بازيكنان خارجي، اعتماد به نفس ايرانيها را از بين بردهاند
"فردريك اونيكا" در ادامه گفتوگو با ايسنا به تاثير بازيكنان خارجي روي بسكتبال ايران اشاره كرد و اظهار داشت: فكر ميكنم چون هدف از آمدن بازيكنان خارجي به ايران معلوم نبوده است، شما باز هم ضرر كردهايد. در اين جا لازم است كه من قبل از توضيحات بيشتر در زمينهي بازيكنان خارجي، علت اصلي آمدنم به ايران را براي شما بيان كنم: وقتي كه من مربي تيم ملي سوريه بودم، در جريان يكي از بازيها با تيم ملي ايران، متوجه شدم كه جنگندگي، سرعت و روحيهي تهاجم در بين بازيكنان بسكتبال شما بسيار زياد است و اين همان اصولي است كه يك بازيكن واقعي بسكتبال بايد آن را داشته باشد.
وي افزود: آن زمان بازيكنان شما عليرغم سن كم، فيزيك بسيار مناسبي داشتند، من در آن زمان عاشق بازيهاي محسن صادقزاده، (سرمربي فعلي تيم ذوبآهن)شدم. همواره به دنبال فرصتي بودم كه مشكلات كوچك بازيكنان شما را يادآوري كنم. چرا كه اگر اين مشكلات در آن زمان برطرف ميشد، تيم ملي ايران ميتوانست جزو3 تيم برتر آسيا باشد.
هم اكنون ايران نسبت به گذشته پيشرفت بسياري داشته؛ اما، به دليل حضور بازيكنان خارجي تا حدود زيادي روحيهي جنگندگي در بين بازيكنان و حتي مليپوشان بسيار كمتر شده است. من هم با شما هم عقيده هستم كه حضور بازيكنان خارجي ميتواند سطح سوپر ليگ را بالا ببرد اما، اين مهم در صورتي ايجاد ميشود كه توجه مربيان فقط به بازيكنان خارجي معطوف نشود. اگر بازيكنان ايراني ضعف يا مشكلي هم دارند، شما نبايد نسبت به آن بيتوجه باشيد و به جاي برطرف كردن آن به دنبال بازيكنان خارجي باشيد.
سرمربي تيم ملي بسكتبال بزرگسالان در ادامه تصريح كرد: به شخصه معتقدم كه برخي از بازيكنان اگر بيشتر تمرين كنند و نقاط ضعف خود را از بين ببرند، قطعا ميتوانند در ليگهاي خارج از كشور نيز بازي كنند. نبايد اعتماد به نفس خود را از دست دهيد. من از اين ناراحتم كه اگر از يك بازيكن خوب ايراني بپرسيد كه هدف شما از بسكتبال بازي كردن چيست؟ به طور واضح و روشن نميتواند جواب دهد. آنها هدف دراز مدت ندارند و فقط هر سال ميخواهند كه با يك مبلغ بيشتر با يك باشگاه خوب قرارداد امضا كنند. اين كه يك بازيكن ايراني در طول سال از عملكرد خود آمار دقيقي داشته باشد، شايد براي او يك موضوع خندهدار به نظر برسد؛ اما، چون آمار دقيقي از خود ندارد نميتواند براي آيندهاش برنامهريزي كند. به نظر من اين مشكلات اگر برطرف شود، بازيكنان ايران ميتوانند حتي در ليگهاي خارج از كشور نيز بازي كنند.
حضورم در تيم ملي جوانان و بزرگسالان مشكلي ايجاد نميكند
در حال حاضر اونيكا هم در تيم ملي جوانان حضور دارد و هم اين كه هدايت تيم ملي بزرگسالان را بر عهده دارد. اين موضوع به نظر ميرسد تا حدودي مانع از تمركز وي بر روي يكي از اين دو تيم شود. وي در اين رابطه به ايسنا گفت: من هم معتقدم كه در بهترين حالت، هر تيم بايد داراي يك سرمربي باشد، اما زماني كه امكانات محدود است و برنامهي اين دو تيم به نوعي است كه مشكلي براي ديگري ايجاد نميكند، ميتوان هر دو تيم را با هم اداره كرد. تا كنون براي انجام اين كار با مشكل خاصي مواجه نشدهايم چرا كه دستياران ايراني من در اين خصوص نقش بسيار خوبي را ايفا كردهاند، آنها در هر دو تيم برنامههايي را كه من به آنها ميدهم، اجرا ميكنند و اين باعث ميشود تا بازيكنان اين دو تيم همواره در بهترين وضعيت قرار داشته باشند.
درچين انتقام اردن را ميگيرم
پس از حضور تيم ملي بسكتبال جوانان در مسابقات غرب آسيا در اردن، مشكلات پيش آمده براي مليپوشان و حتي خود "اونيكا"، او را بر آن داشته تا از هم اكنون به فكر جبران در مسابقات قهرماني آسيا در چين باشد.
