Announcement
Collapse
No announcement yet.
Important Political News
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
جان مک کين، سناتور جمهوری خواه آمريکايی، اعلام کرده است که او رسما وارد رقابت های مقدماتی حزب جمهوری خواه برای به دست آوردن نامزدی انتخابات رياست جمهوری 2008 خواهد شد.
مک کين اين خبر را در يک مصاحبه تلويزيونی که پنجشنبه پخش خواهد شد تاييد کرد.
او در ماه نوامبر کميته ای اکتشافی تشکيل داده بود و از آن زمان در سراسر آمريکا سفر و سخنرانی کرده است.
اما رودولف جوليانی، شهردار سابق نيويورک که او نيز برای کسب نامزدی حزب جمهوری خواه تلاش می کند، در هفته های اخير فاصله خود را از باقی رقبا زياد کرده است.
آقای مک کين که 70 سال دارد در مصاحبه ای از پيش ضبط شده با يک برنامه کانال تلويزيونی "سی بی اس" گفت: "من اعلام می کنم که نامزد انتخابات رياست جمهوری آمريکا خواهم بود."
آقای مک کين که در جنگ ويتنام خلبان بود پس از ساقط شدن هواپيمايش در سال 1967 پنج سال را به عنوان اسير جنگی دشمن سپری کرد.
وی که نماينده ايالت آريزونا در مجلس سنا است از متحدان جورج بوش در مورد جنگ عراق به حساب می آيد، با اين حال از نحوه مديريت جنگ انتقاد کرده است.
وی از طرح آقای بوش برای افزايش نيروها در عراق حمايت کرده اما همچنين به زبانی تند از دونالد رامسفلد، وزير سابق دفاع، انتقاد کرده و او را بدترين وزير دفاع در تاريخ کشور توصيف کرده است.
جيمز وستهد، خبرنگار بی بی سی، می گويد سن آقای مک کين ممکن است بزرگترين مانع او در اين رقابت ها باشد.
او در زمان انتخابات 2008 هفتاد و دو ساله خواهد بود و اگر برنده شود پيرترين کسی است که تاکنون رئيس جمهور شده.
وی در سال 2000 نيز وارد رقابت های مقدماتی حزب جمهوری خواه شد اما آن را به جورج بوش واگذار کرد.
Comment
-
مقامات امنيتی در افغانستان می گويند در اثر انفجار يک بمب در شهر غربی فراه، دو نفر کشته و نزديک به پنجاه تن ديگر زخمی شده اند.
ازمری بشری، سخنگوی وزارت داخله (کشور) افغانستان گفت که اين حمله در نزديک يک مکتب صورت گرفته است.
او گفت: "گزارشها حاکيست که در اين انفجار دو نفر کشته و چهل و هشت تن ديگر زخمی شده اند که دو نفر از زخمی ها ماموران پليس و متباقی همه غيرنظاميان هستند."
مسئولان محلی در فراه گفته اند که اين حمله يک موتر (خودرو) مربوط به پليس ملی افغانستان را هدف قرار داده است.
براساس گزارشها، اين بمب توسط دستگاه کنترول از راه دور منفجر شده و تا حالا مسئوليت آن را هيچ گروهی به عهده نگرفته است.
ولايت فراه اخيرا شاهد حملات افراد وابسته به طالبان بوده است.
ولسوالی بکوا دو هفته پيش از سوی گروه طالبان اشغال شد و پس از چندين ساعت، نيروهای امنيتی در يک عمليات نظامی، کنترول آن را دوباره به دست گرفتند.
Comment
-
سازمان ملل در گزارشی گفته است که داروهای نسخه ای تقلبی بازارهای کشورهای در حال توسعه را پر کرده که گاه عواقب مرگبار به دنبال دارد.
در اين گزارش همچنين آمده است که اعتياد به مواد افيونی (ترياک و مشتقات آن) اکنون در ايران بيش از هر کشور ديگری در جهان رايج است که دليل عمده آن نزديکی به مرکز توليد آن يعنی افغانستان است.
گزارش هيات کنترل بين المللی مواد مخدر می گويد که تا 50 درصد داروها در بازارهای دارويی کشورهای در حال توسعه تقلبی است.
اين گزارش همچنين می گويد که استفاده نادرست (استفاده به عنوان ماده مخدر) از داروهای نسخه ای به زودی از استفاده سوء از مواد مخدر غيرقانونی در جهان پيشی می گيرد.
اين هيات گفت که دولت ها بايد قوانين کنونی را به طور جدی اجرا کنند و قوانين تازه ای را در مورد فروش اينترنتی دارو وضع کنند.
