Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• بازگشت خاتمی به ايران
    دو صدای داخلی و خارجی، دركنار هم، عليه سفر من به امريكا
    دفع خطر از ايران را
    با هيچ چيز سودا نمی كنم
    برای تحمل اختلاف ‌نظر، ان‌شاءالله كم كم بزرگ می‌شويم و رشد می‌كنيم!

محمد خاتمی، روز گذشته، پس از سفری دو هفته ای به امريكا، به تهران بازگشت. خاتمی پس از ورود به ايران در مصاحبه ای كوتاه با خبرگزاری های داخلی گفت:

سخنرانی در دانشگاه هاروارد حادثه‌ای بی‌نظير بود. جمعيت حاضر در اين سخنرانی، آماده طرح سوال‌های تند و تيز بودند و بحمدالله مراسم خوب و بی‌نظيری برگزار شد و يكی از موفق‌ترين برنامه‌هايم در هاروارد انجام شد.

در آمريكا نيز گروه‌های تندرو و سخت‌سر وجود دارند. كسانی هم‌ هستند كه با سياست‌های تند و رايج آمريكا موافق نيستند و به عقيده‌ من سياست‌های تند روز به روز با اقبال كمتری مواجه و زبان منتقدان درازتر می‌شود، اما نسبت به سفر من، به‌ويژه نسبت به ايران با توجه به مسائل هسته‌يی و اوضاع خاورميانه، زبان دراز نيروهای طرفدار خشونت و گروه‌های صهيونيستی و حتی مخالفان و منتقدان - نسبت به سياست‌های فعلی آمريكا در مورد ايران - محافظه‌كارانه و منفعلانه بود.

بعد از اين سفر اين مواضع كاملا حالت عكس به خود گرفت و تحليل‌ها و موضع‌گيری‌ها به نفع ايران شد و انتقاد از سياست‌های خاورميانه‌ی آمريكا و سياست‌های اين كشور در قبال برنامه‌ی هسته‌يی ايران، شكل آشكار به خود گرفت.

اين نوع سفرها چنانچه بتواند بر افكار عمومی و نخبگان اين كشور تاثيرگذار باشد، به نفع مصالح و منافع ايران است.

خاتمی در باره مخالفت هائی كه در ايران با مواضع خاتمی درامريكا شده گفت:

در دورانی كه مسووليت داشتم - و طبعا در كشورهايی نظير كشور ما قدرت برای اعمال روش‌های نادرست نسبت به كسانی كه با قدرت مخالفند مشروعيت می‌دهد- من اين روش را نداشتم. همواره از انتقاد استقبال كردم و برخوردهای غيرعادلانه و تند را كه گاهی دشنام‌آميز نيز می‌شد، تحمل كردم.

در حال حاضر نيز كه در قدرت نيستم هم استقبالم از انتقاد آسان‌تر و هم تحملم برای ناسزاگويی بيشتر است؛ اگر چه خيلی ناآشنا با اين مسائل نيستم اما خيلی هم برايم مهم نيست.

وی با ابراز تاسف نسبت به اينكه اين تندی‌ها و انتقادها با تحريف و فرافكنی انجام می‌شود، ادامه داد: من به لحن اين انتقادات كار ندارم اما همانطور كه مطلع هستيد اين نوع انتقادات و برخوردها در خارج از كشور نيز وجود داشت و از طريق محافل صهيونيستی و جنگ‌طلب كه به هيچ وجه تمايل ندارند مسائل ايران حل شود، دنبال می‌شد، اما در مورد اين‌كه چرا اين دو صدا در كنار هم قرار می‌گيرند و كدام يك از آنها تندتر هستند من قضاوت نمی‌كنم، قضاوت را بر عهده‌ی ديگران می‌گذارم.

ومن همواره مواضع خود را داشته‌ام و در اين سفر هم حتی از يك مورد از اين مواضعی كه در طول مدت عمرم به ويژه در اين هشت سال داشته‌ام عدول نكرده‌ام.

من تشخيصی در زمينه‌ مصالح ايران و خط امام دارم كه اختصاص به اين سفر نداشته است و همواره آن را داشته‌ام، من همچنان همان مواضع را دارم و آن را به نفع جمهوری اسلامی ايران می‌دانم.

من فكر نمی‌كنم اصولی‌تر از اين اصول اصلی وجود داشته باشد.

من هيچگاه در زمينه‌ی تلاش برای حفظ منافع ايران سودا نمی‌كنم و دفع خطر از كشور را با هيچ چيز ديگر از عوض نمی‌كنم. اصول من همواره مشخص بوده، همواره از آن دفاع كرده‌ام و همواره گفته‌ام لحن من نيز مشخص است و مسلما اين لحن با لحن خيلی‌ها تفاوت دارد.

انتقاد خوب است، بايد ناسزاگويی را نيز تحمل كرد تا از اين مسير بی‌حوصلگی بگذريم و ياد بگيريم چه طور می‌توانيم اختلاف‌نظر داشته باشيم. اختلاف‌نظر را تحت عناوين مقدس نگذاريم تا در سايه‌ی آن فرد را بكوبيم. اين‌ها را بايد ياد بگيريم ان‌شاءالله كم كم بزرگ می‌شويم و رشد می‌كنيم و اين مشكلات نيز حل می‌شود.

ايران خواستار صلح و دفاع از حقوق حقه‌ی ملت فلسطين و معتقد است كه هيچ كس حق ندارد برای ملت فلسطين تصميم بگيرد و هر چه اين ملت بخواهد همان بايد اجرا شود.

خاتمی هم‌چنين در پاسخ به پرسشی درباره‌ی سوال يكی از رسانه‌های آمريكايی كه از وی درباره‌ی شيطان بزرگ پرسيده بود و پاسخی كه او به اين سوال داده بود، هم‌چنين مخالفت‌هايی كه در داخل وجود داشته، اظهار داشت: من معتقدم ملت، امام(ره) و انقلاب ما هيچگاه «ملت آمريكا» را شيطان بزرگ ندانسته است، عموما برای تحريك افكار عمومی عنوان می‌كنند آمريكا با دولت، ملت و كشورش در نظر ايرانيان شيطان بزرگ است و اين شيطان بزرگ نيز بايد نابود شود و از آن طرف نيز می‌گويند كسی كه می‌خواهد آمريكا را نابود كند خود نيز بايد نابود شود. آن‌چه من در مصاحبه‌ام عنوان كردم اين بود كه تعبيری كه امام كرد، مرادش اين بود كه سياست‌هايی كه آمريكا در مورد ايران اعمال كرده است، شيطانی است.

