♫ News (Music) ♫

Collapse
X

• Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rasputin
    Senior Member
    • Jan 2005
    • 63906

گروه موسیقی شیدا در مسابقه مقدماتی بهترین آهنگ سال اروپا

گروه موسيقی شيدا با حضور دو هنرمند ايرانی در مسابقه بهترين آهنگ سال سوئد که مسابقه مقدماتی برای ورود به مسابقه بهترین آهنگ سال اروپا است شرکت دارد.

رستم ميرلاشاری Rostam Mirlashari، عبدالرحمان سوريزه*ای Abdulrahman Surizehi، اولريکا بودن Ulrika Bodén و نيکلاس روسوال Niklas Rosvall در گروهی تحت عنوان «شيدا»، ۱۷ فوريه، در شب سوم مسابقه بهترين آهنگ سال سوئد، در شهر «اورن شولدزويک» به هنرنمايی خواهند پرداخت.

اين گروه در صورت موفقيت در دور نخست مسابقه، می*توانند در مسابقه نهايی که روز ۱۰ مارس در گلوبن برگزار می*شود شرکت کنند. مسابقه بهترين آهنگ سال سوئد با حضور ۳۲ گروه موسيقی و خواننده، در چهار شب، و در چهار شهر برگزار می*شود. در هر شهر ۸ گروه مختلف موسيقی، به رقابت با يکديگر خواهند پرداخت و در هر شب، ۲ خواننده بر اساس رای مردم که از طريق پخش مستقيم تلويزيونی نيز شاهد آن بوده*اند انتخاب می*شوند تا در مسابقه نهايی در سالن گلوبن (بزرگترين سالن کروی جهان) شرکت کنند. در طی چهار شب مسابقه هشت نفر ديگر نيز انتخاب می*شوند تا دوباره شانس خود را با شرکت در مسابقه و رای*گيری مجدد محک بزنند. برنده نهايی مسابقه، به عنوان نماينده کشور سوئد در پنجاه و دومين دوره مسابقات بهترين آهنگ اروپا شرکت خواهد کرد. اين مسابقه که بزرگ*ترين مسابقه موسيقی اروپا به شمار می*رود امسال در شهر هلسينکی پايتخت فنلاند برگزار خواهد شد. برگزيده شدن در اين مسابقه موجب معرفی گسترده فرد هنرمند در سراسر جهان خواهد شد. رستم مير لاشاری از سال ۱۳۶۶ در خارج از ايران زندگی و فعاليت هنری می*کند. از او تا به حال چهار سی*دی با نام*های «اميت»، «پاديک»، «گلبانگ» و «سالی نو» منتشر شده است.

وی می*گوید: «گروه شيدا يکی از ۳۲ گروه موسيقی يا خواننده*ای است که از ميان حدود ۳۲۴۰ کار برای رقابت در مسابقه بهترين آهنگ سال سوئد انتخاب شده*اند که تا همين جا هم برای ما موفقيتی بزرگی به شمار می**آيد. کارهای ارائه شده در اين مسابقه يعنی ۳۲ ترانه در يک سی*دی جمع*آوری می*شود که پس از اتمام اين جشنواره به فروش می*رسد.»

رستم میرلاشاری در پاسخ به این پرسش که درباره نتيجه مسابقه چگونه فکر می*کند؟ توضیح می*دهد: «طبيعی است که موفقيت هر گروه موسيقی، متکی بر ميزان استقبال مردم و آرای آن*ها دارد. در واقع رای آنهاست که نتيجه مسابقه را رقم می*زند. اين اين برنامه بين سه تا چهار ميليون بيننده در سوئد دارد. خب! من هم فکر می*کنم شانس ما يکی رای ايرانيانی است که برايشان مهم است صدای فعالان موسيقی ايران نيز به گوش ديگر علاقه مندان موسيقی در جهان برسد. و شانس ديگر ما، علاقه*مندان به موسيقی تلفيقی word music هستند؛ يعنی کسانی که کنجکاو هستند و علاقه و توانايی گوش گردن به صورت*های متفاوت موسيقايی، با آنچه تاکنون شنيده*اند را دارند و می*توانند از مرزهای فرم موسيقی غربی فراتر بروند.»
    علاقه*مندان به حمایت از این آهنگ، می*توانند از ساعت ۸ شب ۱۷ فوريه دو سری به گروه شيدا رای بدهند. در بار نخست از ۸ گروهی که در آن شب به رقابت پرداخته*اند ۵ گروه انتخاب و ۳ گروه حذف می*شود. در رای*گيری بعدی چهار گروه انتخاب می*شود که ۲ گروه آن به فينال راه می*يابند و دو گروه به مرحله نيمه نهايی.

شماره*های تلفن در سوئد یکی هست ۰۹۹۲۳۹۰۴ که هزینه آن 90/3 کرون سوئد است و شماره بعدی هست ۰۹۹۳۲۹۰۴ که هزینه آن 90/9 کرون برای هر بار تماس و رأی دادن است.
    تصنيف در روياهای من I mina drömmar به نوعی موسيقی تلفيقی به شمار می*آيد که به لحاظ سبک در ادامه کارهای قبلی گروه گلبانگ و شیدا قرار دارد. به گفته میرلاشاری، شخصيت ملودی اين تصنيف، بلوچی است با تنطيمی مدرن که به سه زبان فارسی، بلوچی، و سوئدی خوانده می*شود.

در تصنیف در رویاهای من، خانم اولريکا بودن نيز همراه رستم میرلاشاری این ترانه سه زبانه را می*خواند. او ۳۲ ساله و خواننده*ای حرفه*ای است که در زمینه ترانه*های فولکلور فعالیت می*کند. او در اين کار به زبان فارسی و بلوچی هم می*خواند

در آهنگ «در روياهای من»، عبدالرحمان، هنرمند بلوچ، «پنجو» می*زند که يک نوع ساز بلوچی است. علاوه بر این از «نيکل هارپا»، «ويلن سل»، و «پرکاشن برزيلی و هندی» در این کار استفاده می*شود.
    میرلاشاری با تاکید بر این که تا به امروز گرايش موسيقی تلفيقی در مسابقه بهترین آهنگ سال سوئد ارائه نشده است توضیح می*دهد: «ديگر این که تا به حال کاری به زبان*هايی که متعلق به خارج از اروپا باشد در اين مسابقه اجرا نشده است و برای نخستین بار است که کاری به دو زبان بلوچی و فارسی در این مسابقه که مربوط به کشورهای اروپایی است ارائه می*شود.»

در دوره*های گذشته، یک هنرمند ایرانی دیگر به نام کامرون کارتيو در این مسابقه شرکت کرده بود که با آهنگی به نام «روما»، با زبانی خودساخته، به فينال يک چهارم نهايی رسيد.

iran

Comment

• Rasputin
      Senior Member
      • Jan 2005
      • 63906

midomi.com makes it fun and easy to find and discover music and people. For the first time, you can use your voice to instantly connect to your favorite music, and to a community of people that share your musical interests. Listen to voices, see pictures, rate singers, send messages, buy music, and more.

iran

Comment

• Rasputin
        Senior Member
        • Jan 2005
        • 63906

یا قرن جدید ... ملودیهای بسیار زیبا با تنظیمی کاملا متفاوت برای سازهای شرق وغرب...قدرت بیان تفکر در موسیقی یا به عبارتی دیگر بیان فرنگ کشور به جهانیان...روحانیت شرق و نفوذ آن در موسیقی موزیسینی به نام کیتارو...

زمانی که برای اولین بار موسیقی وی را گوش نمودم احساس کردم کاملا قرن جدیدی در موسیقی او خلق شده است.

استفاده از سازهای کوبه ای که بیشتر در مراسم مذهبی آنها استفاده می شد و همچنین انواع فلوتها koto ،سینتی سایزری که با آن جاده ابریشم را خلق نموده، ویلن برقی پنج سیم، گیتار برقی، درام و... در این سبک جای خودش را پیدا نموده است.

MASONORI TAKHASHI که به بعدها برای خود نام مستعار KITARO را برگزید، در 4فوریه 1953 در شهر TOYOHASHI کشور ژاپن چشم باز کرد. از ابتدا با موسیقی الفت گرفت و علاقه اش را با ساز گیتار پیگیری نمود.

در دهه 70 میلادی سفری به اروپا انجام داد و با تعدادی از بزرگان موسیقی آن دیار دیدارهایی انجام داد و در ادامه این سفر، در راه بازگشت از اروپا، به سیاحت کشورهای آسیایی پرداخت.

کم کم ساز تخصصی خود را به پیانو و سینتی سایزر تغییر داد و بصورت پراکنده به تصنیف موسیقی پرداخت (جالب است که بدانید کیتارو در جایی به تحصیل آهنگسازی نپرداخته است) که یکی از آنها را به نام TENKAL (بهشت) به کمپانی NHK ژاپن فروخت.

این قطعه باعث شد تا چندی بعد همین کمپانی برای ساخت موسیقی مجموعه مستند جاده ابریشم با کیتارو قرارداد ببندد؛ موسیقی این مجموعه یک اثر اتمسفریک و آرام بخش و سرشار از ملودیهای آرام است. موفقیت این مجموعه و باالطبع موسیقی آن موجب شهرت ملی و جهانی کیتارو شد.

کیتارو به امریکا کوچ کرد و در همین سال آلبوم TENKU از کیتارو به بازار عرضه کرد و از سال 1987 با اثری بنام THE LIGHT OF SPIRIT تحولی بزرگ در آثارش رقم زده شد.

پس از آن در سال 1990 به آلبومی پرداخت به عنوان KOJIKI که به داستان پیدایش سرزمین آفتاب بر اساس افسانه های اساطیری ژاپن اختصاص داشت و پس از آن در سال 1991 کنسرتی در امریکا اجرا کرد که بر اساس آلبوم KOJIKI ساخته شده بود.

در سال 1992 اثری بسیار زیبا و بیاد ماندنی به نام DREAM به همراه ارکستر بزرگ و یک تک خوان با صدای جادویی بنام John Andersonخلق کرد.

سال 1993فعالیتش را با نوشتن موسیقی متن فیلم HEAVEN & EARTH (بهشت و زمین) ادامه داد. سال 1994 آلبوم MANDALA ضبط و عرضه گردید که همچنان پیشرفت رو به جلو کیتارو را به دوستانش گوشتزد میکرد. اثری متناوب و سرشار از ملودیهای زیبا و شرقی و آثاری دیگر که بدان اشاره خواهیم کرد.

iran

Comment

• Rasputin
          Senior Member
          • Jan 2005
          • 63906

خواننده ايراني رتبه دوم مسابقات جهاني پاريس

«بهرام تاج آبادي»خواننده باريتون رتبه دوم مسابقات جهاني پاريس را دريافت كرد.

