Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• منبع و مسووليت انتشار خبر زير با "کميته دانشجويی گزارشگران حقوق بشر" است:

خالد حردانی زندانی امنيتی که پيش از اين از تماس تلفنی مسئولين قضايی با منزلش و اجرای حکم اعدام خود در آبانماه خبر داده بود، ديروز در تماسی از زندان اوين بيان داشت : "در جريان پيگيريهای که وی و خانواده اش انجام داده اند؛ مسئولين، تماس تلفنی با منزل او را رد کرده و به ايشان گفته اند پرونده اش در حال رسيدگی است و احتمال بخشودگی وی وجود دارد".

خالد حردانی با اعلام اين خبر افزود، هنوز مشخص نيست تماس گيرندگان با منزل وی چه کسانی بوده و با چه هدفی اين کار را انجام داده اند.

Comment

• سايت "رسانه خبری" در گزارشی در رابطه با انتشار شماره جديد ماهنامه "پيام زن" آورده است که اين ماهنامه مربوط به "زن" با سردبيری و مدير مسوولی دو مرد انتشار می يابد.
      براساس گزارش "مجله پيام زن ماهنامه ‌ای به صاحب امتيازى "دفتر تبليغات اسلامى حوزه علميه قم" و با مدير مسؤولى محمد جعفرى گيلانى و به سردبيرى سيد ضياء مرتضوى منتشر و در اختيار علاقه مندان قرار مى گيرد."
      معلوم نيست چرا دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم نام نشريه را" پيام مردان برای زنان" نگذاشته است؟
      در يکی از مقالات بی نام اين شماره ماهنامه مزبور با عنوان "چرا ازدواج می کنيد" آمده است: "ازدواج براى تعدادى از زنان و مردان، حكم سر و سامان گرفتن را دارد. براى اين افراد ازدواج سمبلى از آغاز بلوغ فكرى و تكامل است به نحوى كه زندگى آن ها تنها در سايه ازدواج كردن معنا پيدا مي‌كند. براى تعداد ديگر از زنان و مردان ازدواج تنها يك مقوله است كه بايد سرگيرد. بدين معنا كه چون سايرين ازدواج مي‌كنند سپس آنان نيز بايد بدين امر مبادرت ورزند".

Comment

• نامه سرگشاده
        به تمام انسان های شريف، به نهاد های مدافع حقوق بشر

من ابوالفضل رحمان پور پدر کبرا رحمان پور از شما می خواهم تا به حکم نا عادلانه اعدام دختر جوانم اعتراض کنيد .
        کبرا دختر جوان من مجبور شد با مردی که 43 سال از خودش مسن تر بود ازدواج کند . کبرا شاگرد ممتاز مدرسه بود و آرزو داشت بتواند در دانشگاه درس بخواند ، ولی به خاطر فقر شديد خانواده مجبور شد از تمام آرزو های خود بگذرد.
        کبرا قبل از ازدواج زندگی سختی داشت ،بعد از ازدواج زندگی اش نه تنها آسان تر نشد بلکه بدتر هم شد.اما شدت مشکلات و آزارها در خانواده اى که او مستخدم آنها و سپس عروسشان بود٬ به اندازه ايی بود که دختر مهربانی مانند کبرا در يک درگيری و برای دفاع از خودش ، ناخواسته مرتکب قتل شد .
        کبرا بهترين سال های نوجوانی و جوانی خود را در زندان و زير حکم اعدام گذرانده است او زجر فراوانی کشيده و کاملا شکسته شده است. نبايد بيشتر از اين شکنجه شود و آزار ببيند ، او سال هاست طناب دار را بر گردن خود احساس می کند و زندگی اش را با حس اعدام می گذراند. و من با ديدن رنگ پريده و دندانهاى ريخته و جسم بى روح او ٬ هميشه از خودم ميپرسم٬ چه کارى را اشتباه کردم٬ چه را نبايد ميکردم٬ تقصير کيست?
        همانطور که خودش گفته است ، او می خواهد زنده بماند ، از اعدام و طناب دار و جرثقيل وحشت دارد و می خواهد به دانشگاه برود و درس بخواند.کبرا دختر بسيار مهربانی ست اين را هم زندانی هايش شهادت می دهند ، او بايد هر چه زود تر آزاد شود و به زندگی عادی خود برگردد.
        تنها اميد ما اعتراض شما مردم شريف به اجرای اين حکم ناعادلانه است . تنها راه جلوگيری از اجرای اين حکم٬ اعتراض همه مردم، نهاد های مدافع حقوق بشر، کميته های عليه حکم اعدام و نهاد های بين المللی به اين حکم است.يک لحظه خودتان را جاى من و مادر کبرا گذاريد تا ببينيد اين روزها چقدر وحشتناک است. من حاضرم بجاى کبرا اعدام شوم٬ آيا اين امکانپذير است? من هميشه از صبح تا شب کار کرده ام٬ ولى نميدانم چرا سرنوشت ما به اينجا کشيد? من و مادر کبرا بعد از اعدام او ديگر هيچ اميدى به زندگى و هيچ چيز نداريم. کمک کنيد. خانواده من٬ فرزند معلولم را که هميشه از خواهرش کبرا ميپرسد و همه فاميل ما را از وحشت اعدام کبراى عزيزمان٬ پاره تنمان٬ نجات دهيد. .ما منتظر اقدامات قاطع شما هستيم .ما از شما می خواهيم اين نامه را امضا کنيد. ميدانم وقت تنگ است و اين آخرين لحظات است. در اين آخرين لحظات يکبار ديگر دست يارى بسوى شما دراز ميکنم. با امضا اين نامه ٬ نشان دهيد که شما نيز خواهان آزادى کبرا هستيد.

اعلام حمايت خود را به آدرس ای ميل زير بفرستيد :
        campagne.kobra@gmail.com
        اسامی امضا کنندگان در وب لاگ www.save-kobra.blogfa.com اضافه خواهد شد

ابوالفضل رحمان پور 22 شهريور 85

Comment

• وزارت خارجه آمريکا اخيرا اسناد محرمانه مربوط به روابط اين کشور با ايران و عراق را در فاصله زمانی 1969 تا 1972 منتشر کرده است.
          اين اسناد حاکی از اختلاف نظر مقام های وقت وزارتخانه های دفاع و خارجه آمريکا بر سر ميزان فروش سلاح به شاه سابق ايران است.

