Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • زمزمه ها در ايران
    بشقابهای ماهواره جمع شد
    رسيورهای كتابی وارد می شود؟




    در ایران و بویژه در تهران، موج حملات پشت بامی برای جمع کردن بشقاب های ماهواره رو به فروکش گذاشته است. همزمان با خوابیدن این موج زمزمه های جدیدی آغاز شده است که با توجه به سوابقی که از گذشته باقی است می تواند واقعیت باشد. بموجب این زمزمه ها، صدها هزار دستگاه رسیورهای کتابی دیجیتال سفارشی ایران به دوبی رسیده و پشت مرزهای آبی ایران است. این رسیورها نیازمند بشقاب و نصب روی بام ها نیست و با یک آنتن بسیار کوچک، درکنار تلویزیون همان نقشی را بازی می کند که بشقاب روی پشت بام. از حضور وسیع این رسیوردها که حتی از یک کتاب نیز کوچک تر و کم حجم تر اند به بازار مصرف اروپا اکنون دو سالی می گذرد و تقریبا بازار آن پایان یافته و صادرات آن به کشورهای آسیائی با سرعت آغاز شده است. این رسیورها دراندازه های مختلف – نه بیشتر از یک کتاب- و قیمت های متنوع و ارزان اکنون در تمام فروشگاه های صوتی و تصویری اروپا نه تنها موجود است، بلکه اغلب حراج نیز می شود. این گمان که با استفاده از این بازار رو به رکود در اروپا، مافیای واردات قاچاق به ایران بهره گرفته و با نازل ترین قیمت دهها و صدها هزار رسیور را خریده و زمینه فروش داخلی آن را با حمله به پشت بام خانه ها فراهم ساخته باشند گمان بی جائی نیست.



    همزمان با این اخبار، سیمای جمهوری اسلامی همچنان به حیات رو به موت خود ادامه می دهد. یک وبلاگ نویس "مسافری درکویر" می نویسد:

    بخش عمده اي از برنامه هاي سيما هنوز اختصاص دارد به مردم مظلوم كشورهاي مختلف از جمله فلسطين، لبنان، عراق، افغانستان و... مردم ايران هم كه اصلا مظلوم نيستند! هنوز بخش عمده اي از برنامه هاي صدا و سيما به مذهب و مسائل مذهبي ربط پيدا مي كند كه متاسفانه توسط افرادي مطرح مي شود كه اصلا صلاحيت براي اجراي برنامه هاي مذهبي را ندارند. هنوز در برنامه هاي سيماي ايران تصاويري از جنگ ايران و عراق و گزارش هايي از زندگي شهيدان و جانبازان اين جنگ را ميبينيم. جالب اين است كه فقط خاطرات را مي شنويم و خبري از انعكاس مشكلات زندگي خانواده هاي شهيدان و يا آن جانبازي كه پول تهيه داروي خود را ندارد نيست.

    بزرگترين مشكل سيما اين است كه آينه اي از جامعه امروزي ايران نيست. درست همانطوري كه تلويزيون شاه هم آينه اي از جامعه آن روز ايران نبود. متاسفانه ريا و تظاهر را به راحتي در برنامه هاي سیما مي توانيم ببينيم و اين كتابي صحبت كردن ها و استفاده از واژگاني كه مخصوص مكتب جمهوري اسلامي است توجه مردم را به سيماي جمهوري اسلامي كم كرده است.

    نكته جالب ديگر اينجاست كه برنامه هاي تلويزيون جام جم جمهوري اسلامي كه مخصوص ايراني هاي خارج از كشور است كاملا با شبكه هاي داخلي ايران از زمين تا آسمان تفاوت دارند. ظاهر مجري ها اولين تغییری است كه توجه را جلب ميكند. معمولا آقايون مجري ريش هاي خود را تراشيده اند و خانم ها هم ميتوانند فقط ! در تلويزيون جام جم آرايش كنند! خط هاي تلفني بيشتري جواب داده مي شود و مسلما انتقاد ها هم بيشتر است و حتي به نظر من امور فني هم خيلي دقيق تر انجام ميشوند. خيلي از هنرپيشه ها و هنرمنداني كه مردم داخل نمي توانند آنها را در شبكه هاي داخلي ببينند هر چند وقت يكبار در تلويزيون جام جم آفتابي ميشوند.

    معمولا جمهوري اسلامي در همه چيز سياست هايش را چندگانه جلو مي برد و اين در مورد صدا و سيما هم صدق مي كند.


