جهانی شده اند.

                        گفته میشود وزارت اطلاعات برای جلوگیری از انتشار اخبار مربوط به دکترعلی رضا ساسانی با وجود گذشت بیش از یکسال از بازداشت وی ُ از انتقالش به بند عمومی جلوگیری میکند .

                        Comment


                        • مصطفی دریانورد از اعضای انجمن پادشاهی ایران( گروه موسوم به فولادوند) که در تاریخ ۲۷ شهریور ماه سال ۸۴ به اتهام اهانت به مقدسات و تبلیغ علیه نظام بازداشت شده بود ُ از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی حداد به تحمل ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد.

                          وی پس از بازداشت به مدت ۲۵ روز در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ به سر برد و سپس به سالن ۲ بند عمومی ۲۰۹ منتقل شد. مصطفی دریانورد پس از ۱۰ ماه بازداشت در بند ۲۰۹ ُ پنج شنبه گذشته به بند ۳۵۰ ( بند کارگری) زندان اوین منتقل شد.

                          پرونده ی وی هم اکنون برای رسیدگی مجدد به دادگاه تجدید نظر استان تهران ارسال گشته است.

                          همچنین بر اساس اخبار رسیده از زندان رجایی شهر کرج فردی به نام سیف الله سه گانی که به اتهام جاسوسی برای سازمان مجاهدین خلق در تاریخ ۲۹/۱/۸۳ بازداشت و از سوی شعبه ۱ دادسرای نظام تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است، هم اکنون در زندان رجایی شهر سومین سال اسارت خود را پشت سر میگذارد.

                          بنا بر این خبر سیف الله سه‌گانی نظامی سابق دارای سه هم جرم به نامهای بهروز عیسی پور کارگرُ ریاض خضارابی و سادات امیری میباشد که به اتهامی مشابه از سوی دادسرای نظام به ۱۵و ۱۰ سال زندان محکوم گشته اند.

                          گفته میشود این ۴ نفر در جریان بازداشت و بازجویی به شدت تحت شکنجه های جسمی واقع شده اند بطوریکه سادات امیری که هم اکنون در بند نسوان زندان رجایی شهر دوران حبس خود را میگذراند به علت شکستن پا زیر شکنجه های دوران بازجویی هنوز قادر به راه رفتن نیست.

                          Comment


                          • بنا بر گزارشات رسیده از زندان اوین منصور اسانلو رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد که هم اکنون هشتمین ماه بازداشت خود را درروندی خلاف قانون در سالن ۲ بند عمومی ۲۰۹ سپری میکند به شدت از جانب رئیس اندرزگاه ۲۰۹ تحت شکنجه های روحی و روانی قرار دارد.

                            بر اساس این خبر فردی به نام حسن روستایی که هم اکنون به اتهام جعل اسناد و زمین خواری در زندان به سر میبرد و وکیل سالن ۲ بندعمومی ۲۰۹ میباشد با خدمت گرفتن زندانیان دیگری به نامهای رضا گلستانی( که اتهام وی نیز جعل اسناد میباشد) و فتح الله کشاورز ُ باندی را زیر نظر مصطفی کریمی رئیس اندرزگاه ۲۰۹ تشکیل داده اند که به صورت کاملا هدایت شده به آزار و اذیت منصور اسانلو در زندان می پردازند که این آزار و اذیت به صورت تحقیر مستمر منصور اسانلو ُ توهین وناسزا به وی و ... میباشد.

                            گفتنی است منصور اسانلو پیش از این درهفته ی گذشته به دلیل وضعیت نامساعد جسمانی خود که ناشی ازفشارهای عصبی وارده در زندان بود ُ به بهداری زندان اوین منتقل شد.

                            منصوراسانلو هم اکنون به دلیل فشارهای وارده و آزارواذیتهای روحی در زندان دچار بیماری پوستی و معده شده و به شدت رنج میبرد.

                            کمیته دانشجویی گزارشگران حقوق بشر ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت منصور اسانلو در زندان ُ توجه تمامی مجامع حقوق بشر را به شرایط نامساعد نگهداری وی جلب کر ده و هشدار میدهد در صورت بروز هرگونه اتفاقی برای اسانلو در زندان مسئولیت مستقیم آن برعهده وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی ایران خواهد بود.

                            Comment


                            • بنا بر گزارشات رسیده محمد قائم مقامی دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فیزیک هسته ای دانشگاه تهران و از فعالین دانشجویی طیف جمهوری خواه این دانشگاه روز ۱۹ تیر ماه در خیابان ۱۶ آذر دستگیر شده است.

                              این بازداشت درشرایطی صورت گرفت که هیچ گونه تجمع و یا حرکت دانشجویی در اطراف دانشگاه در جریان نبوده و وی در حال تردد در مسیر دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل گردید.

                              با توجه به سوابق بازداشت پیشین این فعال دانشجویی در خرداد ماه ۸۲ و مراسم روز جهانی کارگر احتمال بازداشت محمد قائم مقامی توسط نهاد امنیتی سپاه و یا نهادهای موازی قابل توجه است.

                              لازم به ذکر است نهاد امنیتی سپاه پس از بازداشت گسترده فعالین دانشجویی در خرداد ماه ۸۲ ُ در ماههای اخیر نیز باردیگر با بازداشت یاشار قاجار و عابد توانچه دورجدیدی از برخورد با فعالین دانشجویی را آغاز نموده است.

                              در حال حاضر موجی از نگرانی در بین فعالین دانشجویی به خصوص دانشجویان دانشگاه تهران نسبت به وضعیت وی به وجود آمده است.

                              گفتنی است در سالگرد ۱۸ تیر ماه امسال کیوان رفیعی از فعالین حقوق بشر نیز درمقابل دانشگاه تهران بازداشت شده و تاکنون اطلاعی از محل نگهداری وی در دست نیست.

                              Comment


                              • محمدرضا خوانساری فعال سیاسی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی حداد( زارع دهنوی) به اتهام تبلیغ علیه نظام به یکسال حبس تغزیری محکوم شد .

                                محمدرضا خوانساری 46 ساله که جمهوریخواه مستقل می باشد درجریان اعتراضات دانشجویی خرداد ماه ۸۲ به پخش اعلامیه هایی برعلیه حاکمیت و به طرفداری از برپایی رفراندوم افدام کرده بود .

                                وی در تاریخ ۵/۵/ ۸۲ توسط وزارت اطلاعات شناسایی و بازداشت شد .

                                محمدرضا خوانساری پس ازبازداشت به سلول انفرادی منتقل و سپس به بند ۱ زندان اوین انتقال یافت و پس از یک ماه با سپردن قرار وثیقه از زندان آزاد شد.

                                همچنین بر اساس اخبار رسیده کیوان رفیعی فعال حقوق بشرروز یکشنبه در سالگرد ۱۸ تیر ماه در مقابل دانشگاه تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

                                کیوان رفیعی پیش از این نیز به دفعات توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده و از سوی دادگاه به ۱ سال حبس تعلیقی محکوم شده بود. وی درطی چند هفته ی گذشته نیز بارها توسط اداره اطلاعات احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفت.

                                به نظر میرسد این بازداشت توسط وزارت اطلاعات صورت گرفته باشد و کیوان رفیعی هم اکنون در بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری شود.

                                Comment

                                Working...
                                X