در حاليکه وزارت دفاع آمريکا نگران افزايش بيش از حد قدرت ايران در منطقه بود وزارت خارجه معتقد بود که با فروش سلاح های پيشرفته مورد نظر شاه می توان سياست های منطقه ای او را نيز تحت کنترل داشت.

اين اسناد نشان می دهد که شاه نگران بی ثباتی کشورهای عرب و غيرعرب منطقه بود و عراق را تهديدی جدی عليه ايران می دانست.

او در يکی از نامه های خود به ريچارد نيکسون رئيس جمهور وقت آمريکا می نويسد: "آقای رئيس جمهور من ترديدی ندارم که شما می دانيد من تا چه اندازه خود را وقف دستيابی به خلع سلاح عمومی و صلح جهانی کرده ام.

اما ماداميکه اين هدف محقق نشده است ما نمی توانيم سرنوشت کشور خود را به دست بخت و اقبال بسپاريم. ما بايد از توان نظامی لازم برای دفاع از خود در مقابل دشمنان بالقوه برخوردار باشيم."

در اين نامه شاه همچنين از آمريکا خواست که خريد نفت از ايران را افزايش دهد و قول داد که درآمد ناشی از افزايش فروش نفت را صرف خريد کالاهای آمريکايی کند.

بر اساس اسناد وزارت خارجه آمريکا با نزديکی حکومت بعث عراق به شوروی سابق ريچارد نيکسون سرانجام به توصيه شاه برای همکاری با ايران در ارائه کمک به کردهای عراقی و ايجاد بی ثباتی در اين کشور عمل کرد.

بر اساس اسناد وزارت خارجه آمريکا شاه به شدت خواستار خريد جنگنده های اف 15 و اف 14 بود زيرا معتقد بود که شکاری های اف 4 و اف 5 توانايی مقابله با ميگ های 23 که عراق از شوروی سابق خريده بود را نداشتند.

اسناد ياد شده نشان می دهد که سرانجام ريچارد نيکسون تصميم گرفت بدون توجه به توصيه های مشاورين خود از جمله هنری کيسينجر، مشاور امنيت ملی وقت کاخ سفيد، با فروش هر نوع سلاحی به جز سلاح اتمی به شاه ايران موافقت کند.

اين اسناد همچنين حاکی از آن است که شاه ايران نه فقط بدنبال سلطه بر منطقه خليج فارس بود بلکه در اقيانوس هند نقش مهمی برای ايران قايل بود.

Comment

• رهبران بيش از 50 کشور درحال توسعه جهان از جمله ايران درحالی چهاردهمين اجلاس جنبش عدم تعهد را در هاوانا آغاز کرده اند که غيبت فيل کاسترو، رهبر کوبا، در اجلاس کاملا محسوس بود.
            جلسه را رائول کاسترو، برادر فيدل کاسترو، با محکوم کردن آنچه نقشه های آمريکا برای "جهان گشايی های امپرياليستی" خواند افتتاح کرد.

فيدل کاسترو که اخير تحت عمل روده قرار گرفته است هنوز از بستر بيماری بلند نشده اما کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل، روز جمعه به عيادت او رفت.

محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران، از سخنرانی خود در نخستين روز اجلاس برای حمله ای تند به آمريکا استفاده کرد و خواستار تلاش جنبش عدم تعهد برای مقابله با "زورگويی ها و تجاوزات قدرت های بزرگ شد."

اين اجلاس 118 کشور - دو سوم کشورهای جهان - از جمله بسياری از کشورهای درحال توسعه را برای بحث درباره مسائل جهان گرد هم می آورد.

رائول کاسترو در اين سخنرانی رياست سه ساله کوبا بر جنبش را پذيرفت و گفت: "رفيق فيدل از من خواسته است سلام های گرمش را به شما برسانم."

رائول کاسترو، کفيل رهبری کوبا، آمريکا را متهم کرد برای تغيير رژيم اين کشور و نابود کردن نظام اجتماعی آن تلاش می کند و اقدامات آمريکا در ساير نقاط جهان را محکوم کرد.

وی گفت: "جهان گشايی های امپرياليسم خطر تجاوز و جنگ های بيشتر را از هميشه جدی تر و گسترده تر کرده است."

آقای عنان در بيمارستان به عيادت فيدل کاسترو رفت

وی همچنين بر حمايت کوبا از جمهوری اسلامی ايران در منازعه اش با غرب بر سر برنامه اتمی تاکيد کرد.

همزمان با اين اجلاس، کارلوس گوتيه رز، وزير بازرگانی آمريکا که کوبايی تبار است خواستار برگزاری رفراندومی آزاد در کوبا شد تا مردم اين کشور بتوانند پس از 47 سال حاکميت کمونيستم تصميم بگيرند آيا خواهان نظام دمکراتيک هستند يا خير.

وی در شهر ميامی در ايالت فلوريدا گفت همه پرسی، از نوعی که منجر به پايان حکومت نظامی شيلی در سال 1988 شد، می تواند تحت نظارت سازمان کشورهای آمريکايی برگزار شود.

وی گفت آمريکا حاضر است در گذار به دمکراسی به مردم کوبا کمک کند و افزود که آمريکا با رائول کاسترو، که او را يک ديکتاتور نظامی توصيف کرد، معامله نخواهد کرد.

احساسات ضدآمريکايی

پيشتر هوگو چاوز، رئيس جمهور ونزوئلا، قول داد درصورتی که ايران هدف حمله قرار گيرد به دفاع از آن کشور برخيزد.

وی خطاب به ايران گفت: "تحت هر شرايطی، ما با شما هستيم، همانطور که با کوبا هستيم. اگر آمريکا به کوبا حمله کند، خون به راه خواهد افتاد."