اين خواننده باريتون كه هم اكنون براي ادامه تحصيل در فرانسه به سر مي*برد در گفت وگو با خبرنگار موسيقي فارس گفت: من در ميان شركت كنندگاني از كشورهاي مختلف جهان و در رقابتي بسيار جدي و مهم حضور داشتم و در اين مسابقه موفق به كسب مقام دوم اين مسابقه شدم.
          وي ادامه داد:من اين عنوان و كسب اين مقام را به هموطنان و علاقمندان به موسيقي تقديم مي*كنم و همچنان به ايراني بودنم افتخار مي*كنم.
          اين خواننده كلاسيك در خاتمه خاطر نشان كرد:در اين مسابقه تمامي افرادي كه شركت كرده بودند،توسط كشورشان مورد حمايت قرار گرفته بودند اما متاسفانه من هيچ حامي نداشتم.
          وي تاكنون در چندين مسابقه بين*المللي شركت كرده است.

iran

Comment

• Rasputin
            Senior Member
            • Jan 2005
            • 63906

موسیقی رپ این روزها در ایران خیلی مورد توجه جوانان و نوجوانان ایرانی قرار گرفته. و خیلی از جوانانی که اهل موسیقی هستند، برای بیان احساس و حرفشون به موسیقی رپ رو میارن.

سروش امشی هم یکی از رپر های نوجوونه در ایران. شانزده ساله ست و هنوز دانش آموزه. او می گوید به رپ علاقه دارد چون در این نوع موسیقی سانسور وجود ندارد و او می تواند به راحتی حرف دلش را بزند.

او تنها کار می کند، فقط برای ضبط و میکس کارهایش به استودیو می رود واز دوستانش علیرضا و امین کمک می گیرد. آهنگهایش را خودش انتخاب می کند و شعرهایش را دوست خیالیش "لوناتیک" می گوید.

اولین شعری که این دوست خیالی برایش گفته با این جمله شروع می شود: می دونی من فقط یه رپر خوارم، می رم تو مخت این شده کارم...

خودش می گوید ایده این شعر از اونجا آمد که او می دید، بیشتر خواننده ها وقتی معروف می شوند، کمی پر مدعا می شوند، و او که می خواست متفاوت باشد، اعلام کرد که یک رپر خوار است...

سروش که از برو بچه های شیراز است تا به حال حدود شش آهنگ خوانده که در آنها زندگی اجتماعی و ذهنی جوانان و نوجوانان منعکس است.

آهنگهای او بوسیله دوستانش در میان جوانان منتشر شده و او قصد دارد به زودی آلبوم جدیدی منتشر کند، و کار خوانندگی را بصورت جدی ادامه دهد، و "شیراز را به یکی از قطبهای رپ در جهان تبدیل کند!"

iran

Comment

• Rasputin
              Senior Member
              • Jan 2005
              • 63906

آقای صولتی، آلبوم جديد شما بيرون اومده و اتفاقاً يک دست و کلاه من هم توی ويدئوی "به جون تو" هست! چرا انقدر ويدئو ساختن سخته؟

اين ويدئو رو ما يک بار فيلم برداری کرده بوديم اما من از يک سری صحنه هاش خوشم نيومده بود. بنابراين مجبور شديم دوباره اون رو ضبط کنيم.

يکی از آهنگ های قشنگ که همه دوست دارند "قسم" هست. تو چه حال و هوايی شعر اين آهنگ رو انتخاب کردين؟

روز اولی که شهياد عزيز هنرمند خوبمون برای من اين شعر رو خوند من ازش خيلی خوشم اومد. انقدر اون رو دوست داشتم که بار اول هم که در خونه ام تمرينی اون رو کار کردم، دفعه آخر بود و همون آهنگ در آلبومم پخش شد.

به طور اتفاقی من هم در ویدئوی شهرام صولتی به اسم "به جون تو" هستم. البته فقط یک دست و کلاهم!

اين آهنگ پر احساسيه، درسته؟

در آلبوم جديدم بله.

توی زندگی روزمره خودتون آيا شده به خاطر حس خاصی گريه بکنيد؟

گريه من درونيه اما خودم هميشه آدم عاشقی هستم. عاشق عاشق بودنم. معمولاً شعرهايی هم که انتخاب می کنم برای عشاقه.

درباره آهنگ "هم صدا" صحبت کنيم. با خانم شعره که صحبت می کردم ايشون گفت که شما برای اولين بار خوانندگی رو شروع کردين. آيا اين حرف درسته؟

من از هفت سالگی خوندن رو شروع کردم و از ده سالگی به هنرستان موسيقی رفتم. از همون زمان هم ساز می زدم و هم تمرين صدا می کردم. اولين آهنگم "دو خط موازی" رو در شانزده سالگی آقای محمود قربانی ضبط کرد که بعدها هم پخش شد. اين آهنگ از ساخته های سياوش قميشی بود. در همين زمان بود که من به آقای قربانی خواهرم شهره رو هم معرفی کردم و اون هم آهنگ "دختر مشرقی" رو خوند. من زياد خوانندگی رو جدی نمی گرفتم اما شهره جدی گرفت و هميشه هم موفق بوده. اما در حقيقت من و شهره هميشه يکی هستيم و من اون رو به اندازه جونم دوست دارم.

آيا خانواده شما رو در اين راه کمک کرد؟

پدر من نوازنده ويولن بودند و ما هم به تشويق او خواننده شديم.

مثل اينکه قراره شما يک آهنگ با خانم شهره درباره ايران بخونين؟

يک آهنگ هست که قراره شهره بخونه که اگر شد با هم دو صدايی بخونيم.

شعر آهنگ هاتون رو چطور انتخاب می کنين؟

من توی شعر انتخاب کردن خيلی دقت می کنم و چيزهايی رو می خونم که حرف دل مردم باشه و مسائل سختی نباشه. حرف های که برای همه اتفاق می افته.

توی آهنگ های شما حرف از دل شکستگی ميشه. آيا اين اتفاق برای خود شما هم افتاده؟

اين موضوع که برای همه اتفاق می افته. اما برای من زياد نبوده.

بريم سراغ آهنگ "تا اطلاع ثانوی". موضوع این آهنگ چيه؟

انقدر ما عاشق شديم که گفتيم تا اطلاع بعدی تعطيلش کنيم ( با خنده ).

الان در همون اطلاع ثانوی هستين يا اينکه ثانيه اتفاق افتاد؟

در حال اتفاق افتادنه! به اميد خدا يک اتفاقاتی داره می افته.

آلبوم "حاليته" رکورد فروش پنج سال گذشته تمام آهنگ های لس آنجلسی رو شکست! برای آلبوم "قسم" با چه حالی کار کردين؟

من هميشه نگران بودم که اين آلبوم هم خوب در بياد و اين کار خيلی سخت بود. "قسم" نتيجه دو سال کار من بوده و خوشبختانه اين آلبوم در عرض يک ماه به پنجمين چاپ خودش رسيد. من از مردم و حمايتاشون تشکر می کنم.

البته نتيجه زحمت های خودتون هم بوده و من مطئمن هستم زبونم لال اين آلبوم رکورد فروش "حاليته" رو هم ميزنه!

درسته. من برای اين آلبوم خيلی زحمت کشيدم. من برای همه آهنگ های اين آلبوم ويدئو درست کردم.

روی آلبوم جديدتون نوشته "Maah Entertainment"، جريان چيه؟

من ۲۵ تا آلبوم توی آمريکا به بازار دادم. اين بار خواستم اين آلبوم رو از طريق شرکت خودم پخش کنم. "Maah Entertainment" شرکت خود منه که با اين آلبوم شروع شده.

تبريک! شما چه جوری روحيه ای دارين؟

من دوست دارم تنها باشم. طبيعت و مردم رو خيلی دوست دارم ولی زمانی که روی صحنه هستم، شور و حالی که مردم به من ميدن بهترين لحظه های زندگی منه.

خودتون از سبک کدوم يکی از آهنگ های آلبوم جديدتون واقعاً خوشتون مياد؟

"کوير"، "احساس"، "خاک" و آهنگ "قسم" هست.

از آهنگ "همينجوری" صحبت کنيم و اينکه چه ربطی به زندگی شخصی خودتون داره؟

اين آهنگ واقعاً زندگی خود منه. يعنی من همينم که هستم! ميخوای بخواه، نميخوای نخواه!

خيلی از بچه ها درباره سبيل شما سوال کردن!

خيلی ها به من زنگ زدن و گفتن که ما شما رو بدون سبيل دوست نداريم. من هم گفتم حالا که قراره دوباره سبيل بزارم، يک قسمت کوچيک هم پايين لبم بزارم که تنوع داشته باشه! خلاصه سبيل برای هميشه برگشت سر جاش!

اصلاً چرا سبيلتون رو زدين؟

خسته شدم بودم. من و شهره تنوع رو خيلی دوست داريم. اتفاقاً اون هم بعضی وقت ها کارهای عجيب و غريب ميکنه!

الان می بينم که شما لباس سفيد تنتون کردين. آيا از اين به بعد شهرام صولتی رو در اين رنگ لباس خواهيم ديد؟

من عاشق رنگ سفيدم. هميشه يک قسمت از لباسم سفيده. کفش سفيد رو هم خيلی دوست دارم. من حدود سی جفت کفش سفيد به شکل های مختلف دارم!

کنسرت های شما کی شروع ميشه؟

کنسرت های من از سوم فروردين از آمريکا شروع ميشه. بعد بيست و هفتم فروردين در دبی برنامه دارم. سی فروردين هم در دانمارک و چند روز بعد هم در سوئد کنسرت خواهم داشت.

سال تحويل را کجا خواهيد بود؟

با خانواده، بچه هايم اميرعلی و اميرمنصور، شهره و دوست دخترم در لس آنجلس خواهم بود.