اين گزارش گفت که بازار داروهای تقلبی به سرعت در حال گسترش است و افزود که "بيماران را در معرض خطرات جدی بهداشتی .... و در مواردی مرگبار قرار می دهد."
فيليپ امافو، رئيس هيات، گفت: "دستاوردهای سال های گذشته در کنترل مواد مخدر در جهان ممکن است در اثر اين تحول بديمن به طور جدی تضعيف شود."
او افزود داروهای تقلبی "به جاری شفا دادن ممکن است جان مردم را بگيرد."
گزارش گفت که سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی بايد در مقابله با داروهای تقلبی و قاچاقچيان آنها به آن دسته از کشورهای عضو که امکانات کافی ندارند کمک کنند.
اين هيات مستقر در وين همچنين گفت که سوءاستفاده از داروهای نسخه ای در اروپا، آفريقا و جنوب آسيا از اعتياد به هروئين، کوکائين و اکستسی فراتر رفته است.
بنابه اين گزارش در آمريکا تنها حشيش است که سوءاستفاده از آن از سوءاستفاده از داروهای نسخه ای پيشی می گيرد.
آقای امافو گفت که آمارهای دقيق در مورد سوءاستفاده از داروهای نسخه ای به سختی به دست می آيد زيرا بسياری از کشورها نمی دانند کدام داروها مورد سوءاستفاده قرار می گيرد.
Comment
-
پليس استان سيستان و بلوچستان در جنوب شرق ايران بار ديگر هدف حملات افراد مسلح قرار گرفته و اين بار دست کم دو مأمور انتظامی کشته و يک مأمور ديگر به گروگان گرفته شده اند.
به گفته رئيس پليس ايران، روز سه شنبه (27 فوريه) افرادی که او آنها را اشرار مسلح خوانده با مأموران پليس در منطقه نگور واقع در مرز پاکستان درگير شده اند که طی اين درگيری يک درجه دار و يک سرباز وظيفه پليس کشته شده اند و افراد مسلح موفق شده اند چهار مأمور ديگر را به گروگان بگيرند و با دو خودرو مجهز به سلاحهای نيمه *سنگين به کشور پاکستان فرار کنند.
اما وزير کشور ايران تعداد کشته شدگان را چهار نفر و تعداد گروگانها را يک نفر اعلام کرده و گفته که طی اين درگيری يک مأمور ديگر نيز زخمی شده است.
طی ماه جاری ميلادی اين دومين بار است که مأموران پليس در استان سيستان و بلوچستان هدف حمله مسلحانه قرار می گيرند.
Comment
-
رومانو پرودی، نخست وزير ايتاليا، به زحمت موفق به جلب رای اعتماد سنای اين کشور شده است که به او امکان می دهد همچنان در قدرت باقی بماند.
اين پيروزی ضعيف با 162 رای مثبت مقابل 157 رای منفی، يک هفته پس از آنکه سناتورها آقای پرودی را در زمينه سياست خارجی اش شکست دادند - که باعث کناره گيری دولت ائتلافی وی شد - به دست می آيد.
جئورجيو ناپوليتانو، رئيس جمهور ايتاليا، از آقای پرودی خواسته بود در قدرت باقی بماند و کابينه خود را در پارلمان به رای بگذارد که اکنون رای اعتماد سنا را به دست آورده است.
آقای پرودی روز جمعه بايد رای اعتماد مجلس سفلی را که در آن دارای اکثريتی به نسبت قوی است جلب کند.
آقای پرودی پس از رای گيری چهارشنبه سنا به خبرنگاران گفت: "من خيلی راضی هستم، حالا به مجلس سفلی می رويم."
آقای پرودی هفته گذشته، يعنی تنها 9 ماه پس از رسيدن به قدرت، استعفا داد که ناشی از رای منفی برخی از اعضای ائتلاف 9 حزبی دولت به سياست های وی بود.
برخی شرکای ائتلاف او با استقرار نيروهای ايتاليا در افغانستان و طرح گسترش يک پايگاه هوايی آمريکا در شمال ايتاليا مخالفت داشتند.
چالش های پيش رو
حاميان آقای پرودی، از کمونيست های سابق گرفته تا دمکرات مسيحی ها، پس از آن رای گيری مجددا متحد شدند.
کريستيان فريژر، خبرنگار بی بی سی در رم، می گويد که نتيجه رای گيری از قبل قابل پيش بينی بود.