    Comment


    • روزنامه ايران
      دوقلوی
      كيهان می شود؟
      نرگس تهرانی



      همزمان با تدارك از سرگيری انتشار روزنامه ايران(ارگان دولت جمهوری اسلامی ايران)، شنيده ها حكايت از انجام برخی تغييرات در اين روزنامه و تبديل آن به يك كيهان ديگر در عرصه رسانه ای آيران دارد.
      درهمين ارتباط، قهرمان شجاعی، وكيل پرونده روزنامه ايران گفت: شعبه ۱۰۶۰ دادگاه عمومی تهران تا آخر هفته جاری، رأی خود را در خصوص پرونده توقيف روزنامه ايران اعلام مي‌‏كند.
      قهرمان شجاعی در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"،‌‏ با اعلام اين مطلب گفته است: پيش از اين، بازپرس شعبه ششم دادسرای ويژه كاركنان دولت، روزنامه ايران را رفع توقيف كرد، اما اين قرار، با اعتراض هيأت نظارت بر مطبوعات به دادگاه عمومی تهران ارجاع شد، كه دادگاه مربوط به «رفع اختلاف بين نظر بازپرس پرونده و هيأت نظارت بر مطبوعات» هم روز ۲۵ تير ماه برگزار شد و قرار است قاضی پرونده رأی خود را كه قطعی و لازم‌‏الاجراست، ظرف هفته جاری اعلام كند.
      وی در خصوص مرخصی مهرداد قاسم‌‏فر و مانا نيستانی، سردبير و كاريكاتوريست هفته‌‏نامه ايران جمعه گفت: مرخصی موكلانم روز چهارشنبه به پايان مي‌‏رسد، اما بدنبال تبديل قرار بازداشت قاسم‌ ‏فر و نيستانی هستيم تا ديگر به زندان بازنگردند.
      دراين ميان، شنيده ها حاكيست: در پی اعمال فشار صفارهرندی، وزيرارشاد دولت، بر خادم المله، مدير ايرنا و اسلامی فر مدير مسئول روزنامه ايران، اين روزنامه دچار خانه تكانی شده است و همانگونه كه صفار هرندی چند روز پيش اعلام كرد، قرار است ايران با تيم جديدی كه به آن تزريق شده است و خواهد شد انتشار خود را از سر بگيرد.
      كادر تحريريه روزنامه ايران از حاميان اصلاح طلبان بوده كه اين موضوع همواره مورد انتقاد محافظه كاران قرار داشت. حتی پس از اينكه احمدی نژاد به قدرت رسيد كادر تحريريه حفظ شد و خادم المله و اسلامی فر نيز بر حفظ آن و عدم تغيير در آن تاكيد داشتند. اما در پی چاپ كاريكاتوری كه به توقيف موقت روزنامه ايران انجاميد، تيم كيهان كه اكنون در وزارت ارشاد مستقر شده است، فشار برای تغيير كادر روزنامه ايران و در دست گرفتن اين نشريه را تشديد كرده بود.

      Comment


      • سخنانی كه برای امريكا و اسرائيل دلنشين تر از حزب الله لبنان است
        مصباح يزدی
        نصرالله سرباز آيت الله العظمی خامنه ايست
        و در لبنان فقط عكس رهبر ايران ديده می شود




        همزمان با مصاحبه غافلگير كننده سيد حسن نصرالله با تلويزيون لبنان كه طی آن به اشتباه بودن گروگان گرفتن دو سرباز اسرائيل اعتراف كرد، محمد تقی مصباح يزدی در جريان سفر به خوزستان كه معمولا انگيزه های "شكر"ی دارد، درباره جنگ لبنان گفت:

        حزب‌الله لبنان گروهی كوچك از اقليتی در كشوری كوچك است كه پاسداری را از پاسداران انقلاب اسلامی و حضرت امام خمينی آموخته است. او كه در مراسم روز پاسدار در اهواز سخنرانی می كرد اضافه كرد: من در گذشته به يكی از شهرهای لبنان سفر كرده بودم و ديدم در اين شهر هيچ اثری از عكس‌های مقامات دولتی لبنان به چشم نمي‌خورد، درعوض همه جا با عكس‌های بزرگ از امام خميني(ره) و مقام معظم رهبری تزئين شده بود.

        در حال حاضر رهبر حزب‌الله يكی از محبوب‌ترين مردان جهان است و اين در حالی است كه او افتخار خود را اين مي‌داند كه سرباز آيت‌الله العظمی خامنه‌ای است.

        حزب الله كه يك گروهی كوچك با امكانات محدود بود بر چهارمين ارتش دنيا پيروز شد؛ آبروی اسرائيل ريخت و شكست‌ناپذير بودن آن برباد رفت.


        Comment


        • عیسی سحر خیز
          برای 4 سال اقامت، راهی اوین می شود




          همانگونه كه از ابتدا نیز پیش بینی می شد، سرانجام شعبه 1083 دادگاه عمومي تهران عيسي سحرخيز را به 4 سال حبس تعزيري و 5 سال محروميت از مسووليت‌هاي مطبوعاتي محكوم كرد و رای به لغو پروانه انتشار ماهنامه «آفتاب» و روزنامه «اخبار اقتصادي» داد!

          عیسی سحرخیز مدیركل مطبوعات در دولت خاتمی و نماینده مطبوعات در هیات نظارت بود. در یكی از جلسات همین هیات، محسنی اژه ای وزیر اطلاعات و امنیت كنونی كه در آن زمان نماینده قوه قضائیه در هیات نظارت بود به وی حمله كرده و دست سحرخیز را گاز گرفت كه انتشار عكس با حیرت عمومی روبرو شد. سحرخیز از اژه ای شكایت كرد اما این شكایت نیز همان سرنوشت را پیدا كرد كه شكایت تاج زاده از احمد جنتی دبیر شورای نگهبان بدلیل تقلب در انتخابات مجلس ششم و ابطال بیش از 700 هزار رای مردم تهران و تحمیل حداد عادل به آن مجلس. آن آراء باطل شد تا علیرضا رضائی از نیروهای ملی مذهبی وارد مجلس هفتم نشود و بجای آن حداد عادل به مجلس تحمیل شد تا با تكمیل تقلب ها در انتخابات مجلس هفتم بر صدر نشسته و رئیس مجلس شود!


          Comment


          • عمادالدين باقی قرار است
            بعد از مدتی به سحرخيز بپيوندد!





            همزمان با اعلام رای محکومیت عیسی سحرخیز، دومين جلسه بازپرسي ازعمادالدين باقي، رئیس کانون دفاع از حقوق زندانیان در شعبه 14 بازپرسي دادسراي انقلاب برگزار شد.
            قرار است عمادالدين باقي در هفته جاري به همراه وكيل مدافع خود در شعبه مزبور حاضر شده و در باره مصاحبه‌‏هاي خود با روزنامه واشنگتن پست و برخي نشريه‌‏هاي ديگر بازجوئی پس بدهد. باقی از اولین محققان انتقادی انجمن حجتیه در جمهوری اسلامی است و هر نوع بهانه ای برای پیگرد وی و انتقال دوباره اش به زندان به نوعی به آن تحقیق باز می گردد.