تندروهای امريكا احساس می‌كنند برای حمله و تحت فشار قراردادن ايران بايد از ايران هيولايی بسازند كه تنها با فشار،انزوا و تهديد می‌تواند از بين برود، بنابراين هر امری را كه باعث شود اين فضا شكسته شود، به زيان خود می‌دانند. تصور می‌كنم تا حدی كه در توانم بود اين فضا به نفع ملت ايران و به زيان اين گروه‌های صهيونيست و به نفع واقعيت شكسته شد.

شماری از اعضای كابينه خاتمی از جمله محمدرضا عارف، عبدالله رمضان‌زاده، ناصر خالقی، مهرعليزاده، مرتضی حاجی، معتمدی و هادی خانيكی برای استقبال از خاتمی در فرودگاه از وی استقبال كردند.

Comment

• حمله كوكتلی به اعتماد ملی
      حمله ادامه دار 27 ساله
      به جبهه مطبوعات نيمه جان

در ادامه شبيخون های 27 ساله به مطبوعات، ساعت 2 بامداد، برادران ايمانی يك بمب آتش‌زا و دو كوكتل مولوتف انداختند به روزنامه اعتماد ملی تا فاتحه بقايای اعتماد ملی هم خوانده شود! محوطه مقابل ساختمان روزنامه و درختان مقابل دفتر آتش گرفت و برادران سالم بازگشتند به پايگاه.

چون اعتماد ملی اهل كاريكاتور و طرح و اين نوع تصاوير بهانه ساز نيست و نتوانستند مثل شرق و ايران حكم توقيفش را صادر كنند و ضمنا مهدی كروبی هم قلم و دهانش روان است، تصميم گرفته شد به اين يكی با كوكتل مولوتف حمله شود. فعلا تا حمله امريكا و راه افتادن سازمان دفاع غير نظامی برای حفاظت از تاسيسات و ساختمان های عمومی برادران كوكتل پردانی را با ساختمان روزنامه ها تمرين می كنند!

مدير مسئول روزنامه اعتماد ملی كه روزنامه اش به سبك روزنامه "خرداد" متعلق به عبدالله نوری مورد حمله و كوكتل پردانی قرار گرفته، برای آنكه كزك دست اژه ای و مرتضوی ندهد و بگويند بيا ثابت كند و مدرك نشان بده، در باره حمله كنندگان زياد حرف نزد، فقط خيلی ابراز خوشحالی و تشكر كرد كه دراين حمله خوشبختانه ساختمان روزنامه هيچ آسيبی نديده است! و باز، خوشبختانه عوامل انتظامی كه به محل آمده بودند مثل هميشه نتوانستند رد پائی پيدا كنند!

فقط يك موتورسوار رهگذر كه لابد از كارگران بيكار شده كارخانه ها بوده، بعنوان شاهد ماجرا گفته: من با همين دوتا چشمم ديدم كه يك پرايد سفيد(از همان ها كه برادران گشت و حمله در آن می نشينند) با چهار سرنشين كوكتل مولوتف انداختند و رفتند.

حق‌شناس مدير مسئول روزنامه كه خيلی خوشحال است هنوز با روزنامه شرق هم سرنوشت نشده، با ابراز تشكر و خرسندی و خوشروئی گفت: اين چندين بار است به ما حمله مسالمت آميز می شود. به وزارت كشور و نيروی انتظامی نيز هر بار گزارش اين حملات را داده ايم و خوشبختانه آنها در كمال همكاری سكوت كرده و دنبال ماجرا را نگرفته اند.

تا حمله بعدی و مصاحبه بعدی خدا نگهدار.

Comment

• خودكشی
        آخرين اعتراض كارگران بيكار
        كارخانه های بسته شده كردستان

وزير كار طرح پرداخت 10 ميليون تومان وام قرض‌‏الحسنه به كارفرمايان برای اشتغال مجدد كارگران تحت پوشش بيمه بيكاری را مطرح كرده، اما حفظ اشتغال موجود در اولويت است. واحدهای بسياری هستند كه با تزريق مبالغ 300 ميليون و 500 ميليون و يك ميليارد تومان می‌‏توانند به حيات خود ادامه دهند و اشتغال صدها كارگر به خطر نيفتد، اين واحدها بايد در اولويت باشند.
        يك عضو كميسيون اجتماعی مجلس هفتم است، در ادامه اين سخنان گفت‌‏:

ظرف سالهای اخير كارخانه‌‏های متعددی به دلايل مختلف از جمله عوارض سنگين، ماليات ها، بدهی‌‏های هنگفت و كمبود نقدينگی از پای در آمدند و هزاران كارگر بيكار شدند، در حالی كه با اندك مساعدت دولت، امروز شايد اين واحدها تعطيل نبودند.

گچ كردستان كه در بيجار واقع شده اواخر سال گذشته بخاطر 15 ميليون تومان دچار مشكل شده بود و 4 ماه حقوق 75 كارگر پرداخت نشد بود كه با پی‌‏گيريهای به عمل آمده اين مشكل به طرف شد .
        او گفت : جالب اين بود كه اين واحد تحت پوشش بانك صادرات , بانك سپه و بنياد مستضعفان می‌‏باشد و صرفا به خاطر 150 ميليون ريال لنگ می‌‏زد !

گروه صنعتی ملی در سالهايی نه چندان دور با 32 شركت تحت پوشش 14 هزار و 500 كارگر داشت و امروز اين گروه صنعتی به پاركينگ اتومبيل‌‏های فرسوده و اسقاطی تبديل شده است‏!
        پس از تعطيلی اين گروه بزرگ صنعتی كه بخاطر مسايلی چون واردات و ركود بازار فروش و كمبود نقدينگی رخ داد 200 نفر خودكشی كردند و كانون خانوادگی 2 هزار كارگر به دلايلی متعددی از هم پاشيده شد‌‏!