کليه 9 حزب حاضر در ائتلاف يک هفته پيش موافقتنامه الزام آوری را درباره سياست های دولت امضا کرده بودند و بعيد بود با توجه به ترصد سيلويو برلوسکونی، نخست وزير سابق برای بازگشت به قدرت، آن موافقتنامه را زير پا بگذارند.
به گفته خبرنگار ما اکنون احزاب بايد تعهدات خود را رعايت کنند و اين همان جايی است که مشکلات شروع می شود.
در داخل ائتلاف دولت هنوز اختلافات بزرگی در مورد چند سياست کليدی وجود دارد، مثلا بر سر ماموريت نظامی ايتاليا در افغانستان به عنوان بخشی از ماموريت ناتو و اصلاح حقوق بازنشستگی که برخی از اعضای چپگرای دولت با آن مخالفند.
دولت همچنين در نظر دارد به زوج هايی که پيوند زناشويی نبسته اند يا همجنسگرا هستند حقوقی اعطا کند؛ لايحه ای که کاتوليک های مرکز ائتلاف به شدت به آن اعتراض دارند.
تحليلگران می گويند آقای پرودی هنوز با چالشی بزرگ روبروست، و با توجه به آنکه اکثريت ائتلاف او در سنا تنها بر پاشنه يک کرسی می گردد، مثل هميشه آسيب پذير است.
Comment
-
نوری المالکی، نخست وزیر عراق اعلام کرد اجلاس امنیتی عراق روز دهم مارس در بغداد برگزار می شود.
این کنفرانس امنیتی قرار است با حضور کشورهای همسایه عراق، مصر، پنج عضو شورای امنیت و نماینده دبیر کل سازمان ملل، اتحادیه عرب و سازمان کنفرانس اسلامی برگزار می شود.
دفتر مطبوعاتی نخست وزیر عراق اعلام کرد که برای کلیه کشورها دعوت نامه رسمی فرستاده شده است. هیچ یک از کشورهای دعوت شده تا کنون شرکت خود در این اجلاس را رد نکرده اند.
یک مقام وزارت خارجه عراق نیز از موافقت ایران، سوریه و عربستان برای شرکت در این اجلاس خبر داده است.
دیدار مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا در شرایط کنونی از سوی برخی تحلیلگران به نشانه تغییر سیاست آمریکا در برابر ایران و سوریه قلمداد شده اگر چه سخنگوی کاخ سفید و سخنگوی وزارت خارجه این مساله را رد کرده اند.
گروه مطالعه عراق به سرپرستی جیمز بیکر، وزیر امور خارجه آمریکا چند ماه پیش در گزارشی مفصل خواهان مذاکره مستقیم آمریکا با ایران و سوریه برای کاهش خشونت ها در عراق شده بود، امری که از سوی کاخ سفید چندان مورد اعتنا قرار نگرفت.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حضور همزمان ایران و آمریکا در این اجلاس را به نشانه تغییر در سیاست خارجی آمریکا ندانست و گفت که واشنگتن درصدد آن نیست که وارد مذاکرات دو جانبه با ایران شود.
پیش از این در تهران، علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی گفته بود که در صورتی که "مذاکره با آمريکا به مصلحت عراق باشد"، جمهوری اسلامی در چنين مذاکراتی شرکت می کند.
مقامات ایرانی بارها بر حمایت از دولت عراق تاکید کرده اند اگر چه دولت آمریکا می گوید ایران "مستقیم" یا "غیر مستقیم" در خشونت ها دخالت دارد ادعایی که از سوی تهران قویا رد شده است.
آقای لاريجانی همچنین خبر از دعوت هوشيار زيباری، وزير خارجه عراق، از منوچهر متکی، وزير خارجه ايران، برای شرکت در اجلاس را داده بود.
دبير شورای عالی امنيت ملی تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی آنچه را که به مصلحت و نفع عراق باشد انجام می دهد و نسبت به توانايی رهبران عراق در اداره اين کشور اطمينان دارد.
اجلاس امنيتی بغداد
قرار است اجلاس امنيتی عراق در اوايل ماه آوريل و با شرکت نمايندگان ارشد ايالات متحده، ساير کشورهای عضو دايم شورای امنيت، همسايگان عراق و چند کشور منطقه در بغداد برگزار شود و راه های خاتمه دادن به بحران امنيتی عراق را مورد بررسی قرار دهد.
