Announcement

Collapse
No announcement yet.

Important Political News

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ديدار خاتمی و كوفی عنان
    به مذاكره ايران و امريكا می انجامد؟




    محمد خاتمی در نيويورك با دبير كل سازمان ملل "كوفی عنان" كه به تازگی از ايران بازگشت ديدار و گفتگو كرد. اين ملاقات در شرايطی انجام شد كه "عنان" در مصاحبه های اخير خود نسبت به آينده ايران ابراز نگرانی كرده و از رهبران جمهوری اسلامی خواسته بود تا موقعيت جهانی را درك كنند. اظهار نظرهای او درباره موقعيت متزلزل اقتصادی جمهوری اسلامی و لجاجت بر سر فعاليت های اتمی ايران واكنش هائی را در سيمای جمهوری اسلامی و روزنامه كيهان شريعتمداری داشته است.

    كوفی عنان در ديدار با خاتمی از وی خواست تا بر تلاش های خود جهت فراهم سازی زمينه مذاكرات مستقيم امريكا و ايران بيافزايد. اين ملاقات در دفتر كوفی‌عنان در مقر سازمان ملل در نيويورك صورت گرفت.

    خبرگزاری ها گزارش دادند كه خاتمی در اين ديدار بر حق مسلم ايران در فعاليت های اتمی صلح‌ آميز تاكيد كرده و نسبت به كشاكش اتمی موجود نيز ابراز اميدواری كرد مساله از طريق مذاكره حل شود.


    Comment


    • فرمانده كل سپاه:
      خوزستان درتيررس است
      بايد آماده دفاع از آن بود




      رحيم ‌‏صفوی فرمانده كل سپاه پاسداران در دومين روز بازديد از يگان‌‏های رزمی سپاه در استان خوزستان، درحاليكه فرمانده نيروی زمينی و تعدادی از فرماندهان ارشد سپاه وی را همراهی می‌‏كردند، درباره حمله به متقابل به پايگاه های استراتژيك امريكا در منطقه گفت:

      آمادگی رزمی موجب بازدارندگی تهديدات دشمنان فرامنطقه‌‏اي(نام رمز امريكا!) می‌‏شود. اگر دشمن حمله كرد، بايد او را در عمق استراتژيك خودش مورد هدف قرار دهيم.

      فرمانده سپاه، درحاليكه از خطر تهديدهای خارجی (امريكا) سخن می گفت، درتضاد با اين تهديد، مدعی شد:

      آمريكايی‌‏ها، انگليسی‌‏ها و رژيم صهيونيستی در عراق و افغانستان و لبنان شكست خورده‌‏اند و اگر به فكر تجاوز به كشور ديگري(ايران) باشند شكست بزرگ‌‏تری را تجربه خواهند كرد.

      زحيم صفوی خطاب به بسيج و احتمال شورش های داخلی پس از حمله به ايران نيز گفت:

      بسيجيان بايد با درك و فهم صحيح از شرايط سياسی و امنيتی در كشور و منطقه ضمن توسعه توان رزمی خود از بروز هرگونه ناامنی داخلی جلوگيری كرده و با تهاجمات احتمالی مقابله كنند. خوزستان مهم ترين مركز حياتی كشور پس از تهران است. با توجه به قرار گرفتن استان خوزستان در منطقه حساس مرزی و حضور اشغالگران انگليسی و امريكايی در مجاورت آن و فتنه‌‏انگيزی سازمان‌‏های جاسوسی اين كشورها در زمينه‌‏های فرهنگی و امنيتی اين استان پاسداران و بسيجيان و نيروهای وظيفه در آمادگی كامل برای مقابل با هر نوع توطئه‌‏ای هستند.


      Comment


      • بحث ميان احزاب حاكم
        تلاش پنهان در آلمان برای
        اتخاذ يك سياست عليه ايران




        جدال پنهان در عالی ترين سطح ميان احزابی كه بصورت نوبتی در آلمان قدرت را دست به دست می دهند، اكنون بر محور حفظ فاصله با كاخ سفيد و يا همراهی كامل با كاخ سفيد دور می زند. دولت كنونی تركيبی است از دو حزب سوسيال دمكرات و .... و شواهد برآن دلالت دارد كه حزب سوسيال دمكرات حاضر به همسوئی كامل با صدراعظم اين كشور برای همكاری كامل با كاخ سفيد نيست. مركزی ترين مسئله دراين اختلاف سياست كاخ سفيد در ارتباط با ايران است. برخی آگاهان در آلمان می گويند كه حزب حاكم دراين كشور نسبت به سياست نظامی امريكا - در ارتباط با ايران- اطمينان قطعی دارد و در همين چارچوب می داند كه امريكا در صورت عدم عقب نشينی اتمی ايران به اين كشور حمله خواهد كرد. آنها اين حمله را مقدمه گسترش همه جانبه جنگ در خاورميانه ميدانند و به همين دليل معتقدند بايد در محور امريكا، اسرائيل، انگلستان قرار گرفت و يك جبهه مستحكم جهانی تشكيل داد. مدافعان اين سياست مطمئن هستند كه ايران عقب نشينی اتمی نخواهد كرد و قبول يك ايران اتمی نيز با حاكميت كنونی غير ممكن است. به همين دليل روی سياست همراه سازی حزب سوسيال دمكرات متمركز شده اند. سفر و سخنان اخير پاپ در جنوب آلمان تقويت كننده همين سياست بود و بحث هائی كه مطبوعات آلمان پيرامون اين سفر و نفوذ گسترده پاپ در سراسر آلمان آغاز كرده اند، عملا همين هدف را دنبال می كند. پاپ، بی آن كه به مسائل سياسی و اتمی اشاره كند و يا از تروريسم جهانی نام ببرد، خطر اسلام را برجسته كرد و همگان می دانند كه اين سخن و نظر در شرايط كنونی تائيد كننده سياست كاخ سفيد است. پاپ قبلی نقش مهمی در فروپاشی كشورهای سوسياليستی و بويژه لهستان داشت و ظاهرا پاپ جديد همين نقش را می خواهد درارتباط با اسلام و ايران ايفاء كند و سياست دولت دست راستی "مركل" در آلمان را نيز با همين هدف تقويت كرده است.