            Comment


            • تركيه جلوی پرواز "توپولف" هاي
              ايران را در آسمان اين كشور می گيرد




              رئيس سازمان هواپيمايی كشوری اعلام داشت كه جمهوری اسلامی در انتظار اعلام نظر رسمی دولت تركيه مبنی بر جلوگيری از پرواز هواپيماهای خطوط هوائی ايران با استفاده از حريم هوائی تركيه است. گفته می شود سازمان هواپيمايی تركيه اعلام كرده است كه هواپيماهای مسافربری ايران - از نوع "توپولوف ‪ "۱۵۴روسی- استاندارد لازم را ندارد و از اين پس اجازه ورود به حريم هوايی تركيه را نخواهد داشت.

              يك مقام شركت "ايران ايرتور" گفت: در صورت جلوگيری از عبور و يا فرودهواپيماهای اين شركت در تركه و در حين پرواز، خلبان هواپيما تصميم مقتضی را خواهد گرفت. ما از كاركرد اينگونه هواپيماها راضی هستيم. هواپيمای "توپولوف ‪ "۱۵۴در بسياری از كشورهای جهان مسافر جا بجا می كنند و دارای استانداردهای جهانی پرواز اند.

              رئيس سازمان هواپيمايی كشوری نيز گفت: اكنون در مجموع‪ ۱۲۰فروند انواع هواپيما در خطوط هوايی داخلی و خارجی كشور درحال سرويس دهی مي‌باشد كه ‪ ۲۵فروند آن از نوع "توپولوف ‪ "۱۵۴روسی است.

              شركت "ايران ايرتور" از دو سال پيش مجوز خريد ‪ ۲۲فروند هواپيمای جديد را دريافت كرده، اما اين هواپيماها مشمول تحريم‌های آمريكاشده است.

              مقام شركت ايران اير تور مدعی شد كه دليل تصميم مقامات تركيه می تواند مسائل امنيتی داخل هواپيما باشد و به همين دليل بار اضافی مسافران كه به داخل هواپيما برده می شود از اين پس دقيق تر كنترل شده و كاهش خواهد يافت.

              ظاهرا اشاره اين مقام به محدوديت ها و كنترل های جديد در فرودگاه های بين المللی بدنبال كشف و خنثی سازی چند عمل تروريستی است.


              Comment


              • مصاحبه غافلگیر کننده رهبر حزب الله لبنان

                اگر می دانستم به لبنان حمله می شود

                با گروگان گیری موافقت نمی کردم




                سيد حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان، در یک اظهار نظر غافلگیر کننده، به شبکه تلویزیونی المنار در لبنان گفت:

                اگر می دانستم گروگان گرفتن دو سرباز اسرائيلی به جنگی 34 روزه منجر می شود، با چنين کاری موافقت نمی کردم. اگر حالا از من بپرسيد: اگر 11 ژوئيه بود و يک درصد احتمال می داديم که ربودن دو سرباز اسرائيلی به جنگی شبيه اين جنگی که رخ داد منجر خواهد شد، آيا باز هم عمليات گروگانگيری را انجام می داديم؟ پاسخ من اين است که نه؛ قطعا نه؛ هم به دلايل انسانی و اخلاقي، هم به دلايل امنيتي، نظامی و سياسی."

                نصرالله پیش بینی کرد: نه نيروهای تحت فرمان وی و نه طرف اسرائيلی 'به سمت دور دوم' درگيری حرکت نمی کنند. طی 34 روز درگيری ميان حزب الله و ارتش اسرائيل، بيش از 1000 لبنانی جان باختند و بر اثر حملات هوايی اسرائيل بخش های وسيعی از جنوب لبنان به ويرانه تبديل شد.

                اظهارات جدید نصرالله خلاف آن نظراتی است که در جریان جنگ اعلام داشته و به پیروی از رهبر جمهوری اسلامی مدعی شد که با گروگان گرفتن دو سرباز اسرائیلی توطئه بزرگ امریکا و اسرائیل خنثی شد!


                Comment


                • Despite intense disagreement over suspected nuclear weapons and terrorism, the Bush administration decided Tuesday to allow former Iranian President Mohammad Khatami to visit the United States.

                  A visa was granted Tuesday to Khatami and several Iranians who will accompany him, said State Department spokesman Tom Casey.

                  There will be no restrictions on his travel.

                  Khatami plans to attend a U.N. conference and speak at the Washington National Cathedral.

                  No meetings with U.S. officials are anticipated, Casey said.

                  Comment


                  • یک رشته بمبگذاری در عراق موجب کشته شدن دست کم 50 نفر شده است.
                    ۲۴ نفر در اثر انفجار بمب در بازار شورجه، که يک بازار عمده فروشی بزرگ در بغداد است کشته و دست کم ۳۵ نفر مجروح شدند.

                    بازار شورجه، یکی از معروفترین بازارهای بغداد است و بسیاری از سراسر عراق برای معامله به این بازار می آیند.

                    اين محل قبلا نيز هدف بمبگذاری قرار گرفته بود و سه هفته قبل انفجار در اين محل ۱۰ کشته به جای گذاشته بود.

                    6 نفر از جمله یک مقام بلند پایه وزارت دادگستری عراق، در اثر تیراندازی مردان مسلح که اتومبیل آنان را متوقف کرده بودند به قتل رسیدند.