رايس دعوت از ايران و سوريه برای شرکت در اجلاس بغداد را تاييد کرده است
انتظار می رود قبل از برگزاری اين اجلاس، نمايندگان کشورهای شرکت کننده در سطحی پايين تر، احتمالا سطح سفيران آنها در عراق، در جلساتی در ماه مارس به بررسی و تدوين دستور کار اجلاس آوريل بپردازند.
مشارکت دادن ايران و سوريه در تلاش برای حل بحران امنيتی عراق پيش از اين از سوی تعدادی از شخصيت های سياسی آمريکا پيشنهاد شده بود اما مقامات ارشد دولت آمريکا استقبال چندانی از اين توصيه به عمل نياورده بودند.
روز سه شنبه، 27 فوريه، کاندوليزا رايس، وزير خارجه آمريکا، برگزاری اجلاس آوريل و دعوت از ايران و سوريه برای شرکت در اين اجلاس را اعلام داشت.
در عين حال، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفته است که شرکت ايران در اجلاس بغداد به منزله تغيير در سياست ايالات متحده نسبت به ايران نيست و تاکيد کرد که در جريان اجلاس، آمريکا از مذاکره با ايران در مورد مسايلی جز بحران عراق خودداری خواهد ورزيد.
اجلاس بغداد در حالی برگزار می شود که ايالات متحده می کوشد اعضای شورای امنيت سازمان ملل را به وضع تحريم های گسترده تر عليه ايران به دليل ادامه برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی ترغيب کند.
همچنين، در ماه های اخير برخی از مقامات نظامی آمريکايی نهادهای نظامی جمهوری اسلامی را به تجهيز و کمک به شورشيان عراقی به منظور حمله به نيروهای آمريکايی متهم کرده اند.
Comment
-
آمريکا می گويد در تازه ترين دور گفتگوها ميان اعضای دائم شورای امنيت و آلمان درباره چگونگی گسترش تحريم ها برابر ايران، به خاطر خودداری اين کشور از متوقف کردن بخش های حساس برنامه اتمی اش، پيشرفت هايی حاصل شده است.
مقام های آمريکايی گفتند که بيشتر مسائل در زمينه گسترش تحريم ها عليه ايران حل و فصل شده و افزودند که سفرای اين شش کشور در سازمان ملل می توانند تنظيم پيش نويس قطعنامه تازه را هفته آينده آغاز کنند.
اين دومين دور گفتگوها ميان نمايندگان آمريکا، بريتانيا، فرانسه، روسيه، چين و آلمان پس از به سر آمدن مهلت شورای امنيت به تهران برای تعليق غنی سازی در روز 21 فوريه است.
نخستين دور گفتگوها روز دوشنبه در لندن انجام شده بود و مذاکرات امروز ميان "مديران سياسی" وزارتخانه های خارجی اين شش کشور برای مدت دو ساعت طی يک کنفرانس تلفنی انجام شد.
پيشتر در هفته جاری فيليپ دوست بلازی، وزير خارجه فرانسه، نسبت به پيشرفت گفتگوها ابراز خوشبينی کرده و گفته بود چشم انداز توافقی سريع در مورد قطعنامه تازه روشن است.
به گزارش آسوشيتد پرس وزارت خارجه آمريکا در بيانيه ای درباره نتيجه گفتگوهای روز پنجشنبه گفت: "آنها مباحثات سازنده ای داشتند که در جريان آن در مورد توافق بر سر عناصر قطعنامه (تازه) پيشرفت کردند."
"هنوز چند مساله ديگر برای بحث باقی مانده است و مديران سياسی (وزارت های خارجه) توافق کردند صبح روز شنبه کنفرانس تلفنی ديگری داشته باشند."
بنابه گزارش ها ديپلمات های اين شش کشور در سازمان ملل جملگی بر اين باورند که تحريم های اوليه عليه ايران تا حدودی تاثير داشته است.
تنظيم سريع قطعنامه؟
اگر تنظيم پيش نويس قطعنامه تازه عليه ايران هفته آينده شروع شود نشانگر سرعت بالای اقدام شورای امنيت در مقايسه با موارد قبلی خواهد بود.
پنج عضو ثابت شورای امنيت و آلمان بار قبل، کار تنظيم قطعنامه را تقريبا شش هفته بعد از پايان مهلت شورا به ايران برای تعليق غنی سازی آغاز کرده بودند و تصويب آن نزديک به چهار ماه طول کشيد. اما اين بار تنها پس از دو هفته کار به روی پيش نويس را آغاز خواهند کرد.
با اين حال ناظران پيش بينی می کنند که رسيدن به توافق بر سر متن نهايی قطعنامه ممکن است مدت ها طول بکشد.