        Comment


        • مصاحبه كسينجر با واشنگتن پست
          نبايد اجازه داد مذاكرات سياسی
          سپر فنآوری اتمی درايران بشود
          امريكا و اروپا در دو سوی آتلانتيك بايد عليه ايران متحد شوند!




          هنری كسينجر وزير خارجه اسبق امريكا و مشاور كاخ سفيد در گفتگو با روزنامه واشنگتن پست گفت:

          دو سوی آتلانتيك (امريكا و اروپا) بايد با هم فكری، در پی راهی برای اجتناب از جنگ تمدنها باشند. ايران مركز اين چالش است.

          شماری از كشورهای اروپايی نسبت به مذاكرات برای متقاعد كردن ايران به تعليق غنی سازی اورانيوم خوش بين هستند. اين وضعی است كه امريكا بايد برای آن چاره ای بيانديشد. از سوی ديگر كشورهای اروپايی نيز بايد بپذيرند كه روند مذاكرات با ايران بايد دارای يك مرزی باشد. انعطاف ديپلماتيك نبايد فراتراز اين مرز برود. بايد محدوديت زمانی وجود داشته باشد تا اطمينان حاصل شود كه روند مذاكرات به سپری برای پيشرفت فناوری هسته‌ای در ايران تبديل نمی شود .


          Comment



          • گفتگوی بشار اسد با نمايندگان پارلمان اسرائيل
            اسرائيل به مرزهای 1967 بازگردد
            تا اعراب آن را برسميت می شناسند




            بشار اسد رئيس جمهور سوريه با 3 عضو پارلمان اسرائيل كه از اين كشور ديدار می كنند ديدار و مذاكره كرد. او دراين ديدار گفت: سوريه آماده‌ صلح با اسرائيل بر اساس طرح اتحاديه‌ عرب در سال 2002 است. اما اسرائيل نمی‌خواهد اين طرح را بپذيرد.
            در طرح اتحاديه‌ عرب از اسرائيل خواسته شده تا به مرزهای سال 1967 باز گردد و توافق چند جانبه‌ای را درخصوص راه حلی برای آوارگان فلسطينی بپذيرد، در عوض تمام كشورهای عربی ملزم می‌شوند كه اسرائيل را به رسميت بشناسند و با آن رابطه‌ ديپلماتيك برقرار كنند.
            بشار اسد در همين ديدار تشكيل دولت اتحاد ملی در فلسطين را يك رويداد مهم و مثبت ارزيابی كرده و گفت كه بزودی با جمعی از مقامات فلسطينی در ارتباط با مسئله صلح در خاورميانه و اهداف دولت اتحاد ملی كه نخست وزير آن رهبر حماس است ديدار و گفتگو خواهد كرد.


            Comment


            • مصاحبه سخنگوی سازمان مجاهدين انقلاب
              پايان دوران تفكيك و استقلال قوا




              مديريت زندان ها بايد از قوه قضائيه گرفته شود. اگر نظارت و بازديد از زندان ها ممكن نشود، در آينده نيز شاهد رويدادهائی مانند مرگ فيض مهدوی و يا اكبرمحمدی در زندان خواهيم بود.





              در ارتباط با توقيف روزنامه شرق، محسن آرمين سخنگوی سازمان مجاهدين انقلاب فاش ساخت كه از ماه ها قبل در تدارك اين كار بودند. او گفت:

              قوه قضاييه كه زمانی به بهانه استقلال حاضر به تمكين در برابر مجلس و پذيرش تحقيق و تفحص نبود، امروز در برابر دخالت هيات نظارتی سكوت كرده است. با يكپارچه شدن حاكميت تمام حساسيت‌‏های گذشته از بين رفته است؛ آنچنان كه ديگر تفكيك و استقلال قوا بلاموضوع شده است.
              با توجه به احتمال شركت هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبرگان، بستن اين روزنامه ظاهرا با انتخابات مجلس خبرگان و موج حملات و تهديدهای ماه‌‏های اخير با هدف منصرف كردن هاشمی از شركت در انتخابات نيز بی‌‏ارتباط نيست.