                    دو نفر دیگر نیز در اثر انفجار بمب در یک اتومبیل درمرکز بغداد کشته شدند.

                    پيشتر در اثر انفجار در يک مرکز استخدام در ارتش در شهر حله، در جنوب بغداد ۱۲ نفر کشته شده بودند. درميان مقتولين افرادی که تازه در ارتش استخدام شده بودند ديده می شوند.

                    در اين انفجار ۳۸ نفر نيز زخمی شده اند.

                    پليس می گويد بمبی که منفجر شد در يک دوچرخه پارک شده کار گذاشته شده بود.

                    حله مرکز استان بابل است که ساکنين آن ترکيبی از مسلمانان سنی و شيعه است.

                    اين شهر در گذشته شاهد يکی از پرتلفات ترين حملات از هنگام اشغال عراق درسال ۲۰۰۳ بود.

                    در فوريه سال ۲۰۰۵ در اثر حمله يک بمبگذار انتحاری ۱۲۵ نفر در اين شهر کشته شدند.

                    همچنین انفجار بمبی که در کنار یک جاده در یک شهر عمدتا شیعه نشین در شمال غرب بغداد، کار گذاشته شده بود موجب کشته شدن 6 عضو یک خانواده از جمله یک کودک خردسال شد.

                    انفجارهای بمب در بغداد یک هفته پس از آن است که فرماندهان نظامی عراقی و آمریکایی اظهار داشتند که عملیات گسترده امنیتی در بغداد، نتیجه مثبت به بار آورده است.

                    در اجرای این عملیات هزاران نیروی اضافی آمریکایی درطی چند هفته گذشته در بغداد اسقرار یافته اند.


                    Comment


                    • دولت افغانستان می گويد در نظر دارد نزديک به چهل فرودگاه در شهرهای مختلف اين کشور بازسازی و احداث کند.
                      اين طرح، بخشی از برنامه دراز مدت دولت افغانستان برای رفع معضل حمل و نقل در اين کشور است.

                      وزارت حمل و نقل و هوانوردی افغانستان می گويد اين فرودگاه ها در سه بخش درجه يک، درجه دو و درجه سه با هزينه ميليونها دلار ساخته خواهد شد.

                      محمد رمضان شفق، رييس اداره برنامه ريزی وزارت حمل و نقل و هوانوردی افغانستان به بی بی سی گفت تعهدهايی در زمينه تامين هزينه برای آغاز به کار بازسازی فرودگاه های درجه اول در شهرهای کابل، مزارشريف، هرات و قندهار دريافت شده است.

                      قرار است اين فرودگاه ها با استانداردهای سازمان بين المللی هوانوردی غيرنظامی (ايکاو) احداث شود.

                      به گفته اين مقام وزارت هوانوردی افغانستان، بانک توسعه آسيايی نيز پذيرفته است که هزينه احداث پنج فرودگاه درجه دوم را در اختيار اين وزارت قرار دهد.

                      در گام نخست، فرودگاه های ولايتهای باميان، پکتيا، بدخشان و تخار احداث خواهد شد.

                      در کل، قرار است هفده ميدان هوايی درجه دو در افغانستان احداث شود.

                      برای احداث هر يک از فرودگاه های درجه دو، ۳۵ ميليون دلار نياز است.

                      افغانستان کشوری کوهستانی و به آبهای آزاد دسترسی ندارد. راه های زمينی اين کشور نيز، در اثر جنگهای درازمدت، فرسوده شده است.

                      هرچند دولت افغانستان برنامه هايی برای احداث و بازسازی جاده های اين کشور روی دست دارد که از مدتی به اين سو دنبال می شود، اما برای رسيدگی به حالات اضطراری، دولت افغانستان می گويد ۱۹ فرودگاه کوچک نيز در نقاط مختلف اين کشور احداث خواهد کرد.

                      ساکنان مناطق مختلف افغانستان بارها از جاده های فرسوده و ناهموار و مشکلات حمل و نقل شکايت کرده اند.

                      رييس اداره برنامه ريزی وزارت حمل و نقل و هوانوردی افغانستان می گويد اين

                      Comment


                      • هوگو چاوز، رئيس جمهوری ونزوئلا در تازه ترين مرحله سفر خود به کشورهای آفريقايی و آسيايی در دمشق با بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه ملاقات و گفتگو کرده است.
                        پرزيدنت چاوز گفت او برای نشان دادن همبستگی با سوريه و ديگر کشورهای عرب در تلاش عليه اسرائيل و آمريکا، به دمشق سفر کرده است.

                        آقای چاوز قول داد که در مخالفت با آنچه که آنرا" تجاوز امپرياليستی" آمريکا در خاورميانه خواند در کنار سوريه بايستد.

                        خبرنگار بی بی سی در دمشق می گويد هوگو چاوز همچنين اميدوار است که در تلاش هايش برای عضويت ونزوئلا در شورای امنيت سازمان ملل متحد به عنوان عضو غيردائم، از حمايت کشورهای عرب برخوردار شود.

                        خبرنگار بی بی سی می افزايد که آمريکا اميدوار است به تواند مانع اين عضويت شود.

                        هزاران نفر از مردم سوريه در خيابان های دمشق برای استقبال از هوگو چاوز جمع شده بودند و بشار اسد در کاخ رياست جمهوری، به وی خوش آمد گفت.

                        در هفته های اخير آقای چاوز از چندين کشور ازجمله ايران و مالزی ديدن کرده است.

                        آقای چاوز از منتقدان سرسخت تهاجم اسرائيل به لبنان بوده و در اين مورد دارای موضع مشترک با سوريه است.

                        انتظار می رود رئيس جمهور ونزوئلا در جريان ديدار خود از دمشق چند موافقت نامه در زمينه انرژی با دولت سوريه امضاء کند.