در قطعنامه 1737 شورای امنيت که ماه دسامبر گذشته تصويب شد، به ايران تا 21 فوريه مهلت داده شده بود غنی سازی اورانيوم را متوقف کند اما ايران با وجود پايان اين مهلت، همچنان اصرار دارد که قطعنامه شورای امنيت غيرقانونی است.
ايران برخلاف ادعای آمريکا می گويد در فعاليت های اتمی اش هيچ هدفی جز توليد انرژی و ديگر مقاصد صلحجويانه را دنبال نمی کند.
گزارش آژانس
آژانس بين المللی انرژی اتمی روز 22 فوريه در گزارشی نوشت که ايران نه تنها به خواست شورای امنيت برای تعليق غنی سازی اورانيوم عمل نکرده، بلکه فعاليتهای خود در اين زمينه را افزايش داده و با نصب صدها دستگاه تازه سانتريفوژ اورانيوم در تأسيساتی زيرزمينی در نطنز، حدود نه تن گاز هگزافلوئوريد اورانيوم را آماده تزريق به اين دستگاهها کرده است.
در گزارش آژانس آمده بود که مسئولان ايرانی اعلام کرده اند قصد دارند تا ماه مه (ارديبهشت) آينده هزاران دستگاه سانتريفوژ را آماده بهره برداری کند.
آژانس همچنين اعلام کرده که به دليل همکاری ناکافی ايران، بازرسان آژانس امکان پی بردن بيشتر به اقدامات و فعاليتهای گذشته ايران در توسعه تأسيسات اتمی خود ندارند و اين خود ناقض قطعنامه شورای امنيت است.
ادامه عمليات ساخت رآکتور آب سنگين در اراک نيز از جمله موارد تخلف ايران از قطعنامه شورای امنيت قلمداد شده است.
قطعنامه 1737 صدور برخی کالاهای حساس که می تواند در برنامه اتمی يا موشکی ايران کاربرد داشته باشد را به آن کشور ممنوع می کرد و همچنين دارايی برخی شرکت ها و افراد مرتبط با برنامه اتمی ايران را مسدود می کرد.
برخی ديپلمات ها گفته اند که تدابير قطعنامه تازه ممکن است شامل منع سفر برخی مقام های ايرانی و گسترش تحريم های کنونی در زمينه فناوری و مواد اتمی و موشکی باشد.
Comment
-
نه تن از مقامات اداری و حزبی و بازرگانان شهر شانگهای در چين به دليل ارتباط با فساد مالی از حزب کمونيست اين کشور اخراج شده اند.
به گزارش خبرگزاری دولتی چين - شين هوا - اين نه نفر متهم هستند که با سرمايه گذاری دارايی های صندوق بازنشستگی دولتی در بخش های مختلف اقتصادی شانگهای به خصوص بخش مسکن، امکان کسب سودهای کلان را برای خود و آشنايان خود فراهم آوردند.
در ميان اخراج شدگان از حزب نام مقامات برجسته اداری شانگهای، از جمله ژو جونيي، مدير اداره کار و بيمه بازنشستگی شهر، ديده می شود.
وانگ چنگ مينگ و هان گوزهنگ، از مديران ارشد شرکت شانگهای الکتريک، نيز از جمله متهمان اين پرونده هستند.
کين يو و سون لويی، از اعضای سابق کميته حزب کمونيست در شانگهای نيز به ارتباط با سوء استفاده از اموال صندوق بازنشستگی متهم شده اند.
اين نه نفر از جمله بيست تن از مقامات دولتی و بازرگانان عمده شانگهای هستند که نام آنان در رسوايی مربوط به سوء استفاده از صندوق بيمه بازنشستگی مطرح شده که در ماه سپتامبر سال گذشته به کناره گيری چن ليانگيو، رييس دفتر حزب کمونيست شعبه شانگهای و عضو دفتر سياسی حزب کمونيست چين منجر شد.
اخراج از حزب می تواند مقدمه پيگرد قانونی اين افراد باشد اما مقامات دولتی گفته اند که آقای چن، که همچنان عضويت در حزب را حفظ کرده است، تحت تعقيب کيفری قرار نخواهد گرفت.
اختلاس کلان
پرونده سوء استفاده از منابع دولتی به ناپديد شده حدود ده ميليارد يوآن (معادل يک ميليارد و دويست و پنجاه ميليون دلار) از صندوق بيمه اجتماعی شهر شانگهای ارتباط دارد.