استفن گيبز، خبرنگار بی بی سی در هاوانا، می گويد برخی از ناخوشايندترين رهبران جهان از نگاه آمريکا در اين اجلاس حضور دارند.

علاوه بر محمود احمدی نژاد و آقای چاوز، رابرت موگابه رهبر زيمباوه و الکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهور بلاروس، نيز در اين اجلاس شرکت کرده اند.

تحت هر شرايطی، ما با شما [ايران] هستيم، همانطور که با کوبا هستيم. اگر آمريکا به کوبا حمله کند، خون به راه خواهد افتاد

هوگو چاوز

برخی از اعضا از جمله ونزوئلا، ايران و کوبا مايلند که جنبش عدم تعهد، نيرويی قوی در برابر آنچه تلاش آمريکا برای سلطه جويی بر جهان می دانند باشد. اين تمايل به خصوص در سخنرانی آقای احمدی نژاد پررنگ بود.

اما به گفته خبرنگار ما سايرين ترجيح می دهند اين جنبش از موضع گيری های تند سياسی دوری گزيند و در عوض جايگاه افکار مستقل و مجمعی برای بحث در مورد مسائل گوناگونی از تجارت گرفته تا تغييرات آب و هوايی باشد.

موضوعات متنوعی در اين اجلاس مورد بحث است اما خشونت در خاور ميانه و گسترش سلاح های هسته ای در راس آنها قرار دارد.

خبرنگار بی بی سی می گويد انتظار می رود بيانيه پايانی اجلاس حاوی انتقاداتی صريح از سياست خارجی آمريکا باشد.

سخنان احمدی نژاد

رئيس جمهور ايران بعد از ظهر جمعه در يک سخنرانی که به شدت رنگ سياسی داشت خواستار آن شد تا جنبش عدم تعهد يک نماينده دائمی با حق وتو در شورای امنيت سازمان ملل داشته باشد.

وی از اين سخنرانی برای حمله ای گسترده به آمريکا استفاده کرد و ضمن دادخواهی در برابر آنچه زورگويی های آمريکا دانست خواستار چاره جويی در اين زمينه شد اما اظهاراتش نشان می دهد که از نظر او کليد حل مشکلات در دست شورای امنيت سازمان ملل نيست.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، وی گفت: "كشورهای عضو جنبش عدم تعهد مسئوليت‌های بس خطيری دارند و می‌توانند با اعلام مواضع متناسب با آرمان‌ها و ارزش‌های بشری و اتخاذ تدابير و تصميمات مناسب، مانع تداوم زورگويی‌ها و تجاوزات قدرتهای بزرگ شوند."

اوضاع جهان را بنگريد، با فروپاشی شوروی آمريكا مصمم است به عنوان قدرت بلامنازع، نفوذ خود را در جهان گسترش دهد و به خود اجازه می‌دهد فارغ از هرمانع و قانونی و بلكه فراتر از قوانين و هنجارهای پذيرفته شده بين المللی، خواست خود را بر ديگران تحميل كند

محمود احمدی نژاد

رئيس جمهور ايران با اشاره به سابقه پيدايش جنبش غيرمتعهدها و اينکه "پناهگاهی برای کشورهای مستقل" در زمان جنگ سرد بود اظهار عقيده کرد که اين گروه نه تنها فلسفه وجودی اش را از دست نداده بلکه عللی که به پيدايش آن منجر شد امروزه قوی تر و پررنگ تر شده است.

جنبش عدم تعهد در سال 1340 خورشیدی در اوج جنگ سرد و فضای دوقطبی غرب و شرق با هدف وحدت میان کشورهایی که در اردوگاه کمونیسم و امپریالیسم قرار نداشتند، تشکیل شد.

آقای احمدی نژاد در توضيح سخنان خود گفت: "اوضاع جهان را بنگريد، با فروپاشی شوروی، آمريكا مصمم است به عنوان قدرت بلامنازع، نفوذ خود را در جهان گسترش دهد و به خود اجازه می‌دهد فارغ از هر مانع و قانونی و بلكه فراتر از قوانين و هنجارهای پذيرفته شده بين المللی، خواست خود را بر ديگران تحميل كند."

وی در ادامه اين سخنرانی سياست های آمريکا را در زمينه های مختلف از جمله مناقشه اخير لبنان و جنگ عراق محکوم کرد.

وی بارها نقش شورای امنيت سازمان ملل را در رسيدگی به آنچه وی ستم های جاری در جهان دانست زير سوال برد و برای مثال گفت: "مردم دنيا چه گناهی کرده اند که بايد تحت تهديد چتر اتمی آمريکا زندگی کنند؟ و از اين تهديد بايد به کجا شکايت کنند؟ به شورای امنيت؟".

'ضرورت توجه به حقوق بشر'

دبير کل سازمان ملل متحد نيز در اين اجلاس سخنرانی کرد و خواستار پيشرفت در زمينه بحران خاور ميانه شد.

کوفی عنان گفت که جنگ در لبنان زنگ بيدارباشی برای بسياری از دولت های سراسر جهان بوده است.

کوفی عنان کشورهای درحال توسعه عضو جنبش را ترغيب کرد به مسائل مربوط به توسعه و حقوق بشر رسيدگی کنند

وی افزود که اکنون کشورهای بيشتری نياز برای حل ريشه ای مشکل خاور ميانه را درک کرده اند و گفت بايد چاره ای برای مناقشه اسرائيل و فلسطينی ها پيدا کرد.

وی همچنين کشورهای درحال توسعه عضو جنبش را ترغيب کرد به مسائل مربوط به امنيت، توسعه و حقوق بشر رسيدگی کنند.

مانموهان سينگ، نخست وزير هند، نيز به سران کشورهای حاضر گفت که اگر جنبش از اتخاذ زبانی صريح و روشن در مورد تروريسم طفره رود، اهميت وجودی خود را در جهان امروز از دست خواهد داد.

وی همچنين خواستار تشکيل گروهی بلندپايه از سوی جنش عدم تعهد برای کمک به يافتن صلحی جامع در خاور ميانه شد.