راستی شما متولد کجا هستين؟

تهران. بخش ۹ و بچه خيابان سرچشمه هستم. افتخار هم می کنم که بچه پايين شهرم.

iran

Comment

• Rasputin
                Senior Member
                • Jan 2005
                • 63906

نام «حامد نیك*پی» اولین بار با كنسرت*های «گروه رومی» سر زبان*ها افتاد. حامد صدای گرم و رسایی داشت و با اینكه آواز ایرانی كار كرده بود، در خواندن خود را محدود به آن نمی*كرد و صدایش گاه حتی به پاپ و راك شبیه می*شد. ملودی «زاهد» گروه رومی كه توسط نیك*پی ساخته شده بود تلفیقی بود از آواز ایرانی و راك كه به سرعت به محبوب*ترین آهنگ این گروه تبدیل شد.

پس از زلزله بم كنسرتی در فرهنگسرای نیاوران اجرا شد كه در آن ساخته*های «عماد بنكدار» به اجرا درآمد. در این كنسرت هم حامد قطعاتی را خواند كه با استقبال تماشاچیان مواجه شد. او كه موسیقی را ابتدا پیش مادرش و سپس نزد اساتید بزرگ موسیقی ایران فرا گرفته، سازهایی مثل تار، سه تار، تنبور، عود، دف و... می*نوازد.

حامد یكی دو سال است كه برای تمدید گرین*كارتش در آمریكا به سر می*برد و به همین خاطر در كنسرت*های اخیر رومی حضور نداشت. اما او در آمریكا هم بیكار ننشسته و در آنجا یك آلبوم بدون كلام از تكنوازی*هایش منتشر كرده كه «گذار» نام دارد. در این آلبوم 23 قطعه تكنوازی از تار، سه تار، عود و تنبور وجود دارد. قطعاتی مثل: بگومگو، شاید بیات ترك، خلوت، سماع مدیون، رویای كردستان، كولی، دیالوگ دردشتی، صوفی، سفری به ماهور و...

نكته این كه این آلبوم در سایت معتبر CD Baby هم برای فروش قرار گرفته و سمپل همه قطعات هم در آنجا قابل شنیدن است. برای اطلاعات بیشتر می*توانید به سایت خود حامد هم سر بزنید:

Na 12Q você vive uma experiência de apostas online de alto nível no Brasil: centenas de slots, cassino ao vivo e apostas esportivas em tempo real. Ganhe bônus exclusivos de boas-vindas, faça depósitos e saques instantâneos via PIX e jogue em um ambiente seguro e confiável.

iran

Comment

• Rasputin
                  Senior Member
                  • Jan 2005
                  • 63906

پدرام درخشانی از نخستین چهره های جوانی بود که در دهه هفتاد با ارائه نمونه هایی از موسیقی راک این موسیقی را هم در ایران دوباره احیا کرد. او آن زمان با سه دوست دیگرش در گروه آویژه کار می کردند. بعد از اینکه اعضای گروه آویژه پراکنده شدند، گروه های مختلفی توسط اعضای آن تشکیل شد. یکی از آنها گروه رومی بود که به سرپرستی پدرام درخشانی راه افتاد.

او تا به حال کنسرت های زیادی در اروپا، هند و ایران برگزار کرده است. علاوه بر اولین آلبوم گروه رومی و آلبوم آخرین غزل رومی، او در سال ۲۰۰۵ به سفارش یک کمپانی فرانسوی آلبوم
                  شب های تهران را با همکاری سعید شنبه زاده منتشر کرد. این آلبوم اجرای تازه ای از موسیقی های بوشهر و بندر عباس بود.

با پدرام در کافه عکس، همان کافه ای که سال پیش نمایشگاه عکس هایش از طبیعت زیر آب خلیج فارس را برگزار کرده بود گفتگویی کردیم. او علاقه خاصی به جزیره کیش دارد و چهار پنج ماه در سال را آنجا سپری می کند:

درباره جشنواره صوفی کمی برایمان توضیح بده

این جشنواره با نام «جهان خسرو» از سال ۱۹۹۹ به همت یکی از مهاراجه های ثروتمند هند، مظفر علی که علاقه زیادی به موسیقی عرفانی دارد، برپا می شود. خودش نقاش و کارگردان است و کارگردان هنری فیلم رومی را که قرار است در هالیوود ساخته شود، بر عهده دارد است که قرار است آلپاچینو و جانی دپ در آن بازی کنند.

جشنواره برای بزرگداشت مقام امیر خسرو دهلوی هر سال بین اسفند و فروردین در فضای باز مقابل آرامگاه او که شبیه یک قلعه قدیمی است برگزار می شود. جنبه اجرایی و نمایشی این جشنواره برای هندی ها اهمیت بیشتری دارد تا جنبه موسیقایی اش. یعنی برای نورپردازی صحنه، دود و صوفیانی که سماع می کنند و غیره هزینه زیادی می کنند و جشنواره پرخرجی برگزار می کنند.

چطور با این جشنواره آشنا شدی؟

اولین بار توسط سفارت ایران در هند به این جشنواره معرفی شدم. آنها به دنبال یک گروه موسیقی بودند که اشعار عرفانی و موسیقی عرفانی اجرا کند. بعد از سال اول خودشان هر سال برای جشنواره ما را دعوت کردند. آنها از دف خیلی خوششان می آید و هر سال به ما می گویند که در ترکیب گروهمان حتما دف هم داشته باشیم. امسال از من خواسته اند با سازهای دف، نی بروم.

گروه رومی یک گروه ۱۱ نفره است اما در جشنواره صوفی یک ترکیبت چهار نفره هستیم و سال پیش پنج نفر بودیم. امسال خودشان با سوسن دیهیم برای حضور و همکاری با گروه رومی هماهنگ کردند او از امریکا می آید هند و ما از ایران می رویم تا چند روز مانده به جشنواره تمرین کنیم. جشنواره صوفی جشنواره عجیبی است چون سازها و حتی شکل آدم ها یا لباس ها هم برایشان مهم است. از ما می پرسند که کی را می خواهیم بیاوریم یا چی بپوشیم. حتی در هشتاد درصد موارد شعر ها را هم خودشان تعیین می کنند.

همکاری با خواننده ای که تا به حال با او کار نکرده اید در حالی که گروه شما خودش خواننده ثابت دارد سخت نیست؟

چرا اما این تجربه برای خود ما هم جالب است. سوسن دیهیم یک خواننده آوانگارد است و با آهنگسازان سرشناسی کار کرده. خودم هم بدم نمی آمد این تجربه را داشته باشیم و فکر می کنم با ما هم ترکیب خوبی را بسازد.

از چه کشورهایی برای شرکت در این جشنواره می آیند؟

کشورهای همسایه هند همه هستند. البته موسیقی هایی که عرفانی باشد. پاکستان، افغانستان، ترکیه، ایران، و کشورهای دیگر. هر سال عابده پروین معروف ترین قوال زن پاکستان در این جشنواره شرکت می کند. گاهی در قسمت هایی از برنامه اش ما با او دف می زنیم و یک قسمت را به صورت تلفیقی اجرا می کنیم. عابده پروین صدای زیبایی دارد و قوالی های فوق العاده ای می کند.

گروه رومی سال نو را با این برنامه آغاز می کند. برنامه بعدی شما چیست؟

احتمالا در شیراز و کرمان کنسرت خواهیم داشت. سال جدید دو آلبوم موسیقی هم منتشر می کنیم. یکی از آنها که در حال حاضر هم مشغول ضبطش هستیم بازسازی آهنگ های قدیمی به روایت گروه رومی است. ما نگاه متفاوتی به این آهنگ ها داشته ایم. نقش اصلی در این آلبوم را نی ایفا می کند که در هر قطعه یکی دو ساز در کنارش قرار می گیرد.

آلبوم دیگر هم آلبوم رومی ۲ است که بخش دیگری از قطعات گروه موسیقی رومی در آن منتشر می شود. در حال حاضر بزرگترین مشکل ما برای انتشار آلبوم های موسیقی هزینه های بالای ضبط و مشکلاتی است که بر سر راه گرفتن مجوز از وزارت ارشاد داریم و الا باید خیل زودتر از این ها رومی ۲ را به بازار می فرستادیم.

سال پیش یک نمایشگاه عکس داشتی. مثل اینکه به عکاسی علاقه داری، درسته؟

ورزش و عکاسی کارهایی است که بعد از موسیقی به آن می پردازم. هر روز ورزش می کنم به خصوص وقت هایی که در جزیره کیش هستم عاشق شنا و غواصی ام. آنجا برای ورزش و عکاسی فوق العاده است. سال پیش با لباس غواصی از طبیعت زیر آب جزیره کیش و جزایر اطراف آن خرچنگ ها و لاک پشت ها عکاسی کردم. یک نمایشگاه هم در تهران گذاشتم.

خیلی ها موسیقی گروه رومی را تلفیقی می دانند. خیلی ها می گویند این موسیقی ایرانی است فقط با سازهای غیر ایرانی هم اجرا می شود. بعضی می گویند این موسیقی به راک نزدیک است. نظر خودت چیست و کدام تعریف را قبول داری؟

راستش برایم این تقسیم بندی ها اهمیتی ندارد. دیگر دوره این حرف ها گذشته است. در کنسرت آخر گروه رومی که در تهران اجرا شد. حس کردم به ترکیبی که می خواستم رسیدم حالا هر کس هر چه می خواهد اسمش را بگذارد. این موسیقی گروه رومی است و سلیقه من و بقیه اعضای گروه در آن نمایان است. این اسم گذاری ها و مرز بندی ها برایم معنا ندارد و فکر می کنم دیگر دوره این حرف ها گذشته است. هر کسی آزاد است حرفش را بزند و این موسیقی هم حرف گروه رومی است.

iran

Comment

• Rasputin
                    Senior Member
                    • Jan 2005
                    • 63906

Eddie Van Halen On Rehab Route

Eddie van Halen, lead guitarist with the legendary rock band Van Halen, has gone into rehab.

The announcement on Van Halen's official website confirmed that the 52-year-old was seeking professional help.

In a message to fans, he said he needed to "change for the better" before he could contemplate any more live performances.

"At the moment I do not feel that I can give you my best," Dutch-born Van Halen said.

"That's why I have decided to enter a rehabilitation facility to work on myself, so that in the future I can deliver the 110 per cent that I feel I owe you and want to give you."

Van Halen has had previous battles with alcohol and in the late 1990s underwent treatment for mouth and tongue cancer.

Since forming in 1978, Van Halen the band have sold more than 75 million albums worldwide and are widely considered one of the most influential hard rock groups of the last half century.