              در بخش ديگری از مصاحبه كه از آرمين منتشر شده؛ او درباره زندان ها گفت:

              آمار فوت زندانيان سياسی طی ماه‌‏های اخير روند نگران‌‏كننده‌‏ای به خود گرفته است. همچنين اخبار به شدت نگران‌‏كننده‌‏ای از وضعيت زندان‌‏ها و زندانيان سياسی به گوش می‌‏رسد. اين حوادث بيش از هر چيز از عدم مسووليت‌‏پذيری و پاسخگويی مسوولان و قوه قضاييه حكايت می‌‏كند. البته چنين وضعی چندان دور از انتظار نيست. عدم اجازه بازديد به هيات‌‏های ذی‌‏صلاح مدنی داخلی نظير خبرنگاران و جمعيت‌‏های مدافع حقوق زندانيان و حقوق بشر و حتی مجاز نبودن نمايندگان مجلس به بازديد از زندانيان يا بندهای خاصی در زندان، به روشنی از وضعيت نامساعد در زندان‌‏ها حكايت دارد كه آقايان علنی شدن آن را به مصلحت نمی‌‏دانند.

              اين اتفاقات نشان می‌‏دهد قوه قضاييه صلاحيت لازم را برای اداره نهاد زندان‌‏ها ندارد. هيچ دليلی وجود ندارد كه قوه قضاييه خود اداره‌‏كننده زندان‌‏ها باشد هيچ دليلی نيز وجود ندارد كه قاضی كه برای متهم حكم صادر می‌‏كند، بر سرنوشت او در دوران حبس مسلط باشد. در بسياری از كشورها نهادهای عمومی نظير شهرداری‌‏ها يا شوراهای شهر كه منتتخب جامعه و پاسخگو در برابر جامعه هستند، مسوول اداره زندان ها هستند و به اين ترتيب هم مسوولان اداره‌‏كننده زندان‌‏ها در برابر جامعه پاسخگو هستند و هم فجايع و اتفاقات ناگوار به حساب نظام حكومت و دولت گذاشته نمی‌‏شود.
              سازمان مجاهدين انقلاب اسلامی راه حل اساسی پيشگيری از اين فجايع ناگوار را كه امروز به تدريج به حوادثی عادی تبديل شده است، در سپردن اداره امور زندان‌‏ها به شوراها و شهرداری‌‏ها می‌‏داند.
              در مورد مرگ فيض مهدوی نيز بايد تاكيد كرد اعلام علت كليشه‌‏ای «ايست قلبي» كه علت عام هر مرگی است، آشكارا از عدم تمايل مسوولان به بيان علت مرگ او حكايت دارد. خانواده فيض مهدوی اين حق را دارند كه با تعيين پزشكی معتبر، از علت فوت فرزند خود آگاه شوند. اميدواريم مسوولان قضايی با تعجيل بر ابهام موضوع درباره علت مرگ زندانيان نيفزايند و به ترديدها در اين زمينه پايان دهند.


              Comment


              • مديركل فنآوری اطلاعات
                فرمان فيلتر 13 هزار سايت
                از سوی آقايان صادر و اجرا شد




                اسماعيل رادكانی مديركل مديريت و پشتيبانی فنی شبكه شركت فنآوری اطلاعات: به طور متوسط ماهيانه تعداد هزار سايت كه از طريق مراجع ذی‌صلاح (قوه قضائيه و كميته تعيين مصاديق پايگاه‌های غير مجاز اينترنتی) اعلام می‌شود، پالايش و فيلتر می‌شوند. ضمن آن‌كه بانك اطلاعاتی نرم‌افزار پالايش كه به صورت روزانه و اتوماتيك از سايت شركت سازنده به‌روزرسانی می‌شود نيز روزانه 200 تا 300 سايت غير اخلاقی و فيلترشكن را فيلتر می‌كند.

                سايت‌هايی كه فيلتر شده‌اند، اغلب دارای موارد غير اخلاقی و يا معرف روش‌های عبور از سيستم پالايش وسايت های غير مجاز (proxy) هستند.

                از آغاز نصب اين سيستم تاكنون، تعداد 13000سايت نيز توسط مراجع ذيصلاح به اين شركت اعلام شده كه سيستم فيلترينگ در مورد آن‌ها اعمال شده است.


                Comment


                • مصاحبه سردبير نشريه توقيف شده "نامه"
                  تند روهای درون حاكميت
                  سرعت فروپاشی را تندتر می كنند!




                  كيوان صميمی مديرمسئول نشريه توقيف شده "نامه" درباره توقيف اين نشريه به "ادوار نيوز" گفت:

                  يك روز پس از بازگشت من از سفر به اروپا و آمريكا كه البته جنبه های سياسی هم پيدا كرد، حكم توقيف نشريه در هيات نظارت بر مطبوعات صادر شده و به صورت غير رسمی مسئولان نامه از آن مطلع شده بودند . با اين حال ما به دليل اينكه راه برای رايزنی های بيشتر و گفتگو باز باشد از انتشار خبر توقيف نامه جلوگيری كرديم و در اين يك هفته در سفری كه به قم داشتم اين موضوع را پی گيری كردم و البته قول هايی هم دادند و گويا قرار شده بود در جلسه دوشنبه اين هفته موضوع مجددا طرح شود كه متاسفانه با پی گيری ما معلوم شد كه اين حكم مجددا تاييد شده و به من ابلاغ شد.