چرا بايد به كمك واحدهای صنعتی نشتافت و نگذاشت كه كارخانه‌‏ها قربانی و كارگران سرگردان شوند؟

Comment

• جمكران
          غولی كه از چاه دو قلو درآمده
          قرار است به چاه باز گردد!

روزنامه جمهوری اسلامی در يكی از سرمقاله های اخيرخود از تبليغات گسترده ای كه در مورد مسجد جمكران می شود انتقاد كرد و نوشت:

"وقتى ما مسجد جمكران را تا آنجا از نظر تقدس بالا مى بريم كه از مساجدى مثل مسجدالحرام مسجدالنبى، مسجد قبا، مسجدالاقصى، مسجد كوفه و مسجد سهله نيز با فضيلت تر جلوه مى كند و بر مشاهده مشرفه نيز تقدم مى يابد و اعلام مى كنيم كه حدود سه ميليون نفر در شب و روز نيمه شعبان به زيارت اين مسجد آمده اند (ادعاهای سه آيت الله خزعلی، مكارم و مصباح) و با تبليغات بى سابقه خيل مردم تشنه معنويت را از نقاط مختلف كشور به جمكران مى كشانيم و سخنان مداحانى را كه به مردم وعده ميدهند در اينجا امام زمان عليه السلام را زيارت خواهند كرد و از اينجا حاجت روا برخواهند گشت و البته ميدانيم كه نه زيارتى در كار است و نه اتفاق ديگرى ميافتد، انتظار داريم در دراز مدت اين مردم چقدر به اين تبليغات معتقد بمانند و پايه هاى فكرى آنها دچار لرزش و پوكى نشود؟ مسجدى كه براساس يك خواب ساخته شده حداكثر اينست كه مثل ساير مساجد محترم است، اما بر چه مبنائى اينهمه تبليغات و معجزه و كرامت براى آن ميسازيم و به خورد خلق الله ميدهيم؟ براى آشنائى با عواقب اين كارها به پرونده افرادى كه با سواستفاده از عوام زدگى مردم خود را رابط امام زمان يا ملاقات كننده با امام زمان و يا حتى خود امام زمان معرفى كرده اند و چه اعتقادات دينى را كه از بين برده اند و چه خانواده ها را متلاشى كرده اند و چه وهن ها كه براى دين بوجود آورده اند مراجعه كنيد و نسبت به خطر عوام زدگى هوشيار باشيد."

ظاهرا، اين ياسين بايد زير گوش كسانی در اطراف روزنامه جمهوری اسلامی خوانده می شد نه برای خوانندگان اين روزنامه. و ضمنا خواستار لغو مصوبه دولت برای كشيدن اتوبان امام زمان از بالای چاه جمكران تا قلب تهران برای سرعت رسيدن آقا به تهران می شد !

ظاهرا هدف روزنامه جمهوری اسلامی نه طرح مسائل بالاست و نه خرافات زدائی از جامعه، بلكه دفع و رفع خطری است كه با تبديل امام زمان به رهبر، برای رهبر كنونی درست شده است. مقابله با رقيب است نه خرافات!

Comment

• مصاحبه كسينجر با واشنگتن پست
            نبايد اجازه داد مذاكرات سياسی
            سپر فنآوری اتمی درايران بشود
            امريكا و اروپا در دو سوی آتلانتيك بايد عليه ايران متحد شوند!

هنری كسينجر وزير خارجه اسبق امريكا و مشاور كاخ سفيد در گفتگو با روزنامه واشنگتن پست گفت:

دو سوی آتلانتيك (امريكا و اروپا) بايد با هم فكری، در پی راهی برای اجتناب از جنگ تمدنها باشند. ايران مركز اين چالش است.

شماری از كشورهای اروپايی نسبت به مذاكرات برای متقاعد كردن ايران به تعليق غنی سازی اورانيوم خوش بين هستند. اين وضعی است كه امريكا بايد برای آن چاره ای بيانديشد. از سوی ديگر كشورهای اروپايی نيز بايد بپذيرند كه روند مذاكرات با ايران بايد دارای يك مرزی باشد. انعطاف ديپلماتيك نبايد فراتراز اين مرز برود. بايد محدوديت زمانی وجود داشته باشد تا اطمينان حاصل شود كه روند مذاكرات به سپری برای پيشرفت فناوری هسته‌ای در ايران تبديل نمی شود .

Comment

• گفتگوی بشار اسد با نمايندگان پارلمان اسرائيل
              اسرائيل به مرزهای 1967 بازگردد
              تا اعراب آن را برسميت می شناسند

بشار اسد رئيس جمهور سوريه با 3 عضو پارلمان اسرائيل كه از اين كشور ديدار می كنند ديدار و مذاكره كرد. او دراين ديدار گفت: سوريه آماده‌ صلح با اسرائيل بر اساس طرح اتحاديه‌ عرب در سال 2002 است. اما اسرائيل نمی‌خواهد اين طرح را بپذيرد.
              در طرح اتحاديه‌ عرب از اسرائيل خواسته شده تا به مرزهای سال 1967 باز گردد و توافق چند جانبه‌ای را درخصوص راه حلی برای آوارگان فلسطينی بپذيرد، در عوض تمام كشورهای عربی ملزم می‌شوند كه اسرائيل را به رسميت بشناسند و با آن رابطه‌ ديپلماتيك برقرار كنند.
              بشار اسد در همين ديدار تشكيل دولت اتحاد ملی در فلسطين را يك رويداد مهم و مثبت ارزيابی كرده و گفت كه بزودی با جمعی از مقامات فلسطينی در ارتباط با مسئله صلح در خاورميانه و اهداف دولت اتحاد ملی كه نخست وزير آن رهبر حماس است ديدار و گفتگو خواهد كرد.

Comment

• مصاحبه سخنگوی سازمان مجاهدين انقلاب
                پايان دوران تفكيك و استقلال قوا

مديريت زندان ها بايد از قوه قضائيه گرفته شود. اگر نظارت و بازديد از زندان ها ممكن نشود، در آينده نيز شاهد رويدادهائی مانند مرگ فيض مهدوی و يا اكبرمحمدی در زندان خواهيم بود.