Comment

• سازمان بهداشت جهانی (WHO) با زدن مهر تاييد بر کاربرد سم د.د.ت برای کنترل مالاريا، سياست 30 ساله خود در اين زمينه را وارونه کرده است.
              اين سازمان استفاده از د.د.ت در داخل ساختمان ها برای از بين بردن پشه ناقل مالاريا را تشويق کرده است.

در سراسر جهان استفاده از د.د.ت در همه زمينه ها، به جز برای مبارزه با بيماری ها، ممنوع بوده است که علت آن نگرانی نسبت به عواقب زيست محيطی و خطرات آن برای سلامت انسان است.

اما سازمان بهداشت جهانی اکنون می گويد که د.د.ت در صورت کاربرد صحيح خطری ندارد و بايد از آن در کنار پشه بند و ساير مواد شيميايی به عنوان ابزاری برای مبارزه با مالاريا که سالانه جان بيش از يک ميليون نفر را می گيرد استفاده کرد.

دکتر آنارفی آساموا-با، دستيار مديرکل سازمان بهداشت جهانی در زمينه مبارزه با اچ آی وی/ايدز، مالاريا و سل گفت: "شواهد علمی و عملی به وضوع درستی اقدام ما در بازبينی استفاده از د.د.ت را تاييد می کند."

وی افزود: "سمپاشی رسوبی در داخل خانه ها در کاهش سريع عفونت های ناشی از نيش پشه ناقل مالاريا موثر است؛ ثابت شده که اين شيوه به اندازه ساير راه های پيشگيری از مالاريا مقرون به صرفه است و د.د.ت وقتی درست به کار برده شود خطری برای سلامتی ندارد."

ممنوعيت جهانی

د.د.ت که يک حشره کش خيلی قوی است، 40 سال قبل پس از انتشار کتاب "بهار خاموش" اثر رِيچال کارسون جنجال آفرين شد.

آن کتاب نشان می داد که استفاده گسترده و بدون تبعيض از د.د.ت و ترکيبات مشابه، درحال نابود کردن حيات وحش در پهنه های وسيعی از آمريکای شمالی و اروپای غربی است.

پس از آن شماری از کشورها د.د.ت را ممنوع کردند و در سال 2004 يک پيمان جهانی در مورد آلاينده های پايدار ارگانيک (پی او پی)، اين ممنوعيت را جهانی کرد - به استثنای بندی که اجازه ساخت و استفاده از آن برای کنترل بيماری ها را می داد.

برخی کشورهای آفريقايی به استفاده از آن ادامه داده اند با اين حال اکثر آنها به ساير حشره کش ها روی آورده اند يا پشه بندهای آغشته به حشره کش توزيع کرده اند.

برخی آژانس های کمک رسانی نيز از دادن بودجه برای استفاده از د.د.ت خودداری می کنند.

آفريقای جنوبی يکی از کشورهايی بود که د.د.ت را جايگزين کرد اما در آغاز دهه پس از آنکه پشه ها در مقابل ترکيبات جايگزين مقاومت حاصل کردند، مجبور شد آن را دوباره به کار گيرد.

آراتا کوچی، مدير برنامه جهانی مالاريا در سازمان بهداشت جهانی، گفت: "از بيش از ده حشره کشی که سازمان بهداشت جهانی برای مصرف در داخل خانه ها ايمن دانسته، د.د.ت از همه موثرتر است."

Comment

• خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا، گفته مذاکره با ايران بر سر برنامه های هسته ای اين کشور به مرحله جديدی رسيده و يک مقام ارشد فرانسوی نيز از موافقت ايران با مذاکره در مورد تعليق غنی سازی خبر داده است.
                آقای سولانا روز جمعه 15 سپتامبر با اشاره به مذاکرات دو روزه اش با علی لاريجانی، دبير شورای امنيت ملی ايران، گفته است: "فکر می کنم صادقانه بتوانم بگويم که [گفتگوها] در حال پيشرفت است؛ اغراق است اگر بگوييم همه چيز حل شده، ولی حقيقتا داريم پيشرفت می کنيم."

همچنين روز جمعه ژان باتيست متی، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، در نشست خبری خود به خبرنگاران گفت "ايران موافقت کرده در مورد تعليق غنی سازی اورانيوم مذاکره کند و اين تحول مثبتی است."

پيشتر، برخی خبرگزاری ها به نقل از ديپلمات های غربی گزارش داده بودند که ايران اعلام آمادگی کرده برای مدتی کوتاه (دو ماه) به طور داوطلبانه فعاليت های مربوط به غنی سازی را متوقف کند، اما مقام های ايرانی اين خبر را رد کردند.

فکر نمی کنم که دوستان آمريکايی ما صبرشان را از دست بدهند. ما سوار بر يک قايق هستيم. من نماينده آنها [هم] هستم؛ من نماينده همه اعضای شورای امنيت و اتحاديه اروپا هستم و احساس نمی کنم صبرم در حال تمام شدن است

خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا

گفتگوی دو روزه مقام های ايرانی و اروپايی، که هفته پيش در وين پايتخت اتريش برگزار شد، با ابراز رضايت طرفين همراه بود، اما ادامه مذاکرات که قرار بود پنجشنبه برگزار شود بطور ناگهانی لغو شد.

آقای سولانا گفته طرفين تصميم به تعويق زمان ملاقات گرفتند تا آقای لاريجانی برای ايجاد اجماع در ايران در مورد شرايط آغاز مذاکرات با قدرت های بزرگ جهان فرصت کافی داشته باشد.

مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا همچنين در مورد موضع آمريکا و تلاش اين کشور برای اعمال تحريم عليه ايران در شورای امنيت گفته است: "فکر نمی کنم که دوستان آمريکايی ما صبرشان را از دست بدهند. ما سوار بر يک قايق هستيم. من نماينده آنها [هم] هستم؛ من نماينده همه اعضای شورای امنيت و اتحاديه اروپا هستم و احساس نمی کنم صبرم در حال تمام شدن است."