                  اتهام نشريه نامه توهين غير مستقيم به آقای خمينی اعلام شده است. در اين چند ساله ما همواره نقدهای خود را از جمله به رهبری و عملكرد آقای خمينی به صورت شفاف بيان داشته ايم و نيازی نبود كه در لفافه و در قالب يك شعر به ايشان توهين كنيم. ما هرگز فكر نمی كرديم كه شعری كه با مجوز قبلا چاپ شده را نبايد منتشر می كرديم !

                  در مورد ارتباط توقيف شرق و نامه با مذاكرات هسته ای و توافقات احتمالی در اين مذاكرات نيز صميمی گفت: اين دو موضوع تا حدی با هم مرتبط اند اما امروزه در عصر ارتباطات نمی توان جلوی انتشار اخبار و اطلاعات را گرفت .

                  من علت اصلی اين گونه رفتارها را غلبه بخش تندروتر حاكميت می دانم كه اينگونه تصميمات را می گيرد . عليرغم اينكه می گويند حاكميت يكدست شده است من فكر می كنم اينها در ميان خودشان اختلافاتی دارند بويژه در زمينه تاكتيك ها . تندروها همانگونه كه در سياست خارجی تندوری می كنند در اعمال سياست های داخلی نيز سعی در بستن فضا دارند و توقيف نشريات هم در ادامه برخورد و فشارهايی است كه در مورد انجمن های دانشجويی در اين مدت اعمال كرده اند .
                  مطمئنم كه اين روش ها راه به جايی نخواهد برد و اين گونه رفتارها از خطر فروپاشی حكومت نخواهد كاست . از نظر من با ادامه اين روند فروپاشی كليت نظام نزديك است، مگر آنكه تدبير امور به دست گروه های ميانه رو تر بيافتد وآنها غلبه پيدا كنند و به اين وسيله لااقل ار فروپاشی خودشان جلوگيری كنند.


                  Comment


                  • بيانيه‌ كانون نويسندگان ايران
                    درباره‌ تشديد سانسور و سركوب




                    كانون نويسندگان ايران بدنبال توقيف روزنامه شرق و هفته نامه "نامه" بيانيه زير را صادر كرد:

                    دور جديد حركت‌های محدودكننده و سركوبگرانه در يكی دو هفته اخير تشديد شده و نگرانی‌های عميقی پديد آورده است. چنين به نظر می‌رسد كه مسئولان فرهنگی و نهادهای قضايی بر تداوم حركت گذشته و تشديد سانسور و سركوب اصرار دارند. مرگ مشكوك اكبر محمدی و اكنون مرگ ولی اله فيض مهدوی ، زندانی سياسی مجاهد، به دنبال كمتر از ده روز اعتصاب غذا و خبرهای نگران كننده در باره‌ی ساير زندانيان سياسی تاسف انگيز است . بايد توجه داشت كه اعتصاب غذای زندانی در حالت عادی بيش از ٥٠ روز ادامه می‌يابد، پرسش اين است كه اين زندانيان چگونه در مدتی كوتاه جان خود را از دست می‌دهند. حال آن كه اعتراض حق مسلم زندانی است.
                    با توجه به تشديد سانسور و حذف و توقيف مطبوعات و هم چنين احضار پی در پی فعالان دانشجويی و سياسی و تصفيه‌ی استادان دانشگاه‌ها به نظر می‌آيد حركتی هماهنگ و دورِ تازه‌ای در جهت محدود كردن هر چه بيشتر مخالفان سياسی و دگرانديش ، و اختناق فضای فرهنگی و اجتماعی آغاز شده است.


                    مردم شريف و آگاه ايران

                    تشديد فشارها بر زندانيان سياسی و رخدادهای منطقه‌ای از جمله در كردستان و آذربايجان و خوزستان ، و خبرهای نگران كننده در باره زندانيان اين مناطق و صدور و اجرای حكم اعدام در برخی موارد از جمله خوزستان ، نمايانگر هماهنگ بودن قلع و قمع مخالفان است.
                    كانون نويسندگان ايران ضمن رد و مخالفت با مجازات و حكم اعدام از همه‌ی آزاد انديشان می‌خواهد كه بانگ اعتراض خود را در برابر اين هجوم رساتر كنند.


                    Comment


                    • شبيخون پر مايه
                      به سفارت جمهوری اسلامی




                      به سبك همان ها كه در تهران به دفاتر روزنامه ها؛ خوابگاه دانشجويان و منزل سياسيون و مطبوعاتی ها شبيخون می زنند، در پاريتخت افريفای جنوبی نيز كسانی به سفارت جمهورى اسلامى شبيخون زدند. البته اين شبيخون نان و آبدار بود و هر چه پول نقد در سفارت بود بردند. اين كه چه كسانی می دانستند پول نقد در سفارت است و شبيخون زنندگان از كجا اين خبر را داشتند، نكاتی است كه لابد پليس افريقای جنوبی از آن سر در خواهد آورد!

                      شبيخون زنندگان يكى از ديپلماتهاى سفارت را گروگان گرفته و وى را وادار به گشودن گاوصندوق كردند. او تنها كارمند حاضر در سفارت بود كه اگر گروكانش نگرفته و برای دو ساعت در يك اتاق زندانی اش نكرده بودند حتما خودش اولين كسی بود كه به جرم همكاری با سارقين بازداشت می شد!