در ارتباط با توقيف روزنامه شرق، محسن آرمين سخنگوی سازمان مجاهدين انقلاب فاش ساخت كه از ماه ها قبل در تدارك اين كار بودند. او گفت:

قوه قضاييه كه زمانی به بهانه استقلال حاضر به تمكين در برابر مجلس و پذيرش تحقيق و تفحص نبود، امروز در برابر دخالت هيات نظارتی سكوت كرده است. با يكپارچه شدن حاكميت تمام حساسيت‌‏های گذشته از بين رفته است؛ آنچنان كه ديگر تفكيك و استقلال قوا بلاموضوع شده است.
                با توجه به احتمال شركت هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبرگان، بستن اين روزنامه ظاهرا با انتخابات مجلس خبرگان و موج حملات و تهديدهای ماه‌‏های اخير با هدف منصرف كردن هاشمی از شركت در انتخابات نيز بی‌‏ارتباط نيست.

در بخش ديگری از مصاحبه كه از آرمين منتشر شده؛ او درباره زندان ها گفت:

آمار فوت زندانيان سياسی طی ماه‌‏های اخير روند نگران‌‏كننده‌‏ای به خود گرفته است. همچنين اخبار به شدت نگران‌‏كننده‌‏ای از وضعيت زندان‌‏ها و زندانيان سياسی به گوش می‌‏رسد. اين حوادث بيش از هر چيز از عدم مسووليت‌‏پذيری و پاسخگويی مسوولان و قوه قضاييه حكايت می‌‏كند. البته چنين وضعی چندان دور از انتظار نيست. عدم اجازه بازديد به هيات‌‏های ذی‌‏صلاح مدنی داخلی نظير خبرنگاران و جمعيت‌‏های مدافع حقوق زندانيان و حقوق بشر و حتی مجاز نبودن نمايندگان مجلس به بازديد از زندانيان يا بندهای خاصی در زندان، به روشنی از وضعيت نامساعد در زندان‌‏ها حكايت دارد كه آقايان علنی شدن آن را به مصلحت نمی‌‏دانند.

اين اتفاقات نشان می‌‏دهد قوه قضاييه صلاحيت لازم را برای اداره نهاد زندان‌‏ها ندارد. هيچ دليلی وجود ندارد كه قوه قضاييه خود اداره‌‏كننده زندان‌‏ها باشد هيچ دليلی نيز وجود ندارد كه قاضی كه برای متهم حكم صادر می‌‏كند، بر سرنوشت او در دوران حبس مسلط باشد. در بسياری از كشورها نهادهای عمومی نظير شهرداری‌‏ها يا شوراهای شهر كه منتتخب جامعه و پاسخگو در برابر جامعه هستند، مسوول اداره زندان ها هستند و به اين ترتيب هم مسوولان اداره‌‏كننده زندان‌‏ها در برابر جامعه پاسخگو هستند و هم فجايع و اتفاقات ناگوار به حساب نظام حكومت و دولت گذاشته نمی‌‏شود.
                سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی راه حل اساسی پيشگيری از اين فجايع ناگوار را كه امروز به تدريج به حوادثی عادی تبديل شده است، در سپردن اداره امور زندان‌‏ها به شوراها و شهرداری‌‏ها می‌‏داند.
                در مورد مرگ فيض مهدوی نيز بايد تاكيد كرد اعلام علت كليشه‌‏ای «ايست قلبي» كه علت عام هر مرگی است، آشكارا از عدم تمايل مسوولان به بيان علت مرگ او حكايت دارد. خانواده فيض مهدوی اين حق را دارند كه با تعيين پزشكی معتبر، از علت فوت فرزند خود آگاه شوند. اميدواريم مسوولان قضايی با تعجيل بر ابهام موضوع درباره علت مرگ زندانيان نيفزايند و به ترديدها در اين زمينه پايان دهند.

Comment

• مصاحبه سردبير نشريه توقيف شده "نامه"
                  تند روهای درون حاكميت
                  سرعت فروپاشی را تندتر می كنند!

كيوان صميمی مديرمسئول نشريه توقيف شده "نامه" درباره توقيف اين نشريه به "ادوار نيوز" گفت:

يك روز پس از بازگشت من از سفر به اروپا و آمريكا كه البته جنبه های سياسی هم پيدا كرد، حكم توقيف نشريه در هيات نظارت بر مطبوعات صادر شده و به صورت غير رسمی مسئولان نامه از آن مطلع شده بودند . با اين حال ما به دليل اينكه راه برای رايزنی های بيشتر و گفتگو باز باشد از انتشار خبر توقيف نامه جلوگيری كرديم و در اين يك هفته در سفری كه به قم داشتم اين موضوع را پی گيری كردم و البته قول هايی هم دادند و گويا قرار شده بود در جلسه دوشنبه اين هفته موضوع مجددا طرح شود كه متاسفانه با پی گيری ما معلوم شد كه اين حكم مجددا تاييد شده و به من ابلاغ شد.

اتهام نشريه نامه توهين غير مستقيم به آقای خمينی اعلام شده است. در اين چند ساله ما همواره نقدهای خود را از جمله به رهبری و عملكرد آقای خمينی به صورت شفاف بيان داشته ايم و نيازی نبود كه در لفافه و در قالب يك شعر به ايشان توهين كنيم. ما هرگز فكر نمی كرديم كه شعری كه با مجوز قبلا چاپ شده را نبايد منتشر می كرديم !

در مورد ارتباط توقيف شرق و نامه با مذاكرات هسته ای و توافقات احتمالی در اين مذاكرات نيز صميمی گفت: اين دو موضوع تا حدی با هم مرتبط اند اما امروزه در عصر ارتباطات نمی توان جلوی انتشار اخبار و اطلاعات را گرفت .