وي در اين خصوص، اظهار داشت: واقعيت اين است برخي از خانواده بسكتبال معتقديد تيم فعلي به خوبي آن تيمي كه در هندوستان عنوان قهرماني آسيا را كسب كرد، نيست. نبايد فراموش كرد كه در تيم قبلي "جابر روزبهاني" حضور داشت اما، او هم اينك در تيم بزرگسالان است. اين بازيكن براي تيم ملي جوانان يك نعمت بود كه خودش به تنهايي 25 امتياز كسب ميكرد. اما، تيم فعلي اين بازيكن تاثيرگذار را ندارد. معتقدم كه ما در نبود يكسري از بازيكنان بايد نگاه خود را تغيير دهيم. بايد بازيكنان فعلي را براي اين كه به نهايت توانايي برسند، فشار روحي و رواني نتيجه گرفتن را از روي آنها برداريم تا در زمين مسابقه راحتتر بازي كنند.
وي افزود: در جريان مسابقات اردن اتفاقاتي رخ داد كه تيم ما نتوانست به نتيجهي دلخواه برسد. البته من به اينجا نيامدهام تا براي شما بهانه تراشي كنم، اما فكر ميكنم نبايد بدون ديدن و يا شنيدن واقعيات در خصوص علمكرد اين تيم قضاوت كرد. تيم ما ميتوانست در اردن اول يا و دوم شود. اما فشارهاي رواني ايجاد شده بر روي بازيكنان از طرف مسوولان برگزاري مسابقات اين فرصت را از ما گرفت. بازيكنان در اين ردهي سني نميتوانند اين گونه فشارها را تحمل كنند. به طور مثال گرفتن ويزا در فرودگاه باعث شد تا با افت شديد روحي و رواني وارد مسابقات شويم.
"اونيكا" خاطر نشان كرد: در اين 22 سال مربيگريام تا كنون شاهد چنين وضعيتي نبودم. در جريان 2 كوارتر از يكي از بازيها، داوران 38 پرتاب آزاد به سود تيم حريف ما دادند به طوري كه اگر در اين بازي بازيكنانمان نابينا هم بودند تا اين حد بر روي تيم حريف خطا نميكردند! البته ما نيز در تيم خود اشتباهاتي داشتيم ولي به حدي نبود كه عامل اصلي شكستهاي ما باشد. خود من با آنها مشكلي نداشتم و در جريان اين بازيها متوجه شدم كه مشكل اصلي آنها تيمهاي ملي ايران است نه چيز ديگري.
سرمربي تيم ملي بسكتبال جوانان در ادامه تاكيد كرد: به هر حال تيم ما به عنوان قهرمان دورهي گذشته راهي مرحلهي پاياني مسابقات قهرماني جوانان آسيا شده است و خوشحالم كه اين رقابتها در كشور چين انجام ميشود. من به هيچ عنوان اهل انتقام گرفتن نيستم اما با تيم من در اردن كاري كردند كه به هر قيمت آن را در مسابقات قهرماني آسيا، جبران خواهم كرد. بايد به اين عربها ياد بدهيم كه در خارج از كشور خود هيچ حرفي براي گفتن ندارند و اگر در خانهي خود تيمهاي ايراني را با ناداوري خرد ميكنند در بيرون از كشور خود نميتوانند كاري كنند.
به كماليان اعتقاد دارم
اونيكا پس از انتخاب كادر فني تيم ملي بسكتبال بزرگسالان، روزهاي نسبتا سختي را پشت سر گذاشت، چرا كه برخي با انتقاد از حضور"صفا كماليان" در تيم ملي بزرگسالان، به نوعي وي را در انتخاب دستيارانش دخيل نميدانستند. وي در اين خصوص اظهار داشت: يا دستيارانم را خودم مستقيما انتخاب ميكنم و يا اين كه اگر شناخت زيادي نسبت به مربيان ايراني نداشته باشم، فدراسيون گزينههاي مختلفي را به من پيشنهاد ميكند اما، تصميم نهايي را خودم ميگيرم. مسوولان فدراسيون با مربيان مختلفي وارد مذاكره شده بودند. بسياري از آنها به خاطر حضور در باشگاهها نميتوانستند در تيم ملي نيز حضور داشته باشند و برخي نيز خواستههايي داشتند كه مورد قبول فدراسيون نبود. از ميان گزينهها من روي "صفا كماليان" تاكيد داشتم، او از جمله مربيان جواني است كه اعتقاد زيادي به او دارم، اين انتخاب زماني انجام شد كه "كماليان" در ايران حضور نداشت و حتي خود او هم نميدانست كه ما در مورد او چه تصميمي گرفتهايم.
"اونيكا" خاطرنشان كرد: خوشحالم كه محمود مشحون، فردي منطقي است كه به نظرات من اهميت زيادي ميدهد. او هيچ گاه نظرات خود را بر ما تحميل نكرده است و تمامي موارد از طريق گفتوگو و مذاكره انجام شده است. كمك مربي براي تيم ملي برنامهريزي نميكند. بلكه تنها كمك سرمربي است تا خواستههاي وي را در تيم ملي پياده كند. من كسي را ميخواستم كه با تيم تمرين كند نه اين كه با تيم بجنگد و اين يكي از خصوصيات بارز كماليان است.