پيشتر، مقام های آمريکايی ابراز نگرانی کرده بودند که دولت ايران در حال وقت کشی باشد تا در اين ميان فعاليت های هسته ای خود را ادامه بدهد.

ايالات متحده می گويد هدف برنامه های هسته ای ايران، دستيابی به سلاح است، اما مقام های ايرانی می گويند تنها برای توليد انرژی برنامه های هسته ای را پی می گيرند.

Comment

• جورج بوش رييس جمهورآمريکا از طرح خود که از بخشی از کنوانسيون ژنو در مورد چگونگی رفتار با بازداشت شدگان دشمن و محاکمه مظنونان به شرکت دراعمال تروريستی تعريفی جديد ارائه می دهد ، دفاع کرده است.
                  آقای بوش بار ديگر از کنگره این کشور خواست طرح او را در ارتباط با نحوه برخورد با مظنونان تروریستی به تصویب برساند.

طرح ريیس جمهور آمریکا تعریفی دوباره از تعابیر این کشور از کنوانسیون های ژنو ارائه می دهد.

بر اساس اين طرح، به بازجویان از مظنونان اجازه داده می شود از روشهای خشن تر استفاده کنند.

رييس جمهور آمريکا در يک کنفرانس خبری غيرمنتظره، به خبرنگاران گفت که طرح جنجال برانگيز او، برای حفاظت از کشورش حياتی است.

آقای بوش، يک روز پس از آن سخن می گفت که چهار تن از اعضای سنای آمریکا از حزب جمهوری خواه (حزب وابسته به ريیس جمهور) به همراه اعضای دمکرات به مخالفت با طرح او برخواستند.

آقای بوش به خبرنگاران گفت اين طرح برای موفقيت "جنگ با تروريسم" ضروری است و از کنگره آمريکا خواست "بيدرنگ و با تعقل" طرح او را تصويب کند.

رييس جمهور آمريکا گفت که او به همراه اعضای هر دو حزب (جمهوری خواه و دموکرات)، برای تصويب طرح خود کار خواهد کرد. او در عين حال هشدار داد که "زمان در گذر است" و بهتر است کنگره هرچه زودتر اين طرح را تصويب کند.

جورج بوش از اعضای کنگره خواست تا پيش از انتخابات ميان دوره ای ماه نوامبر، اين طرح را تصويب کنند.

جرج بوش می گوید آمریکا حق دارد قوانین را بار دیگر تعریف کند.

طرح جديد بوش، به بازجویان از مظنونان اجازه داده می شود از روشهای خشن تر استفاده کنند
                  چهار سناتور جمهوری خواه به 11 عضو دموکرات کميته خدمات مسلح مجلس سنا پيوستند تا طرحی را که ملايم تر از لايحه پيشنهادی کاخ سفيد است تصويب کنند.

در تحولی چشمگير همچنين کالين پاول، وزير خارجه آمريکا در چهار سال نخست رياست جمهوری جورج بوش، از جمهوری خواهانی که با لايحه مورد نظر آقای بوش مخالفند حمايت کرده است.

خبرنگاران می گويند که اين انشعاب در داخل حزب جمهوری خواه ممکن است به بخت جمهوری خواهان در انتخابات ميان دوره ای ماه نوامبر صدمه بزند.

سناتورها استدلال کردند پيشنهادهای آقای بوش عملا تعريفی تازه از کنوانسيون ژنو در مورد منع شکنجه ارائه می کند تا به اين ترتيب امکان برخورد شديد با بازداشتی های اردوگاه خليج گوانتانامو در کوبا فراهم آيد.

Comment

• بر اساس يافته های تازه، تمدن های باستانی مکزيک در 900 سال قبل از ميلاد مسيح دارای نوعی شيوه نگارش بوده اند.
                    باستان شناسان در ایالت وراکوز در مکزیک یک تخته سنگ یافته اند که نمادهایی بر روی آن حکاکی شده است.

اين باستان شناسان به مجله ساینس گفتند که این کتیبه را به عنوان قدیمی ترین نمونه نگارش در قاره آمریکا قلمداد می کنند.

تصور می شود این کتیبه توسط اولمک ها، قومی که به دلیل ساخت مجسمه های بزرگ از سر مشهور هستند، حک شده باشند.

استفان هیوستون از دانشگاه براون در آمريکا می گوید: "این کشف می تواند سرآغازی برای توجه بیشتر بر روی تمدن اولمک ها باشد."

استفان هیوستون می گوید: "این یافته ها نشان می دهد که هنوز آثار کشف نشده دیگری در این منطقه وجود دارد و اگر ما بتوانیم محتوای این کتیبه را دریابیم می توانیم با تمدن کهن منطقه آمریکای مرکزی بیشتر آشنا شویم."

این سنگ نوشته حدود هزار سال قبل از میلاد مسیح قدمت دارد و به نظر می رسد توسط اولمک ها که در محدوده جغرافیایی شمال مکزیک تا جنوب السالوادور سکونت داشته اند، حک شده است.

این منطقه مامن تمدن هایی چون آزتک ها، مایاها و تمدن های منشعب از آنها بوده است که در سراسر مکزیک، گواتمالا، بلیز، السالوادور و غرب هندوراس پراکنده شده اند.

این کتیبه که در اواخر دهه 90 کشف شد، دوازده کیلو وزن، 36 سانتیمتر طول، 21 سانتیمتر عرض و 13 سانتیمتر قطر دارد.

متن نوشته شده بر روی این کتيبه شامل 62 علامت است که برخی از آنها چهار بار تکرار شده اند.

یک قطعه گرانبها

گروه پژوهشگران می گویند متن این نوشته "دربرگیرنده همه انتظارات آنها از یک شیوه نگارش" است زیرا حاوی نشانه های متمایز، زمینه های ترتیب گذاری و شیوه خواندن با قاعده است.

ماری پوئل از دانشگاه ایالتی فلوریدا به بی بی سی گفت که این مدرک قابل اطمینانی است که نشان می دهد اولمک ها نوشته و متن داشته اند.

