Announcement

Collapse
No announcement yet.

Niki Karimi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

vay sia to dige ki hasti in akse eshghe sabeghe mane, vay mimiram, az bas ke in khoshtipe, muuuuuuuuuuuaaaaaaaaaahhhhhhhhh

MAHSA

[/CENTER]

Comment

LooL Mahsa

Comment

Comment

Comment

The last decade issue of Cannes in 1997 introduced Iranian New Wave Cinema to the World by conferring Abbas Kiarostami with the Palme D’Or .

The 60th Cannes Film Festival this year has selected Iranian actress and director Niki Karimi to be on the jury of the Cinéfondation and the short films section of the event, which will take place from May 16 to 27.

Chinese director Jia Zhang ke will preside over the jury, which includes Deborah Nadoolman Landis (costume designer, USA), J.M.G. Le Clezio (writer, France), and Dominik Moll (director, France).

Karimi, 36, was also among the jury members for the debut features section of the 57th Berlin International Film Festival, which took place last February.

In addition, she was chosen to be on the jury of the international Thessaloniki film festival(Greece, 2002), and on the juries of many other film events, including Rennes (France 2003), Damascus (Syria 2004), Switzerland (2005), Delhi 'Osian' (India 2006), Reykjavik (Iceland 2006), and Izmir (Turkey, 2006).

Karimi has been widely acclaimed for her roles in many popular Iranian films, and has won numerous awards in international and Iranian events. She has also directed several short films and the two feature length movies 'A Few Days Later' (2006), and 'One Night' (2005).

She appears in Sirus Alvand's film 'The Second Wife', which is currently at the postproduction stage.

The Official Jury of the Cinéfondation and Short and Films is an international jury comprised of a President and four film personalities. It awards the Short Film Palme d'Or ( different from the more famous Feature Film Palme D’Or Prize ) as well as the prizes for the three best films of the Cinéfondation.

As for the films in Competition for the Feature Palme D’Or, it should be noticed that Marjane Satrapi’s French Production Persepolis has been nominated.

Comment

نيكي كريمي نامزد نمايندگي مجلس

ارگان رسمي انصار حزب الله در خبري مدعي شد كه "نيكي كريمي" بازيگر وكارگردان زن سينماي ايران كه هم اكنون در جشنواره كن به سر مي برد، قصد دارد نامزد نمايندگي مجلس شوراي اسلامي شود.

به گزارش ايلنا، هفته نامه "يالثارات" در ادامه خبر خود با اشاره به انتقاد هاي اخير "نيكي كريمي" از اكران نشدن فيلم "يك شب" كه بازتاب فراواني در رسانه ها داشت، اين انتقادات را تبليعاتي خواند و در راستاي نامزد شدن براي نمايندگي مجلس عنوان كرد.

"نيكي كريمي" بازيگر و كارگردان مطرح ايراني امسال به عنوان داور بخش سينه فونداسيون شصتمين دوره فستيوال فيلم كن در اين جشنواره حاضر است.

Comment

According to Iranian New Agency ISNA Multi award winning Iranian actress and newly director, Niki Karimi has written an open letter to the cinematic deputy of Iran's ministry of culture and Islamic guidance. Karimi has written the letter about the undefined situation of screening her first feature film 'One Night' (2004) in Iran.

The movie was represented in more than 8 international film festivals, including the international Fajr film festival here, the 2005 Cannes film festival, Munich and Toronto film festival and the Osian's Connoisseur film festival.

The letter goes as follows:

'To the respected cinematic deputy of ministry of culture and Islamic guidance: calling for public justice and opinion in order to resolve a professional question is the last option for an artist. This is the option I choose in hope to resolve the question concerning my film that has not yet been screened even after three years of its production date.

According to all the existing documents and evidence 'One Night' has been through all the legal procedures and has no ambiguous points. The film has also been represented at the Fajr film festival and other prestigious international festivals. Under such clear circumstances, the supervision and evaluation general office still refuses to ensure a screening license for the film. This movie is not to unbalance the sales record of other movies nor is it in contrast with the cinematic standards of today. The film was made three years ago based upon an idea that was formed then, but if the social standards and criterions have changed today, it would not be too hard to clearly announce the impossibility of screening the movie.

It is not too great an honor for me to make banned films, and I don't gather that announcing a permanent disqualification on the film would mean the defeat and incapability of your managers. Though I know 'One Night' is neither the first nor the last film of this bulky profile.