News of Eddie van Halen's personal problems follow an announcement that the band's summer tour has been postponed, which will also delay the much-anticipated reunion with former front man David Lee Roth.

iran

Comment

• Rasputin
                      Senior Member
                      • Jan 2005
                      • 63906

یک گروه هنری ایرانی که ازسوی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان متهم به توهین به ارزشهای ملی این کشور شده ، این اتهامی را رد کرده و خواستار جبران غرامت و اعاده حثیت خود شده است.
                      روز جمعه (18 حوت / اسفند)، وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان با صدور اعلامیه ای از ادامه کنسرت این گروه هنری ایرانی در کابل جلوگیری کرد و خواستار خروج فوری آنها از افغانستان شد.

در اطلاعیه این وزارت، گروه هنری ایرانی، به توهین به سرود ملی افغانستان و مولانا جلال الدین بلخی، شاعر پارسیگوی قرن هفتم، متهم کرد.

اما علیرضا فرشچیان، مدیر این گروه هنری، اهانت به ارزشهای ملی افغانستان را رد کره، و خواستار جبران خسارت شده است.

آقای فرشچیان می گوید که گروه وی از وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان مجوز دارد و می خواهد بر اساس توافق قبلی وزارت فرهنگ در روزهای نوروز کنسرتهای دیگری را در مزار شریف برگزار کند.

توهین؟

مشاور وزارت اطلاعات می گوید به سرود ملی افغانستان و مولانا توهین شده است
                      مقامات در وزارت اطلاعات وفرهنگ افغانستان مدعی اند که این گروه هنری ایرانی، شب پنجشنبه هنگام اجرای کنسرت، به سرود ملی افغانستان و مولانا جلال الدین محمد بلخی توهین کرده اند.

نجیب منلی مشاور وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می گوید: "این گروه به سرود ملی و یک شخصیت عالی فرهنگی ما توهین کردند، این کار دور از انتظار بود از این رو از نیروهای امنیتی خواستیم آنها را از کشورخارج کنند."

گلمکی رییس تئاتر کابل که خود در صحنه حضور داشته و شخصا به پارلمان افغانستان از این گروه شکایت کرده ماجرا را چنین شرح می دهد: "اول اینکه برگزاری کنسرت سه ساعت تاخیر داشت، ولی برگزار کنندگان اصلا توجهی به این امر نکردند. بعد خانم مجری که می خواست قبل از آمدن هنرمندان صحبت کند، گفت" مولانای بلخی که می گویند زادگاهش بلخ بوده، از میان شما کسی هست که در مورد او چیزی بگوید یا غزلی از اورا بخواند؟ سوال این خانم توهین آمیز بود."

رییس ئتاتر کابل افزود: "خانم مجری بعد گفت بیایید سرود ملی افغانستان را بخوانیم، یک دختر افغان روی صحنه رفت و نتوانست سرود ملی را بخواند واین مساله سبب شد عده ای بخندند."

'جبران زیان و اعاده حیثیت'

به دنبال پخش اطلاعیه وزارت اطلاعات و فرهنگ، این گروه هنری ایرانی نتوانست، کنسرت دیگر خود را که قرار بود روز جمعه برگزار شود، اجرا کند.

آقای فرشچیان می گوید او از نظر مالی زیان دیده و به حیثیت و اعتبار گروه هنری او نیز آسیب رسیده است.

علیرضا فرشچیان خواستار تجدید نظر وزارت اطلاعات و فرهنگ و جبران خسارت شده است.

او می گوید: "باید به ما اجازه بدهند جمعه بعدی، در کابل و روزهای اول و دوم عید نوروز در مزارشریف کنسرت برگزار کنیم و باید جواب بدهند که خسارتی که من دیدم ام را چه کسی باید بپردازد؟"

علیرضا فرشچیان همچنین هر نوع توهین به ارزشهای ملی افغانها را رد می کند و می گوید تمامی صحنه ها فیلمبرداری شده و موجود است.

آقای فرشچیان می گوید مجری گروه از افغانها خواسته تا سرود ملی شان را بصورت دسته جمعی اجرا کند و هیچ قصد توهین نداشته ولی آنچه سبب خنده حضار شده این بوده که خانم افغانی که می خواسته سرود ملی را بخواند نتوانسته آن را اجرا کند.

آواز خوان این گروه معراج محمدی است، او در سال ۱۳۵۳ خورشیدی در تهران متولد شده، معراج بیشتر سرود های مذهبی را با سبک شاد اجرا می کند.

از معراج محمدی تاکنون دو آلبوم "بی خیال" و "ایلا" به بازار آمده است.

در سال ۲۰۰۴ میلادی نیز کنسرت ستار، آوازخوان معروف ایرانی با آنکه از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ مجوز داشت، به دلیل مخالفت وزارت، لغو شد.

در پنج سال گذشته علاوه بر هنرمندان افغان که از خارج کشور باز گشته اند، بیشترین برنامه ها را هنرمندان هندی و تاجیکستانی در افغانستان اجرا کرده اند.

iran

Comment

• Rasputin
                        Senior Member
                        • Jan 2005
                        • 63906

اونشب کنسرت کیا و نوش آفرین بود و قرار بود که آخر کنسرت اون آهنگ "وای وای" رو دو صدائی بخونن، کوجی (کارگردان ویدیو) و پرویز صیاد (سینماگر با سابقه دیگه!) و ساسان کمالی (روزنامه نگار) پشت صحنه بودن و جو شاد و زنده ای بود.

بالاخره نوش آفرین آماده مصاحبه شد و همگی ما اتاق مثل قطار فشنگ دور تا دور رخکنش رو پر کردیم.

فریدون اسکندری (آهنگساز و تنظیم کننده آلبوم جدید نوش آفرین) هم به ما پیوست و در حالیکه نوش آفرین به یه پیانو تکیه داده بود و لباس بنفش کم رنگش نزدیک بود چروک بشه، من از آلبوم جدیدشون "اتش" پرسیدم و گفتم که خیلی اون رو دوست دارم:

نوش آفرین: خدا رو شکر که دوست دارین. همه زحمت هایی که من برای این کار می کشم همینه که شماها دوست داشته باشین و همینی که میگین، برای من یک دنیا ارزش داره.

اتفاقاً این آلبوم موقعیتی رو هم درست کرد که شما کنسرت بدین، چون شما چندین سال روی صحنه نبودین! دوران سکوت.

بعد از انقلاب من ۷ سال در ایران زندگی می کردم. سال ۱۹۸۶ از ایران خارج شدم و به هند رفتم و پنج سال اونجا زندگی می کردم و اونجا هم نمی تونستم کار کنم. سال ۱۹۹۰ به کانادا رفتم و چهار سال در اونجا زندگی کردم و اقامتم رو گرفتم. اما تا زمانی که لوس آنجلس نیومده بودم، کاری رو شروع نکردم.

از چه سالی توی لوس آنجلس کار رو دوباره شروع کردین؟

از سال ۱۹۹۶ به طور رسمی کارم رو دوباره شروع کردم.

آلبوم "اتش" چطور ساخته شد؟

من همیشه برمی گردم به آلبوم های قدیمیم که ببینم چه کارهای انجام دادم. من با یک تیم کار می کنم و وقتی می بینم که موفق هستیم، سعی می کنم با هم کار رو ادامه بدیم. من همیشه توی آلبوم هام سعی کردم با یک آهنگ ساز جدید و جوان کار کنم که حس آلبوم رو عوض کنم. مثلاً توی این آلبوم هم با فریدون و فرزین فرهادی کار می کنم.

آلبوم جدید شما چه نیتی داشته؟

کار خوب. یک مجموعه خوب. من سعی می کنم آلبومی درست کنم که سال ها بمونه و حتی نسل های بعد هم به اون گوش بدن و لذت ببرن.

کیا و نوش آفرین

درباره آهنگ مشترک خودتون با "کیا" بگین.

"حالا وای وای" یکی از آهنگ های قدیمی ارمنیه و من اولین کسی بودم که اون رو در ایران خوندم. بعدها آقای شهرام شب پره اون رو خوند.

شما زیاد سفر می کنین؟

بله. من همیشه بی سر و صدا میرم و برنامه هامو اجرا می کنم و بر می گردم لوس آنجلس. به تازگی هم در ایرلند و رومانی کنسرت داشتیم.

یعنی سفر کردن بهتر از موندن و برنامه اجرا کردن توی خود لس آنجلسه؟

کلاً مردمی که توی لس آنجلس زندگی می کنم از خواننده های اینجا اشباح شدن. اما توی اروپا مردم بیشتر استقبال می کنن و برخورد شیرین تری هم دارن.

شما تا به حال برای چندین نسل مختلف کار کردین. فکر می کنین چرا موفق بودین؟

باید کارت رو بلد باشی، باید صدا داشته باشی و باید مردم بپذیرنت که بتونی بمونی.

توی مدتی که آلبوم "اتش" بیرون اومده، کدوم یکی از آهنگ هاش بیشتر محبوب شده؟

آهنک "آشتی" که یک نوع آهنگ محلیه، "مهمونی" و "زنگ در"

از آلبوم قبل تا به امروز، روحیه تون چطور بوده؟

اگر به من اجازه بدن به ایران برگردم خیلی روحیه بهتری پیدا می کنم. سالهاست که دوریم اما باید بسازیم. الان هر جای دنیا که برین ایرانی ها رو می بینین که در زندگی یک سری مشکلات خاص دارن و چه خوبه کسانی که بتونن روحیه خودشون رو حفظ کنن.

یک قلب نقره ای نگین دار با الماس گردن شماست. می خواستم ببینم زندگی عاطفی و قلب شما در چه وظعیتیه؟

قلب من خیلی عادی میزنه و داره از کار می افته ( با خنده ). قلب من فعلاً داره برای کارم میزنه.

نقشه چند سال آینده چیه؟

من سی سال توی حرفه خوانندگی هستم و این شغلی هست که باهاش بزرگ شدم و دوست دارم. اما من هم چند ساله دیگه دوست دارم این کار رو کنار بزارم و بازنشسته بشم.