به گفته ناظران تسلط حزب بر بخشهای اقتصادی زمينه ساز گسترش فساد بوده است
اين پرونده در پی تحقيقات انجام شده توسط گروهی متشکل از بيش از يکصد مامور تحقيق تکميل شده و بر اساس آن، گفته می شود که متهمان با استفاده از مقام خود، مبالغ هنگفتی را به آشنايان خود وام دادند يا در بخش ساختمان و مسکن سرمايه گذاری کردند.
در نتيجه اين اقدامات، صندوق بازنشستگی دولتی متحمل زيانی حدود پانصد ميليارد دلار شد اما مقامات دولتی می گويند که اين مبلغ به صندوق بازگردانده شده است.
متهمان دولتی اين پرونده به دريافت رشوه، اعمال خلاف و شيوه زندگی غيراخلاقی متهم هستند.
مشخص نيست که محاکمه اين افراد در چه زمانی برگزار خواهد شد اما طرح چنين پرونده ای نشانه کجروی هايی در تشکيلات حزبی و دولتی چين است.
با وجود اصلاحات اقتصادی چين و نقش بزرگتری که برای بخش خصوصی منظور شده، هنوز هم حزب کمونيست بر واحدهای بزرگ در بخش های توليدی، بانکی و مسکن تسلط دارد.
به گفته خبرنگار بی بی سی در شانگهای، فساد اداری در چين رو به گسترش داشته و دولت مرکزی می کوشد با آن به شکلی جدی تر برخورد کند و در نتيجه، متهمان پرونده در صورت محکوميت، احتمالا با مجازات های سنگينی مواجه خواهند بود.
Comment
-
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد می گوید تغییرات آب و هوایی به اندازه جنگ برای آینده جهان خطرناک است.
آقای بان در اولین سخنرانی رسمی خود درباره تغییرات زیست محیطی، نسبت به تبدیل این موضوع به علت جنگ میان در کشورها در آینده هشدار داد.
او همچنین از ایالات متحده به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده گازهای گلخانه ای در جهان خواست تا در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی پیشرو باشد.
به گفته آقای بان او قصد دارد ضرورت مقابله با این چالش زیست محیطی را در دیدار با رهبران گروه هشت در تابستان آینده مطرح کند.
سازمان ملل متحد همچنین قرار است کنفرانسی بین المللی را در این زمینه دسامبر آینده در بالی اندونزی برگزار کند.
بان کی مون که جمع دانش آموزان حاضر در نشستی در سازمان ملل متحد صحبت می کرد نسل خود را در حفاظت از محیط زیست بی مبالات نامید ولی نیست به ایجاد تعییرات مثبت ابراز امیدواری کرد.
او گفت: "بخش عمده ای از فعالیت های سازمان ملل متحد به پیشگیری و پایان دادن به درگیری ها اختصاص دارد ولی بحران آب و هوایی و روند گرمایش زمین سیاره ما و بشریت را به همین اندازه تهدید می کند."
آقای بان همچنین نسبت به آسیب پذیری بیشتر ساکنان فقیر آفریقا و کشور-جزیره های کوچک نسبت به تغییرات آب و هوایی هشدار داد.
به گفته او این تغییرات در آینده با ایجاد قحطی و خشکسالی و راه انداختن سیل های بزرگ زمینه ساز درگیری های جدیدی در میان کشورها خواهد شد.
آقای بان همچنین نسبت به اهمیت تببین یک نظام هماهنگ بین المللی برای جایگزینی پیمان زیست محیطی کیوتو در مدت انقضای آن در سال 2012 تاکید کرد.
Comment
-
سرهنگ معمر قدافی، رهبر ليبی گفته است کشورش برای کنار گذاشتن برنامه سلاح های هسته ای خود، پاداش کافی و مناسب دريافت نکرده است.
وی گفت کوتاهی در پرداخت خسارت به ليبی باعث خواهد شد که ايران و کره شمالی نخواهند در اين مورد از ليبی پيروی کنند.
سرهنگ معمر قذافی گفت غرب پاداش مناسب را به ليبی نداد زيرا نتوانست برنامه سلاح های هسته ای اين کشور را به برنامه انرژی هسته ای تبديل کند.
وی در گفتگو با خبرنگار بی بی سی در امور ديپلماتيک گفت: به همين دليل، غرب قدرت چانه زنی با کشورهايی چون ايران و ليبی را در اين مورد از دست داده است.
آقای قذافی افزود:"بايد الگويی وجود داشته باشد که بتوان از آن پيروی کرد اما ليبی اکنون مايوس شده زيرا وعده هايی که آمريکا و بريتانيا داده بودند، عملی نشد."