                      . بر اساس گزارش پليس افراد مسلح روز جمعه به نمايندگى جمهورى اسلامى ايران در پايتخت آفريقاى جنوبى حمله كرده، پس از آن كه يكى از نگهبانان سفارت را در اتاقى زندانى كرده‌اند، تنها كارمند حاضر در سفارتخانه را به مدت دو ساعت به اسارت گرفته و سپس با سرقت پول موجود در گاوصندوق سفارتخانه گريخته‌اند.


                      Comment


                      • دولت آسمانی
                        روی زمين
                        جمهوری اسلامی
                        احمد شيرزاد




                        در دوره‌های گذشته، معمولا مجلس به دليل اين‌كه نمايندگان بيشتر با مطالبات مردم سر و كار داشتند، هزينه‌سازتر بود و دولت درصدد كاهش هزينه‌ها برمی‌آمد، اما اتفاق ويژه‌ای كه در دولت كنونی رخ داده، اين است كه دولت هزينه‌ساز شده و مجلس درصدد كاهش هزينه‌های دولت است.

                        با وجود يكدست بودن دولت و مجلس اين گونه نيست كه كارها كاملا بر اساس تفاهم و توافق پيش برود. در عمل، تضادها و اختلافاتی بروز می‌كند كه برخی از آنها ناشی از طبع نهادهای مختلف است.

                        طبيعت نهادها اقتضا می‌كند كه آنها تعارضاتی با هم داشته باشند، از اين رو بخش زيادی از بهشت يكدستی كه از آن سخن می گفتند، در عمل اينگونه نشد.

                        وقتی افراد به كارهای اجرايی وارد می‌شوند، بسياری از توهمات برطرف می‌شود. برخی گمان می‌كردند اگر دولت اصول‌گرا روی كارآيد، بهشت برين يكساله ايجاد می‌شود و خائنان و افراد بی‌كفايت كنار گذاشته می‌شوند، اما پس از مدتی می‌بينند كه تفاوت‌ها چندان زياد نيست و در عرصه عمل مديران نمی‌توانند معجزه كنند و بايستی واقع‌گراتر از اين بود.


                        Comment


                        • نه شرق
                          نه ايران
                          كشور شده
                          گلستان
                          محمد علی ابطحی




                          شامه اهالی سياست بفهمی نفهمی حس ميكنند كه روزنامه ها نبايد از يك حد معينی در جامعه تأثيرگزارتر شوند؛ و در بعضی مسائل هم كه اصلاً كسی نبايد هيچ نوع اطلاع رسانی انجام دهد. شرق هم تأثير گزار شده بود و هم تنها رسانه جدی و پرتيراژ مجموعه ای بود كه قرار نبود حرفشان شنيده شود. سال انتخابات و روزهای سرنوشت ساز اتمی، شب سالگرد شرق و حضور همه ی انديشمندانی كه بهتر است نينديشند و دفاع از خاتمی و پوشش مخالفت گسترده با هتاكان هم مثل رفيق بد و ذغال خوب نبايد بی تأثير باشند. ما كه اميدواريم شرق دوباره منتشر شود، ولی اگر نشد تا همين جای كار هم شرقی ها در اين دوران سخت كه قرار نبوده صدای خيلی ها شنيده شود و آنها چنين كردند، كارشان كارستان بوده است. ملت ايران و تاريخ، قدر شناس بر و بچه های شرق خواهند بود. حيف شد. شرق واقعاً روزنامه بود!


                          Comment


                          • اجلاس جنبش کشورهای غيرمتعهد در کوبا با انتشار بيانيه ای از برنامه صلح آميز هسته ای ايران حمايت و تاکيد کرده است که همه کشورها اين حق را دارند که از انرژی هسته ای صلح آميز بهره مند باشند.
                            اين اجلاس همچنين عليه حمله نظامی به نيروگاه های اتمی کشورها هشدار داده است.

                            اين در حالی است که کشورهای عضو شرکت کننده در اين اجلاس از ايران مصرانه خواسته اند تا با آژانس بين المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد همکاری کند.

                            آمريکا می گويد که هدف ايران از دنبال کردن برنامه های هسته ای ساخت جنگ افزار اتمی است و در تلاش بوده تا با کمک جامعه بين المللی از فعاليت ايران در زمينه غنی سازی اورانيوم جلوگيری کند.

                            ايران تاکيد دارد که برنامه هسته ای اين کشور صرفا برای مصارف صلح آميز است.

                            در همين حال، محمود احمدی نژاد، رييس جمهور ايران، قرار است روز يکشنبه، 17 سپتامبر (26شهريور)، وارد کاراکاس، پايتخت ونزوئلا شود.

                            سفر به کاراکاس

                            اين ديدار در ادامه اولين سفر رسمی آقای احمدی نژاد به آمريکای لاتين انجام می گيرد و گزارشگر بی بی سی در کاراکاس می گويد انتظار می رود ونزوئلا وی را مورد استقبال گرمی قرار دهد چون دو کشور در بسياری از مسائل بين المللی توافق گسترده ای دارند.

                            در محافل غربی، هوگو چاوز، رييس جمهور ونزوئلا، يکی از متحدين نزديک جمهوری اسلامی قلمداد می شود و به گفته گزارشگر بی بی سی دولت آمريکا و برخی ديگر از متحدينش از محبوبيت آقای احمدی نژاد در ونزوئلا نگران هستند.