من علت اصلی اين گونه رفتارها را غلبه بخش تندروتر حاكميت می دانم كه اينگونه تصميمات را می گيرد . عليرغم اينكه می گويند حاكميت يكدست شده است من فكر می كنم اينها در ميان خودشان اختلافاتی دارند بويژه در زمينه تاكتيك ها . تندروها همانگونه كه در سياست خارجی تندوری می كنند در اعمال سياست های داخلی نيز سعی در بستن فضا دارند و توقيف نشريات هم در ادامه برخورد و فشارهايی است كه در مورد انجمن های دانشجويی در اين مدت اعمال كرده اند .
                  مطمئنم كه اين روش ها راه به جايی نخواهد برد و اين گونه رفتارها از خطر فروپاشی حكومت نخواهد كاست . از نظر من با ادامه اين روند فروپاشی كليت نظام نزديك است، مگر آنكه تدبير امور به دست گروه های ميانه رو تر بيافتد وآنها غلبه پيدا كنند و به اين وسيله لااقل ار فروپاشی خودشان جلوگيری كنند.

Comment

• مدال ليبرتادور عالي‌ترين نشان ونزوئلا به "محمود احمدي نژاد" رييس جمهوري اسلامي ايران اهدا شد.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا از كاراكاس ،در مراسمي كه عصر يكشنبه به وقت محلي در اولين روز از سفر رييس جمهوري اسلامي ايران به ونزوئلادر تالار آكادمي نظامي اين كشور برگزار شد "هوگو چاوز" رييس جمهوري ونزوئلا به نمايندگي از طرف ملت خود اين مدال را به احمدي نژاد به عنوان رهبر آزاديبخش اهدا كرد.

رييس جمهوري ونزوئلا در اين مراسم از محمود احمدي نژاد به عنوان دوست و بردار خود نام برد و افزود: احمدي نژاد يك رهبر آزاديخواه و انقلابي است كه در كنار ملت انقلابي و آزاده ايران در مقابل استعمارايستاده است .

چاوز باتاكيد بر اينكه احمدي نژاد لياقت دريافت نشان عالي آزاديبخش ( ليبرتادور) را داردخاطرنشان كرد: احمدي نژاد شايستگي بر گردن انداختن اين مدال عالي را داراست . اين پرچم سه رنگ ونزوئلا ‪ ۲۰۰‬سال قدمت دارد و امروز بر گردن فردي انداخته شده كه آزاده و انقلابي است.

رييس جمهوري ونزوئلا تاكيد كرد كه احمدي نژاد بخشي از طرح آزادي ملت ايران است و شخصيتي بزرگ و در عين حال افتاده دارد و من به داشتن چنين دوستي افتخار مي‌كنم.

رييس جمهوري اسلامي ايران نيز پس از دريافت اين نشان عالي در سخناني مدال ليبرتادور را نشان شجاعت دو ملت ايران و ونزوئلا دانست و گفت: اين مدال برادري دو ملت را نشان مي‌دهد و من به دريافت آن افتخار مي‌كنم.

احمدي نژاد با ابراز شادماني از اينكه در ميان مردم و دولت دوست و برادر ونزوئلا است گفت: امروز يكي از بهترين روزهاي زندگي من است.

رييس جمهوري اسلامي ايران هوگو چاوز را دوست و بردار خود خواند و گفت : هوگو قهرمان ملي و زبان گوياي مردم ونزوئلا است و قهرمان مبارزه با استعمار و الهام بخش همه مبارزان عليه ظلم و ستم در آمريكاي لاتين به شمار مي‌آيد.

احمدي نژاد خطاب به جمعيت حاضر در اين مراسم كه با اهتزاز پرچم‌هاي ايران و و نزوئلا وي را تشويق مي‌كردند گفت: من به مردم عزيز ونزوئلا كه تصميم گرفتند مستقل باشند و اجازه ندهند كه آمريكا و ديگر استعمارگران در سرنوشت آنها دخالت كنند افتخار مي‌كنم.

رييس جمهوري اسلامي ايران در ادامه، نشان عالي ونزوئلا را مدال مهر ورزي و محبت و پيشرفت و تعالي دو ملت خواندو افزود: اين مدال پيوند ناگسستني و اتحاد دو ملت و دو دولت ايران و ونزوئلا خواهد بود.

احمدي نژاد خاطرنشان كرد: اين نشان مدال حمايت از مظلومان عالم است و به همين سبب صميمانه از ملت و دولت ونزوئلا تشكر مي‌كنم.

همچنين قبل از اهداي نشان عالي ونزوئلا به احمدي نژاد، شش سند همكاري و تفاهمنامه در خصوص همكاري در ساخت كارخانه‌هاي سيمان و فولاد، همكاري در تشكيل شركت نفتي مشترك براي استخراج نفت و گاز ،همكاري در زمينه پتروشيمي ، همكاري‌هاي صنعتي ، راه اندازي خط پرواز مستقيم تهران - كاراكاس و همچنين بياينه مشترك رسمي توسط روساي جمهوري ايران و ونزوئلا و ساير مقامات دو كشور امضا شد.

در بخش ديگري از اين مراسم روساي جمهوري ايران و ونزوئلا از طريق سيستم ويدئو كنفرانس در مراسم راه اندازي پروژه كارخانه توليد سيمان و همچنين بهره برداري از يك مركز آموزش پتروشيمي و مسجد اين مركز آموزشي شركت كردند.

رييس جمهوري اسلامي ايران در گفت و گو با همكاران ايراني پروژه احداث كارخانه سيمان به آنان تاكيد كرد كه با تلاش و كوشش بيشتري براي يك دولت وملت انقلابي ،فعاليت كنند .

Comment

• خبرگزاري فارس: رئيس جمهور ونزوئلا با اشاره به شيطنت آمريكا در پرونده هسته اي ايران گفت: آمريكا تفنگش را به سمت ايران گرفته ولي ما در كنار ملت ايران هستيم و از ملت ايران دفاع مي كنيم.