                        آقای چاوز قبل از سفر به سوريه در مالزی با گروهی از بازرگانان و صاحبان صنايع محلی ملاقات کرده و آنان را تشويق به سرمايه گذاری در اقتصاد ونزوئلا کرده بود.

                        هوگو چاوز از سوريه راهی آنگولا خواهد شد.

                        Comment


                        • دبيرکل سازمان ملل متحد در ملاقات با نخست وزير اسرائيل خواستار خاتمه محاصره لبنان شده و از آزادی نظاميان اسرائيلی حمايت کرده و در خبری ديگر، يک مقام ايرانی از تمايل اين کشور به بازسازی لبنان سخن گفته است.
                          روز سه شنبه، 30 اوت، کوفی عنان، دبيرکل سازمان ملل متحد که به اسرائيل سفر کرده، با اهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل، ملاقات کرد تا ديدگاه های خود را در مورد پايان محاصره لبنان و خروج ارتش اسرائيل از مناطق اشغالی جنوب آن کشور با وی در ميان بگذارد.

                          آقای عنان که پس از ديدار از لبنان، ملاقات با مقامات و بازديد از مناطق جنگ زده آن کشور وارد اسرائيل شده، ادامه محاصره لبنان توسط اسرائيل را خدشه دار کردن حق حاکميت ملی لبنان دانسته و خواستار لغو فوری آن شده است.

                          دبيرکل سازمان ملل که پس از گفتگو با آقای اولمرت در يک مصاحبه مطبوعاتی مشترک با وی شرکت داشت تاکيد کرد که به محض اينکه تعداد نفرات واحدهای صلحبانی سازمان ملل در لبنان - يونيفيل - به بيش از دو برابر تعداد کنونی يعنی حدود پنجهزار نفر افزايش يابد، لازم است اسرائيل تمامی نيروهای خود را از جنوب لبنان خارج کند.

                          دبيرکل سازمان ملل خواستار آن است که با خروج ارتش اسرائيل از جنوب لبنان، يک منطقه حايل بين نيروهای اسرائيلی و چريک های حزب الله ايجاد شود تا بقيه پاسداران صلح و همچنين نفرات ارتش ملی لبنان در آن مستقر شوند اما مقامات اسرائيلی تاکنون تاکيد داشته اند که تا زمان استقرار تمامی واحدهای پاسدار صلح سازمان ملل در جنوب لبنان نسبت به توقف ارسال اسلحه برای حزب الله اطمينانی ندارد و در نتيجه، به اشغال اين مناطق و محاصره لبنان ادامه خواهند داد.

                          کوفی عنان در عين حال خواستار آن شد که سه نظامی اسرائيلی که توسط گروه های تندرو فلسطينی و حزب الله لبنان به منظور مبادله با زندانيان فلسطينی و لبنانی در اسرائيل اسير شده اند بدون قيد و شرط آزاد شوند.

                          در همين مصاحبه مطبوعاتی، نخست وزير اسرائيل گفت که دولت وی به اجرای کامل قطعنامه شماره 1701 شورای امنيت ناظر بر آتش بس در جنگ اخير لبنان متعهد است اما در مورد برآوردن خواست های دبيرکل سازمان ملل اظهارنظری نکرد.

                          ماموريت دشوار

                          براساس قطعنامه شماره 1701 مصوب شورای امنيت، که به استقرار آتش بس در جنگ پنج هفته ای ارتش اسرائيل و حزب الله لبنان منجر شد، قرار است پانزده هزار نفر صلحبان سازمان ملل به واحدهای يونيفيل، که از سال 1978 در جنوب لبنان مستقر بوده و نفرات آنها در حال حاضر به حدود دو هزار نفر می رسد، ملحق شوند.

                          کوفی عنان افزايش نفرات يونيفيل به پنجهزار نفر را برای آغاز خروج اسرائيل از لبنان کافی می داند

                          همزمان، حدود پانزده هزار تن از نفرات ارتش ملی لبنان نيز حفظ امنيت جنوب کشور را، که تا کنون در دست چريک های مسلح حزب الله بوده، در اختيار خواهند گرفت.

                          استقرار ارتش ملی لبنان در جنوب اين کشور از جمله خواست های اسرائيل در اجرای قطعنامه های منجر به خروج اين کشور از لبنان در سال 2000 بوده است زيرا اسرائيل حضور افراد مسلح حزب الله در مناطق مرزی را تهديدی برای امنيت شهرهای شمالی خود محسوب می کند.

                          تا کنون کشورهای اروپايی وعده داده اند که واحدهايی متشکل از هفت هزار نفر را برای خدمت در يونيفيل به لبنان اعزام خواهند کرد اما گفته اند که استقرار تمامی اين افراد دو يا سه ماه به طول خواهد انجاميد.

                          آقای عنان می کوشد کشورهای ديگر، به خصوص کشورهای اسلامی را قانع کند تا بقيه نفرات مورد نظر قطعنامه 1701 را سريعا به جنوب لبنان اعزام دارند و تا کنون کشورهای مالزی، اندونزی و بنگلادش آمادگی خود را در اين مورد اعلام داشته اند و دولت ترکيه نيز اعزام نيرو به جنوب لبنان را در دست بررسی دارد.

                          اسرائيل گفته است که اندونزی، مالزی و بنگلادش با اسرائيل رابطه سياسی ندارند و نمی تواند برای حفاظت از امنيت خود به دولت هايی متکی باشد که موجوديت اسرائيل را به رسميت نمی شناسند.

                          دبيرکل سازمان ملل در ملاقات با نخست وزير اسرائيل خواهد کوشيد نظرات وی در اين زمينه را نيز تغيير دهد.