رهبر ليبی گفت: بنابراين، کشورهايی چون ايران و کره شمالی می گويند "ما از ليبی تبعيت نمی کنيم زيرا اين کشور برنامه هسته ای خود را کنار گذاشت بدون اينکه خسارتی بابت آن دريافت کند."
آقای قذافی گفت: آمريکا و بريتانيا موظف هستند که به ليبی در توسعه نيروگاه های انرژی هسته ای صلح آميز اين کشور کمک کنند. آنها گفتند اگر ليبی برنامه جنگی خود را کنار بگذارد ما به اين کشور در توسعه و تبديل قابليت های هسته ای به توانايی های صلح آميز کمک می کنيم. اما اين موضوع عملی نشد.
اما رهبر ليبی در عين حال تاکيد کرد که کشورش خصومت های گذشته را از سر نخواهد گرفت.
پس از آنکه ليبی در سال 2003 برنامه تسليحات هسته ای خود را کنار گذاشت، تحريم ها عليه اين کشور لغو شد. آمريکا نيز نام ليبی را از فهرست کشورهای "حامی تروريسم" خارج کرد.
آمريکا و بريتانيا همچنين تماس ديپلماتيک با ليبی را از سر گرفتند.
Comment
-
پليس دانمارک برای متفرق کردن صدها فرد معترض که در شهر کپنهاگ، پايتخت اين کشور گرد آمده بودند، به استفاده از گاز اشک آور متوسل شده است.
اين شديدترين مورد از بروز خشونت در اين کشور طی چند سال گذشته است و طی آن حدود يک صد و سی نفر دستگير شده اند.
تظاهرکنندگان که بيشتر آنان را جوانان تشکيل می دهند، در دومين شب متوالی در نزديکی يک ساختمان مرکز جوانان جمع شدند که ساکنان غيرقانونی را پيشتر از آن بيرون کرده بودند.
معترضين اقدام به ايجاد مانع و آتش زدن خودروها کردند و پليس ضد شورش برای مقابله با آنان وارد عمل شده است.
خبرنگار بی بی سی در کپنهاگ می گويد اين خشونت ها، حملات چريکی شهری و سازماندهی شده است.
فعالان چپ گرا از سال 1982 اين ساختمان را اشغال کرده بودند اما در سال 2000 يک گروه مسيحی آن را از شورای شهر خريداری کرد.
اين گروه مسيحی موفق شد حکم تخليه ساختمان را از دادگاه بگيرد اما فعالان ساکن در آن، گفتند ساختمان را تخليه نخواهند کرد و شورا حق فروش آن را نداشته است.
Comment
-
مقام های آمريکايی و فرانسوی خبر از 'پيشرفت' در مذاکره کشورهای گروه پنج به علاوه يک برای تشديد تحريم های ايران داده اند.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز جمعه ۲ مارس گفت اعضای دائم شورای امنيت و آلمان درباره بيشتر موضوع های مورد بحث به توافق رسيده اند.
او گفت مذاکرات گروه پنج به علاوه يک به زودی در نيويورک مقر دائم سازمان ملل متحد ادامه خواهد يافت.
به گفته او: "انتظار داريم اين هفته اعضای دائم شورای امنيت تدوين پيش نويس قطعنامه را آغاز کند. ديپلماتها هم اکنون مشغول مذاکره بر روی کليات اين سند هستند."
فرانسه هم با تأييد اين نظر اعلام کرده است اعضای دائم شورای امنيت در مورد پيش نويس قطعنامه جديد عليه ايران به توافق رسيده اند.
فيليپ دوست بلازی، وزير امور خارجه فرانسه، گفته است چارچوب اوليه پيش نويس قطعنامه جديد مشخص شده است.
به گفته وی بر اساس سند جديد، شورای امنيت اجازه خواهد يافت به هر اقدامی، غير از اقدام نظامی، روی بياورد تا ايران را به پذيرش "خواست جامعه بين المللی" وادار کند.
فرصت دو ماهه شورای امنيت به ايران برای تعليق غنی سازی اورانيوم بدون توجه مقام های جمهوری اسلامی به قطعنامه ۱۷۳۷ در ۲۱ ماه فوريه به پايان رسيد.
بلافاصله نمايندگان کشورهای آلمان، آمريکا، بريتانيا، چين، روسيه و فرانسه مذاکرات خود را برای آماده کردن متن پيش نويس يک قطعنامه ديگر شروع کردند.