'One Night' will finally be screened one day and I am pretty sure about that. What accumulates in between is the ambiguity in the artist-people relationship. Clearing up these dark points is what seems to be your first responsibility.

This letter was written solely for people's judgment and historical remembrance, nothing less or more.

Niki Karimi May 2007’

SUMMARY & COMMENTS ON KARIMI’s Film

Tehran by night. Things start badly for Negar (Hanieh Tavassoli). She is adamant to greet her lover but her mother kicks her out of her flat. Not knowing where to go, Negar wanders in the streets all night long. The sleepless night makes her meet different men each in a different and unique circumstances. Three encounters with three different men who will each deliver their views on Love and Women and secretly try to seduce her …

According to some French critics Niki Karimi’s directorial debut is a brilliant one. One finds in her film all the ingredients for which Iranian Cinema has gained fame for as well as references to Abbas Kiarostami style: A political understatement disguised in the form of a road movie. Karimi however does not entirely copy Ten, one of the Great Maestro of Iranian Cinema masterpieces. One Night is not only brilliant but also troubling in that we are not just drawn towards the character of Negar, but are also introduced to aspects of amorous relationships that are more somber: revelations on adultery, disillusionment and passional crimes seem to punctuate the private conversations of Negar and her male protagonists. The anecdotic seduction scenes gradually create a poetic yet dark atmosphere. Karimi’s directorial wit is to shift away from a purely sociological analysis on the situation of women in Iran to illustrating a dramatic theatrical situation. One Night is a masterpiece where Iran’s capital, Tehran, very much like in the final scenes of the movie suggest is a city where light and darkness, and the notion of Good and Bad are confused and more complex than first sight as the film advances.

Comment

نيكي كريمي با دومين حضور سينمايي اش در سال 1369 و با فيلم" عروس " خود را به عنوان يك بازيگر توانا معرفي كرد. او اين قدرت را دو سال پس از " عروس" با بازي خيره كننده اش در فيلم "سارا" 1371 و " پري" به اثبات رساند. همين دو فيلم كافي بود تا او بتواند از ميان فيلمنامه هاي پيشنهادي با خيال راحت فيلمنامه دلخواهش را انتخاب كند. تا سه سال پس از "پري" - منهاي نيم ساعت انتهايي فيلم "بوي پيرهن يوسف " - نتوانست هنرنمايي چشم گيري ارائه دهد. بازي او در "رواني" هم موافق و مخالفاني پيدا كرد. اما در سال 1377 و با بازي معركه اش در فيلم "دوزن" بار ديگر به عنوان چهره سال نامش سر زبانها افتاد. پس از آن كريمي در دو فيلم "نسل سوخته" و "نيمه پنهان" بازيهاي جالب توجهي ارائه كرد. نيكي كريمي هيچگاه در دهه هفتاد نتوانست سيمرغ بلورين جشنواره فيلم فجر را بدست آورد. او زماني اين جايزه را بدست آورد كه شايد ديگر رغبتي براي گرفتنش نداشت.

با او همچنان يكي از بهترينهاي دنياي بازيگري در سينماي ايران است د رتهران گفت و گوئي کرده ايم که مي خوانيد.
                  پاي حرف هاي بازيگر شاخص سينماي ايران
                  نيکي کر يمي: نماينده مجلس؟

قرار نيست* فيلم* ديگري* را كارگرداني* كنيد؟ علاوه بربازيگري مشغول فيلمسازي هم شده ايد.
                  چرا، فيلم* نامه*اي* جديد نوشتم* كه* اميدوارم* بتوانم* امسال* آن* را جلوي* دوربين*ببرم.

اسم اين فيلمنامه چيست؟
                  فعلا درمرحله بازنويسي قرار دارد. اگر به نتيجه رسيدم آن را اعلام مي کنم.

شما به* طور معمول*در نقش* هايتان*، يك* كاراكتري داشتيد كه*جستجوگر بوده*، گونه نقش ها از علت خاصي دارد؟
                  علت* خاصي* به* آن* صورت* نداشت*، مثل* اينكه* آدم* از يكسري* نقش*ها خوشش مي*آيد. بنابراين* سعي* مي*كند كه* انتخاب* كند.

يعني* مي*خواهيد بگوييد به* نوعي* اتفاقي*بوده* و نقش* هايي* را كه* شما دوست داشتيد به صورت اتفاقي نقاط اشتراک داشتند؟
                  نه*، اتفاقي* نبوده*، خودم* شخصاكاراكتراهايي* را انتخاب* مي*كردم* كه* به دنبال*چيزي* باشند.