یعنی هیچ حمایتی از خواننده ها بعد از این مدت نیست؟

نه. تنها حمایت ما کنسرت گذاشتم و استقبال مردمه.

iran

Comment

• Rasputin
                          Senior Member
                          • Jan 2005
                          • 63906

امسال موسيقيدانان برجسته ايران در زمينه موسيقى فيلم كارهاى به يادماندنى ساختند.كيهان كلهر در پروژه ساخت موسيقى فيلمى به كارگردانى فرانسيس فورد كاپولا كارگردان سه گانه «پدرخوانده» همكارى كرد.«ازوالدو گوليف» آهنگساز مشهور آرژانتينى از نوازندگى كيهان كلهر در موسيقى فيلم «جوانى بدون جوانى» اثر «فرانسيس فورد كاپولا» استفاده كرد و كلهر در كشور رومانى مشغول ضبط قطعاتى به صورت تكنوازى با ساز كمانچه شد. كلهر كه پيش از اين آهنگسازى بخش هايى از موسيقى فيلم مستند جاده ابريشم را كه محصول شبكه NHK ژاپن بود، با همكارى ژائو ژيپينگ (آهنگساز چينى) برعهده گرفته بود و هرساله كنسرت هاى زيادى را در كشورهاى مختلف برگزار مى كند، پيشنهاد گوليف را پذيرفت.
                          حسين عليزاده، نوازنده و آهنگساز تواناى ايرانى نيز پس از سالها كه در زمينه موسيقى فيلم اثرى نساخته بود، ساخت موسيقى مجموعه تلويزيونى « زير تيغ» را به عهده گرفت.موسيقى كه با فضاى اين مجموعه همخوانى دارد و بخصوص در لحظات تراژيك به كمك صحنه ها مى آيد.او در ساخت اين موسيقى همچون ديگر كارهايش تمامى از سازهاى ايرانى بهره گرفت و توانست فضاى كلى اثر را به خوبى در موسيقى اش نمايش دهد.
                          كامبيز روشن روان نيز با ساخت موسيقى فيلم «بچه هاى ابدى» از ساخته هاى پوران درخشنده موفق به دريافت ديپلم افتخار بهترين موسيقى فيلم از بيست و پنجمين جشنواره فيلم فجر شود.
                          انتشار آلبوم «گذر» پيمان يزدانيان كه به عنوان سومين آلبوم از مجموعه موسيقى فيلم هايش منتشر شد، اتفاق تازه اى براى موسيقى فيلم ايران بود.او در اين آلبوم قطعاتى از موسيقى فيلم هاى«گاهى به آسمان نگاه كن» ساخته كمال تبريزى، «چهارشنبه سورى» ساخته اصغر فرهادى، «سيماى زنى در دوردست» به كارگردانى على مصفا و «پرنده باز كوچك» ساخته رهبر قنبرى گنجاند. فضاى اين آلبوم نيز همچون اكثر آثار يزدانيان داراى سبك و سياق ويژه اوست كه در استفاده از سازهاى كششى همچون ويولن، ويولن سل و كنترباس علاقه زيادى دارد.
                          شهرام ناظرى:
                          با انتشار خبر اهداى بالاترين نشان فرهنگى كشور فرانسه به «شهرام ناظرى» نام ناظرى بار ديگر بر سر زبان ها افتاد. او كه همواره به عنوان يكى از فعال ترين چهره هاى موسيقى ايران محسوب مى شود، امسال نيز بار ديگر در كشور فرانسه به اجراى قطعات پرداخت و با وجه به محبوبيت ويژه اى كه در ميان فرانسويان دارد، بالاترين نشان فرهنگى اين كشور به او اهدا شد.اين خواننده مطرح موسيقى سنتى به مناسبت هشتصدمين سال تولد مولا نا در سالن دلا ويل فرانسه به اجراى كنسرت پرداخته بود كه با استقبال خوب فرانسويان مواجه شد و از هفته ها قبل بليت هاى اين كنسرت پيش فروش شده بودند.او همچنين در آخرين روزهاى تابستان امسال كنسرت بزرگى را در نمايشگاه بين المللى تهران با حضور يك اسپانسر و بهره گيرى از نوازندگان و آهنگسازان جوان برگزار كرد كه باوجود استقبال مخاطبان حواشى و جنجال هاى بسيارى را به همراه داشت.او در اين كنسرت قطعات جديدى را كه ساخته آهنگسازان جوان بود، اجرا كرد و در آخرين بخش برنامه به اجراى قطعات معروفى چون « اندك اندك»، «آتش در نيستان» و ...پرداخت.
                          چهره هاى ماندگار:
                          امسال را شايد بتوان سال «محمد نورى» ناميد چرا كه او از جمله موسيقيدانانى است كه پس از انتخاب شدنش به عنوان «چهره ماندگار» از سوى همايش چهره هاى ماندگار، كمتركسى اجراى شبانه روزى ترانه «جان مريم» را از تلويزيون نديده.او كه سالهاست در زمينه آوازهاى پاپ - كلاسيك فعاليت مى كند، امسال موفق به دريافت اين عنوان شد. نورى در طول اين سالها پيوسته ثابت كرده است كه به مخاطبش احترام مى گذارد و خواننده اى است مردمى.شايد به همين دليل است كه مخاطبين او از همه قشرهاى جامعه هستند.او درسال هاى اخير به جوانان بهاى زيادى داده است تا آنجا كه يكى از جوانترين هاى موسيقى را به عنوان رهبر گروه خود انتخاب كرده و در كنار آن گروه كرى را به نام « شاگردان محمد نورى» تأسيس كرده كه حضورى فعال در عرصه موسيقى دارند. نورى در حال حاضر در حال گذراندن هشتمين دوره زندگى اش است.
                          ثبت موسيقى رديفى ايران در يونسكو
                          با اين كه پرونده موسيقى رديفى ايران از سال ۸۳ براى ثبت در فهرست ميراث معنوى يونسكو مطرح شده بود، اما امسال هم اين قضيه سرانجامى پيدا نكرد و باز هم به تأخير افتاد. برنامه ارائه اين پرونده كه تا كنون به علت كمبود منابع مالى، آماده نبودن ساخت فيلم مستند كوتاه و بلند رديف هاى موسيقى وبه طور كلى حاضر نشدن پرونده چندين به تعويق افتاده بود، اين بار نيز به علت تغيير ضوابط ثبت پرونده هاى ميراث معنوى يونسكو و اعلام نشدن ضوابط جديد از جانب اين سازمان دست كم به سال آينده موكول شد.پس از تعيين و اعلام ضوابط كنوانسيون ۲۰۰۳ كه هم اكنون برنامه شاهكارهاى معنوى يونسكو در آن قرار دارد، زمان ونحوه پرونده هاى ارسالى مشخص خواهد شد وپيش از آن نظرى قطعى در اين مورد نمى توان اعلام كرد.در حالى كه يونسكو پيش از اين اعلام كرده بود به دليل حل شدن موسيقى نواحى و مقامى كشورها در فرايند جهانى شدن، و به خطر افتادن هويت ملى آنها تصميم به ثبت موسيقى ملى كشورها و نغمه هاى نواحى آنها گرفته است، اما پرونده موسيقى ملى ايران همچنان روى ميزهاى يونسكو در حال خاك خوردن است.
                          دكتر «محمد سرير»، رئيس كميته ملى موسيقى يونسكو در ايران در زمينه اين پرونده گفت: «در ديدارى كه با ديويد اشتل مسئول بخش ميراث شفاهى آسياى ميانه داشتيم وصحبت هايى كه در اين زمينه داشتيم، ايشان از ثبت اين ميراث معنوى استقبال كردند، اما به دليل اين كه مقررات جديد براى ثبت اين آثار هنوز مشخص نشده است، نمى توانيم تاريخ دقيقى براى ارسال پرونده اعلام كنيم « ما در حال پيگيرى كارهاى پژوهشى خود را در اين زمينه هستيم و استخوان بندى پرونده نيز تا اين زمان تعيين مى شود ،اما جزئيات آن پس از اعلام ضوابط به طور دقيق مشخص خواهد شد.بخشى از كار نيز مربوط به ضبط موسيقى محلى از نقاط مختلف كشور است كه بتدريج آن را آغاز مى كنيم.هدف از اين كار معرفى جهانى موسيقى ايران و ارائه آن به عنوان يك هنر و ميراث جهانى است.خانه موسيقى براى موفقيت اين امر با مركز موسيقى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى و ساير بخش هاى فرهنگى دولتى همچون سازمان ميراث فرهنگى مذاكراتى داشته است.
                          برگزارى مستر كلاس هاى آواز شجريان
                          اگر مهم ترين اتفاق موسيقى سال را برگزارى مستر كلاس هاى آواز استاد آواز ايرانى ندانيم، بى شك مى توان آن را در زمره مهم ترين ها برشمرد.در اقدامى فرهنگستان هنر اعلام كرد تصميم به برگزارى مستر كلاس هاى آواز ايرانى با حضور محمدرضا شجريان دارد و از پس تمام علاقه مندانى كه آشنايى با رديف دستگاهى موسيقى ايران داشتند مى توانستند مداركشان را فرستاده و در تست صدا شركت كنند. حدود ۴هزار نفر در اين كلاس ها كه به صورت رايگان برگزار مى شد شركت كردند و تست هاى صدا به وسيله شاگردان استاد يعنى «حميدرضا نوربخش» ، «على جهاندار» «على كرامتى» و «مظفر شفيعى» گرفته شد تا نهايتاً ۱۵۰ نفر از ميان آنها انتخاب شدند. اگرچه دو هفته پيش نخستين جلسه اين كلاس ها آغاز شد اما تست هاى ديگرى گرفته مى شود تا اين تعداد به ۳۰ نفر برسد. شجريان دوره زمانى خاصى را براى اين كار در نظر نگرفته است و اعلام كرده تا هر زمانى كه لازم باشد اين كلاس ادامه پيدا خواهد كرد.