واکنش ايران
روز جمعه دوم مارس، امام جمعه موقت تهران، در خطبه های نماز جمعه آنچه را که اقدامات شيطنت آميز آمريکا می خواند محکوم کرده و گفته است آمريکا بر ساير اعضای شورای امنيت فشار می آورد تا قطعنامه ديگری را عليه جمهوری اسلامی صادر کنند.
احمد خاتمی، از اعضای مجلس خبرگان ايران، گفت آمريکا و کسانی که ممکن است فريب آمريکا را بخورند بايد بدانند که صدور قطعنامه اثری ندارد و دولت و مردم ايران را وادار به تغيير موضع خود نخواهد کرد.
روز پنجشنبه، اول مارس، مقام های آمريکايی اعلام کردند بيشتر مسائل در زمينه گسترش تحريم ها عليه ايران در مذاکرات نمايندگان ۱+ ۵ در سازمان ملل حل و فصل شده و از تنظيم پيش نويس قطعنامه تازه در هفته آينده خبر دادند.
پنج عضو ثابت شورای امنيت و آلمان بار قبل، کار تنظيم قطعنامه قبلی ۱۷۳۷ را تقريبا شش هفته بعد از پايان مهلت شورا به ايران برای تعليق غنی سازی آغاز کرده بودند و تصويب آن نزديک به چهار ماه طول کشيد. اما اين بار تنها پس از دو هفته کار به روی پيش نويس را آغاز خواهند کرد.
ناظران پيش بينی می کنند که رسيدن به توافق بر سر متن نهايی قطعنامه ممکن است مدت ها طول بکشد.
برخی ديپلمات ها گفته اند تدابير قطعنامه تازه ممکن است شامل منع سفر برخی مقام های ايرانی و گسترش تحريم های کنونی در زمينه فناوری و مواد اتمی و موشکی باشد.
ديپلمات های غربی از آغاز تدوين قطعنامه جديد تحريم های شورای امنيت عليه ايران خبر داده اند. به گفته آنها سند جديد تحريم ها را "به ميزان کمی" گسترش خواهد داد.
Comment
-
دولت آمريکا طرح نهائی کلاهک هسته ای کوچک و پيشرفته تری را انتخاب کرده است. معلوم نيست دموکرات ها در کنگره با توليد انبوه کلاهک جديد موافقت کنند.
شورای تسليحات هسته ای آمريکا، متشکل از نمايندگان وزارت دفاع، پنتاگون، و اداره امنيت ملی اتمی اين کشور (NNSA)، پروژه طراحی کلاهک های هسته ای جديد را هدايت کرده است.
مقام های آمريکايی می گويند اين کلاهک هسته ای نيازی به آزمايش اتمی زيرزمينی که بر اساس قوانين بين المللی ممنوع است نخواهد داشت.
آنها می گويند کلاهک هسته ای جديد کوچک است و در صورت توليد انبوه جايگزين کلاهک های اتمی فعلی خواهد شد.
اما منتقدان می گويند اين اقدام با سياست رسمی آمريکا برای جلوگيری از گسترش سلاح های هسته ای در جهان مغايرت دارد و رقابت هسته ای جديدی را در جهان آغاز خواهد کرد.
شورای تسليحات هسته ای آمريکا پيشتر اعلام کرده بود عمر کلاهک های اتمی اين کشور که بيشتر آن در دهه ۱۹۶۰ توليد شده حدود ۴۵ سال است و خواستار توليد نسل جديدی از بمب های هسته ای شده بود.
ولی به گفته منتقدان اين هیأت، سلاح های موجود در زرادخانه اتمی آمريکا دستکم تا يک قرن ديگر قابل استفاده خواهد بود و اين کشور نيازی به تعويض آنها ندارد.
کنگره آمريکا در سال ۲۰۰۵ بودجه مطالعات اوليه برای طراحی کلاهک جديد را تصويب کرد.
با اين وجود، معلوم نيست دموکرات ها که در کنترل کنگره را در دست گرفته اند با تخصيص بودجه کلان توليد انبوه کلاهک جديد موافقت کنند.
ديان فاينستاين، سناتور دموکرات، روز جمعه درباره پيامدهای توليد کلاهک جديد برای پيمان منع گسترش سلاح های هسته ای هشدار داد.
طرفداران اين برنامه می گويند سلاح هسته ای جديد مقرون به صرفه است و نيازهای نظامی آمريکا را تامين خواهد کرد.
کلاهک جديد در صورت تولید تا ۵ سال آينده در زيردريايی های آمريکا نصب خواهد شد.
Comment


Comment