روزي* كه* در سينما شروع* به* كار كرديد ووارد عرصه* بازيگري* شديد، بيشتر چه* انگيزه*اي* شما را به*سمت* بازيگري* كشاند؟
                  فكر مي*كنم* احتمالا جذابيت* اين*حرفه* مرابه* سوي* بازيگري* و سينما سوق* داد.

خوب* عوامل* زيادي* باعث* جذابيت* اين*حرفه* مي*شوند، مثل* شهرت* و محبوبيت*، ارضاي*احساسات *و... كدام* يك* ازاين* عوامل* براي* شما جذابيت* داشت*؟
                  بخش* يادگيري* و همينطور تخيل*قدرتمندي* كه* در اين* حرفه* وجود دارد و آدم*مي*تواند جاي* آدمهاي* مختلفي* قرار بگيرد وازقالب خود جدا شود، اما سينما از نظرمن آموختني هاي فراواني دارد واينها باعث شد که من براي آموختن از 19 سالگي بازيگري را شروع کنم.

به* آن* چيزي* كه* مي*خواستيد، رسيده*ايد؟ يعني* آموختن* بسيار؟
                  بله*، تا حدود زيادي* رسيده*ام*.

اين* اواخر خيلي* كم* كار به* نظر مي*رسيد، ماجرا چيست*؟
                  نه. اتفاقا اين اواخر بسيار پرکار هم شده پارسال يک فيلم کارگرداني کردم وچند مورد بازي درسال گذشته وامسال هم دارم.

چقدر به* طراحي* لباس* و گريمتان* در بخش *بازيگري* اهميت* و وسواس* به* خرج مي دهيد.
                  خيلي برايم مهم است. نمي گذارم هراتفاقي برايم دراين زمينه بيفتد. خودم هم قدرت اظهارنظر نداشته باشم با اين حال آگاهانه رفتار مي کنم.

يعني در واقع دراين زمينه در کار گريمور و طراح لباس هم اظهار نظر مي کنيد؟
                  بله. به هرحال سينما يک کار گروهي است و نمي تواند يک طرفه پيش برود.

تا به حال پيش آمده که پيشنهادي را نپذيريد وبعد پشيمان شويد؟
                  نه خوشبختانه.

</STRONG>از بازي درفيلمي پشيمان شده ايد؟
                  بله. چند مورد بوده که واقعا باعث کدورت وپريشان خاطري ام شده است. مثلا سناريو را که خواندم خوب بوده، عوامل توليد هم همه حرفه اي وحتي قرار است همه چيز خوب پيش برود اما نتيجه کار برعکس شده وبه حيثيت کاري همه لطمه وارد ساخته است. اجازه بدهيد بيشتر از اين توضيح ندهم.
                  </STRONG>
                  اگربازيگر نمي شديد مي توانستيد يک مترجم خوب شويد. چراروي مترجمي کار نکرديد؟
                  خودم نخواستم متمرکز شوم. درهمين حد برايم کافي بود.

خيلي ها معتقدند که شما جزو معدود بازيگراني هستيد که بيش از يک دهه ماندگار شديد. رمز ماندگاري اتان را چه مي بينيد؟
                  ماجرا اين است که يک انسان نبايد بيش از هرچيز روي يک مساله کارکند. هر انساني رنگ ولعابهاي متفاوتي دروجود خود دارد که پرورش هريک از آنها براي خوداو شيرين و ماندگار است.

ولي خيلي از پيشکسوتان معتقدند که بايد برروي يک چيز متمرکر بود تا موفق شد.
                  خير. نظرمن دقيقا برعکس است. به نظرم همه هنرها به يکديگر وابسته اند. هنرمند بايد درهمه زمينه ها خودرا مورد آزمايش قرار دهد تا کشفي بزرگ درتوانايي هاي خود داشته باشد.

شما در ترجمه*، بازيگري*، كارگرداني* وبخشهاي* مختلف* هنر فعاليت* مي*كنيد و موفق*هستيد و مسئله* جالب* توجه* و قابل بحث در فعاليتهايتان* اين است که، خوشبختانه* هيچگاه* شخصيت* هنري* تان* موردسوال* قرار نگرفته* است.
                  من* اصلا به* اين* چيزها فكر نمي*كنم* وبرايم* مهم* اين* است* كه* بتوانم* هر روز ياد بگيرم* وبتوانم* مفيد باشم*. من* براي* خودم* كار مي*كنم* وتوجهي* به* ديگر مسايل* و حرف* و حديث* هاندارم.