او می گوید که این کتيبه از یک صخره تراشیده شده که به نظر می رسد به عنوان یک شی مقدس برای مراسم مذهبی به کار می رفته است.

متن کتیبه شامل 62 نشانه می شود

دکتر پوئل می گوید: "من فکر می کنم ما در این منطقه چیزهای بیشتری پیدا خواهیم کرد و به این ترتیب می توانیم به پیشرفت هایی برای درک اين کتيبه دست یابیم ولی تصور نمی کنم قادر باشیم آن را کاملا رازگشایی کنیم و بخوانیم."

تمام نشانه های روی کتبیه

سومری ها که در بین النهرین، منطقه ای در جنوب عراق کنونی، می زیسته اند، به عنوان اولین کسانی شناخته شده اند که نوعی از نگارش را در حدود 5000 سال قبل به کار برده اند با این حال برخی از ادعاها حاکی از قدیمی تر بودن کتیبه های چینی است.

Comment

• در حالى كه نرم شدن لحن سياستمداران ايرانى، احتمال حل مسالمت آميز مناقشه اتمى را افزايش داده، توقيف روزنامه شرق، اين هفته افكار عمومى را بيش از گذشته متوجه وضعيت نامساعد حقوق بشر در ايران ساخت.

در يك هفته گذشته، معتدل شدن لحن رهبران سياسى ايران در زمينه مناقشه اتمى، سبب شد كه سياستمداران اروپائى، به حل مسالمت آميز اين مناقشه اميدوارتر شوند. از همه روشن‌تر، تغيير لحن محمود احمدى‌نژاد رئيس جمهور بود كه روز پنجشنبه در سنگال به خبرگزارى فرانسه گفت: ”ما علاقمند به مذاكره هستيم و فكر مى‌كنيم همه مسائل با منطق و مذاكره قابل حل است”.

پيش از احمدى نژاد، على لاريجانى دبير شوراى عالى امنيت ملى نيز، پس از دو ديدار با خاوير سولانا مسئول سياست خارجى اتحاديه اروپا اعلام كرده بود كه ايران توقف موقت برنامه غنى سازى اورانيوم را غيرممكن نمى‌داند. به رغم اين نرمش‌ها، آمريكا همچنان بر سر تحريم ايران پافشارى مى‌كند. به دنبال جلوگيرى از فعاليت بانك صادرات در آمريكا، مصطفى پورمحمدى وزير كشور جمهورى اسلامى، طى نامه‌اى خطاب به كوفى عنان دبيركل سازمان ملل متحد، دولت آمريكا را به خاطر خوددارى از صدور ويزا براى وى مورد انتقاد قرار داد. پورمحمدى قصد داشت در نشست دو روزه ”مهاجرت بين المللى و توسعه” شركت كند. اين نشست در روزهاى پنجشنبه و جمعه در مقر سازمان ملل متحد برپا بود.

در كنار اين محدوديت‌ها، كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا اعلام كرد كه فرصت‌ها براى يافتن يك راه حل بدون توسل به تحريم ايران از دست مى‌رود. اين در حالى است كه همتاى آلمانى او فرانك والتر اشتاين ماير، روز جمعه، در آستانه تشكيل نشست وزراى خارجه كشورهاى عضو اتحاديه اروپا، اعلام كرد كه طرح تحريم ايران در اين نشست اولويت نخواهد داشت. وى با اشاره به وجوه مثبت مذاكرات ميان لاريجانى و سولانا، همچنان نسبت به نتيجه بخشيدن مذاكره با تهران ابراز اميدوارى كرد.

به هر حال، اين احتمال كه رهبران جمهورى اسلامى، در آخرين روزهاى پيش از تشكيل مجمع عمومى سازمان ملل متحد، با تعطيل موقت برنامه غنى سازى اورانيوم، مانع از تحريم ايران شوند تقويت شده است. در اين شرايط، اتفاقى كه افكار عمومى داخلى و خارجى را متوجه وضعيت بد حقوق بشر در داخل كشور كرد، تعطيل روزنامه پرتيراژ ”شرق” از سوى هيئت نظارت بر مطبوعات بود. اين اقدام، حدود صد روز پس از تعطيل روزنامه ”ايران” صورت گرفت و زمينه ساز بيكارى صدها روزنامه‌نگار ديگر بود. در هفته‌هاى گذشته، درگذشت دو زندانى سياسى اعتصابى، اكبر محمدى و ولى الله فيض مهدوى سبب شد كه نقض حقوق بشر در ايران مورد اعتراض نهادهاى بين‌المللى قرار گيرد. اين هفته، تعطيل روزنامه ”شرق” بود كه سيل اعتراضات را روانه تهران كرد.

از جمله خانم كلاوديا روت رهبر حزب سبزهاى آلمان، با صدور بيانيه‌اى ضمن اعتراض به سياست دولت ايران نوشت: ” ...اين خطاى بزرگى است اگر غرب تنها نسبت به فعاليت‌هاى هسته‌اى ايران حساسيت نشان دهد و در اين باره سكوت كند كه در اين كشور تا چه حد حقوق بشر نقض مى‌شود. ... ما در ايران با يك حركت سيستماتيك روبرو هستيم كه با درايت تمام، به بستن دهان‌ها كمر بسته است. سياستى نظير آنچه در چين نيز شاهدش هستيم”.

رويداد مهم ديگر اين هفته، سفر نورى المالكى نخست وزير عراق به تهران بود. نورى المالكى پس از ديدار با محمود احمدى نژاد، در يك كنفرانس مطبوعاتى، مذاكرات خود را سازنده و مثبت ارزيابى كرد. وى گفت: ”توافق‌هاى متعددى با ايران داريم كه در اين سفر براى اجرائى كردن آن‌ها تلاش مى كنيم”. اما سخنگوى دولت عراق به خبرگزارى آسوشيتدپرس گفت: ” نخست وزير از رهبران ايران خواسته است به دخالت در اوضاع عراق و پشتيبانى مالى و تسليحاتى از گروه‌هاى شورشى اين كشور خاتمه دهند”.