اما برگزارى اين كلاس كه سالها خلأ آن حس مى شد از سوى استاد آواز ايران، اتفاق مهمى بود.شجريان كه شاگردان بسيار محدودى داشت، بالاخره بعد از اين همه سال تصميم گرفت دانشش را به بخش وسيع ترى از علاقه مندان آواز ايرانى كه طرفداران زيادى هم در قشر جوان دارد، انتقال دهد.او در مصاحبه اى در مورد وضعيت آواز ايران و علاقه جوانان به آن گفته بود: «خوشبختانه جوان ها، بخصوص در ايران، خيلى به موسيقى خودشان توجه كرده اند و هنرمندان جوان بسيار زيادى در سالهاى مختلف داريم كه خيلى خوشحال كننده است و خيلى بيش از سابق است. اين خود نشان دهنده اين است كه مردم به اصالت ها و فرهنگ خودشان كه زبان موسيقى شان است توجه دارند و فرزندانشان را تشويق مى كنند كه اين موسيقى را ياد بگيرند. اكنون هنرجويان بسيار زيادى در سرتاسر كشور داريم، چه در تهران چه در شهرستانها، كه شناسايى نشده اند، ولى اينها كارشان را مى كنند. اميدواريم كه دولت به فكر بيفتد و راهى باز بكند كه اين استعدادها شكوفا و معرفى بشوند به جامعه، تا تشويق بشوند و به كارشان ادامه بدهند. سال هاست كه مى بينيم هنرجويان و علا قه مندان به هر درى مى زنند تا آواز بياموزند، اما نتيجه رضايتبخشى به دست نمى آيد و نمى توانيم چند نفر را پيدا كنيم كه پرچم آواز ايران را در دست بگيرند اما نااميد نيستم و استعدادهايى را ديده ام كه نور اميد را در دلم روشن كرده است»
                          او در اين كلاس قصد ندارد دانسته هاى پيشين هنرجويان را ناديده بگيرد و آموزش را از آغاز شروع كند، بلكه معتقد است به آنان كمك خواهد كرد تا راه را درست تر ادامه دهند. شجريان دو مشكل عمده را در ميان آوازخوانان ايران عنوان مى كند: «اين كه از صدايشان استفاده درست نمى توانند بكنند و فقط مى توانند در يك محدوده اى بخوانند؛ آنان از اول به تكنيك توجه نكرده اند و فقط رديف ياد گرفته اند.هيچ جايى خوانندگانش به اندازه ايران ضعف ندارند و از هر ۱۰ خواننده ايرانى ۹ نفر خارج مى خوانند و اين برمى گردد به نبودن كلا س هاى خوب آواز.نكته دوم هم اين است كه اغلب شعر را فداى ملودى و رديف و گوشه مى كنند و اين بى انصافى است.در سال ۱۳۷۱ به دعوت مركز حفظ و اشاعه آثار موسيقى قرار شده بود دوره اى عالى براى خوانندگان برگزار كنم و ۱۱۵ نفر ۱۱۵ نوار كاست ارائه كرده بودند اما نتوانستم حتى يك نفر را انتخاب كنم زيرا اغلب آنان يا از نظر تكنيكى مشكل داشتند و يا فالش مى خواندند.همين اتفاق باعث شده بود كه او به فكر بيفتد كه موضوع چيست؟ رديف را همه درس مى دهند اما هيچكس به دنبال تكنيك نيست، دنبال صداسازى نبوده اند و پيگيرش نيستند و اگر هم مشكل را پيدا كرده اند راه درمان را نشان نداده اند.»
                          على جهاندار (خواننده) هم كه خود از شاگردان شجريان است، گفت: متأسفانه جوانان موسيقى ايرانى كه در بخش آواز فعاليت مى كنند به بيراهه رفته و گوش موسيقيايى آنها خراب شده است.مدرسان آواز نقش بسيار مهمى در تعليم جوانان دارند و متأسفانه بيشتر مدرسان تعليم درستى نديده اند كه بتوانند شاگرد را به سير تعالى كه درست خواندن است برسانند.كارگاه هاى آموزشى شجريان بسيار آموزنده است؛ حتى آنهايى كه ساليان سال در كنار محمد رضا شجريان با عنوان شاگرد و همراه حضور داشته اند مسائل جديدى را مى شنوند كه بسيار جذاب و مفيد است و اگر كسى بتواند از پس اين كلاسها برآيد با رياضت و تمرين مداوم مى تواند مسير صحيح آواز ايرانى را طى كند.
                          جشن خانه موسيقى
                          هشتم مهرماه امسال هفتمين جشن خانه موسيقى كه مهم ترين تشكل موسيقيدانان ايران است در تالار وحدت با حضور جمع كثيرى از هنرمندان و علاقمندان برگزار شد.اين مراسم همزمان با روز جهانى موسيقى و گراميداشت ياد و نام مولانا، تحت عنوان «شب موسيقى» با حضور بزرگان و هنرمندان برجسته وبا تجليل از فرهاد فخرالدينى،كيخسروپورناظرى،شهرام ناظرى وحسين عليزاده شب گذشته در تالار وحدت برگزار شد.از جمله بخش هاى مهم اين مراسم اجراى قطعاتى در نعت پيامبر(ص) به مناسبت سال پيامبر اعظم بود كه گروه «انوار عرفان تربت جام»به سرپرستى «نور محمد در پور» از استان خراسان قطعه اى از موسيقى مقامى شرق خراسان آن را اجرا كردند. پخش كليپ هايى در يادمان استادان تجويدى و پاور، از ديگر بخش هاى اين مراسم بود.اجراى گروه موسيقى «جوان» به سرپرستى «محمد على كيانى نژاد» از ديگر بخش هاى جشن خانه موسيقى بود كه با حضور هنرمندان و مسؤولان برگزار شد.

iran

Comment

• Rasputin
                            Senior Member
                            • Jan 2005
                            • 63906

ولی بچه های دوبی فقط مصرف کننده نیستن تولید هم میکنن. مخصوصا در زمینه موسیقی الکترونیکی و رقصی بچه های ایرانی دوبی پرچمدار کارهای نو هستن.

چند سال پیش بود که میکسهای متفاوت دی جی مری "mori" از برنامه ویژه نوروزی بی بی سی از دوبی پخش شد و بین شنونده ها کولاک کرد ( مخلوط داریوش با موسیقی الکترونیک یا فریدون فروغی و موسیقی هاووس یا حتی آوازه هایده) حالا خود دی جی مری ( مرتضی سیاوشان)با بچه های علاقمند دیگه شرکت 3DA صدا تشکیل داده که مدیریت کنسرتهای زیر زمینیه دوبی روبعهده بگیره.

افتتاح کنسرتهای زیرزمینی!

پائیزه امسال بهادر خوارزمی که اجراهای جدید آهنگهای دهه 50 ایرانیش چند سالیه بین بچه ها خیلی طرفدار داره در هتل هایت دوبی روی صحنه رفت و این قرار بود بعد از کنسرت میس دی باشه (دختر ایرانی رپ خون مقیم هلند) که بعد از اعلام منتفی شد!

همزمان بچه های "صدا" هم از گروه های رپ داخل ایران دعوت کردن، ولی مشکلات مختلف بچه ها بخصوص نظام وظیفه از اجرای کنسرتها جلوگیری کرد.عید امسال گروه 3DA دو پنجشنبه شب ( موازی با کنسرتهای نوروزی پاپ ایرانی) کنسرت موسیقی الکترونیکی برگزار میکنه.

دی جی های ایرانی معروفی برای این کنسرتها از اطراف چهان به دوبی میان: علی پیامی و بهروز که با گره deepdish همکاری میکنه و اشکان که خودش دو آلبوم بیرون داده و گویا باTiesto همکاری داشته.

امیر رأسی از 3DA ( صدا) : ما میخوایم یه راهی برای معرفی نسل نو و متفاوت موسیقی ایرانی در خاورمیانه باز کنیم. خیلی از بچه های ایرانی هستن که در سطح جهان اسم و رسمی پیدا کردن و خیلی از ایرانی ها از وجودشون بی خبرن و درعین حال خیلی از گرو ه ها هستن که کارهای شاهکاری در زمینه رپ و راک و الکترونیک ساختن و باید بهشون میدون داده بشه. دوبی برای این منظور در خاورمیانه موقعیت خیلی خوبی داره.

مرتضی سیاوشان از گروه 3DA به ایران سفر کرده تا بچه های زیر زمینی رو از نزدیک ببینه و برای اجرای کنسرت دعوتشون کنه دوبی: الان بچه هائی هستن که به راحتی می تونن تو سالنهای خوب دوبی برنامه اجرا کنن. توو زمینه رپ ایرانی ها خیلی پیشرفت کردن و در زمینه موسیقی الکترونیکی رقصی خیلی از دی جی ها رو دیدم که با دستگاه های حرفه ای کار میکنن ولی چون موقعیتی برای کنسرت ندارن توو مهمونی های خونه گی و عروسی ها فقط میتونن برنامه اجرا کنن. ما میخوایم به این بچه ها میدون بدیم و بیاریمشون تو سالنی که 2000 نفر بهشون گوش بده و تشویقشون کنه.

چرا دوبی؟

شکی نیست که خیلی ها می تونن آزادانه به دوبی سفر کنن و با بیشتر شدن تعداد اروپائیها به جمعیت دوبی بعید نیست که خیلی از خارجی ها از راه دوبی صدای موسیقی الکترونیک ایرانی رو بشنون و براش دست بزنن.

خیلی از دانشجوهای ایرانی دوبی هم نورهای لیزر و دیوارهای مرمر سالن کنسرت دی جی ها رو به استادیوم سرباز و آهنگهای " دوست دارم عاشقتم!!" ترجیح خواهند داد در حالیکه خیلی از مسافرای ایران پشت درهای استادیوم صف میبندن تا که منصور و معین و افشین و بلک کتز و ... رو ببینن. رقابت این دو گروه و این دو سبک موسیقی برای قاپیدن ایرانی ها دیدنی خواهد بود.

کنسرت زیر زمینی قلقله بود ولی برای طرفدارای راک.

چهار ساله که کمپانی (center stage managmant) برای معرفی و پر و بال دادن به گروه های راک ناشناخته خاورمیانه و آسیا مسابقه میزاره. برنده هم قرار داد امضا میکنه هم مستندش ساخته میشه!

امسال برای اولین بار گروه راک زیرزمینیه "whimagon" از طرف ایران در این مسابقه که اسمش "شمال" (shamaal) هستش شرکت کرد و باخت!

در عوض گروه راک "junkyard groove" از هند برنده شد و بدنبالش فستیوال دو روزه "dessert rock" رو افتتاح کرد. فستیوالی که دیدنش آروزی خیلی ازجوونای ایرانیه چرا که امسال گروه "آیرون میدن" اونجا کنسرت داد و اجرای رابرت پلنت ( از گروه لدزپلین) فستیوال به آخر رسید.

یکی از مسئولان کمپانی csm ایرانیه و برای اینکه گروه های راک ایرانی توو این مسابقه شرکت کنن خیلی تلاش کرده.