                            انتظار می رود که دو طرف در جريان اين سفر بيش از بيست توافقنامه، از جمله قرداد ساخت خط توليد خودرو در ونزوئلا و همچنين تفاهمنامه ای در مورد استخراج نفت در اين کشور را به امضا برسانند.

                            آقای احمدی نژاد پس از شرکت در چهاردهمين اجلاس جنبش عدم تعهد در هاوانای کوبا راهی ونزوئلا می شود. وی در حاشيه اين اجلاس با آقای چاوز ملاقات و گفتگو کرده است.

                            قرار است هيئت ايرانی و در راس آن آقای احمدی نژاد در اين سفر دو روزه بيست توافقنامه جديد را امضا کنند. توافقنامه برای راه اندازی خط توليد خودرو در ونزوئلا يکی از آنهاست.

                            همچنين قرار است روز دوشنبه (18 سپتامبر) روسای دو کشور طی مراسمی روسای اولين طرح استخراج نفت ايران در ونزوئلا را افتتاح کنند. شرکت ايرانی "پتروپارس" مجری اين طرح است.

                            انتظار می رود در طی روز دوشنبه هوگو چاوز و محمود احمدی نژاد با زارعين ايالت بوليوار، واقع در شرق ونزوئلا، ديدار کنند. در اين ديدار با حضور دو مقام، شماری از تراکتورهای ساخت مشترک دو کشور به زارعين تحويل داده خواهد شد.

                            گفته می شود که ايران تاکنون صدها ميليون دلار در فعاليت های اقتصادی ونزوئلا سرمايه گذاری کرده است.

                            گرگ مورزباک، گزارشگر بی بی سی در کاراکاس، می گويد در دو سال گذشته هيچ کشوری در جهان به شدت ونزوئلا از برنامه غنی سازی اورانيوم ايران جانبداری نکرده است.

                            گزارشگر بی بی سی می گويد ايران و آمريکا در حال حاضر نقطه ثقل آن دسته از کشورهای در حال توسعه هستند که جبهه ای ضد آمريکايی را دنبال می کنند و به احتمال زياد آقای احمدی نژاد در سفر کوتاهش به ونزوئلا تاکيد خواهد کرد که ائتلافی استراتژيک توسط کشورهايی که در ليست سياه آمريکا قرار دارند تشکيل شود.

                            جنبش غيرمتعهدها

                            اجلاس جنبش غيرمتعهدها، که شامل بيش از يک صد کشور عمدتا در حال توسعه می شود، روز يکشنبه (17 سپتامبر) در هاوانا پايان يافت.

                            اين اجلاس در بيانيه پايانی خود ضمن حمايت از برنامه هسته ای ايران، همچنين حمله نظامی اخير اسرائيل به خاک لبنان را قويا محکوم کرده، از سازمان ملل متحد خواسته است تا مسائل و نقطه نظرات کشورهای کوچک تر را بيشتر مطرح کند و سياست خارجی آمريکا را به شدت مورد انتقاد قرار داده است.

                            بسياری از 50 کشور درحال توسعه - از جمله ايران - که در چهاردهمين اجلاس جنبش دولتهای غيرمتعهد در هاوانا شرکت داشتند، معمولا موضعی انتقادآميز نسبت به آمريکا را دنبال می کنند.

                            به گزارش استيون گيبز، گزارشگر بی بی سی از هاوانا، بسياری از رهبران کشورهای حاضر در اين اجلاس از هفت دقيقه زمان سخنرانی خود برای ابراز خشم خود نسبت به دولت جورج بوش، رييس جمهور آمريکا، استفاده کردند.

                            هيئت عالی رتبه کره شمالی گفت که تهديدات آمريکا باعث شده است که اين کشور خود را به سلاح هسته ای مجهز کند.

                            محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران، از سخنرانی خود در نخستين روز اجلاس برای حمله ای تند به آمريکا استفاده کرد و خواستار تلاش جنبش غيرمتعهدها برای مقابله با "زورگويی ها و تجاوزات قدرت های بزرگ شد."

                            رائول کاسترو، کفيل رهبری کوبا، که هدايت اين اجلاس را بر عهده داشت بر حمايت کوبا از جمهوری اسلامی ايران در منازعه اش با غرب بر سر برنامه اتمی تاکيد کرده است.

                            فيدل کاسترو، رهبر کوبا، به علت بيماری شخصا در اين اجلاس شرکت نداشت.

                            احساسات ضدآمريکايی

                            پيشتر هوگو چاوز، رئيس جمهور ونزوئلا، قول داد درصورتی که ايران هدف حمله قرار گيرد به دفاع از آن کشور برخيزد.

                            وی خطاب به ايران گفت: "تحت هر شرايطی، ما با شما هستيم، همانطور که با کوبا هستيم. اگر آمريکا به کوبا حمله کند، خون به راه خواهد افتاد."

                            علاوه بر محمود احمدی نژاد و آقای چاوز، رابرت موگابه رهبر زيمباوه و الکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهور بلاروس، نيز در اين اجلاس شرکت کردند.

                            برخی از اعضا از جمله ونزوئلا، ايران و کوبا مايلند که جنبش عدم تعهد، نيرويی قوی در برابر آنچه تلاش آمريکا برای سلطه جويی بر جهان می دانند باشد. اين تمايل به خصوص در سخنرانی آقای احمدی نژاد پررنگ بود.