ايران، پيش از اين بارها از سوى انگلستان و آمريكا متهم به بحران سازى در عراق شده است.

Comment

• به گفته‌ى وكيل مجتبى سميع‌نژاد، با احتساب دوران بازداشت و مرخصى موكلم، محكوميت وى سپرى و روز چهارشنبه از زندان قزل‌حصار آزاد شد.

سميع‌نژاد طى تماسى با خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: در آبان 83 از طرف دادسراى ارشاد بازداشت شدم كه 3 ماه در زندان اوين به صورت انفرادى به سر بردم و پس از آزادي، مجددا از طرف همان دادسرا با اتهامات جديد بازداشت شدم.

وى موارد اتهامى خود را اقدام عليه امنيت ملي، توهين به مقامات و تشويش اذهان عمومى برشمرد و گفت: به خاطر توهين به مقامات به 2 سال و به دليل تشويش اذهان عمومى نيز 10 ماه حبس محكوم و از ساير اتهامات تبرئه شدم.

محمدسيف زاده، وكيل مدافع سميع‌نژاد نيز در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقى ايسنا اظهار داشت: سميع‌نژاد در رابطه با اتهامات سب‌النبى و ارتداد تبرئه شد و در رابطه با اتهام اقدام عليه امنيت و توهين به مقامات به 2 سال و ده ماه زندان محكوم شد.

وى با بيان اينكه با احتساب دوران حضور سميع‌نژاد در زندان، محكوميت او سپرى شده است، گفت: سميع‌نژاد روز چهارشنبه از زندان قزل حصار آزاد شد.

Comment

• مديرمسوول روزنامه اعتماد ملى از پرتاب سه بمب آتش‌‏زا و كوكتل مولوتف از طرف افراد ناشناس به ساختمان اين روزنامه خبر داد.

محمدجواد حق‌‏شناس در گفت‌‏وگو با خبرنگار "ايلنا"، با اعلام اين خبر گفت: ساعت 2 بامداد امروز سه بمب آتش‌‏زا و كوكتل مولوتف به سمت ساختمان روزنامه پرتاب شد كه يكى از آنها منفجر شد اما خسارتى به ساختمان نزد و تنها چند درختچه مقابل ساختمان آتش گرفت.
                          وى با بيان اينكه نگهبان ساختمان بلافاصله موضوع را به نيروى انتظامى محل اطلاع داده است، گفت: در تحقيقات انجام‌‏گرفته، يك موتورسوار كه از محل رد مي‌‏شد گفت كه پرايدى با چهار سرنشين چنين اقدامى انجام داده است.
                          مديرمسوول روزنامه اعتماد ملى با اشاره به اينكه اين سومين بار است كه چنين اتفاقاتى براى اين روزنامه رخ مي‌‏دهد، گفت: در دفعات قبل ما از استاندار تهران، رييس شوراى تامين و وزير كشور خواستيم كه مسوولان اين كار را پيدا كنند و شش نماينده فراكسيون اعتماد ملى در مجلس نيز در اين باره به وزير كشور تذكر دادند اما اين پيگيري‌‏ها و درخواست‌‏ها تاكنون هيچ نتيجه‌‏اى نداشته است.
                          وي، امنيت را اولين شرط اداره جامعه ذكر كرد و گفت: حداقل انتظارى كه از متوليان امنيتى كشور آن هم در پايتخت مي‌‏رود، تامين امنيت ساختمان يك روزنامه است تا كاركنان آن بتوانند در آرامش به انجام وظيفه خود و اطلاع‌‏رسانى بپردازند اما عدم دستيابى به اين خواسته حداقلي، نگراني‌‏ها را افزايش مي‌‏دهد.

Comment

• وزير كار و امور اجتماعى اعلام كرد: 5/18 ميليون نيروى كار غيردولتى در كشور وجود دارد كه 7 ميليون و 200 هزار نفر آنها تحت پوشش سازمان تامين اجتماعى قرار دارند و پيش‌ بينى مي‌شود كه 5/4 ميليون نفر نيروى كار جديد تا پايان برنامه چهارم توسعه به اين جمعيت افزوده شود.

به گزارش خبرنگار ,اجتماعى, ايسنا، دكتر جهرمى در گردهمايى مشترك با وزارت كار و امور اجتماعى با سازمان تامين اجتماعى در مشهد مقدس با بيان اين كه بيش از 290 هزار طرح اشتغالزايى از طريق طرح‌هاى اشتغالزايى و كارآفرينى به بانك‌ها ارائه شده است كه بيش از 48 درصد مورد تاييد و باقيمانده در دست بررسى بيشتر است، افزود: روند پرداخت تسهيلات اشتغالزايى در برخى استانها با مشكل مواجه است كه در صورت ادامه اين روند به اهداف پيش‌بينى شده در برنامه سال 85 دست نمي‌يابيم.

به گفته وي، طرح‌هاى اشتغالزايى و خودكفايى بايد پس از ارزيابى براساس مزيت‌هاى منطقه‌اى انتخاب شود.

وزير كار در ادامه بيان كرد: البته ما به دنبال توزيع اعتبارات نيستيم بلكه به دنبال تكيه بر توزيع اعتبارات در راستاى طرحهاى مناسب و كارآفرين هستيم؛ چرا كه طرح‌هاى خرد و خوداشتغالى به خصوص در بخشهاى خدمات و كشاورزى منجر به اشتغال پايدارى نمي‌شود.

جهرمى با اشاره به كاهش پرونده‌هاى اختلافى ميان كارگران و كارفرمايان پس از تشكيل كميته‌هاى سازش اظهار كرد: تامين معيشت كارگران با هر نوع قراردادى بايد در جهت حفظ سرمايه انسانى مورد توجه قرار گيرد.

وى با اشاره به اختصاص اعتبارات مناسب در سال جارى به منظور حمايت از كارگران در زمان بيكارى و در جهت اشتغال مجدد آنها، افزود: در مجموع دولت حدود 2 هزار ميليارد تومان به صندوق بيمه بيكارى كمك كرده است.