به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس به ونزوئلا، هوگوچاوز رئيس جمهور ونزوئلا كه يكشنبه شب به وقت محلي در آيين اعطاي نشان رهبر آزاديبخش اين كشور به محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران سخن مي گفت با ستايش از مواضع اصولي و ضد استعماري رئيس جمهور كشورمان تصريح كرد: افتخار اين را دارم كه امروز به نام ملت ايران مدال كشورم را به كسي كه لياقتش را داشت اهداء كردم.
                      وي افزود: احمدي نژاد لياقت نشان رهبري آزادي بخش را دارد و سيمون بوليوار كه تصويرش بر نشان افتخار شما نقش بسته رهبر انقلاب ما بوده و امروز هم آقاي احمدي نژاد بخشي از محور انقلاب ايران بوده كه با افتادگي و كرنش در قلب ملتها از جمله ملت ونزوئلا جاي گرفته است.
                      وي با اشاره به اينكه احمدي نژاد در كنار ملت خود در برابر استعمار آمريكا ايستاده است افزود: هر كجا كه يك ضد امپرياليسم چون احمدي نژاد باشد ملت ونزوئلا در كنار وي خواهد بود.
                      وي با اشاره به اينكه قرار است صبح دوشنبه براي شركت در مجمع عمومي سازمان ملل عازم نيويورك شود و براي دريافت رواديد همراهان خود دچار مشكل شده است افزود:‌ اين اقدام آمريكا ثابت مي كند كه اين كشور از ما مي ترسد.
                      وي افزود: احمدي نژاد به اين دليل نشان لياقت دريافت مي كند كه به مردم آزاده ايران بفهمانيم كه ما نيز آزادگي و ايستادگي آنان را در برابر استعمار درك كرده ايم و در كنار آنها هستيم.
                      رئيس جمهور ونزوئلا با اشاره به فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران گفت: ايران بمب اتم نمي سازد بلكه اين امپرياليسم جهاني است كه بمب اتم مي سازد و بايد انبارهاي سلاحهاي هسته اي خود را از بين ببرد چرا كه ملت ايران براي توسعه و پيشرفت خود در راستاي دستيابي به انرژي صلح آميز هسته اي هستند.
                      وي با اشاره به قطعنامه سران كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد در حمايت از فعاليتهاي هسته اي ايران گفت: در بيانيه نشست هاوانا تمامي كشورهاي عضو عدم تعهد از برخورداري ايران در دستيابي به فناوري صلح آميز هسته اي به طور اجماع حمايت كردند كه اين حق تمامي كشورهاست.
                      وي گفت: آمريكا تفنگش را به سمت ايران گرفته ولي ما در كنار ملت ايران بوده و از ايران دفاع مي كنيم.
                      وي افزود: ما از خدا مي خواهيم كه ديگر جنگي در دنيا نباشد ولي اگر امپرياليسم آمريكا بخواهد ديوانگي كرده و به ايران حمله كند بي شك از كرده خود پشيمان خواهد شد.
                      رئيس جمهور ونزوئلا خاطرنشان كرد: امپرياليسم آمريكا در سراشيبي سقوط قرار دارد و در اين قرن به نفع بشريت از ميان خواهد رفت.
                      وي با بيان اينكه اين سراشيبي سقوط براي آمريكا از همينك احساس مي شود افزود: پيوندي كه در ميان كشورهاي در حال توسعه ايجاد ميش ود بهترين راهكار براي جلوگيري از تك قطبي شدن جهان و حركت به سوي دنياي چند قطبي است.
                      رئيس جمهور ونزوئلا با اشاره به اينكه در خصوص قدمت و پيشينه ايران مطالعات بسياري داشته است افزود: انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني شرافت ايران را در برابر استعمار و چپاول امپرياليسم نجات داد.
                      وي گفت: ايران كه 27 سال پيش ثروتمند ولي فقير بود اينك آزاد است و از نظر سياسي، اقتصادي و فرهنگي، نظامي و فناوري به پيشرفت هاي قابل توجهي رسيده است.
                      رئيس جمهور ونزوئلا افزود: انقلاب ايران بيست سال از انقلاب ونزوئلا جلوتر است ولي انقلاب براي رسيدن به ترقي و پيشرفت پايان نمي يابد.
                      وي گفت: ايران امروز به قدرتي روز افزون تبديل شده كه در تمامي عرصه ها مي تواند نيازهاي خود را تامين كند و اينك دنيا اين توانايي ايران را به رسميت شناخته و به آن احترام مي گذارد.
                      وي گفت: من به انقلاب اسلامي ايران و رهبري بزرگوارش آيت الله خامنه اي سلام عرض مي كنم و به ملت ايران كه روح انقلابي خود را حفظ كرده اند احترام مي گذارم.
                      رئيس جمهور ونزوئلا در پايان با اشاره به مشتركات اسلام و مسيحيت گفت: انقلاب اسلامي ايران بر انقلاب ونزوئلا تاثير گذاشت و من به عنوان يك مسيحي واقعي خود را بخشي از يك انقلاب اسلامي مي دانم.

Comment

• مشاور امور مذهبي انجمن بين‌المللي مسلمانان نيوزيلند گفت: اظهارات پاپ اثر خوبي در جوامع اسلامي نداشته و باعث ناراحتي شديد آنان شده است.

به‌گزارش روز دوشنبه روزنامه نيوزيلند هرالد "محمد امير" افزود: ما براي ايجاد صلح تلاش مي‌كنيم و سعي داريم كه موانع را از پيش روي برداريم اما چنين اظهاراتي باعث عقب گرد در اين مسير مي‌شود.

" جهاد مفهومي است كه بدرستي درك نشده است ، جهاد يك جنگ خشونت بار نيست ، بلكه تلاش و مبارزه براي عدالت است و بزرگترين جهاد نيز مبارزه با نفس است."
                        امير تاكيد كرد كه اظهارات پاپ نمي‌تواند بيانگر ديدگاههاي نيوزيلنديها باشد.

بر اساس اين گزارش، خانم "ليندزي فرير" سخنگوي كليساي كاتوليك نيوزيلند نيز در واكنش به اين مساله گفت: بسيار غم‌انگيز است كه اظهارات پاپ خارج از چارچوبي كه بيان شد، تفسير گرديد.

وي افزود: سخنان پاپ در ميان متخصصان ديني و فلاسفه بوده است، ما در جامعه كاتوليك نيوزيلند از خواهران و برادران مسلمان خود بويژه در مواردي كه اديان ما مورد كم‌توجهي قرار گرفته‌اند، حمايت كرده‌ايم.