پگاه ارضی از کمپانی csm: بچه های ایرانی خیلی استعداد دارن ولی تجربه صحنه و کنسرت دادنشون خیلی ضعیفه. ما مدتها تبلیغ کردیم ولی متاسفانه فقط یک گروه خودشو نامزد مسابقه کرد. امیدواریم که سال آینده از ایران بیشتر شرکت کنن، چون اینجور مسابقه و فستیوالی در خاورمیانه نظیر نداره و حیفه که بچه ها ازاین موقعیت استفاده نکنن.

iran

Comment

• Rasputin
                              Senior Member
                              • Jan 2005
                              • 63906

این گرایش که از چند سال پیش با تشکیل انجمن هایی مثل کاربرد موسیقی در سلامت جسم و روان، انجمن سلامت برتر ایران، انجمن ملی موسیقی درمانی و کانون پزشکان دوستدار موسیقی خانه موسیقی و برگزاری کنفرانس های متعدد در طول امسال تا اندازه ای طرفدار پیدا کرده که در فروشگاه های بزرگ و معتبر موسیقی استندهای موسیقی درمانی گذاشته اند.

سابقه موسیقی درمانی

از ابتدای تاریخ، بشر از موسیقی برای شفای بیماران استفاده می کرده است. برای مثال؛ ریتم طبل ها در مراسم شفابخش جادوگران و درمان گران نقش مهمی داشته است. هنوز هم در شهرهای دور افتاده جنوب ایران درمانگرانی به نام ماما زار و بابازار وجود دارند. آنها در مراسم خاصی با دف و دایره و آواز های بخصوصی که به زبان نامفهوم سواحلی خوانده می شود و شاید حتی ماما یا بابای زار هم آنها را نمی فهمند جن و روحی که بیمار را تسخیر کرده دور می کنند.

جالب اینجاست که بیماران آنها کسانی هستند که پزشکان از درمان آنها عاجز مانده اند و جالب تر اینکه بسیاری از بیماران با این درمان شفا پیدا می کنند.

ارسطو می گوید: از موسیقی می توان در بسیاری از شئون زندگی، تربیت، سرگرمی، درمان، خوشگذرانی و تعدیل احساسات و عواطف استفاده کرد. گرچه پر کردن اوقات فراغت، امری لازم است، اما باید با نوعی از موسیقی مفید و تعالی بخش پر شود.

امریکا اولین کشوری است که پزشکان آن به موسیقی درمانی پرداختند. موسیقی درمانی بیش از پنجاه سال است که در جهان به عنوان یک علم جدید مورد توجه قرار گرفته اما تا چند سال پیش در ایران مورد توجه نبود.

تولید انبوه موسیقی های درمانی در ایران

آرش وطن خواه مدیر فروش فروشگاه بتهوون می گوید: امسال خیلی ها برای خریدن سی دی های موسیقی درمانی به ما مراجعه کردند و جالب اینکه بیشترشان از مخاطبان همیشگی ما و مخاطبان پر و پا قرض موسیقی نیستند.

او می گوید: امسال یک ناشر به نام موج زندگی سی دی ها و کتاب های زیادی در این زمینه به بازار فرستاده که استقبال خوبی از آنها شده است. در هر کدام از این سی دی ها موسیقی هایی برای افزایش اعتماد به نفس، آرامش درونی برای امتحان، ترک وابستگی به مواد مخدر، غلبه بر استرس، زندگی موفق، حل معامای ترس، توانبخشی معلولان ذهنی و جسمی، درمان افسردگی و موارد دیگر دارد. جالب تر اینکه مردم می گویند این موسیقی ها تاثیر زیادی بر آنها داشته و مشکل آنها را تا حد زیادی برطرف کرده است.

حتی بسیاری از پزشکان به بیماران خودشان توصیه می کنند که آواز بخوانند و یا ساز بزنند چون تحقیقات نشان داده آواز خواندن می تواند به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر کمک کند تا حافظه دراز مدتشان را به کار اندازند، نواختن سازهای موسیقی با دوستان می تواند مهارت های کار گروهی را افزایش دهد و کارکردهای اجتماعی را بهتر کند. از همه مهمتر اینکه افراد احساساتشان را در روشی مطمئن و لذت بخش به وسیله نواختن موسیقی، گوش کردن به موسیقی و رقصیدن به همراه موسیقی بیان می کنند.

آرش وطن خواه می گوید: در سال گذشته پزشکان زیادی در رادیو و تلویزیون برنامه هایی در این زمینه داشته اند و این در استقبال مردم از موسیقی درمانی بی تاثیر نبوده است. حتی پزشکان توصیه می کنند که پدر و مادرها روزانه یک ساعت برای فرزندان کوچک خود موسیقی پخش کنند. این عمل موجب بهتر شدن وضعیت تغذیه، خواب و افزایش وزن آنها می شود و پدر و مادران زیادی برای پیدا کردن یک موسیقی خوب برای کودکانشان یا نوجوان هایی که درس می خوانند به ما مراجعه کرده اند.

محصولات موسیقی درمانی در ایران در چند سال اخیر تنوع زیادی پیدا کرده است. این موسیقی ها از دوره جنینی تا دوره پیری برای هر رده سنی با توجه به ویژگیهای آن سن نیز تولید و به بازار آمده است.

موسیقی سنتی هم درمانگر است و هم خطرناک

علاوه بر این امسال پزشکان و موسیقی دانان زیادی درباره تاثیر موسیقی سنتی ایران بر انسان و حالات او و همچنین ویژگی های موسیقی درمانی کار کرده اند تا جایی که برخی از آنها نظریه هایی درباره تاثیر دستگاه ها و ردیف های مختلف موسیقی ارائه داده اند. مثلا اینکه دستگاه ماهور آرامش بخش، شور هیجان برانگیز و یا گوشه افشاری حزن آلود است.

داستان هایی هم در این باره وجود دارد. دکتر داریوش صفوت موسیقیدان برجسته ایرانی در گفتگویی در روزنامه همشهری می گوید که مرحوم عبدالحسین شهبازی بیست دقیقه در کنار بستر بیماری که پزشکان از او قطع امید کرده بودند سه تار نواخته و پس از ۲۰ دقیقه حال بیمار بهبود یافته و خطر رفع شده است.

دکتر علی زاده محمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره تاثیر موسیقی ایرانی می گوید: از آنجائی که موسیقی ایرانی با گوش و خلق و خوی مردم ایران سازگاری دارد، بیش از هر نوع موسیقی بر آنان تاثیر می گذارد. اما به دلیل اینکه تاثیرات موسیقی ایرانی عمیق و عاطفی است، باید دقت شود که بیش از حد هیجانات بیمار را برانگیخته نکند. موسیقی اصیل ایرانی به گونه ای است، که اگر فرد در حالت امیدواری آن را بشنود، امیدوارتر و اگر در حالت غم به آن گوش کند، غمگین ترمی شود.

در برخی از قطعات موسیقی ایرانی ریتم و ملودی های متضادی استفاده شده است که کارشناسان معتقدند این موضوع بیماران را دچار سردرگمی می کند. او معتقد است: موسیقی اصیل ایرانی به گونه ای است ، که اگر فرد در حالت امیدواری آن را بشنود، امیدوارتر و اگر در حالت غم به آن گوش کند، غمگین ترمی شود. موسیقی ایرانی به علت داشتن فواصل کوتاه و گردشهای تکراری، بسیار نافذ و تاثیر گذار است و توصیه می شود، در موسیقی درمانی از آن به طور کنترل شده استفاده شود. چرا که اگر این کنترل انجام نشود، عواقب درمان نامشخص است.

درباره موسیقی کلاسیک غربی و جز (Jazz) هم چنین حرف هایی گفته می شود. تنسی ویلیامز از پژوهشگران مرکز پزشکی نیویورک، شنیدن موسیقی های کلاسیک و حتی موسیقی جز را موجب کاهش اضطراب و افزایش تحمل درد بیماران می داند.

موسیقی درمانی برای چاقی، لاغری و حتی کاهش درد زایمان

نایب رئیس انجمن موسیقی درمانی ایران، معتقد است فعالیت های موسیقائی می تواند به اشکال مختلف برای همه مردم، با هر سن و هر اختلال و بیماری، برنامه ریزی شود. از جمله بیماران جسمی با مشکلات قلبی یا بیماری های مزمن، بیماران در شرف جراحی، کاهش دردهای عضلانی و مفصلی آنان و... اما او این توجه و گرایش ناگهانی و سریع به موسیقی درمانی را مایه نگرانی هم می داند.

او معتقد است اگر به این رشته توجه علمی و دقیق نشود و پزشکان از روی حدس و گمانه زنی این کار را انجام دهند، ممکن است آن را به بیراهه ببرند. او معتقد است هیچ نوع بیماری وجود ندارد که نتوان در آن از موسیقی درمانی برای بهبود وضعیت بیمار و بالا بردن توان و تحمل او استفاده کرد. بعضی از پزشکان و یا کارشناسان این حوزه پا را فراتر گداشته اند و تاثیر موسیقی را بیش از این ها می دانند. مثلا آنها معتقدند زیبایی پوست و مو و یا حتی کاهش وزن بدون رژیم غذایی هم از راه موسیقی درمانی قابل دستیابی است.

البته بیشتر پزشکان فعال در این حوزه معتقدند موسیقی به طور مستقیم بر بیماری های صعب العلاج مثل سرطان یا ایدز تاثیر نمی گذارد، بلکه به طور غیر مستقیم موجب بهبود وضعیت بیمار می شود. اما موسیقی درمانی در برخی از بیماری ها، مانند افسردگی های خفیف، اضطراب، ایجاد احساس آرامش پیش از عمل جراحی و یا زایمان و ... به طور مستقیم اثر گذار است. در این موارد پزشکان به روش بالینی از موسیقی هایی که برای فرد تداعی گر یک خاطره خوب یا تجربه موفق بوده استفاده می کنند.

با این همه باید گفت در ایران هنوز مطالعات علمی دقیق و گسترده ای در این زمینه انجام نگرفته و تحقیقات بیشتر بر روی کودکان استثنائی و عقب ماندگان ذهنی یا بیماران روانی بوده است اما این استقبال را شاید بتوان آغازی برای تحقیقات علمی تر و گسترده تری دانست.

iran

Comment

• Rasputin
                                Senior Member
                                • Jan 2005
                                • 63906

موسیقی راک از آموزشگاه های موسیقی کشور حذف شد

بر اساس قوانین وزارت فرهنگ و ارشاد، اجرای کنسرت هایی که زیر دویست نفر و بدون بلیت فروشی رسمی انجام شود نیازی به مجوز ندارد. طبق این قانون گروه های زیرزمینی زیادی بودند که در محافل خصوصی و یا آموزشگاه های موسیقی کنسرت برگزار می کردند. اواخر شهریور ماه امسال گروه راک S.D.S که یکی از گروه های فعال در اصفهان است قرار بود در آموزشگاهی کنسرت برگزار کند. اما اداره اماکن نیروی انتظامی کنسرت را لغو کرد.