به گزارش ايسنا، جهرمى يادآور شد: همچنين در قالب صندوق مهر رضا(ع) و يا اعتبارات صندوق تامين اجتماعى برنامه‌هايى به منظور اشتغال مجدد مقررى بگيران بيمه بيكارى پيش بينى شده است كه در اين راستا 50 ميليارد تومان اعتبار اختصاص يافته است.

Comment

• كانون مدافعان حقوق بشر در بيانيه‌‏هاى جداگانه‌‏اى نسبت به توقيف روزنامه شرق و ممانعت از ادامه تحصيل برخى فعالان دانشجويى انتقاد كرد.

به گزارش "ايلنا"، در بيانيه كانون مدافعان حقوق بشر در خصوص توقيف روزنامه شرق، آمده است: بنا بر اخبار منتشره، هيات نظارت بر مطبوعات وزارت ارشاد در جلسه مورخ 20/6/85 به استناد تبصره ماده 12 و بندهاى 1، 2، 4 و 8 ماده 6 قانون مطبوعات روزنامه شرق را توقيف و پرونده مربوط را به دادسرا ارسال كرده است. همچنين در همين جلسه نشريه نامه توقيف و نشريات حافظ و خاطره بدون ارايه هيچ مستندى لغو امتياز شده‌‏اند.
                              اين بيانيه مي‌‏افزايد: به استناد اصل 168 قانون اساسى و تبصره 1 ماده 4 و تبصره 1 ماده 20 قانون تشكيل دادگاه‌‏هاى عمومى و انقلاب، تنها مرجع صلاح رسيدگى به جرايم مطبوعاتى دادگاه كيفرى استان بوده و حكم مندرج در تبصره ماده 12 قانون مطبوعات اولا به لحاظ تحديد آزادي‌‏هاى مشروع مردم به استناد اصل 9 قانون اساسى فاقد توجيه حقوقى است ثانيا به استناد اصل 159 قانون اساسى تجاوز به صلاحيت قوه قضاييه نيز هست.
                              در اين بيانيه آمده است: كانون مدافعان حقوق بشر توقيف و لغو امتياز نشريات فوق را مغاير اصول و مواد فوق و اصول 22 ، 23، 24 ، 36 و 37 قانون اساسى و ماده 2 قانون مجازات اسلامي، اصل قانونى بودن جرم و مجازات ارزيابى نموده و از مسوولين قوه قضاييه مي‌‏خواهد با توجه به موازين قانونى پيش‌‏گفته به خصوص موقعيت حساس و خطير كنونى نسبت به رفع توقيف و الغاى لغو امتياز نشريات فوق اقدام نمايد.
                              كانون مدافعان حقوق بشر در بيانيه‌‏اى ديگر نسبت به ممانعت از ادامه تحصيل برخى فعالان دانشجويى انتقاد كرده و آورده است: همزمان با آغاز سال تحصيلى جديد اخبار نگران‌‏كننده‌‏اى از ايجاد مانع جهت ادامه تحصيل فعالان دانشجويى به گوش مي‌‏رسد. تعداد قابل توجهى از دانشجويان مزبور كه از عهده آزمون علمى كارشناسى ارشد برآمده‌‏اند، قادر به ثبت نام در دانشكده‌‏هاى مربوطه نگرديده‌‏اند، فارغ از اهدافى كه در وراى اين اقدام نهفته است و اينكه اين وضعيت تا چه حد مي‌‏تواند با هزينه‌‏دار نمودن فعاليت سياسي، دانشجويان را از تلاش جهت گسترش حقوق فردى و آزادي‌‏هاى عمومى و دستيابى به حقوق انسانى خود بازدارد. محروميت از حق آموزش و پرورش نقض بارز ماده 126 اعلاميه جهانى حقوق بشر است و اين وضعيت مي‌‏تواند كارنامه حقوق بشر كشورمان را در شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد با افزودن به نكات منفى مفتوح نمايد.
                              اين بيانيه مي‌‏افزايد: از سوى ديگر اصل 30 قانون اساسى نيز آموزش و پرورش را در زمره حقوق ملت برشمرده است. بر اين اساس كانون مدافعان حقوق بشر توجه مباشرين اين اقدام را به آثار وخيم عمل خود معطوف نموده، پرهيز از اين اقدام غيرقانونى را متذكر مي‌‏شود. كانون مدافعان حقوق بشر اميد دارد كه مسوولين امر با عمل خود نگراني‌‏هاى ايجادشده را از بين ببرند.

Comment

• پس از آن که رژيم اسلامی از کوفی عنان دبيرکل سازمان ملل خواست مساله صدور به موقع ويزا برای مقامات رژيم اسلامی برای شرکت در نشست های اين سازمان را پيگيری کند, خبرگزاری رويتر به نقل از يک مقام آمريکايی نوشت که عدم صدور ويزا به پورمحمدی وزير کشور رژيم اسلامی جنبه سياسی نداشته است.
                                گفتنی است پور محمدی که يکی از اعضای هيات کشتار زندانيان سياسی در تابستان 67 و وزير کشور دولت احمذی نژاد است اخيرا به خاطر عدم دريافت ويزای آمريکا نتوانست در اجلاسی بين المللی در رابطه با مهاجرين شرکت کند.
                                به گزارش ايسنا به نقل از رويتر مقام آمريکايی گفت:"درخواست ويزاى هيچ يك از اعضاى هيات ايرانى رد نخواهد شد."

اين مقام كه نخواست نامش فاش شود گفت: "ندادن ويزا به وزير كشور ايران، سياسى نبود، بلكه اطلاعات موجود در تقاضانامه‌ى وى براى ويزا كافى نبوده است."

براساس اين خبر : "مقامات سازمان ملل اعلام كردند كه محمود احمدى نژاد، رييس جمهور ايران به طور قطع ويزا دريافت خواهد كرد اما كريستين سيلوربرگ، از مقامات وزير خارجه‌ى آمريكا گفت كه هنوز درباره ويزاى احمدى نژاد تصميم نهايى گرفته نشده است."

Comment

Working...
                                X