                          کوفی عنان پس از ديدار با نخست وزير اسرائيل برای ملاقات با محمود عباس، رهبر تشکيلات خودگردان فلسطينی، عازم کرانه باختری رود اردن می شود در حاليکه عمليات ارتش اسرائيل عليه فلسطينيان در واکنش به ربودن دو نظامی اسرائيلی در مرز غزه به کشته شدن دهها فلسطينی در طول حدود دو ماه گذشته منجر شده است.

                          تمايل ايران به شرکت در بازسازی

                          در خبری ديگر در مورد لبنان، يک مقام ايرانی گفته است که جمهوری اسلامی می خواهد سهم قابل توجهی در بازسازی لبنان داشته باشد.

                          سعيدلو (سوم از چپ) مقاومت مردم لبنان را ستود و به آنان وعده کمک داد

                          به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - علی سعيدلو، معاون اجرايی رييس جمهوری ايران که از لبنان ديدن می کند، ضمن تقدير از آنچه که شکست دشمن توسط مردم لبنان خوانده، ابراز اميدواری کرده است که ايران بتواند در ترميم ويرانی های ناشی از جنگ اخير به مردم لبنان کمک کند.

                          آقای سعيد لو، که در يک نشست خبری در محل سفارت ايران در بيروت سخن می گفت، افزود که تا کنون کمک های اضطراری ايران شامل دارو، مواد غذايی، بيمارستان صحرايی و چند دستگاه آمبولانس چند هفته پيش تحويل مقام های لبنانی شده است.

                          وی که با رييس جمهوری و نخست وزير لبنان نيز ديدن کرده و از مناطق جنگ زده بازديده به عمل آورده است، گفت که جمهوری اسلامی در نخستين مرحله در امر بازسازی جاده ها و راه های شهری لبنان مشارکت خواهد کرد.

                          معاون اجرايی رييس جمهوری ايران گفت که کشور وی بازسازی مدارس و مساجد آسيب ديده را نيز برعهده گرفته و در کوتاه ترين مدت آن را انجام خواهد داد.

                          به گفته علی سعيدلو، شهرهای بزرگ ايران نيز اعلام آمادگی کرده اند تا هرکدام بازسازی، سازماندهی و تجهيز يکی از شهرهای لبنان را بر عهده بگيرد.

                          قرار است دبيرکل سازمان ملل متحد در ادامه سفر منطقه ای خود از ايران و سوريه نيز، که از آنان به عنوان حاميان اصلی حزب الله ياد می شود، ديدن کند.

                          Comment


                          • رييس مجلس ايران خروج از پيمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای - ان پی تی - را رد کرده است و مقامات چين و فرانسه راه حل سياسی برای بحران هسته ای ايران را مورد حمايت قرار داده اند.
                            به گزارش خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - روز چهارشنبه، 30 اوت، غلامعلی حداد عادل، رييس مجلس ايران، در گفتگو با خبرنگاران گفت که ايران با پاسخ به بسته پيشنهادی اروپا باب مذاکره را گشوده و افزود که "بحث خروج ايران از ان پی تی هم اکنون مطرح نيست."

                            آقای حداد عادل در عين حال گفت که مجلس استفاده صلح آميز از انرژی هسته ای را به صورت قانون در آورده و افزود که "ملت ايران، مجلس و دولت بر استفاده کردن خود از اين حق قانونی اصرار دارند."

                            در حاليکه قطعنامه شماره 1696 شورای امنيت به ايران تا پايان ماه اوت مهلت داده است تا غنی سازی اورانيوم را متوقف کند يا با اقدامات بعدی شورا مواجه شود، مقامات جمهوری اسلامی غنی سازی را از حقوق انکارناپذير اين کشور به عنوان يکی از امضاکنندگان ان پی تی دانسته و بر آن تاکيد داشته اند.

                            ايران روز 22 اوت پاسخ خود به مجموعه پيشنهادی پنج عضو دايم شورای امنيت (آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا و فرانسه) و آلمان - موسوم به گروه 1+5 - را تسليم اين کشورها کرد.

                            گرچه جزييات پاسخ ايران هنوز انتشار نيافته، اما گفته می شود که اين پاسخ حاوی قبول درخواست تعليق غنی سازی نيست اما پيشنهاد مذاکره برای حل اين مساله را پيشنهاد می کند.

                            راه حل سياسی

                            هنوز تاريخ مشخصی برای تشکيل جلسه شورای امنيت به منظور بررسی جواب ايران و اقدامات بعدی در واکنش به آن تعيين نشده اما ايالات متحده اصرار داشته که به دليل خودداری ايران از قبول صريح درخواست تعليق غنی سازی، لازم است شورای امنيت قطعنامه ای حاوی وضع تنبيه های بين المللی عليه اين کشور را تصويب کند.

                            در همانحال، گزارش شده است که دولت چين مجددا از يافتن راه حلی سياسی برای بحران هسته ای ايران حمايت کرده است.

                            در پی ملاقات لی ژائوزينگ، وزير خارجه چين، ا عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه جمهوری اسلامی که به آن کشور سفر کرده، وزارت خارجه چين اعلام داشت که دو طرف پس از تبادل نظر در باره موضوع هسته ای ايران، خواستار مذاکرات ديپلماتيک برای حل اين مساله شده اند.

                            همزمان، دومينيک دو ويلپن، نخست وزير فرانسه نيز گفته است که برای بحران هسته ای ايران برون رفتی جز راه حل سياسی وجود ندارد.

                            آقای دو ويلپن در عين حال افزود که پاسخ ايران به پيشنهادهای اتحاديه اروپا به خصوص در زمينه غنی سازی اورانيوم، رضايتبخش نبوده است.