پاپ "بنديكت شانزدهم" رهبر كاتوليك‌هاي جهان اخيرا در سخناني در آلمان به محتواي كتابي مربوط به قرن ‪ ۱۴‬ميلادي اشاره كرد كه در آن از اسلام و پيامبر اكرم (ص) انتقاد شده و پاپ نيز در سخنانش به طور ضمني از ارتباط بين اسلام و خشونت سخن گفت.

سخنان پاپ با واكنش تند افكار عمومي و علماي مسلمان در كشورهاي مختلف مواجه شده است.

Comment

• روزنامه "پرس" چاپ نيوزيلند در شماره روز دوشنبه خود حمايت چين از حقوق هسته‌اي جمهوري اسلامي ايران را بازتاب داد.

اين روزنامه نوشت : يانگ جي چي قايم مقام وزير امور خارجه چين بر حق ايران در برخورداري از انرژي هسته‌اي غيرنظامي تاكيد كرد.

به نوشته پرس اين مقام چيني گفت: ايران حق دارد كه از انرژي هسته‌اي به شكل صلح‌آميز آن بهره‌برداري كند.

" مساله هسته‌اي ايران در وضعيت حساسي قرار دارد اما هنوز اميد براي حل مسالمت‌آميز آن وجود دارد، همه طرفها بايستي انعطاف به‌خرج دهند تا گفت‌وگو و مذاكره هرچه سريع‌تر به نتيجه برسد."
                          به نوشته پرس، تهران تاكيد مي‌كند كه برنامه هسته‌اي صلح‌آميز را براي توليد برق دنبال مي‌كند اما غرب نگران است كه ايران از اين برنامه براي توليد سلاح استفاده كند.

"در حالي كه خاوير سولانا رييس سياست خارجي اتحاديه اروپايي مشغول مذاكره با ايران است ، آمريكا براي تحريم تهران تلاش مي‌كند."
                          با وجود ادعاي آمريكا مبني بر اجماع جهاني عليه تهران ، ‪ ۱۱۶‬كشور عضو جنبش غيرمتعهدها و كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي از حقوق هسته‌اي ايران بر اساس قوانين بين‌المللي دفاع مي‌كنند.

با اين حال آمريكا و چند كشور انگشت شمار كه به هيچوجه مايل نيستند كشورهاي مستقل اسلامي فناوري هسته‌اي در اختيار داشته باشند، بدون توجه به قوانين و مقررات بين‌المللي از جمله معاهده منع گسترش سلاح هسته‌اي و پروتكل الحاقي كه حق كشورهاي عضو را در دستيابي به فن‌آوري هسته‌اي براي اهداف صلح آميز به رسميت شناخته است، هر بار به بهانه‌هايي دست به جنجال آفريني و بحران‌سازي مي‌زنند.

استفاده از پوشش شوراي امنيت براي قانوني جلوه دادن اقدامات خودسرانه آمريكا و برخي كشورهاي غربي نيز چندي است به اين اقدامات افزوده شده است.

جمهوري اسلامي ايران بدون توجه به اين فشارها همواره اعلام كرده است كه آماده مذاكره است و چيزي هم بيش از حقوق قانوني خود نمي‌خواهد ولي در برابر زورگويي‌هاي آمريكا و غرب نيز تسليم نخواهد شد.

Comment

• رييس جمهوری فرانسه اين نظر را مطرح کرده است که در جريان مذاکرات ايران و اروپاييان پرونده هسته ای جمهوری اسلامی به شورای امنيت ارجاع نشود و ايران تعليق بلند مدت را رد کرده است.
                            روز دوشنبه، 18 سپتامبر، ژاک شيراک، رييس جمهوری فرانسه، در مصاحبه با يک شبکه راديويی گفت که به راه حلی برای بحران هسته ای ايران که از راه مذاکره به دست نيايد اعتقاد ندارد و اشاره کرد که ايران نيز در برابر مذاکره برای حل اين بحران، فعاليت غنی سازی اورانيوم را به حالت تعليق در آورد.

آقای شيراک، که قرار است برای سخنرانی در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نيويورک سفر کند، پيشنهاد کرد که دو طرف دستور کاری را برای مذاکرات خود تعيين کنند و در جريان گفتگوها، به دادن امتيازات متقابلی مبادرت ورزند.

بر اساس اظهارات ژاک شيراک، از ايران انتظار می رود به محض آغاز مذاکرات، تصميم خود به تعليق غنی سازی اورانيوم را اعلام دارد و به اين ترتيب، می توان گفت که از نظر آقای شيراک، اين اقدام به امتياز ايران در برابر از سرگيری مذاکرات و نه پيش شرطی برای آغاز گفتگو تبديل می شود.

وی گفت که ايرانيان يک ملت بزرگ هستند و می توان از طريق گفتگو، راه حلی برای بحران جاری يافت و افزود که نسبت به حل و فصل اين بحران بدبين نيست.

سخنگوی دولت ايران گفته است که پذيرفته شدن تعليق مدت دار از سوی ايران يک سوء برداشت است اما در عين حال افزوده که همه چيز را می توان در مذاکرات مطرح کرد

قرار است رييس جمهوری فرانسه در طول اقامت در نيويورک با جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، ديدار و گفتگو کند و بحران هسته ای ايران نيز احتمالا در دستور مذاکرات دو طرف خواهد بود.

آقای بوش نيز در اجلاس مجمع عمومی سخنرانی خواهد کرد و احتمالا در سخنان خود از جامعه جهانی خواهد خواست ايران را برای تعليق غنی سازی اورانيوم تحت فشار قرار دهد.

ايالات متحده گفته است که از آنجا که جمهوری اسلامی به قطعنامه 1696 شورای امنيت برای تعليق غنی سازی اورانيوم تا پايان ماه اوت عمل نکرده، لازم است مشمول تنبيه های بين المللی شود.

مذاکرات بين المللی و موضع ايران

در خبری ديگر در مورد موضعگيری فرانسه، روز دوشنبه، خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - از قول سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گزارش کرد که اين کشور بر ادامه مذاکرات با ايران تاکيد دارد.