هر كسي در حد معيارهاي من نباشد؛ جايي در تيم ملي ندارد
تيم ملي بسكتبال بزرگسالان، در چند سال اخير زير نظر مربيان صربستاني، تمرين كرده است، اما، بازيكنان تمرينات اونيكا را بسيار متفاوتتر از تمرينات «نناد» و يا «بوسنياك» ميدانند.
سرمربي تيم ملي بسكتبال بزرگسالان، در خصوص وضعيت اين تيم به خبرنگار ايسنا گفت: تيم ملي بزرگسالان، جاي بهترينها است و هر كس در حد معيارهاي من نباشد جايي در اين تيم نخواهد داشت. ما از ابتدا صحبت كرده بوديم كه دو تيم ملي داشته باشيم يكي A و ديگري B. اين كار باعث ميشد تا همواره بازيكنان آمادهاي را در اخيتار داشته باشيم.هيچ بازيكني در تيم A، احساس آرامش نميكند چرا كه ميداند در صورت بد بازي كردن جاي خود را به يك بازيكن با انگيزه در تيم ملي B خواهد داد.
وي افزود: در تيم ملي بزرگسالان كار سختي داشتم. مليپوشان تا حدودي انگيزهي خود را از دست داده بودند و در كنار تمرينات سرعتي و قدرتي بايد مسايل روحي بازيكنان را نيز بازسازي ميكردم. در كنار تمامي اين مسايل، مصدوميت جابر نيز همچنان وجود دارد. حدادي نيز هنوز نتوانسته به شرايط ايدهآل برسد، پس با اين حساب مشكلات ما زياد بود.
به هر حال فشار تمرينات تيم ملي در حد تمرينات باشگاهها نيست و به همين علت آنها تا حدودي خسته ميشوند اما چارهاي جز اين نيست؛ چرا كه بازيكنان در باشگاهها پول ميگيرند و هر طور كه بخواهند تمرين ميكنند؛ اما، در تيم ملي از اين خبرها نيست و آنها به خاطر كشورشان بايد تا تا پاي جان تمرين كنند.
«فردريك اونيكا» تصريح كرد: براي بردن بايد دفاع كرد و نميتوان بدون دفاع برنده شد. و اين دفاع كردن دقيقا همان مشكلي است كه بازيكنان ايراني كمتر بلد هستند. آنها بيشتر ميخواهند حمله كنند، دقيقا مشكل ما در تيم ملي بسكتبال همان چيزي است كه در فوتبال شما نيز وجود دارد.
براي دفاع كردن، يك بازيكن بايد بدني قوي داشته باشد تا بتواند راه بازيكنان قدرتمند حريف را سد كند. تورنمنت تايلند خودباوي ما را افزايش داد ضمن اين كه متوجه نقاط ضعف خود نيز شديم. فكر ميكنم براي مسابقات آتي بايد بيشتر از اينها قوي باشيم.
براي دوحه بايد 150 درصد تمرين كنيم!
اونيكا در خصوص ارزيابي از نتايج احتمالي تيم ملي بسكتبال بزرگسالان در بازيهاي آسيايي دوحهي قطر به خبرنگار ايسنا گفت: بهترين بازيكنان چند سال اخير ايران در تيم ملي بزرگسالان جمع شدهاند. اما، به اين معني نيست كه چون بهترينها در تيم ملي هستند پس بايد اين تيم قهرمان شود و يا يكي از سكوهاي بازيهاي آسيايي قطر را از آن خود كند. اگر شما به دنبال موفقيت هستيد، مطمئن باشيد كه ديگران نيز نخوابيدهاند و شبانهروز تمرين ميكنند تا موفق شوند. اگر ما قبلا 100 درصد تمرين ميكرديم، امروز بايد 150 درصد تمرين كنيم، چرا كه معتقدم در مسابقات مهم، تيمي برنده است كه بيشتر از ديگران زحمت كشيده است.
در دوحهي قطر، تيمهاي بسياري حضور دارند، از چين گرفته تا لبنان و قطر. آنها علاوه بر خوب بودن داراي يك مزيت بسيار بزرگ نيز هستند كه تيم ملي ما از آن محروم است و آن حضور در مسابقات جهاني بسكتبال است. اين تيمها به دليل حضور در اين مسابقات مطمئنا با آمادگي بالايي راهي مسابقات قطر ميشوند و ما بايد به گونهاي تمرين كنيم كه اين خلا بزرگ را پوشش دهيم
در پايان گفتوگوهاي خودم، علاقهمند هستم تا از شما و ساير رسانههاي گروهي و مطبوعات يك خواسته را داشته باشم و آن اين است كه به خاطر ايران از تيم ملي بسكتبال حمايت كنيد. اين تيم متعلق به من، كماليان و يا مشحون نيست بلكه متعلق به تمامي مردم كشور شماست و از همين جا اعلام ميكنم كه هر آنچه را در توان دارم به كار خواهم گرفت تا اين تيم در اين مسابقات به نتيجهي خوبي برسد، به شرط آن كه شما نيز در اين راه من را ياري كنيد.

Comment