                            با اينهمه، نخست وزير فرانسه خواستار وحدت نظر کشورهای مختلف در اين زمينه شد و گفت که لازم است در اين مورد، جامعه بين المللی به شکلی متحد و قاطعانه عمل کند اما در عين حال، اعلام دارد که از گفتگو استقبال می کند.

                            کشورهای غربی خواستار مذاکره با ايران پس از پذيرش قطعنامه شورای امنيت و تعليق غنی سازی توسط اين کشور هستند در حاليکه به نظر می رسد که جمهوری اسلامی مذاکرات بدون پيش شرط را در نظر دارد.

                            Comment


                            • وقتی در کشوری جنگ رخ می دهد، آنچه گذشته از مایحتاج اولیه در اولین نگاه رخ می نماید، انهدام شبکه ارتباطی است.
                              جنگ در جنوب لبنان شبکه ارتباطی این کشور را به شدت در هم کوبید. اما هم اکنون یک شرکت مخابراتی به نام "مخابرات بدون مرز"(TSF) در حال تلاش برای برقراری ارتباط بین خانواده های لبنانی با یکدیگر است.

                              جولی کازناو از "مخابرات بدون مرز" که از آمریکا به لبنان آمده است می گوید:"همه تاسیسات شهری در جنوب لبنان تا شعاع بیست کیلومتری توسط بمب افکن ها نابود شده است. آن ها نه برق، نه آب و نه خطوط تلفن دارند. موبایل هم کار نمی کند."

                              وضعیت دشوار

                              مخابرات بدون مرز یک سازمان غیر دولتی است که با مشارکت برخی شرکت های خصوصی از جملهVodafone یا شرکت ماهواره اینمارست و نهادهای بین المللی از جمله کمیسیون ارتباطات اتحادیه اروپا تاسیس شده است.

                              مخابرات بدون مرزکار برقراری ارتباط اولیه در مناطق بحران زده را وظیفه خود قرار داده است.

                              به گفته اویسین والتون مدیر ارتباطات این سازمان، در مناطق جنگ زده و یا مصیبت زده کارکنان این سازمان می کوشند تا ارتباط مردم این مناطق را با سایر اعضای خانواده شان برقرار کنند.

                              این شیوه برقراری ارتباط از طریق اینترنت، فکس و تلفن صورت می گیرد.

                              اقدام سریع

                              مخابرات بدون مرز دارای سیزده کارمند تمام وقت و چهل داوطلب در فرانسه، نیکاراگوئه و تایلند است.

                              مخابرات بدون مرز در روستایی در جنوب لبنان

                              آن ها تلفن های کوچک ماهواره ای، تجهیزات ماهواره ای قابل حمل برای برقرای ارتباط با ماهواره و وسایل مخابراتی را به سرعت به مناطق بحران زده می رسانند.

                              آقای والتون می گوید:"ما می توانیم در ظرف چند دقیقه شبکه ارتباطی را برقرار کنیم."
                              مخابرات بدون مرز با یک تلفن ماهواره ای در سال 1998 کار خود را آغاز کرده است و اکنون بیش از پنجاه خط ماهواره ای و سی فرستنده در اختیار دارد.

                              این سازمان هم اکنون در مناطق تیره و سیدون در جنوب لبنان فعالیت می کند. خانم کازناو می گوید: "ما دو گروه به این مناطق اعزام کرده ایم که برای کارکنان سازمان ملل و نهادهای غیر دولتی و همچنین مردم این مناطق شبکه ارتباطی را ایجاد کردیم."

                              گروه های"مخابرات بدون مرز" از یک روستا به روستای دیگری می روند تا امکان برقراری ارتباط مجدد مردم مناطق مختلف با افراد خانواده شان در دیگر نقاط را فراهم آورند.

                              خانم کازناو این تجربه را بسیار زیبا توصیف می کند: "شما بلافاصله نتیجه کارتان را می بینید، وقتی به آن ها گوشی تلفن را می دهید و آن ها هنگام گفتگو با افراد خانواده شان می خندند یا می گریند، حس فوق العاده ای به آدم دست می دهد."

                              مخابرات بدون مرز در نظر دارد تا یک ماه درجنوب لبنان به کار خود ادامه دهد پس از آن سازمان ملل یا دولت لبنان تجهیرات ماهواره ای را برای احیای شبکه ارتباطی به منطقه خواهند آورد زیرا ارتباط ماهواره ای که "مخابرات بدون مرز" عرضه می کند عملا به دلیل هزینه بالای آن برای دراز مدت ، قابل استفاده نیست.

                              Comment


                              • در روزهای اخير انتقاد از دولت اهود اولمرت و خصوصا عملکردش در بحران لبنان و جنگ عليه حزب الله به شکلی فراگير در رسانه های اين کشور بازتاب يافته است.
                                بر اساس نظرسنجی های انجام شده، اسراييلی ‌ها به ترتيب، اهود اولمرت نخست وزير، امير پرتز وزير دفاع و دان هالوتس رئيس ستاد ارتش را مسئول اصلی ناکامی در مواجهه با حزب‌ الله می ‌دانند.

                                شدت انتقادات گاه به حدی می رسد که همه سابقه دولت اين کشور را زير ضرب می گيرد و آن را فاقد هرگونه نقطه مثبتی معرفی می کند.

                                در يکی از تندترين مقالات، برادلی بورستون، نويسنده روزنامه ها آرتص تا آنجا پيش رفته که به کنايه سيد حسن نصرالله را مناسب ترين شخص برای نشستن بر مقام نخست وزيری اسرائيل معرفی کرده است.