                            اما به گفته خبرنگار بی بی سی سايرين ترجيح می دهند اين جنبش از موضع گيری های تند سياسی دوری گزيند و در عوض جايگاه افکار مستقل و جامعی برای بحث در مورد مسائل گوناگونی از تجارت گرفته تا تغييرات آب و هوايی باشد.

                            رئيس جمهور ايران با اشاره به سابقه پيدايش جنبش غيرمتعهدها و اينکه "پناهگاهی برای کشورهای مستقل" در زمان جنگ سرد بود اظهار عقيده کرد که اين گروه نه تنها فلسفه وجودی اش را از دست نداده بلکه عللی که به پيدايش آن منجر شد امروزه قوی تر و پررنگ تر شده است.

                            جنبش عدم تعهد در سال 1340 خورشیدی در اوج جنگ سرد و فضای دوقطبی غرب و شرق با هدف وحدت میان کشورهایی که در اردوگاه کمونیسم و امپریالیسم قرار نداشتند، تشکیل شد.

                            Comment


                            • در حالی که برگزاری مراسم ويژه دعاگزاری روز يکشنبه توسط پاپ بنديکت شانزدهم، رهبر کاتوليک های جهان، در محل اقامتش در نزديکی رم (پايتخت ايتاليا)، با تدابير سخت امنيتی همراه است، حوزه علميه قم ايران گفته است در اعتراض به اين سخنان روز يکشنبه تعطيل سراسری در کليه حوزه های علميه اين کشور برقرار خواهد بود.
                              اين اولين باری است که پاپ پس از ابراز اظهاراتی درباره دين اسلام، که از سوی شمار زيادی از مسلمانان توهين آميز تلقی شده است، در انظار عمومی حضور می يابد.

                              رهبر کاتوليک های جهان، روز سه شنبه 12 سپتامبر، در سخنانی به نقل از يک امپراتور قرن چهاردهم، گفته بود پيامبر اسلام به جز خشونت، چيزی برای جهان به ارمغان نياورده است.

                              پاپ هفته گذشته در جريان سفری به آلمان در نطقی در دانشگاهی در اين کشور پيرامون تفاوت فلسفی و تاريخی بين اسلام و مسيحيت و رابطه ايمان و خشونت، سخنان يکی از امپراتوران بيزانس (روم شرقی) را در باره اسلام و مسلمانان تکرار کرد.

                              دربار واتيکان روز شنبه (16 سپتامبر) گفت پاپ به پيروان اسلام احترام می گذارد و از سخنان او در باره پيامبر اسلام، سوء برداشت شده است.

                              در بيانيه دربار واتيکان که در واکنش به اعتراض مسلمانان به سخنان پاپ منتشر شده، گفته شده است که رهبر کاتوليکهای جهان، از اينکه سخنان وی، نادرست تعبير شده ناراحت است.

                              واتيکان در بيانيه خود آورده است که پاپ به پيروان اسلام احترام می گذارد و اميدوار است که آنها "مفهوم واقعی" سخنان او را درک کنند.

                              خطر ناآرامی

                              پليس ايتاليا گفته است در جريان مراسم دعاگزاری روز يکشنبه تا شعاع وسيعی از محل اقامت پاپ (قلعه گاندولفو در نزديکی شهر رم) را تحت شديدترين تدابير امنيتی قرار می دهد.

                              کريستين فريزر، گزارشگر بی بی سی در رم می گويد پاپ به لحاظ ديپلماتيک تحت فشار خواهد بود و وی می داند که جهانيان در انتظار هستند که وی در جريان مراسم روز يکشنبه در مورد سخنرانی هفته گذشته خود اظهار نظر کند.

                              با اين حال، به پيش بينی اين گزارشگر پاپ فراتر از عذرخواهی روز شنبه (16 سپتامبر) خود نخواهد رفت.

                              واکنش های جهان اسلام

                              بنابر گزارش ها، حوزه های علميه سراسر ايران در اعتراض به سخنان پاپ روز يکشنبه، 17 سپتامبر (26 شهريورماه)، را تعطيل اعلام کرده اند.

                              خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران، ايرنا، به نقل از بيانيه مرکز مديريت حوزه علميه قم گزارش داده که حوزه های علميه ايران در اعتراض به سخنان پاپ بنديکت شانزدهم تجمع های اعتراض آميزی را نيز برگزارمی کنند.

                              بنابر بيانيه اين مرکز، تصميم به تعطيلی روز يکشنبه از سوی مراجع تقليد قم اتخاذ شده است و طلاب سراسر ايران از پاپ خواسته اند تا از مسلمانان عذرخواهی کند.

                              وزارت خارجه ايران نيز پيشتر از پاپ خواسته بود تا سريعا اظهاراتش در مورد اسلام را تصحيح کند.

                              واتيکان اعلام کرده که پاپ به هيچ وجه قصد توهين به مسلمانان را نداشته است. اما با اين وجود، اعتراض رهبران سياسی و مذهبی کشورهای مسلمان به سخنان پاپ ادامه دارد.