بزرگترين* آموخته* شما از هنر و مهم*ترين*تاثير آن* در زندگي* شخصي* تان* چه* بوده است؟
                  من فکر مي کنم کسي که کار هنري مي کند هيچگاه زندگي عادي ندارد. بنابراين خيلي لذت آوراست که هيچ چيز رنگ کهنگي به خود نمي گيرد. دائم به اين قضايا فکرمي کنيم که کار بعدي چيست؟ يا اينکه وقتي سرصحنه فيلمبرداري هستيم دائم درحال يادگيري هستيم وچيزي کسالت اور نيست.

*شما وقتي* فيلمي* بازي* مي*كنيد يا كاري* را *انجام* مي*دهيد، نظر مردم* چقدر برايتان* مهم* و درچه* درجه*اي* از اولويت*قرار دارد؟
                  قطعا برايم* مهم* است* كه* مردم* چه*فكري* مي*كنند و به* نظرشان* اهميت مي*دهم* واحترام* مي*گذارم.

بزرگترين* انتقادي* كه* از شما مي*شود چيست*؟
                  نمي دانم. خيلي ها مي گويند که خيلي زود عصباني مي شوم يا اينکه دير با کسي ارتباط برقرار مي کنم اما انسان وفادار و با اراده اي هستم و سعي مي کنم که کارهايم را به نحو احسنت انجام بدهم.

بازيگري* چه* كمكي* در كارگرداني* به* شمامي*كند؟
                  كمكهاي* زيادي* مي*كند هر كس* كه*تجربه*اي* در سينما داشته* باشد و بخواهد در زمينه*ديگري* ازسينما تجربه اي جديد داشته باشد تجارب*قبلي* بسيار مي*تواند كار آمد و مفيد و موثر باشد.

تا چه* زماني* مي*خواهيد به* بازيگري* ادامه*دهيد؟
                  نمي دانم. فعلا که هر دو کار بازيگري و کارگرداني را انجام مي دهم وهيچ مشکلي راهم ندارم که بخواهم خداحافظي کنم.

اما خيلي*ها مي*گويند عمر بازيگري* نيكي*كريمي* به* انتهاي* خود نزديك* است*.
                  من اصلا به اين نظرها اهميتي نمي دهم. اگر کسي توانست هم سطح وشان من حرکت کند نظرش قابل تامل است ولي من فقط براي خودم کار مي کنم اينها برايم مهم نيست. برايم تنها نظر بزرگان سينما اهميت دارد.

درنقش هايتان، نقش مادرراهم بازي کرده ايد. فکر مي کنيد مي توانيد مادر خوبي هم باشيد؟
                  بله. قطعا.

در مورد داوري هايتان درجشنواره کن برايمان مي گوييد؟
                  ببينيد بحث داوري چيزي است که درآن مورد نمي تواني صحبت خاصي کني. همين قدر بدانيد که جشنواره بزرگ ومعتبري بود وبرايم افتخار زيادي داشت تا به عنوان داور چنين جشنواره اي انتخاب شوم.

</STRONG>درمورد فيلم پرسپوليس برايمان مي گوييد.
                  به هرحال آن نيز درنوع خود فيلمي بود با انديشه خاص خود. به لحاظ تکنيکي اثر برجسته اي نبود اما ارزش گذاري ها دراين نوع از جشنواره ها به دلايلي غير از مساله تکنيک هم بازمي گردد، وآن نوع سياستگذاري وراه انداري چنين فستيوالهايي است. پرسپوليس از منظر محتوايي مسائلي را مطرح مي کرد که به ذائقه بسياري خوش آمدوبه مزاج خيلي ها بد.
                  </STRONG>
                  درمحافل بسياري شنيده مي شد که نيکي کريمي از شهرت خودبراي استفاده هاي سياسي بهره مي برد. حتي حرف وحديثي پيرامون نمايندگي شما درمجلس شنيده مي شود.
                  اينها همه شايعات بي ارزش وکذبي است که کاملا روند عوام فريبانه اي به خود گرفته اند. پيشنهاد مي کنم گوش شما هم به اين حرفها بدهکار نباشد.

Comment

Comment

Working...
                    X