                                او با اشاره به بحرانی که گريبانگير اهود اولمرت نخست وزير فعلی اين کشور است، اسرائيل را عملا کشوری بدون نخست وزير خوانده است.

                                نويسنده برای توجيه نظر خويش به سلسله ای از مشکلات گريبانگير مقامات حکومتی اشاره می کند و سعی دارد خواننده را به نبود شخصيت های سالم و کارآمد در سطوح بالای اداره اين کشور مجاب کند.

                                قحط الرجال



                                تنها نصرالله است که توانست به مسائلی که طی چهار دهه گذشته جامعه اسرائيل را متفرق کرده بود خاتمه دهد


                                برادلی بورستون، ستون 'جای ويژه ای در دوزخ'، ها آرتص

                                وی با اشاره به پرونده ای که اخيرا عليه رئيس جمهور اسرائيل و بر اساس ادعای زنی از کارمندان سابق رياست جمهوری باز شده می نويسد: "کسی که بايد اسوه پاکدامنی باشد، اتهام تجاوز را به دوش می کشد".

                                او می افزايد: "فرمانده ارتش کشور که بايد سمبل فداکاری و جانبازی باشد، درست موقعی که مردم در مورد اين که آيا ارتش برای رفتن به جنگ آمادگی، برنامه، تدارکات و آموزش لازم را داشته يا نه، چند روزی مرخصی گرفته تا به امور مالی اش برسد".

                                و بعد تيغ تيز انتقاد را متوجه نخست وزير اسرائيل کرده و اهود اولمرت را چنين معرفی می کند: "مردی که از ۴ ژانويه بعد از آنکه شارون گرفتار سکته مغزی شد، به عنوان نخست وزير وارد ميدان شد و تا ۱۲ ژوئيه با بی مسئوليتی روشن، ضعفش را آشکار کرد".

                                نويسنده سپس شرايط فعلی حاکم بر دولت اسرائيل را به بی دولتی تشبيه می کند و معتقد است در واقع اينک دولتی بر کشور حاکم نيست و با اشاره به گذشت شش دهه از تشکيل اسرائيل، دولتش را با دولت خودگردان فلسطين مقايسه می کند: "برخلاف فلسطين که دولتش از عدم استقلال در رنج است (و تعدادی از مقاماتش توسط اسرائيل به زندان افتاده اند)، اسرائيل کشور مستقلی است که دولت ندارد".

                                برادلی بورستون در ادامه مقاله اش از عدم وجود افراد لايق برای اداره کشور سخن می گويد و با اشاره به جايگزين های ممکن برای پست نخست وزيری، آنها را شخصيت هايی تاثير گذار معرفی کرده که هچ يک توانايی شان را به اثبات نرسانده اند.

                                او سپس به کنايه می نويسد: "در وضع فعلی، تقريبا تنها چيزی که می تواند سر اولمرت را حفظ کند، سر حسن نصرالله است."

                                رهبری نصرالله


                                نويسنده ها آرتص اولمرت را رهبری بی مسئوليت معرفی کرده است

                                وی با طرح اين پرسش که اگر هنوز کشتن رهبر حزب الله در دستور کار است، چرا از نصرالله برای هدف مفيدی استفاده نشود، ويژگی های او را بر می شمرد: "سابقه اش را ببينيد. مردی که در امور امنيتی قوی و معقول است. نيروهايش از آمادگی لازم برخوردارند، خوب آموزش ديده اند، خوب مجهز شده اند و به خوبی محافظت می شوند".

                                برادلی بورستون سپس به سرعت عمل حزب الله در بازسازی و کمک به آسيب ديدگان جنگ و کمک های نقدی به آنان اشاره کرده و با يادآوری مصاحبه اخير نصرالله با تلويزيون لبنان می نويسد: "او مردی است که به اشتباه محاسبه اش اعتراف کرده و برخلاف اولمرت، رهبری است که اگر در قضاوتش اشتباه کرد، می تواند به صراحت آن را بپذيرد".

                                نويسنده ها آرتص در ادامه رهبران دهه های اخير اسرائيل را به تفرقه افکنی متهم می کند: "بيش از ۲۰ سال است نخست وزيران اسرائيل به سر کار می آيند و متعهد می شوند رهبری برای همه مردم باشند، اما فقط شکاف موجود را گسترده تر می کنند و اختلافات تازه می آفرينند".

                                وی به طنز نتيجه می گيرد: "چرا از رهبری بهره نبريم که برخلاف همه نخست وزيران اسرائيل توانسته مردم را متحد کند؟ تنها نصرالله است که توانست به مسائلی که طی چهار دهه گذشته جامعه اسرائيل را متفرق کرده بود خاتمه دهد: او به شکلی موثر استدلال های له و عليه موضوع زمين در برابر صلح را متوقف کرد. در حال حاضر هيچکس نمی خواهد چيزی بدهد. خصوصا در تنها جايی که برای همه مهم است: ساحل غربی."

                                "راست و چپ بيش از هر زمان ديگری از ژوئن ۱۹۶۷ تاکنون به هم نزديک تر شده اند. راست ها با از دست دادن غزه رويای اسرائيل بزرگ را به فراموشی می سپارند و چپ ها هم هدف حملات موشکی حماس، جهاد و حزب الله قرار گرفته اند و پايه ايدئولوژی پايان جنگ با پايان دادن به اشغال، را ويران شده می بينند."

                                برادلی بورستون در پايان مطلب نتيجه می گيرد که نصرالله با اين سوابق، لياقتش را به اثبات رسانده و می پرسد: "رهبران فعلی اسرائيل برای نشان دادن توانايی شان چه می کنند؟".

                                Comment

                                Working...
                                X