به گزارش اين خبرگزاری، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه با اشاره به ملاقات اخير مجتبی هاشمی ثمره، نماينده رييس جمهوری ايران، با آقای شيراک گفت که رييس جمهوری فرانسه مجددا حمايت خود را از مذاکرات بين ايران و اتحاديه اروپا ابراز داشته است.

رييس جمهوری فرانسه در ديدار با ثمره (دوم از راست) از مذاکرات اتحاديه اروپا حمايت کرد

در عين حال، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه افزود که قطعنامه های اخير شورای امنيت و شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی نشان می دهد که جامعه بين المللی در مورد پرونده هسته ای ايران قاطعيت دارد.

همزمان، خبرگزاری دولتی ايران - ايرنا - از قول سخنگوی دولت "تعليق مدت دار" برنامه غنی سازی را رد کرده است.

به گزارش ايرنا، روز دوشنبه، 18 سپتامبر، غلامحسين الهام، سخنگوی دولت، در نشست هفتگی خود با خبرنگاران گفت که پذيرفته شدن تعليق مدت دار از سوی جمهوری اسلامی "يک سوء برداشت" است و ايران در اين زمينه هنوز تصميمی نگرفته اما افزود همه چيز را می شود در مذاکرات مطرح کرد.

براساس برخی گزارش ها، ايران پيشنهاد کرده است که غنی سازی اورانيوم را برای مدتی کوتاه و در جريان مذاکرات با غرب، به حالت تعليق در آورد.

محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران هم در اجلاس مجمع عمومی سخنرانی خواهد کرد و انتظار می رود موضوع هسته ای اين کشور در اين سخنرانی مطرح شود.

قرار است اعضای شورای امنيت سازمان ملل به زودی برای بررسی موضوع هسته ای ايران تشکيل جلسه دهند.

Comment

• در انتخابات سراسری سوئد، جبهه ميانه روی مخالف دولت پس از دهها سال حزب حاکم سوسيال دموکرات را شکست داد.
                              در شرايطی که به پايان شمارش آرا چيزی نمانده است، فردريک راينفلت رهبر ميانه روی راستگرا که با برتری 1 درصد جلو افتاده است، خود را برنده خواند.

دقايقی بعد گوران پرسون نخست وزير کشور اعلام کرد که پس از 12 سال زمامداری کنار خواهد رفت.

حزب سوسيال دموکرات سوئد در 89 سال اخير، تنها 10 سال از قدرت دور بوده است.

آقای راينفلت قول داده است که سيستم رفاهی سوئد را تعديل کند. او خود را ميانه رو می داند و قصد دارد به نظام رفاه که به نفع لايه های کم درآمد است، خاتمه دهد.

آقای پرسون به هواداران خود گفت که در مارس 2007 از رهبری حزب سوسيال دموکرات کناره می گيرد.

او شکست در انتخابات را پذيرفت اما قول داد که همچنان از نظام اجتماعی کشور دفاع کند.

جبهه احزاب راست ميانه قصد دارد مدل رفاه سوئد را به خاطر رقابت اقتصادی در سطح جهان تغيير دهد.

در سوئد انتخاباتی فشرده جريان داشت که در آن آرای حزب حاکم و احزاب رقيب فاصله ای بسيار اندک داشت.

"پايان مدل رفاه اجتماعی سوئد"

جبهه راست ميانه دولت را متهم می کند که به رشد بيکاری در کشور بی توجه است و اقتصاد کشور را در بازار رقابت جهانی به خطر انداخته است.

به گفته سوسيال دموکراتها در سوئد تنها 6 درصد بيکاری وجود دارد، اما حزب مخالف می گويد که رقم واقعی 10 درصد است.

حزب سوسيال دموکرات، جبهه راست ميانه را متهم می کند که قصد دارد به نظام رفاه عمومی در کشور پايان دهد.

به گفته نخست وزير اين امر به نابودی مدل اجتماعی سوئد و رشد اقتصادی قوی کشور خواهد انجاميد.

Comment

• در آغاز سفر محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران به آمریکای لاتین، روز یکشنبه رشته ای از قرادادهای دوجانبه ميان دو کشور به امضا رسيد.
                                هوگو چاوز رئيس جمهور ونزوئلا گفت که ديدار رئيس جمهور ايران گامی ديگر در جهت تحکيم روابط دو کشور است.

سران دو کشور 29 قرارداد گوناگون از جمله همکاری در زمينه استخراج نفت و توليد اتومبيل امضا کردند.

"افکار و منافع مشترک"

به گفته گزارشگر بی بی سی در کاراکاس پايتخت ونزوئلا، سران دو کشور خود را رهبران انقلابی می دانند و قراردادهای منعقده را در جهت پيشبرد اهداف انقلابی خود دانسته اند.

دو کشور قصد دارند در زمينه صنايع فولاد و پتروشيمی و استخراج نفت همکاری کنند.

به علاوه دو کشور در توليد اتومبيل ارزان قيمت قابل تهيه برای خانواده های کشورهای در حال توسعه، همکاری خواهند کرد.

سران دو کشور آماج سياسی خود را ساختن دنيايی بدون ابرقدرت واحد دانسته اند.

آقای احمدی نژاد هنگام ورود به فرودگاه کاراکاس دست همتای ونزوئلايی خود را فشرد و گفت: "از اينجا به تمام انقلابيون جهان که با سيطره جهانی مخالف هستند، درود می فرستم."

وی افزود: "فاصله ميان کشورهای ما زياد است، اما قلبهای ما به هم نزديک است.... ما افکار و منافع مشترکی داريم."

"برقراری تعادل در جهان"

هوگو چاوز از شکل حکومتی مستقر در ايران ستايش کرد و گفت که وقت آنست که در سراسر جهان به مذهب اسلام احترام گذاشته شود.

آقای چاوز دوستی کشورش با ايران را پيوندی استراتژيک خواند و گفت: "دو کشور ما با هم متحد شده اند تا در جهان تعادلی پديد آورند که برای آينده فرزندان و نوه های ما اهميت دارد."

ايران و ونزوئلا هر دو آمريکا را دشمن خود می دانند و به طور متقابل در عرصه جهانی از يکديگر حمايت می کنند.

Comment

Working...
                                X