                              سخنان پاپ واکنش های زيادی را در ميان کشورهای اسلامی برانگيخته است. از جمله مراکش با "توهين آميز" خواندن اين سخنان، سفير خود در واتيکان را فراخواند.

                              اخوان المسلمين مصر گفت عذرخواهی واتيکان کافی نبوده و از پاپ خواست تا شخصا از مسلمانان پوزش بخواهد.

                              در يک بيانيه اينترنتی که گفته می شود از سوی يک گروه شورشی در عراق موسوم به "ارتش مجاهدين" منتشر شده، تهديد کرده است که عليه واتيکان حمله ای صورت خواهد گرفت. واقعی بودن اين بيانيه به طور مستقل تائيد نشده است.

                              گزارشگر بی بی سی در رم می گويد که بحران بر سر اظهارات اخير پاپ در بدترين شرايط برای پاپ بروز کرده است.

                              وی می گويد پاپ نه تنها قرار است در ماه نوامبر به کشور مسلمان ترکيه سفر کند وی همچنين به تازگی وزارت خارجه و رييس امور ديپلماسی واتيکان را در اختيار دو فرد جديد قرار داده است.

                              رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، سخنان هفته گذشته پاپ را "تاسف انگيز و زشت" توصيف کرده و در پاسخ به اين سوال که سفر پاپ انجام خواهد شد گفته است: "من اطلاعی ندارم."

                              Comment


                              • افغانستان در صدر فهرست شش کشوری قرار دارد که ايالات متحده آمريکا، به تازگی نام آنها را به کشورهای آسيايی مخالف آزادی مذهب افزوده است.
                                برونئی، هند، لائوس، پاکستان و سريلانکا، پنج کشور ديگری هستند که به همراه افغانستان، به فهرست کشورهای مانع حق آزادی مذهب اضافه شده اند.

                                وزارت خارجه آمريکا قبلا برمه (ميانمار)، چين، اريتره، ايران، کره (کوريا) شمالی، عربستان سعودی، سودان و ويتنام را در فهرست "سياه" کشورهای متخلف از حق آزادی انتخاب مذهب قرار داده بود.

                                در گزارش سالانه وزارت خارجه آمريکا در مورد وضعيت حقوق بشر و آزادی مذهب در افغانستان، به "گامهای مثبت" دولت جديد اين کشور در راستای آزادی مذاهب که در قانون اساسی آن تصريح شده، اشاره شده است.

                                در ابتدای اين گزارش که روز جمعه 15 سپتامبر منتشر شده، به تصويب قانون اساسی افغانستان اشاره شده است که حق مذاهب ديگر در اجرای مراسم مذهبی شان را به رسميت شناخته است.

                                'گامهای مثبت'


                                عبدالرحمان، شهروند مسيحی افغان، در افغانستان به اعدام محکوم شده بود
                                در بخشی از اين گزارش آمده است:"با وجود اينکه دولت افغانستان، عموماً به آزادی مذهب احترام می گذارد، سالهای حاکميت طالبان و ضعف نهادهای دموکراتيک، در نابردباری آشکار منجر به گسترش آزار مذهبی و در مواردی خشونت عليه مسلمانان اصلاح طلب و اقليت مذهبی نقش داشته است".

                                قوه قضاييه افغانستان، در ماه حمل (مارس) گذشته، عبدالرحمان شهروند افغان را که از اسلام به مسحيت گراييده بود، به اعدام محکوم کرد. اين اقدام، با واکنش منفی سازمانهای مدافع حقوق بشر و سران کشورهای غربی مواجه شد. عبدالرحمان، پيش از آنکه حکم دادگاه در باره او اجرا شود، به گونه مرموزی از افغانستان خارج شد و از دولت ايتاليا پناهندگی گرفت.

                                در يک مورد ديگر، علی محقق نصب، روزنامه نگار دگر انديش افغان، به جرم نوشتن مقاله ای در مورد ارتداد در اسلام، توسط دادگاه ابتدايی به اعدام محکوم شد، اما دادگاه اسيتناف، او را تبرئه کرد.


                                علی محقق نصب
                                وزارت خارجه آمريکا در گزارش خود، به اين دو پرونده اشاره کرده و رهايی عبدالرحمان و محق نصب را، ستوده است: "دولت افغانستان، همچنين به مشی بين المللی آزادی مذهب جواب مثبت داد و در دو پرونده مشهور محقق نصب و عبدالرحمان، عملکرد موثری داشت".

                                اين در حالی است که حکم دادگاه افغانستان در مورد عبدالرحمان، تغييری نکرده بود و او به علت آنچه "بيماری" خوانده شد، از بازداشت رها به طور نامشخصی، از افغانستان خارج شد.

                                بپيش از آن، پارلمان افغانستان با آزادی عبدالرحمان مخالفت کرد و اعلام کرد که اين فرد که از دين اسلام برگشته، حتی با اجازه دادگاه، حق خارج شدن از کشور را ندارد.

                                پارلمان افغانستان همچنين از نيروهای امنيتی خواسته بود از خروج عبدالرحمان از کشور جلوگيری کند.

                                عبدالرحمان که در کشورش با مجازات اعدام روبرو بود، يک روز پس از اعتراض پارلمان به رهايی خود، افغانستان را به مقصد ايتاليا، کشوری که به او پناهندگی داده است، ترک کرد.

                                Comment

                                Working...
                                X