فروشگاه بتهوون هم که قسمتی از بلیت های این کنسرت را می فروخت از ۲۳ شهریور تا ۵ مهر ماه پلمب شد. اداره اماکن معتقد بود که اگر چه وزارت ارشاد مجوزی برای این برنامه نمی خواهد اما گروه باید آنها را در جریان قرار می داد و از اداره اماکن مجوز می خواست. در دادگاهی که برای رسیدگی به این پرونده تشکیل شد، آموزشگاه مورد نظر برای همیشه تعطیل شد اما بتهوون توانست کار خود را ادامه دهد.

از این اتفاق به بعد برگزاری کنسرت های کوچک در آموزشگاه های موسیقی برای گروه های راک و زری زمینه لغو شد. این موضوع ضربه دیگری به فعالیت های این گروه ها بود ضمن اینکه بسیاری از سایت ها و موسیقی های این گروه ها در اینترنت نیز فیلتر شده است.

گروه های فراموش شده

میرا

امسال به دلیل بی مهری ها و سخت گیری هایی که برای صدور مجوز کنسرت و یا آلبوم موسیقی گروه های راک و پاپ وجود داشت گروه های زیادی از هم پاشیدند و یا هیچ فعالیتی در ایران نداشتند. معروف ترین آنها گروه آریان بود که نتوانست آلبوم تازه و یا حتی کنسرتی برگزار کند. تنها کنسرت این گروه هم زمان با جشنواره تابستانی کیش در این جزیره برگزار شد.

گروه های راک باراد و میرا نیز برای همیشه کار خود را تعطیل کردند. بیشتر اعضای گروه میرا از ایران خارج شدند و به اروپا یا امریکا مهاجرت کردند. اعضای گروه باراد نیز تصمیم گرفتند هر کدام راه خودشان را بروند. گروه های کهت میان، آور و خاک هم تقریبا سرنوشت مشابهی داشتند. تعدادی از اعضای این گروه ها که از گروه های معروف راک هستند به خارج از ایران مهاجرت کردند.

معروف ترین چهره موسیقی سال پشت پرده های سانسور

محسن چاوشی

محسن چاووشی از خواننده های بدون مجوز و غیر مجاز ایرانی است. اما صدای او و موسیقی هایش از طریق اینترنت و یا دست به دست همه جا پیدا می شود. تقریبا کسی نیست که موسیقی پاپ ایرانی گوش کند و او را نشناسد.

علاقه جوان ها و شهرتش باعث شد که داریوش مهرجویی کارگردان مشهور سینما به سراغش برود و از صدای او در فیلم تازه اش استفاده کند. علی سنتوری، که بعد از اصلاحات ارشاد به سنتوری تغییر نام داد، داستان نوازنده سنتور و خواننده ای جوان به نام علی است. چاووشی ترانه های این فیلم را اجرا کرده است و جالب اینکه قبل از اینکه فیلم در جشنواره فیلم فجر امسال اکران شود، همه ترانه های آن را شنیده بودند.

با همه محبوبیت و شهرتی که چاووشی در میان جوان ها پیدا کرده بود، وزارت ارشاد نپذیرفت که نام او در تیتراژ پایانی فیلم باشد.

سنتوری از اولین فیلم هایی است که در سال جدید اکران می شود. جالب اینجاست که همه می دانند خواننده آهنگ های این فیلم کیست و حتی کارهای او را قبلا شنیده اند اما نباید اسمش را به زبان بیاورند.

پسر پا بر جای پای پدر می گذارد

احسان خواجه امیری

ایرج را با ترانه ها و تصنیف هایی که در فیلم های فارسی اجرا کرده می شناسیم. معمولا صدای او را برای فردین استفاده می کردند که او هم از محبوب ترین خوانندگان ایران بود. ایرج سال هاست گوشه خلوت گزیده اما پسرش احسان خواجه امیری راه پدرش را ادامه می دهد. او چند سالی است جزو خوانندگان جوان ما محسوب می شود و البته صدایی به شیرینی پدرش دارد. آلبوم جدید او امسال رکورد خوبی در میان آلبوم های موسیقی داشت و علاقمندان زیادی را به خود جلب کرد.

بعضی ها او را رقیب محمد اصفهانی و حتی علیرضا عصار می دانند و معتقدند به زودی از آنها جلو می زند.

در سال جدید قرار است چهره جدید دیگری هم که فرزند یکی از خوانندگان پرطرفدار است به عرصه رقابت موسیقی پاپ ایران اضافه شود. شنیده ایم که پسر سیاوش قمیشی هم در تلاش است تا سال آینده آلبوم خود را به بازار بفرستد. باید منتظر بیمانیم و ببینیم که آیا او موفق می شود از وزارت ارشاد مجوز بگیرد؟

افتخاری همچنان پیشتاز

علیرضا افتخاری

علیرضا افتخاری که همیشه با طعنه های تلخ منتقدانش مواجه بود، هنوز هم میدان را خالی نکرده و همچنان رکورد پرکار ترین خواننده را در زمینه تولید و ارائه آلبوم دارد. در سالی که گذشت از علیرضا افتخاری چندین آلبوم موسیقی به بازار آمده، ماه خراسان، صیاد، تو می آیی و آوای عشق آلبوم های امسال او بودند.

او در گفتگویی که از یکی از شبکه های ایران پخش شد، گفت: من کار درستی می کنم. به نظر من ارائه کار وظیفه ماست. وقتی من می توانم این کارها را در طول سال به بازار بدهم، چرا نباید این کار را بکنم؟ باید از دیگران بپرسید که چرا کم کاری می کنند.

اگر چه نه تنها در تهران بلکه در هیچ کجای دنیا معمول نیست که خوانندگان این همه کار به بازار عرضه کنند، اما باید منتظر باشیم که افتخاری در سال جدید آلبوم های بیشتری بشنویم چون او اعتقادی به تنبلی و کم کاری ندارد. از سوی دیگر او یکی از پر مخاطب ترین خوانندگان موسیقی سنتی ایران است و این نکته را نمی توان نادیده گرفت که تمام آثار او از سوی طرفدارانش مورد استفبال قرار می گیرد و فروش خوبی دارد.

گروه دستان بعد از افتخاری پرکار ترین گروه موسیقی بود. او دو آلبوم ساز دستان و دریای بی پایان را در ایران و آلبوم لولیان با صدای شهرام ناظری را خارج از ایران در طول سال گذشته منتشر کرده است. این گروه کنسرت های زیادی را هم در عرض سال گذشته در ایران و اروپا برگزار کرد.

علیرضا عصار بدون فواد حجازی

علیرضا عصار

نخستین آلبوم عصار بعد از سال ها همکاری مشترک با آهنگساز توانای موسیقی پاپ فواد حجازی منتشر شد. آنها بعد از مدت ها همکاری به اختلاف نظر رسیدند و تصمیم گرفتند جدا شوند. عصار با همکاری و آهنگسازی شهرداد روحانی تازه ترین اثر خود را به بازار فرستاد.

این آلبوم در ماه اول انتشار پر فروش ترین آلبوم موسیقی ایران بود اما بعد از آن نتوانست در این جایگاه قرار بگیرن با وجودی که آلبوم قابل توجه دیگری هم در بازار نبود. به نظر می آید تغییر سبک ناگهانی عصار از موسیقی پاپ به موسیقی کلاسیک یکی از دلایل آن باشد. نبود فواد حجازی را هم باید دلیل دیگر این مسئله دانست. فواد حجازی در سال گذشته کار قابل توجهی ارائه نکرده است.

جدایی استادان موسیقی ایرانی و اختلاف بر سر کمانچه نوازی

محمد رضا شجریان

جدا شدن محمد رضا شجریان از حسین علیزاده و کیهان کلهر هم از جدایی های دیگری بود که امسال در گروه های موسیقی شاهد آن بودیم. هر کدام از این سه استاد موسیقی راهی را انتخاب کرده و آن را دنبال می کنند. شحریان کارگاه های آموزشی اش را برگزار کرد. علیزاده به دنبال تجربه های تازه در موسیقی بی کلام ایرانی و تکنوازی رفت و کلهر بعد از همکاری شش ساله با شجاعت حسین خان همکاری های مشترکی را با اردل ارزنجان نوازنده معروف دیوان و باقلامای ترکیه ای آغاز کرد.

البته کیهان کهر به دلیل اختلافاتی که بر سر کمانچه نوازی با مجمد رضا لطفی پیدا کرد نیز از چهره های خبر ساز سال بود. لطفی پس از سال ها دوری از وطن به ایران بازگشت. همه منتظر کارهای تازه ای از او بودند و هستند اما او هنوز دست به کار نشده. تنها اثر او امسال آلبوم خموشانه بود که در آن علاوه بر سه تار به کمانچه نوازی هم پرداخته بود و پا در کفش نوازندگان کمانچه کرده بود. بعد از انتشار این آلبوم هم در گفتگوهایی با رسانه ها از کمانچه نوازی هنرمندانی چون کلهر انتقاد کرد. این مسئله کلهر و نوازندگان دیگری چون سعید فرج پوری از گروه دستان را بر آشفت. آنها هم جوابیه هایی در روزنامه ها منتشر کردند. این اختلاف هنوز به پایان نرسیده و ادامه دارد.

انتشار کتاب های هنرمندان خارجی ممنوع

از اتفاقات دیگر سال ۸۵ لغو انتشار زندگی نامه، اشعار و آثار هنرمندان موسیقی خارجی بود. این آثار به صورت کتاب هایی شامل اشعار خوانندگان و گروه های بزرگ موسیقی به زبان انگلیسی همراه ترجمه فارسی بود که انتشار آنها لغو شد.

تا به حال ۲۳۰ عنوان از این کتاب ها به بازار آمده بود که اشعار و ترجمه آثار متالیکا، انیگما، سلندیون، جیپسی کینگ، کریس دی برگ، نروانا، برایان آدامز و... بود. این موضوع ضربه بزرگی به ناشر این کتاب ها نشر مس وارد کرد و او را برای همیشه از دنیای موسیقی دور کرد.

iran

Comment

Working...